|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dojenček-požeruh?
25.2.2011 13:03:06   
tamina
Jaz pa imam 3 tedne staro dojenčico doma in ko, se doji se mi zdi popolnoma histerična pa ne vem čist točno v čem je problem.. Že od rojstva se hoče zelo pogosto dojiti- tisto navodilo iz porodnišnice dojenje na 3 ure sloh ne pride v poštev pri njej.. Posledično imam zelo veliko mleka, ampak ona tudi, ko je že opolnoma sita, še kar naprej se hoče dojiti, potem pa skoraj polovico od tega polije, ker ima enostavno preveč. Med dojenjem morava večkrat kupčka podreti, ker poje precej zraka, vmes ji začne mleko teči iz nosa, iz ust, začne kovcat, riga, poliva, se dostikrat razjezi pa še kar naprej hoče sesati... Probavam jo zamotati z dudo, ampak ni pretiranega uspeha. Ful mi je hudo, ker se mi zdi, da tako histerično je, da sploh ne utegne uživati v dojenju, namesto, da bi lepo cuzala dokler ni sita in potem izpustila bradavico, ona pač hlasta, kovca, se jezi, bljuva, cmoka, bradavice pa ne spusti tudi po 40-60 minut oz. znori če jo skušam odstaviti. Res ne vem kaj delam narobe in kaj naj naredim, da začneva obe uživati v dojenju... A ima kdo kakšen nasvet ali izkušnjo z dojenčkom, ki se hoče kar naprej dojiti, čeprav je že zdavnaj sit??
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: dojenček-požeruh?
25.2.2011 13:11:40   
Precious
Saj tako je prav,da se doji pogosto. So redki otroci ki se dojijo na 3 ure. pri dojenih otrocih se ne gre samo za prehrano,ampak tudi za cartanje.  user posted image   Tako da pogosto dojenje ni nič nenavadnega. Poskusi z različnimi dudami,mi smo morali kar nekaj dud zamenjati da smo našli tisto pravo.je pa res da je novorojenčkom težko obdržati dudo v usteh zato jo je treba vedno "popravljati"

(odgovor članu tamina)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: dojenček-požeruh?
25.2.2011 13:17:02   
Barbara_L
tamima, a si ti prebrala, kaj si napisala? Glej, človek je star tri tedne, ti pa že hoeš, da se doji po tvojih željah. Kje pa! Otrok se pri te starosti doji na pobudo, se pravi "ko hoče in kakor hoče". Ti ji samo daj, naš je poel isto, vključno z riganjem, kolcanjem ipd. Saj bo,počasi.Majhna je še.

(odgovor članu Precious)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: dojenček-požeruh?
25.2.2011 13:36:55   
žabica 22
Naš se je dojil na 2h,1h kakor je bilo- oz. kakor mu je pasalo. vedno sem se njemu prilagajala. kaj pa če bi ji probala ponuditi kakšno minutko prej preden želi jesti? ker naš pri 6m če ni takoj joške joka kot zmaj.
si mogoče probala na začetku preden se začneta dojit malo mleka si spumpat- da nebi pri tistem navalu veliko zraka pogoltnila? za dudiko pa probej ji dati kakšno kaplico kaplic proti krčem- ker so sladke jih imajo radi. srečno! user posted image

(odgovor članu Barbara_L)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: dojenček-požeruh?
25.2.2011 13:39:44   
miska333
ah na začetku je bila naša na pol ure na joški ;) zdaj pri 6ih mesecih končno zdrže te slavne tri ure...ne sekiraj se!

(odgovor članu žabica 22)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: dojenček-požeruh?
25.2.2011 13:46:48   
BabyKitty
Tudi moj mali se je dojil po 1 uro, pa eno uro pavze, pa spet... in mi to ni bilo čisto nič nenavadnega, pač je lačen. Tudi sedaj ko je star 3 mesece se dojiva ko pač hoče... pa če je to 4 ure narazen ali pa 1 uro in moram reči da je 3 ure zdržal le parkrat ko smo bili zunaj, ker se je pač dogajalo in je pozabil na lakoto user posted image

Če ti mleko ful teče poskusi na začetku prve tri minute dojiti z nastavkom, da se nateče malo v nasavek vmes, tako sem sama delala prve tedne, ker se je mali kar davil tako je špricalo in mogel tako hitro požirat.

Druga stvar je pa duda... in z njo kar vstrajaj, moj mali se je na začetku kremžil pljuval naokoli, zdaj pa ne more brez nje, prej je pa prstka hotel pojesti.

(odgovor članu miska333)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
25.2.2011 14:21:42   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu tamina)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: dojenček-požeruh?
25.2.2011 15:44:52   
tamina
hvala vsem za odgovore!! Ja, saj sem takoj videla, da je dojenje po urniku neka znanstvena fantastika- vsaj za mojo punčko... Skrbi me predvsem to, da se mi zdi, da sploh ne uživa v dojenju, ker tako hlasta mleko, da se ji začne takoj zatikat pa kolcat pa špricat iz nosa, vmes pa še poliva pa tudi zajoče dostikrat takoj po dojenju ali med dojenjem... Če bi se hotela tako pogosto dojiti pa bi bila zadovoljna, bi bilo vse OK, tako se mi pa zdi, da se prav matra revčka.. Ko pa kupček podirava, kar morava itak večkrat, ker požre toliko zraka pa je tisto, kar zraven poliva neprijetnega vonja kot da bi malo bruhala.. Bom definitivno še malo bolj vztrajala z dudo in mogoče res poskusila s kakšnimi nastavki. Dojim pa predvsem leže in ona je na moji roki, mogoče bi ji sede bolj odgovarjalo- nekje sem to glih danes prebrala..

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: dojenček-požeruh?
25.2.2011 17:16:34   
juhica
Bolj da si meni v porodnišnici sploh ne upajo omeniti dojenja na TRI URE user posted image . Sem pa videla take dojenčke, tako da vem da obstajajo, sam moj ta drugi je bil glih tak ko tvoja, nažiral se je, vse je teklo iz njega, ko je zaspal na joški, je nisem mogla ven dobiti iz ustec (k vakuum), če sem pa jo, se je takoj zbudil in želel sesati naprej. Dude ni šmirglal nobene. Redil se je pa itak tko, da so čudno gledali, ko sem rekla, da se samo doji in da ne dodajam... Sede, leže, z cukrom na dudi, skratka nič ni pomagalo, dojil se je skoooooz, al pa dretje.... No tam pri sedmih mesecih je jenjal z dojenjem, jedel je pa gosto hrano že od začetka četrtega meseca, samo piti ni hotel po flaški, zato sem ga dojila za žejo. Potem deveti mesec je bil najhujši, cele noči se je zbujal na eno uro ali še manj (verjetno zobje). Pri trinajstih se je pa sam odstavil....

(odgovor članu tamina)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: dojenček-požeruh?
25.2.2011 17:19:53   
pety78
Dojenje je zadovoljevanje osnovnih življenjskih potreb in nikakor kakšna uživancija. Malo potrpljenja s tvoje strani in ne preveč brat, ampak bolj po občutku delaj vse skupaj. Saj se bo vse normaliziralo. Ti pa si med dojenjem kaj fajnega na TV naštimaj in boš uživala, če bi to rada. user posted image

Sem se pa nasmejala naslovu. Ojej.....user posted image

_____________________________



(odgovor članu juhica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
25.2.2011 17:39:18   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu pety78)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: dojenček-požeruh?
25.2.2011 21:12:37   
Najaa
Joj, otrok je star šele 3 tedne... Teče ji pa mnogoče zato na vse strani, ker prehitro teče mleko iz dojke, on pa še ne more tak hitro požirat.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: dojenček-požeruh?
25.2.2011 21:21:11   
juhica
Ja naš pa tudi 1,7kg ampak v petih tednih user posted image .

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: dojenček-požeruh?
25.2.2011 22:06:49   
lipikica
naša se je na 3 ure in še zmeraj se, razen ponoči in včasih čez dan če fajn zaspi.
od začetka pa je par krat tako zvečer hotela kar piti in piti in se kregala na dojki, ugotovila sem da jo zvija, ko je to šlo mim kakšno urco je zaspala in je bil mir.

(odgovor članu tamina)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: dojenček-požeruh?
26.2.2011 22:10:45   
Roberta69
Moj starejši sin je bil (vsaj tako imam v spominu user posted image ) pravi sesalec in se je joške oklepal na vse načine (sem mu bradavico po koncu dojenja komaj izvlekla iz ust) in je bil to edini način, da je zaspal, dojil se sicer ni prepogosto, res nekje na 3 ure, je pa dojenje včasih trajalo (ali pa bi si vsaj on tako želel) tudi 30 minut, kar mi je bilo že čisto too much (tako kot je pri tebi 60 min, bi se mi zmešalo)... že tako sem ga ponavadi po dobrih 10 min odstavila, ker se mi je zdelo, da se je najedel, pa me je user posted image večkrat sekiral, zakaj sem nesramna in mu ne pustim, da se malo pocrklja, in sem mu potem večkrat dovolila, da je malce "visel" na joški. Bil je kao pravi požeruh, ampak to patronažne rečejo, če se otroček zelo redi... ta drugi sin (danes 4 mesece) je pa čisto druga pesem. Ful hitro se naje in potem niti slučajno noče več user posted image . Čez dan se doji nekje na 3 ure, ponoči pa večinoma samo enkrat do 2x. Izgleda se z dojenjem nič ne crklja, ampak res samo naje. Redi se pa tudi on ful lepo, tako da imam izgleda fajn mleko user posted image . Predvsem moraš poslušati svoj instinkt in otrokove potrebe, kako je pri sosedih ali v knjigah, niti ni važno. 

(odgovor članu lipikica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: dojenček-požeruh?
27.2.2011 11:17:05   
tamina
Zdaj sem jo dva dni pristavljala vsakič, ko je hotela (tudi na pol ure) in seveda, če ni spala se je skoz dojila pa je bilo ful boljše, ker tudi dojila se je samo po 10-15 minut. Dudo je končno sprejela, ampak to tisto iz porodnišnice- taka grda, socialistična ;) vse super moderne in lepe dude od Aventa je odločno odklonila s strašnim dretjem... Ne vem zakaj sem mislila, da mi bo to dojenje ful lažje steklo, ampak sem se že med nosečnostjo odločila, da bom pač dojila in zaenkrat nameravam vztrajat.. Tudi kupčki mi ne grejo najboljš pa preden sem pogruntala, da ona mora večkrat podreti kupček in ne samo na koncu je bilo pa tudi že 10 dni joka mimo... Hvala še enkrat vsem pa kakršenkoli nasvet ali izkušnja s kupčki in dojenjem so še vedno dobrodošli :))

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: dojenček-požeruh?
27.2.2011 20:21:13   
natasarobi
Tamina - jaz ne vidim, da bi imela težave z dojenjem. Moje mnenje je, da so težave takrat, ko otroka ne moreš nahranit pa bi ga rad in ko ni mleka. Pač gre za začetniške težavice in kot si omenila se stanje izboljšuje. Kot kaže jo nisi pristavljala kadar je želela in je zato hlastala in bila dolgo na dojki.

Mogoče poskusi dojiti sede, da ji ne bo mleko špricalo vse povsod ven in da ne bo polivala. Baje, da v leže ni dobro dojiti zaradi tega, ker gre mleko lahko tudi v ušesa in pride do vnetja. Po dojenju jo imej cca 20 minut pokonci (razen če spi) in dvigni ji vzglavje.

Kupčki: tudi to je bil pri nas problem. Dostikrat sploh ni podrl kupčka, največkrat zato, ker je zaspal. Dajali smo ga čez ramo (kolikor mi je šlo, mož ni imel problemov). Kasneje okoli 3 mesecev je pa podiranje zalaufalo in še preden sem ga dala čez ramo je podrl kupček. Sedaj pri 7 mesecih podre kupček sam v sedečem položaju - ga dvignem v sedeč položaj, malo posedi pri meni in ga podre. Včasih tako kot kakšen tavelik. Naš poliva skoz, še sedaj, ko ima 2 obroka goste hrane - stanje je boljše, vendar se sedaj toliko sam obrača, da gre še vedno kar veliko ven.

(odgovor članu tamina)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: dojenček-požeruh?
28.2.2011 9:23:35   
tamina
natasarobi, včeri sem jo sede dojila pa je bilo res boljše, saj sem že prej probavala samo jo ful težko naštimam, ko sidim.. Kar se tiče podiranja kupčkov pa moja punčka jih podre že med dojenjem ene 3-6 krat, takoj, ko vidim, da se krega na joški jo dam kupčka podreti pa ga ponavadi podre... A pa je to normalno, da ga morava tolikokrat podreti? Jaz sem mislila, da to delajo samo na koncu, samo sem ugotovila, da mojo ful šraufa, ker ful zraka požre, če ga ne podre še vmes med dojenjem ene parkrat..

(odgovor članu natasarobi)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: dojenček-požeruh?
28.2.2011 15:59:45   
natasarobi
Meni so svetovali, da čim večkrat kupček podret bolje bo. Ampak mi smo ponavadi to delali na koncu oz. včasih vmes, preden sem ga prestavila na drugo stran.

Ko osvojiš sede je ful fajn. Jaz semimela tudi težave, pa sem patronažno povprašala in sva skupaj poiskusili. Včasih mi ga ej mož dal v naročje in je bilo lažje.

Jaz sem se vsedla, dala malega v sedeč položaj in počasi spustila nazaj, da je imel glavo v pregibu roke. Nato sem ga prijela za ritko in stegno ter ga zasukala na bok. Priznam pa, da ga nisem vedno dala na bok, ampak je ležal tudi naravnost samo glavo je imel obrnjeno k meni. Sedaj, ko je pa tako  velik, se pa skoraj doji sede (razen ponoči).

(odgovor članu tamina)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: dojenček-požeruh?
12.3.2011 17:48:36   
titanik
Tudi pri nas je bilo na začetku tako.Ona je stara komaj tri tedne  in pije počasi.Pri nas je bila vsako uro na joški.S časoma se je to porihtalo in je dobila svoj ritem.Sedaj ko je star 10 mesecev bi  se še kar dojila na 2 uri. V enem mesecu je predobila 2 kg ,kar je za našo P bilo zelo veliko.Sedaj ima 14 kg.
Polivala ni nikoli,spala je vedno na hrbtu,kupčke smo podirali po končanem hranjenju.


< Sporočilo je popravil titanik -- 12.3.2011 17:49:55 >


_____________________________

Ponosna sem na to ,da sem dobra mama.

(odgovor članu natasarobi)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Datumi izplačil socialnih transferjev za l...
Povezavo na tale članek si shranite med priljubljene, da boste imeli pomembne datume izplačil socialnih transferjev za p...




nogomet
aljaz99

Za kateri klub navijate

Barcelona (46%)

Real Madrid (11%)

Inter (5%)

Chelsea (9%)

drugo (29%)


Število vseh glasov: 82

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!