|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kaj namesto AM?
10.11.2010 18:26:46   
Anonimen
Hčerkica je stara 9 mesecev in je začela zavračati AM in mlečne kašice. Edino zjutraj še spije 120-150 ml in za kosilo vmešam 60 ml v zelenjavno kašo. Zanima me, kaj bi ji lahko ponudila za jest da bo dobila vse hranilne snovi ki jih drugač dobi z AM? Ali je dovolj da pije zjutraj 150 ml in čez dan čim več jogurtov, skutke itd.? Kako je z železom? Pa še nekaj.. Koliko druge tekočine bi morala približno piti, če zavrača mleko? Hvala.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kaj namesto AM?
10.11.2010 19:53:14   
Hope2
Bo dovolj zjutraj 150ml oz kolikor pač popije, popoldan pa puding, jogurt ali skuta... Kaj pa kake mlečne jedi, polenta, gres, ajdova kaša???  Sploh pa ne pretiravaj z jogurti , skutkami... je dovolj 1-2
V kosilo pa jaz nikakor ne bi mešala mleka. 9 mesecev je že dovolj velik, da se več ne meša z mlekom, da je normalne obroke in pozna okuse hrane. Kak dan lahko uporabiš smetano, kak dan sir in je več kot dovolj. Mlečni izdelki in železo ne gredo skupaj, je slabša absorbcija železa, zato bi naj hrano bohato z železom jedel posebej, skupaj z vitaminom C. Ampak pri otrocih ni neke panike, če ni slabokrven, pretiravat pa vseeno ni treba in mešat vsak dan vsako zelenjavno kašo z mlekom.

Pri 9 mesecih je tudi čist dovolj da dobi hranljive snovi iz GH in ne več tolk iz mleka. Mleko je edino dober vir kalcija. Na netu pa lahko pogledaš katero sadje, zelenjava ima kalcij in lahko tisto stvar več ponudiš.

Ne obremenjuj se toliko z ml, še manj s tem da če mleka manj popije, da mora več vode. Otrok zaužije tekočino tudi s kašicami, sadjem, juhicami.... sam bo tudi dal vedeti ali je žejen ali ne. Ponudi oz naj ima vedno na voljo.

Lahko pa ji ponudiš že kravje mleko, mogoče bo to sprejela.

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 10.11.2010 19:56:25 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kaj namesto AM?
11.11.2010 7:33:07   
Anonimen
No jaz ti bom takole napisala,ko ti je že ena mamica.Otrok dobiva tekočino tudi v gh-kašice -sadnje zelenjavne iitd.Ponudi ji čaj ali kakšen sokec,jaz ji od pomarače,pa ji ni preveč všeč,spije ga ali vodo od kuhanega kompota.No jaz osebno sem samo 2 krat mešala am oz.moje mleko med kašice.Meni so te kašice zelo čuden vonj imele.Probali smo tudi navadno mleko samo ,pa ji ni preveč šlo po grlu.Glede hrane pa vse kar ima rada naj ji ,mlečnih izdelkov naj se nebi preveč ddajalo do 1 leta! Upam ,da ti bo kaj pomagalo.Naša  skoraj vse je v določenih količinah!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Je za otroka res najboljši najvišji zaščit...
Je za otroka zares najboljša zaščitna krema za sončenje z najvišjim zaščitnim faktorjem? V članku preveri, kako izbrati ...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




PEDIATER OBALA
momacus

Kateri je po vaših izkušnjah najboljši pediater na obali?

Dr. Semič (65%)

Dr. Bem (10%)

Dr. Rončevič (13%)

Dr. Sabadin (4%)

Dr. Hercegovac (9%)


Število vseh glasov: 283

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!