Ajvy
|
IZVIRNO SPOROČILO: reckova Ayvy a si ti šla na odstranitev mandljev? Ker mene to tudi čaka, pa kar cincam in cincam. Oprosti, mogoče si že kje napisala, kako je potekala operacija, a si bila v splošni?????????????? Prosim za info, ker sem čisto posr****** tak me je strah. Ja...jst sem šla... Operacija traja 20 minut, pri lokalni anesteziji..torej si budna ves čas...prvo ti pošprica usta, da nič ne čutiš, pa feeling maš da ne moreš dihat, ampak gre...potem ti z inekcijo še posebej omrtviči predel okoli mandeljnev....ne čutiš inekcije zaradi spreja...pol pa ma tak instrument s katerim prime mandelj, s škarjami mal odščipne, potem s tako ostro žličko postrga mandelj do konca,na koncu ga samo še odstriže.....ta del ne boli popolnoma nič,,,ne čutiš...... Ko popusti inekcija pa se začne kalvarija...celo dopoldne ne smeš nikoli pogoltnit..ampak skoz ven pljuvat...dokler slina ni čista, brez krvi ne smeš pit..ta čas ti teče infuzija....ko je slina čista, narediš požirek čaja.--to boli...pol moraš pa čim več pit, da je rana skoz mokra, da ne poči.....Proti bolečinam moraš tut skoz jemat,ker tako preprečuješ tut ,da bi se rana preveč vnela.... V glavnem...pevih pet dni se ti na rani delajo take bele obloge...maš skoz felling da moraš nekaj pogoltnit....res je , več piješ , bolje je .....4 ali 5 dan se te obloge odluščijo od rane. in jih pogoltneš.....takrat je mene full peklo spet...in spet nisem mogla nič jest.... Danes je sedmi dan po operaciji...razen čokolina, jogurta enga, in enga pireja nisem v tem tednu pojedla nič.....samo na litre čaja...škatlica lekadolov... Skoz moraš počivat..govoriš lahko, ampak boli...tko....to je v bistvu skoraj vse...upam, da sem ti bila v pomoč... NI prijetno...samo---če moraš ..moraš---ni kej....