|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dojenje dojenčka in malčka
5.2.2011 22:12:58   
superstar7
Doma imamo princesko 21 mes. in še vedno se doji. Meni se to ne zdi nič slabega. Zdaj sem spet noseča. Kako naj dojim, ko se rodi dojenček? Če se hčerka še vedno ne bo odvadila, upam pa da se bo. Doji se pa samo ponoči. In kako je s tistim mlekom na začetku ki ga novorojenček mora dobiti?
Uf sem mislila da ne bo nič novega pri drugem otroku pa me že zdaj toliko stvari zanima...

Že vnaprej hvala za odogovore.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Dojenje dojenčka in malčka
7.2.2011 11:33:29   
nusi
kolikor sem jaz brala na dojenje.net ni to noben problem in novorojenček ne bo čisto nič prikrajšan. Veliko mamic doji dva različno stara otroka , boš pač imela več mleka, saj ga je ponavadi na začetku itak preveč.Samo tiste dni, ko boš v porodnišnici pa ne boš mogla dojit, lahko, da bo to pomenilo konec dojenja za starejšo.


< Sporočilo je popravil nusi -- 7.2.2011 11:34:09 >

(odgovor članu superstar7)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Dojenje dojenčka in malčka
8.2.2011 16:08:21   
anju
koliko pa si noseča? naš je bil sicer malo starejši, ko smo se zmenili, da je velik. mi je pa mleko šlo z nosečnostjo, niti ne vem dobro kdaj, ampak enega večera sem skapirala, da sploh ne požira. in smo se tolk lažje dogovorili, da ni treba zizat, če ni mlekca. sem bila nekje na pol nosečnosti.

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Dojenje dojenčka in malčka
8.2.2011 21:23:22   
anju
o superstar7 vidim, oktobrka 2011, jaz 2010, dojit sva se pa nehala maja.

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Dojenje dojenčka in malčka
13.2.2011 22:29:27   
superstar7
25.dec je bila zadnja user posted image   nevem kdaj je nastalo, ker akcije je blo januarja preveč.user posted image Ampak upam da neham dojit čimprej. Ker če bom malo preden se rodi, me bo grdo gledala ko bom tamalo/ega dojila.user posted image Dopovedat se ji pa sploh ne da. Mislim čez dan se ji da. Ponoči pa bog ne daj da nebi dobila joške ko se zbudi. Zbuja se pa še vedno dosti in tudi spi pri nama. Je postalo zelo moteče ampak ne morem je kar nagnat iz postelje.user posted image V posteljici je spala do 5. mes. do tax je bilo tudi dojenje zelo lepo urejeno. Vse na ure prav tako spanje. Ko sem jo 1. vzela v posteljo, ker sem zbolela in nisem mogla vstajat, sem dobila svoje in to se zdaj kar noče končaaaaaat.user posted image poleg tega pa je tkoooo tečna zadnje čase da se mi bo zmešalo.user posted image user posted image

_____________________________

Friendship often ends in love; but love in friendship - never.
Charles Caleb Colton

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Dojenje dojenčka in malčka
14.2.2011 7:24:38   
sanosan
Glede na to, da je hčerkica stara 21. mesecev, se lahko probaš lepo pogovorit z njo in ji razložiš kaj želiš. Moj sine je bil star ravno toliko kot tvoja, ko sem bila noseča. Sicer se nisma več dojila, ampak je še vedno prihajal spal k nama v posteljo. Ko sem imela še do konca nosečnosti nekje dva meseca, samo se lepo zmenili, da bo dojenček dobil njegovo staro posteljo, on bo dobil novo posteljo in bo lepo v njej spal, ker bo včasih dojenček moral pri mamici spat ponoči. Je vžgalo, ker mu je bila nova postelja všeč, pa še enega angelčka je dobil na vzglavje, ki ga je lepo čuval. Ko sem pa bila v tretje noseča, sem pa se morala z obema pogovorit, saj sta občasno oba prihajala v veliko posteljo spat. Srednja je bila ravno takrat stara dve leti, najstarejši pa štiri. Spet smo spreminjali spalni režim s posteljo in spet je bolj ali manj vžgalo. Tako da probaj, saj kljub temu, da so še majhni, se da neke stvari zmenit.
Glede dojenja pa ti lahko rečem samo to, ko se boš odločila, da je dovolj, se bo tudi nočno zbujanje končalo. Jaz sem svoja dva dojila sicer samo do 15. in 18. meseca in smo se na koncu dojili še samo zjutraj in ponoči (največ ponoči). Ko pa smo končali, se je tudi nočno zbujanje končalo.

(odgovor članu superstar7)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Dojenje dojenčka in malčka
14.2.2011 18:47:48   
superstar7
Moji se da velik stvari dopovedat, ampak to da pa se ne bo dojila al pa da bo v svoji postli spala pa sploh ne gre. Zdej me je strah da se bomo mogl 4 gužvat v postli pa kako bom sploh lahko 2 uspavalauser posted image ooohh kaj me še čaka.user posted image sanosan blagor se tebi k ti je tko lepo ratalo... mene je pa kar strah že.user posted image

< Sporočilo je popravil superstar7 -- 14.2.2011 18:49:05 >


_____________________________

Friendship often ends in love; but love in friendship - never.
Charles Caleb Colton

(odgovor članu sanosan)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Dojenje dojenčka in malčka
14.2.2011 22:31:05   
deveta
Če se boš odločila, da jo odstaviš jo boš odstavila, ne glede na to kaj bo ona želela. Če ne boš želela je ne boš. In enako je s tem kje boste spali. Vem da je težko, ampak vse se da. Nekaj dni bo jok pri hiši al pa zganjanje trme, čez par dni pa bo vse pozabljeno in še vedno se boste imeli najraje. Vseeno pa ti želim, da bi se hčerkica sama odločila in nehala, saj bo tako najlažje za obe. Pa srečno, ne glede na to kako se boste odločili, saj časa pa je le še nekaj v rezerviuser posted image user posted image .

(odgovor članu superstar7)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Dojenje dojenčka in malčka
14.2.2011 23:17:39   
superstar7
Hvala za spodbudo.user posted image Jaz tudi upam da nam uspe, bom poročala kako je šlo, mogoče najdem kakšno novo tehniko.user posted image

_____________________________

Friendship often ends in love; but love in friendship - never.
Charles Caleb Colton

(odgovor članu deveta)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Dojenje dojenčka in malčka
15.2.2011 8:08:40   
sanosan
Glej, saj pri nas tudi ni šlo vse tako gladko. Je pa res, da sem si pred vsakim novim rojstvom vzela dovolj časa, da nisem otroka nikamor silila. Dosti smo se pogovarjali in posledično se je potem to otroku vsedlo v zavest, da bo še en dojenček pri hiši in s tem malo spremenjena pravila. Glej, v najino posteljo še zdaj kateri pride spat, največkrat je zadnje čase prihajala hčerka (tasrednja), ker je imela neke fore, da imamo strahe. Ampak je tudi to minilo. Glede dojenja pa je tako kot ti je že napisala deveta, ko se boš ti odločila, da je konec dojenja, ga bo dejansko konec. Po dveh dneh pa itak pozabijo kaj je dojenje in ni nobene panike. Jaz sem svojega sinka pri petnajstih mesecih odstavila tudi zvečer in potem ponoči, pa sem ga prez problema zvečer uspavala. Nisem pa mu nič razlagala, da se ne boma dojila, isto je bilo pri hčerki. Enostavno jima nisem več ponudila, brez kake razlage in ni bilo nobenega joka ali izsiljevanja. Kolko se spomnim si pa ti šele na začetku nosečnosti in imaš zato še več kot dovolj časa, da se pripravite na prihod novega člana.

(odgovor članu superstar7)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Dojenje dojenčka in malčka
15.2.2011 21:54:02   
anju
superstar7 tudi pri nas se je začelo z njegovo novo veliko posteljo. prej je spal pri naju. potem smo vsi skupaj v eni sobi, le da je on v svoji 90 x 190 postelji. je imel 2.5 let in se je nehal dojit ponoči, dojil se je samo še za uspavanje. dovolj je stara da jo z nečim lahko motiviraš. naj te ne bo strah vnaprej, ogromno se še spremeni do rojstva. jaz sem mislila da moj ne bo nikoli pozabil, da se je dojil, pa ugotavljam, da že ne ve več. jaz zase vem da sem predolgo to vlekla, ker je bilo tako najlažje, nisem bila pripravljena "nekaj naredit". se nama je fino izšlo, ker je pač mleka zmanjkalo in sine ni imel argumenta:)

(odgovor članu sanosan)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Dojenje dojenčka in malčka
16.2.2011 22:29:00   
superstar7
Res hvala za nasvete. Danes sem poskušala in dokler je bila še tečna (ponavadi je tečna ko mora spat) se je hotla dojit. Nisem mogla reč ne ker to je taka histerija ampak sem ji potem začela razlagat, da je že velika punca in da ne rabi več. Poslušala me je pa kot da kriminalko berem.user posted image No potem se vleže in sem že mislila da sem zmagala ko se kar na1x vstane ko zombi.user posted image in pravi mami dojauser posted image no pol sem povzdignila glas se je hitro vlegla pa zaspala. Zdej mi je pa težko ker sem bolj naglas rekla. Nisem se drla ampak vseeno nimam v navadi tega.user posted image

_____________________________

Friendship often ends in love; but love in friendship - never.
Charles Caleb Colton

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Dojenje dojenčka in malčka
17.2.2011 8:02:00   
anju
recimo da si bila bolj odločna;) verjamem da vama bo uspelo.

(odgovor članu superstar7)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Dojenje dojenčka in malčka
18.2.2011 16:42:49   
petra36
To res ni problem.Jaz dojim dva otroka ,kot je opisala že ena mamica prej.

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Dojenje dojenčka in malčka
26.2.2011 22:23:21   
Roberta69
Kar se odstavljanja tiče, te lahko marsi kaj preseneti user posted image . Jaz si sploh nisem predstavljala, kako se bo starejši sin kdaj odvadil, se mi je zdelo, da se kar do šole ne bo user posted image , potem se je pa pri 2,2 letih čisto brez problema user posted image . Dojil se je za uspavanje in ker je bil doma, je želel še kdaj čez dan, ampak če sem videla, da se kar nekaj afna, se nisva dojila, drugače pa tudi. Ko sem bila noseča, me je vsakič, ko se je dojil, tako grozno bolelo, da je bilo za znoret, kot bi me zabadal z nešteto konicami, ampak ga nisem nameravala odstavit, bi pač dojila oba (sem si pa želela, da bi nehal, ker me je res fuuuul bolelo). In potem je nekega večera zaspal zraven očija brez dojenja user posted image in tako sem zagrabila priložnost in mu naslednje dni govorila, da me prsi grozno bolijo, da se morajo malo odpočiti in da v bistvu ni več dojenček in to je bilo to user posted image , nobenega joka, žalosti, česar koli. Odkar imamo dojenčka čisto lepo sprejema, ko se bratec doji - štala je bila edino v porodnišnici, ko je bratca prvič zagledal in ko sem ga pred njim prvič dojila, takrat je čisto ponorel, ampak se ni več ponovilo...

(odgovor članu petra36)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pokukajte v pravljičen svet nove trgovine ...
photo
Vrata je odprla nova trgovina Mali zakladi, ki se nahaja v spodnji etaži Emporiuma, BTC City Ljubljana.
Je za otroka res najboljši najvišji zaščit...
Je za otroka zares najboljša zaščitna krema za sončenje z najvišjim zaščitnim faktorjem? V članku preveri, kako izbrati ...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?