|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Uvajanje goste hrane ne gre pa ne gre
1.12.2010 14:12:33   
mkbk
Hčerka je pravkar dopolnila 6 mesecev, lepo napreduje, tehta pribl. 7.5 kg in se polno dojiva. Počasi sem nameravala začeti z uvajanjem GH, a nama SPLOH ne gre (ima še starejšega bratca, pri katerem je tudi uvajanje GH steklo počasi, ampak tukaj pri njej se je pa vse skupaj prav ustavilo). Sprva sem ji poiskusila dati mlečno kašo z rižem, ki se meša z vodo od babylove, je čez 4 ure bruhala. Čez par dni sem z nova poizkusila z Hippovo riževo kašico, je spet bruhnila. Po tem sem ji po nasvetu pediatrinje začela dajati korenček in krompirček. Naj povem, da je na začetku, ko sem ji dajala mlečno kašico (obakrat) pojedla kakih deset žlic in tudi korenček je prvič še kar ok šel. Sicer ni bila ful navdušena, a je šlo. Kasneje pa se je začela kar daviti ( pa ji čisto zmiksam - v krompirček sem daal tudi svoje mleko) in kašljati do solz in nato sploh nisem mogla vanjo spraviti niti žličke, ker pač nisem imela možnosti ji niti žličke poriniti v usta, če mi je pa že uspelo, je bil pa cel podvig da je spravila dol po grlu...in tako sem menila, da je bolje če za nekaj časa ukineva tole uvajanje, da se ji žlica ne zameri. Sedaj me pa zanima, kakšne imate kaj druge izkušnje, namreč po flaški tudi nič ne sprejema, kar je sicer ok, samo prav dolgo ji pa tudi samo moje mleko najbrž ne bo zadoščalo. Zdravnica pravi,d a je boljše da nadaljujeva kar naprej z uvajanjem, samo njej zgleda ni jasno,d a tamaal sploh ne odpre ust tud če ji v tistem momentu maham z ropotuljo pred nosom al pa če se spakujem oz. če ne dela nič ni šans, vse se ji okoli ust namaže in vse drugje...to ni nobeno uvajanje sploh še, ker tudi nič novega ne pokaka, kot je videt res nič vanjo ne spravim...user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Uvajanje goste hrane ne gre pa ne gre
1.12.2010 14:18:10   
constanca

Pri nas tudi nismo mogli nikakor kolicin povecat, komaj kaj je pojedel. Pa sem tudi zacela uvajat pri 6 mesecih in je kazal interes za jest, pa ni slo in ni slo. Potem je imel pa krcke in je zdravnik rekel: en teden samo dojenje. Potem sem spet zacela znova z majhnimi kolicinami in zdaj je veliko boljse. Upam, da bomo tezo spravili kaj gor, ker prejsni mesec je bilo porazno. Preprosto moje mleko ne zadosca vec. Adaptiranega mu po flasi tudi ne morem dat, ker nikakor ne sprejme flase.

Ne vem, mogoce se ni pravi cas, mogoce bi bila potrebna krajsa pavza. Midva sva prisla potem do zakljucka, glede na to pac kako se mali zdaj obnasa do zlice in co., da morda se ni bil pravi cas za njega.

Vso sreco!



(odgovor članu mkbk)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Uvajanje goste hrane ne gre pa ne gre
1.12.2010 14:36:15   
mini86
pavze ne smeš delat..sedaj je prava starost za sprejemanje okusov..če to zamudiš imaš lahko lepo neješčega otroka..vztrajej, vztrajej, vztrajej..
kuhaj raznoliko vsak dan..zmotilo me je tole da uvajaš GH pa govoriš o nekih kašicah..ko se uvaja GH mu ponudiš krompir, korenček, cvetačo, jabolko, banano..
poskusi


_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu constanca)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
1.12.2010 16:22:00   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mini86)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Uvajanje goste hrane ne gre pa ne gre
1.12.2010 17:58:13   
mkbk
Sem ji probala dat korenčrk 4 dni, pa krompirček isto..pa nič. Naj povem, da sem ji pri 3,5m zaradi hude driske šp nasvetu zdravnice, ko sva bili v bolnici zaradi rita mogla dat korenčkovo kašico in jer lepo jedla bp, še bi pa se ji nisem upala naenkrat in prvič toliko dat, potem, ko je korenček pomagal (jo zaprl), sva se dalje polno dojili. Mene bolj skrbi, da sva zamudili pravi čas!!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Uvajanje goste hrane ne gre pa ne gre
1.12.2010 18:37:07   
mateyka
Mene bolj skrbi, da sva zamudili pravi čas!!


no no, še noben ni na joški do osnovne šole ostal user posted image ne preveč tuhtat, sprosti se, vmes ji vse ponudi in boš videla. te stvari se spreminjajo čez noč. user posted image

(odgovor članu mkbk)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Uvajanje goste hrane ne gre pa ne gre
1.12.2010 18:50:48   
ledenaa
kdaj se boste mame zavedala,da je vsak otrok unikat. Da si zamudila pravi čas user posted image Daj no,ne govori bedarije. Pravi čas bo takrat za otroka,ko bo sama želela jesti GH. nekateri jo sprejmejo v 6 mesecu,nekateri prej,nekateri pa šele ob 1 rojstnem dnevu.A misliš da bo kaj narobe če bo z 12 meseci recimo začela jesti GH.

mini-to pa nikakor ni res.

(odgovor članu mkbk)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Uvajanje goste hrane ne gre pa ne gre
6.12.2010 12:51:57   
Barbara_L
podpis pod ledenoo-naš je v starosti 4m zavrnil vsakršno mleko in z danes na jutri smo bili na gh. tako da-unikatni so, to je to. poslušat intuicijo, pa bo.

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Uvajanje goste hrane ne gre pa ne gre
7.12.2010 10:59:33   
biga
Pri nas je pa tako, da je hčerka že lepo sprejela GH pri 6. mesecih, pojedla hitro poln krožnik zelenjavne ali mesno-zelenjavne kašice, tudi žitno-mlečne, edino sadje ji je šlo bolj počasi, zdaj pa že kak mesec štrajka. Poje par žličk in konec. Sadja in žitne kašice sploh noče, če ne dam notri piškota, ker edino tako vsaj malo poje. Zelenjavno-mesni obrok je pa prepolovila. Moram jo skoraj siliti, da nekaj poje. Pediater pravi, da je važno, da pije. No, tudi to ji gre slabo, največ 100 ml čaja popije, se  sicer doji, a bolj za crkljanje. Ne vem, ali je zaradi prehlada, ker je skoz prehlajena in kašlja (bratec je v vrtcu), zobk še nima, skratka, lahko se samo živciram ali pa sprejmem dejstvo, da tako pač je in bo morda kmalu bolje.

(odgovor članu Barbara_L)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Uvajanje goste hrane ne gre pa ne gre
24.12.2010 12:06:21   
Katarina79
Pri nas je iz danes na jutri prešaltal na poln obrok. Prej še ene žličke ni pojedel, potem je pa kar naenkrat začel odpirati usta ... star je bil pa 6 mesecev in pol. Tako da, moje mnenje je, da je vsak otrok drugačen in ko je pripravljen na spremembo, se ta tudi zgodi. Mame se pa vse preveč sekiramo in to predvsem zaradi drugih ... če je sosedov fant začel jesti pri 4 mesecih, ni nujno, da bo naš tud.

Kar pogumno in počasi:) 

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Uvajanje goste hrane ne gre pa ne gre
17.1.2011 19:48:50   
totateja
moj sinek je bil 8.1. star 4 mesece in nama tudi ne gre GH...upam, da ne bom obupala prehitro....prej je po žlički dobival zdravila, ki niso dobra (žal) in imam občutek da zaradi tega ne sprejme hrane user posted image .....je možno?

(odgovor članu Katarina79)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   [Brisano sporočilo]
17.1.2011 19:50:09   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu totateja)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Uvajanje goste hrane ne gre pa ne gre
22.1.2011 0:33:02   
nina.z
mi smo začeli pri 5ih mescih pa ni blo šans, pri 6ih isto ne.. pol do 9ga mesca nam je nekak ratal, pol je biu bovn sva se s5 samo dojila, in smo spet začel na novo, in šele zdej pr 13ih mescih mi poje največ 3 obroke goste hrane na dan, in še zmer se ponoč tut stokrat dojiva če je treba, usak otrok je drgačn in nemorš pomagat, sam ne poslušat drugih k eni so tok pametni da te srt prime, delej kokr ti paše in tko k otroku paše! pa še to k je ena gor napisala- poznam primer otroka k se je še v osnovni šoli dojiu, tko da ne prehitr nekej komentirat user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
lp

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?