|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Koliko je dovolj- prava mera?
3.1.2011 12:07:05   
natasarobi
Pozdrav!

Našemu malemu sedaj uvajam gh in sicer cca 8 dni - dobil je korenčkovo kašico (kupljeno), pire krompir in danes zjutraj malo jabolčne kašice (okoli 9:30). Korenje in pire je dobival popoldan okoli 12:30.

Glede na to, da sem mu danes dala malo jabolčne kašice, verjetno ni potrebno, da mu popoldan dam manj korenčkove ali pač? Kako ste ve povečevale količino hrane? Če bi pustila bi verjetno moj mali pojedel vse, ker kar hiti jesti, če nisem dovolj hitro začne jokat.

Kakšno olje ste vi uporabljanje pri obrokih - navadno sončnično, olivno ali prav posebno olje, ki se ga da kupiti v nekaterih trgovinah (vidla reklamo v eni reviji) ali ste raje dodajale hrani maslo?

Za vse odgovre/nasvete bom vesela.

Lep ponedeljkov dan še naprej. 

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Koliko je dovolj- prava mera?
3.1.2011 12:43:02   
Ninchy
Ojla!

No jaz sem ji potem ko sem videla, da je sprejela določeno hrano in ni bilo neželenih stranskih učinkov dala kolikor je pač hotela, čisto odvisno. Na začetku je imala mali frutek za dopoldanski in popoldanski gosti obrok se pravi je pojedla cca 45g seveda plus mleko kolikor ga je pač hotela.

Glede ojla in podobnega, sem nekje do 5 meseca striktno za njo kuhala (sadje in zelenjavo bres vsega) potem sem pa počasi začela z zelenjavno juho, ki smo jo tudi mi jedeli pa je blo vse kul tko da od takrat ne kuham več posebej, vsako novo stvar pa res najprej probam in ji ne dam več kot par žlic, in nikakor ne za večerjo.

Sedaj pri pol leta naprimer mi poje velik frutek in ima to za cca 2 uri včasih 3 odvisno. Ji pa sedaj dajem že skoraj vse razen svinine in jajca. Seveda v majhnih količinah in večinoma dopoldan ali najkasneje za kosili ob 1h. Nism nekej posebej komplicirala, sem pa res vsako stvar ji najprej dala čisto malo, če bi slučajno imela kakšno reakcijo.

Upam da sem ti kaj pomagala....


< Sporočilo je popravil Ninchy -- 3.1.2011 12:46:29 >

(odgovor članu natasarobi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Koliko je dovolj- prava mera?
3.1.2011 13:08:59   
Katy78
Jaz sem mu dajala toliko, kolikor je pač želel. GH je hitro sprejel, po enem tednu je en obrok že v celoti imel samo GH, nič več mleka. Jaz sem si vedno pripravila okoli 180ml in potem pustila, da je pojedel kolikor je želel - prvi dan ali dva po par žlic, sredi tedna je pojedel nekje polovico, po enem tednu pa že celo porcijo.

Jaz mu ne bi dala manj korenčka, ker jabolko in korenje boš imela kot dva ločena obroka in ni potrebe, da mu daš zaradi dopoldanskega jabolka manj korenja popoldne. Jaz sem delala po občutku in njegovih željah pa nama je šlo super.

Olje - jaz sem mu dajala olivno, sončnično, repično olje, nisem pa kupovala tistega, ki je posebej za dojenčke. Masla v hrano nisem dodajala, razen tja, kamor paše - npr. pire krompir ipd.

(odgovor članu Ninchy)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Koliko je dovolj- prava mera?
4.1.2011 0:39:20   
deveta
Na začetku nisem tehtala hrane, pojedla je nekaj žličk. Jih je pa pojedla z vžitkom, posodico ali žličko je kar vlekla k sebi. Še zdaj ni velika jedka. GH ima rada, ampak poje do max 120-160g (kosilo in večerja). Včasih samo 80-100g. Dopoldansko in popoldansko malico pa največ 60 g. Mleko čez dan odklanja.
Zanjo še zdaj pogosto kuham posebej, ker mi je bolj enostavno. Vržem zelenjavo in krompir, riž, košček mesa..... v kozičko in ko je kuhano zmečkam z vilico. Ne kupujem posebej sadja in zelenjave zanjo. Je pa res, da imamo dosti zelenjave doma (zdaj vedno manj sveže ker je zima, nekaj zalog je še v skrinji). Rada pa kupujem slovensko sadje in ne tisto, ki je pol sveta obkrožlo, da je prišlo do naših trgovin (npr: bio jabolka iz Nove zelandijeuser posted image ). Moja navada pač. Olje uporabljam naše (imamo oljke doma), včasih pa sam tudi malo masla. Kombiniram, vendar večkrat dam olje. Ko pa naredim špinačko, pa dodam običajno kislo smetano.
Aja, naša punca ima zdaj 7 mesecev, z GH pa sva začeli pri 4 m (pokušanje), oz pri petih z obroki.

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Koliko je dovolj- prava mera?
4.1.2011 10:41:56   
charlyka
Dam ji toliko kot želi (že od vsega začetka, začele pri 5 mes, zdaj stara 7 mes), nisem nikoli tehtala in gledala koliko poje. Dokler z zanimanjem odpira usta, ko pride žlica, ji očitno paše user posted image
GH je sprejela takoj, že v nekaj dneh je imela za celi obrok, v 3 tednih sva se dojile samo še zjutraj in zvečer, čez dan samo GH.

Ko skuham zelenjavo itd. dodam še žličko olja - mešanica oljčnega, repičnega (od Holle prav za dojenčke).

Lp.

(odgovor članu deveta)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Koliko je dovolj- prava mera?
4.1.2011 14:45:24   
divans1
Tudi pri nama je tako. GH uvajamo od 4,5 meseca, vedno sem mu dala toliko, kolikor je želel, nikoli nisem tehtala, zaenkrat ful rad vse popačka kar mu skuham.

(odgovor članu charlyka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Koliko je dovolj- prava mera?
4.1.2011 18:25:09   
kai1
Pozdravljene,

Jaz sem začela z uvajanjem gh pri 4m. Sedaj po 3 tednih poje en sadni in zelenjavni obrok po cca 60-80ml. Kot želi.
Zanima pa me, koliko mleka so vaši otročički popili v takem primeru? Vem, da še ni čas, ampak, kdaj ste jim pa dale jogurt in skuto? Katerega?

lp

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Koliko je dovolj- prava mera?
4.1.2011 19:26:25   
divans1
Jogurt in skuto sem mu prvič dala po 7 mesecu. Nepasirano, jogurt pa probiotični....

(odgovor članu kai1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Koliko je dovolj- prava mera?
5.1.2011 18:27:09   
charlyka
Jogurt, skuto, kislo smetano - pri 6 mes in pol.
Vse od mu, navadni jogurt - nič ne kompliciram.

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?