|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Riž in koruza
8.1.2011 20:42:37   
natasarobi
Pozdrav!

Naš je star 5,5m in do sedaj smo uvedli korenje, krompir, jabolka in danes še bučke.

Malo berem še o žitaricah in glutenu. Riž je brez glutena in po papirjih, ki jih imam naj bi se uvajalo žitarice brez glutena med dopolnjenim 4 in 6. mesecem. Kar sem pregledala na forumu, nikjer na seznamih nisem našla, da bi se riž uvajal pred 6 mesecem.

Zanima me kdaj ste ve uvajale riž in katerega ste kupile. Baje obstaja nek riž za otrokeuser posted image  (ali je to mišljen tisti riž od Milupe (al kao že) ali riževi kosmiči - pojma nimam).

kaj pa koruza? Kakor jaz vem naj bi koruza napenjala.?

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Riž in koruza
8.1.2011 21:20:34   
Anonimen
Mojemu sem dala riž mislim, da pri šestih mesecih. Je pa res, da nisem nič gledala kaj in kako uvajam - kaj prej, kaj kasneje. Če še bolj po resnici povem: npr. za gluten sem slišala šele potem, ko je moj mali pojedel že celo škatlo piškotov z glutenom. Držim se edino tega, da mu še nisem dala svinjine za probat, pa rumenjak po 7.mesecu (pa še to od P do P različno svetujejo). Drugo pa dobi vsaj za poskusit. Jaz sem morala počakat z mandarinami. Je imel malo reakcije, ko sem mu jih ponudila pa potem čez 3 tedne pa ni bilo nič.

(odgovor članu natasarobi)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Riž in koruza
8.1.2011 21:35:00   
nusi
riž daš lahko pred 6m, je tudi na splošno zelo dober za prebavila, tako pri odraslih kot dojenčkih. Samo ne bel riž - brušen, ki tudi zapira, ampak reje uporabljaj nebrušen riž in ga razkuhaj. Štos teh otroških rižev je, da so v kosmičih in ni treba kuhati, pogosto so tudi že kar v obliki mlečne kašice. Gotovo pa je bolje, če riž skuhaš sama in zmiksaš.

Koruza našega ni napenjala, samo je ne mara preveč.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Riž in koruza
8.1.2011 23:23:08   
deveta
Jaz sem ji dala riž kot prvo žitarico, kasneje polento, pa proso. Kasneje še ajdo in pšenico. Aja, pa ovsene kosmiče sem ji tudi že dala. Po petem mesecu je jedla že riž in tudi polento. Riž sem ji dala istega kot nam (paraboiled od Droge) in polento tudi, pa čeprav lahko vsebuje sledove glutena.
Na veliko žitih, ki sicer ne vsebujejo glutena (riž, koruza, proso, ajda), boš zasledila da vsebujejo gluten, ker jih predelujejo v obratih, kjer predelujejo tudi žita z glutenom.
Tako kot je že Aprilcica omenila, mislim da s tem glutenom malo pretiravajo in večina dokler ni imela otroka sploh ni slišala za gluten. Ampak nimaš se česa bat, po "eni od smernic" je pomembno le to, da se gluten ne uvede pred 4 muser posted image .
Kar se tiče napenjanja pa je dovisno od otroka do otroka. Pri naši ni bilo težav.
Posebej za otroke ne kupujem nobenega posebnega živila. Testenine, polento, riž, olje, sadje, meso... vse uporabljam isto kot za nas.  Kakšno mlečno kašico za večerjo ali frutek za na teren, pa itak imam za vsak slučaj vedno doma.

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Riž in koruza
9.1.2011 10:42:04   
charlyka
Tudi mi jemo navadni beli riž, pa polento, pa proseno, ajdovo kašo, kuskus ... kekse z glutenom itd. user posted image vse smo uvedli pri nekje 5,5 do 6 mesecih

(odgovor članu deveta)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Riž in koruza
9.1.2011 15:29:01   
j.b.
Jaz sem riž uvedla takoj pri 4m, polento približno pri 5m, gluten pri 6m. Pa ne tolk zarad smernic, ampak zato, ker je itak ogromno stvari za uvest, in če vsako stvar uvajaš 4 dni gre hitro mesec naokol.

riž, včasih kašica od Milupe (tasladka), včasih prekuhan riž ki ga jemo mi.

(odgovor članu natasarobi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?