|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dodajanje formule
28.12.2010 16:33:47   
prvič mami
Pozdravljene!

Sem mamica 1,5 mesečnega sina in praktično že od njegovega rojstva ne proizvedem dovolj mleka za njegove potrebe, zato dodajamo formulo (dva do trikrat na dan, ostale obroke se doji (6 do 7 krat na dan)).

Dodajanju bi se seveda rada izognila, samo nikakor ne uspe. Zanima me, ali je možno da bova potem, ko bom začela uvajati gosto hrano, lahko kombinirala samo dojenje + gosta hrana (brez formule)?

Hvala za nasvete in lep pozdrav,
Urša
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Dodajanje formule
28.12.2010 19:42:58   
ledenaa
malo si preberi kar se tiče dojenja

http://med.over.net/forum5/list.php?94

(odgovor članu prvič mami)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Dodajanje formule
28.12.2010 21:21:32   
natasarobi
Sama sem morala tudi dodajati, ker se mali ni redil. Ker sem bila trma in se nisem dala sem po nekaj časa samo dojiti, tako, da je možno, da ti čez nekaj časa ne bo treba dodajat.

Sama sem začela dojiti glede na vprašanje, če je spal sem ga zbujala na tri ure. Najprej sem podojila iz obeh dojk, nato sem mu dala dodatek, seveda, če je po dojenju še jokal. Če je začel jokat naprimer čez pol ure, sem mu spet dala obe joški in na to šele dodatek, če je jokal. Sem si pa po vsakem podoju, kao črpala mleko, čeprav včasih ni priteklo ven nič. Sem pa s tem ustvarjala 'umetno' povpraševanje. Ponudila sem mu joške tudi kadar je jokal - če je pil je, če ne pač ni.

S časom je bilo mleka več, dodatka pa manj, vendar sem skoraj pognala korenine na sedežni in sva se dojila tudi 2h, saj je bil zaspanček in je vmes malo počival. Ko je postajal močnejši je tudi močneje sesal, s tem je bilo več mleka, ker je praznil joške. Pila sem oz. še vedno pa pijem čaj za dojenje (no, danes ga očitno ne bom ker je že toliko ura). Od kar pa ne uporabljam več nastavkov je pa dojenje sploh steklo in tudi mleka je več, sam je mali že tako velik, da smo začeli uvajati gosto hrano, saj mleko ne zadostuje več in se spet dojiva na 1-2h (tudi ponoči).

Polagam na srce: preberi čim več preko linka, ki ti ga je dala ledenaa. Tudi pri dodajanju bodi previdna, da ne bo mali zamenjal flašo za dojko, zato ne kar dodajat (daj mu dudo če jo hoče in čez 15-30 minut ga spet pristavi). Včasih pride do poskoka v rasti in takrat boš morala dojiti pogosteje, da se ti bo začelo tvoriti več mleka.

Poskusi se ne preveč obremenjevat - sama sem bila z živci na koncu, sem ga hotela dat že na flašo, vendar sem vstrajala in je uspelo. Želim,d a bi tudi tebi.

Srečno!

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Dodajanje formule
29.12.2010 10:24:38   
prvič mami
Hvala obema za odgovor in spodbudne besede!

Me res veseli, da je možno nazaj iz dodatkov na polno dojenje, ker namreč sem nekje zasledila, da ko enkrat začneš dodajati ni več poti nazaj. Prebrala sem že vse možno na to temo, imam tudi knjigo "The Breastfeeding Mother’s Guide to Making More Milk" in zadnje čase se mi zdi da se tudi pri nama izboljšuje stanje.

Tudi jaz namreč delam tako, da najprej ponudim obe dojki, pa tudi če je ravno pred pol ure vse pojedel iz njih. In če se po dojenju še joka, naredim dodatek.

Močno upam, da bo dojenje steklo na polno in ne bo treba več dodajati. Zdajle je že 20 ur odkar je nazadnje dobil dodatek user posted image :):)

Če katera potrebuje zgoraj omenjeno knjigo pa naj mi javi in ji jo pošljem po mailu (je v elektronski obliki).

Srečno mamice!

(odgovor članu natasarobi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Dodajanje formule
29.12.2010 12:49:06   
natasarobi
Dojenje se lahko uravnava tudi tja do 3 meseca.

Ti samo vztrajaj, če bo pa prehudo pa mu daj dodatek - važen, da je sit in zadovoljen.

No, sedaj mi je lahko govorituser posted image , prej sem bila pa čist out, ker sem mu mogla dati flašo, češ, da sem nesposobna.

(odgovor članu prvič mami)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Dodajanje formule
29.12.2010 14:19:14   
sanosan
Pozdravljena!
Bom napisala še moje mnenje, zakaj je hitro konec dojenja, ko začne mamica dodajat. To je zato, ker se more otrok pri dojenju trudit, da mleko teče, pri flaški pa ne in posledično je lažje malčku piti po flaški, kot pa parkrat močno potegnit, da mleko priteče na dojki. In ker mamica, ko sliši otroka jokat in se kregat na dojki, najprej pomisli, da nima dovolj mleka, se zadeva zato kaj hitro zaključi.
Dojenje je dolgotrajen proces učenja, ki lahko traja kar nekaj časa (kot je že napisala natasarobi). Nekateri pari ga osvojijo hitro, pri drugih pa lahko traja kar nekaj časa preden vse steče kot je treba.
Moj nasvet je takšen: pristavi otroka tudi ko joka, za tolažbo, saj vse to vzpodbuja nastajanje mleka in hkrati se bo otroček potolažil. Ne misli, da boš ga s tem razvadila in da bo zaradi tega vedno visel na prsih. Jaz pri svoji drugi hčerki in pri tretjem sinu nisem uporabljala dude, sem ju samo pristavila in podojila, če sta jokala in se je s takim načinom dojenje hitro vzpostavilo in sta dobila svoj ritem in noben od niju ni imel potrebe po visenju na prsih in tudi dude nismo potrebovali, ker sta bila izredno dobrovoljna oba. Želim ti, da bi ti dojenje steklo na polno in da bi uživala s svojim otročkom.


(odgovor članu natasarobi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Dodajanje formule
19.1.2011 9:12:10   
prvič mami
Hvala punce, ste mi bile v veliko spodbudo!

Smo že 3 tedne brez formule!

Včeraj smo imeli sistematski pregled za 2 meseca ki mi je tudi pokazal še eno sliko. Pikec se redi 47g dnevno! Tako da so vse moje skrbi da bi imela premalo odveč. Res pa je, da je veliki jedec zaradi česar sem potem mislila, da imam morda premalo, ker se je velikokrat zgodilo, da je vse pojedel in potem je hotel še.. :)

Lp!

(odgovor članu sanosan)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Dodajanje formule
19.1.2011 11:52:19   
nusi
bravo user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu prvič mami)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najbolj stroge mame so rojene v znamenju ...
Nekatere mame so popustljive in prizanesljive, druge so stroge in imajo rade kontrolo nad vsem. Ste vedeli, da pri odnos...
Zgodbe malih junakov: Ko tvoj otrok ne mor...
Partner me je odložil pred porodnišnico, prepričan, da bo mene in najinega princa pobral tri dni kasneje. V porodnišnici...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?