petrušk_
|
IZVIRNO SPOROČILO: Čebel@ evo,jaz izpod tuša-uf je pasalo ...še mleko spijem in grem samo še v posteljo ... je full aktiven,tko da grem na hrbet uživat v brcikah katjuša....super da je pica dobro ratala petrušk.....jaz bi pa recept od segedina heheh...ni panike...veš da...sm hotla sjmm-jinga vegi sprobat, pa oči ni bil glih za, tko da je tokrat še mesni, naslednjič pa definitivno zmagam z vegi... moja verzija je tko....poenostavljena je da skuham goveji golaž...posebej skuham zelje, ga vmešam v golaž in kuham še ene pol urce, da se okusi premešajo... druga verzija - kao bolj pravilna je pa s svinjskim mesom....koščki...ampak jst dam bolj mal mesa, k midve z evo greva bolj po zelju.....oči pa po mesku tud popražim čebulo na olju...tko čis mal da postekleni, pol pa dam še na koščke narezano svinjino, posolim, lovorjev list, majaron, rožmarinček, mal vegete in pol to "tenstam" tolk časa da meso postane čisto mehko....sproti po malo zalivam z vodo.... ko je meso mehko počakam, da voda skoraj čisto povre, da ostane sam mal omakice od meska....dam ene par žlic moke, zmešam, dodam paradižnikovo mezgo in čist mal mlete rdeče sladke paprike, mal popražim, pol pa čist mal zalijem z MRZLO vodo...pa fino premešam, da se začne omakica delat, in tko naprej ponavljaj z vodo dokler ne dobiš željene količine omake....na koncu pa sam še notr daš zelje in vse skupaj kuhaš ene pol ure, da se okusi premešajo.... upam, da ti je razumljiv, drgač pa kr praši.....