|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Policistični jajčniki, težave in glina
20.2.2011 9:34:07   
wannabemummy2010
En prav prijeten nedeljski pozdrav vsem skupaj! Odločila sem se, da tudi sama napišem par vrstic in morda kateri dvignem moralouser posted image .
Tudi sama sem ena tistih "srečnic", ki jim je bil pred nekja leti postavljena diagnoza PCO user posted image user posted image user posted image .  In seveda kot večina sem tudi jaz imela težave z zanositvijo, tako da približno vem kako izgleda iti od faze žalostiuser posted image user posted image in razočaranjauser posted image user posted image , pa ponovnega upanja, itd, iz meseca v mesec, ko nisem vedela ali M zamuja zaradi PCO ali zaradi česa drugega. Toda vztrajali smo in posrečilo se jeuser posted image ,  po skoraj dveh letih - dokaj hitro, čeprav se je meni zdela cela večnost. Potem pa sva se z dragim kar kmalu odločila, da je čas za drugega škrata in že od vsega začetka nisva zaščiti namenjala prav nobene pozornosti. Po prenehanju dojenaj sem seveda bila na istem kot pred prvo zanositvijo. M od nikoder, če že pa na 3 mesece, ali pa še to ne., user posted image Pa smo začeli s pregledi, pa tablete za urejanej ciklusa, pa tako opevani Klomifen, poskus spremembe prehrane, itd...., pa nič. Vmes pa dnevi user posted image user posted image user posted image in user posted image user posted image user posted image . In potem sem imela vsega dovolj, predvsem pa tablet. Tudi moj G mi je svetoval, da terapijo s Klomifenom prekinemo in pustimo času čas. Meni pa ni dalo miru. In potem sem naletela, po naključju na glino. Ja, v spletu in knjigi sem prebrala par zanimivih podatkov o glini v prahu in glinenih oblogah in si dejala, da izgubiti ni kaj. Pa sem šla v akcijo, nekoliko skeptičnauser posted image , toda zakaj pa ne.  Kupila sem si kozarec gline v prahu in vrček navadne gline za obloge, pa smo začeli s "terapijo". Vsako jutro (cca 3 mesece s krajšimi vmesnimi premori  - obvezno) zjutraj na tešče kozarec "glinenen" vode,  2-3 x tedensko pa glineni obkladki na jajčnike - kar čez noč. In rezultat: user posted image Ja, useplo je! Morda je k temu pripomogla narava/glina, morda moje zaavestno prepričanje, da mi to lahko pomaga, morda pa tudi kaj drugega. Kdo bi vedeluser posted image user posted image user posted image ? Toda bistvo je, da je uspelo in danes sem  sredi 13.tedna.  Moj G na Uz me je sicer čudno gledal, ko sem mu povedala za svoj uspeh, mislil si je najbrž svoje, toda koga to sploh zanima.
Tako, drage moje. Lahko Vam samo predlagam da tudi same poskusite, izgubiti ni kaj, pomaga pa lahko. Pri tem pa ne pozabite na redno pitje, veliko optimizma in prerpičanje, da Vam to lahko pomaga in pa seveda bistveno, čimveč user posted image user posted image user posted image .
Držim pesti, da vam uspe in da bom čim več izmed Vas prav kmalu zagledalo user posted image user posted image .

Pa prijetno nedeljouser posted image user posted image user posted image user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Policistični jajčniki, težave in glina
20.2.2011 11:05:33   
kajajaka
Naj še jaz dodam svojo izkušnjo s policističnimi jajčniki..

Zaradi izredno nerednih menstruacij (na 40-50 dni) mi je lani ginekologinja naredila UZ in ugotovila, da imam sindrom policističnih jajčnikov. Povedala mi je, da je posledica SPCO težka zanositev oz. neplodnost in da je potrebna LEKO operacija, da se sprostijo jajčeca, da bi zanosila po naravni poti...
Ker smo se ravno odločali za še enega otročka mi je dala napotnico za gin.kliniko v Lj.

Najprej sem bila seveda šokirana, potem pa sem rekla, kar bo bo. Bomo počakali na operacijo. edtem pa nam morda uspe user posted image
No in naslednji mesec, ko spet ni bilo menstruacije in sem naredila test... sta se pokazali dve črtici user posted image

Jaz sem prepričana, da je mojo zanositev omogočilo moje pozitivno mišljenje in neobremenjevanje z zanositvijo, kar mi je kasneje tudi potrdila ginekologinja.

Torej punce, ki imate PCO ali SPCO, ne obupat!!! Pojdite z optimizmom naprej in verjemite, da vas bo kmalu obiskala dodatna črtica na testu user posted image  

(odgovor članu wannabemummy2010)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Policistični jajčniki, težave in glina
20.2.2011 14:00:14   
ljupka
Bom vam še jaz povedala svojo zgodbo.Jaz sem šla prvič G pri 18letih,prav zaradi tega,ker nisem imela redne M,ki sem je sicer dobila pri 9 letih.Pregledat me še ni mogla,ker nisem imela odnosov.Ko sem spoznala moža,in sva po enem letu načrtovala otroka,nisem pa že 5 mesecev imela M,sam nisem imela pojma zakaj se gre.Ginekologinja mi je samo rekla,da imam mal čudne jajčnike,sam bom lahko vseeno zanosila.To je bilo vse kaj je rekla.Pri prvem sva rabla 8 mesecev in je nekako ratalo,dolgo sem krvavela in smo se tresli če bo ostalo,rodila pri 8 mesecih zdraveka fantiča ,ki bo sedaj star 8 let.Potem je minilo že skoraj dve let pa menstruacije še ni bilo,potem mi je dala tablete,da se je vtrgalo in je 1 mesec teklo iz mene.Potem je nekako blo.V drugo nisem imela problemov ,ker nisem tolk razmišljala o tem,se je pa v drugo že prijelo.Sedaj v tretje,pa menstruacije spet ni bilo,sem pa v tastovi knjigi prebrala o rmanu in čudežni moči na ženske stvari,tast ga vedno nabere,sem ga začela vsak dan piti čaj ene tri meseca,čutila sem toploto v predelu jajčnikov in sem dobila menstruacijo.Še vedno ni bila redna,je pa vsaj bila.Na 60 dni ,na 50 dni,potem sem imela 2 meseca po 40 dni in sem to številko uzela za gotovo.Odštela 14 dni in določila dan ovulacije in srečno zanosila.21.MARCA BOSTA NAŠA DVOJČKA STARA 1 LETO.
Po tem mi je šele Ginekologinja priznala da imam PCO,da mi ni hotela jemat poguma,da se naj zavedam kakšen čudeš se mi je zgodil,ker imam 4 otroke,kljub PCO.Nisem bila nič jezna nanjo,še hvaležna,ker če bi vedela,bi me živci uničli.

Tako da jast priporočam rman,pa se sprostit in ne razmišlat o tem,vem da je lahko govort.
Vidite da se dogajajo čudeži jaz imam 4 otroke.
Menstruacije spet nimam,ampak se tokrat ne sekiram,ker imam to ,kar sem si vedno želela.
Upam ,da bo tudi drugim uspelo.

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Policistični jajčniki, težave in glina
20.2.2011 14:14:51   
Agnes27
Punce, super tema!! user posted image  Jaz imam PCO in morm rečt, da si user posted image  ful želim ampak sem precej negativna...si kr mislm kako za vragca bo
to men ratal s PCO user posted image  Bom mogla kr sprement to negativno mišljenje.

(odgovor članu ljupka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Policistični jajčniki, težave in glina
20.2.2011 14:15:13   
mojamoj
Tudi jaz imam PCO in vse spremljajoče težave. Predlanskega avgusta smo se odločili za otročička, tako sem prenehala z jemanjem Diane 35 in se pripravila na dolgotrajno čakanje na nosečnost. No, decembra smo že zagledali dve črtici, danes pa cartamo naša že 7 mesečna dvojčka!

(odgovor članu ljupka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Policistični jajčniki, težave in glina
21.2.2011 7:58:22   
Monstera
Hvala punce, da delite te pozitivne trenutke z nami, ker nam to veliko upanja ulije! Moramo čim večkrat slišat, da se da, da bomo tudi me verjele, da se res da.

(odgovor članu mojamoj)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Policistični jajčniki, težave in glina
21.2.2011 12:16:45   
Agnes27
Punce dajmo še kakšno tako zgodbo user posted image  Da bomo ostale, ki še čakamo nabite s pozitivno energijouser posted image user posted image

(odgovor članu Monstera)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Policistični jajčniki, težave in glina
9.3.2011 17:11:59   
Mistica
Pozdravljene

Sem čisto "sveža" na tem forumu in zelo me je pritegnila tema o GLINI. Ker tudi pri naju po 1 letu še vedno ni user posted image , sem se odločila poskusiti obkladke in pitje gline. To zadnje že prakticiram, nisem pa prepričana glede obkladkov. Nikjer nisem zasledila kolikokrat, kako pogosto in koliko časa naj bi si stavila obkladke na predel jajčnikov.
wannabemummy2010, si sicer napisala, da si jih prakticirala 2-3x tedensko in preko cele noči. Ali si to kje prebrala ali si mogoče tako ravnala po svoji presoji?
Pa ČESTITAM ZA user posted image !!!user posted image user posted image user posted image
Lp in vnaprej hvala za pomoč.

(odgovor članu wannabemummy2010)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Neverjetno: Sestri sta isti dan rodili dvo...
Včasih so zgodbe, ki jih piše življenje tako nepričakovane, da jim je težko verjeti. Ta zgodba je prav neverjetno srečna...
Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?