|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vzpodbujanje dojenja v porodnišnici
22.3.2011 12:14:19   
Divja vijolica
Povedala vam bom svojo izkušnjo glede vzpodbujanja dojenja v porodnišnici.  V glavnem, začelo se je 2 dan, ko  mi je sestra (malo preveč zagnana) rekla, da bi hčerko malo tehtala, čeprav so jo tehtali že zjutraj in je bilo vse ok. Malo je sicer shujšala, ampak v mejah normale. Odnesla jo je iz sobe, in ko je prišla nazaj je rekla, da se premalo redi in, da ji bodo morali dodati mleko. Potem je prišla v sobo  s še eno sestro, ki me je stiskala za prsa, če bo kaj priteklo (in je). Njene besede so bile : gospa vaš otrok mora jesti, to ni nič kar dobi od vas ?? Meni je šlo kar na jok, čeprav sem vedela da bom doma samo dojila, ker je to namreč moj drug otrok, prvega sem samo dojila 14 mesecev. Nisem  sicer nič komentirala, ker sem si mislila, saj bom jutri že doma.
Ne zdi se mi pa u redu, zaradi tistih mamic, ki rodijo prvič in ne vedo kako točno poteka dojenje. Ni prav, da jim v porodnišnici rečejo, naj kar kupijo mleko, da bodo doma poleg svojega mleka, dojenčku dodajale še umetno mleko. Zakaj le ? Zato da na koncu res izgubijo mleko? ali delajo reklamo za umetno mleko ( tak občutek sem dobila).
Želim  povedati tisim, ki še niste rodile, da ne verjemite sestram, če vam rečejo v porodnišnici, da nimate dovolj svojega mleka. Ni res, bolj kot dojite več ga je. Jaz doma niti enkrat nisem dodala umetnega mleka, čeprav mi je bilo "naročeno" naj kupim vrečke ? za enkrat... lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vzpodbujanje dojenja v porodnišnici
22.3.2011 12:24:33   
Najaa
V kateri porodnišnici si pa to bila? Kolikor jaz vem, se povsod spodbuja dojenje, dojenje, dojenje... včasih že malo pretirano in za vsako ceno. Jaz sem bila v Lj P in ni šans, da bi dobila dodatek. Ker sem enga tehnika tam poznala, mi je pol prinesel, ker je hčerka celo noč jokala in očitno še nisem imela dosti, da  se naje. To je bilo sam 1x in pol se je brez problema dojila do 11m. Ampak da bi vsiljevali dodatek, pa nisem doživela.

(odgovor članu Divja vijolica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: vzpodbujanje dojenja v porodnišnici
22.3.2011 13:10:34   
natasarobi
Jaz sem bila v Porodnišnici Ljubljana in nisem bila navdušena nad njihovim spodbujanjem dojenja. Že v porodni mi ga je dala na prsi, ga zarinila v joško, potegnu je dvakrat, trikrat in spustil, nato pa ne da bi poskusila na drugo, ampak mi je rekla, da brez nastavkov ne bom mogla dojituser posted image  Verjetno je tako najlažje rečt. Zanimo je to, da od 5 mamic, samo dve nista imeli težav z dojenjem - za eno je bil drugi otrok, ena je imela prvega (mali se ji je že drugi dan dojil na tri ure).

Na oddelku mi je spal dva dni in tiste parkrat, ko se je dojim sva imela blazne probleme s pristavljanjem, z nastavki in tudi enega ni bilo, da bi si vzel čas (mogoče en fant). Vsak mi ga je z glavo porinil na joško, dokler revež ni prijel, nato so šli stran. Večino časa sem se sama trudila in menjavala položaje in mu nekako turila, da je le prijel. Enkrat, ko ni hotel jest pri meni in je jokal, ko dež, so mu dali flašo, mene pa na črpanje mleka, kjer so rekli, da sploh nimam mlekauser posted image  Ko je minil, čas dveh dneh in potem prišel obdobje, ko morajo jest, je bil mali tako utrujen in 'lačen', da ni mogel jest in na koncu sva dobila brez problema flašo z dodatkom in če ni spil, so mu jo rinil v usta, da je spil na 'silo'.  Na koncu je imel še zlatenico.

Doma sva bila prave boje, bila na sedežni več ali manj skoz, dajala sem mu dodatek, bila že skoraj na flaši, ker sem bila že čisto obupana, saj je začel počasi odklanjati dojenje. Nekako je uspelo, da je dodatek rabil 1x na dan, vse ostalo je bilo moje mleko, ker sem si skoz črpala.

Na koncu smo vrgli stran še nastavke in od takrat je špica. Doji se še vedno pogosto, trajanje podoja 10-15 minut (nič več uro ali več). Mali ima pri ne še 8 mesecih 10 kg in še malo.

Moram rečt, da če ne bi vztrajala in bila na flaši tudi doma takoj po porodu (dodajat sem začela kasneje, ker se ni dovolj zredil) bi kmalu nehala dojit. Doživljala sem prave travme, ampak je šlo skozi.



(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: vzpodbujanje dojenja v porodnišnici
22.3.2011 17:10:23   
nusi
Pri meni tudi dojenje v porodnišnici ni šlo - sem že pisala o tem, vrhunec njihovih nasvetov je bil nastavek, pa še to ker sem sama težila, njim se ni dalo ukvarjati z mojim nedojenjem user posted image . In potem si še upajo napisati na odpustni list, da dojim - niti enkrat me niso videli dojiti, pa še večkrat sem povedala da ne gre. Ja in tisto stiskanje jošk - pa kje smo v srednjem veku al kaj - mal občutka prosim. Joj, zdej bo izpadlo, da jih sam šinfam, kar ni res, samo tole dojenje pa res nimajo poštimano, tiste, ki nimajo problemov verjamem, da so zadovoljne, ker se niso s tem ubadale user posted image . So pa brez problemov dali dodatek tistim, ki so prosile zanj, kar se mi zdi tudi ok, bolje to, kot pa da jih psihirajo in napadajo kako so nesposobne.

(odgovor članu natasarobi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: vzpodbujanje dojenja v porodnišnici
22.3.2011 20:19:03   
titanik
Jaz nisem imela problemov z dojenje.Sem pa imela cimro,ki je imela težave velike,pa se jo niso kaj preveč pomagale oziroma spodbujali.Porodnišnica Trbovlje,Celje.


< Sporočilo je popravil titanik -- 22.3.2011 20:20:21 >


_____________________________

Ponosna sem na to ,da sem dobra mama.

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: vzpodbujanje dojenja v porodnišnici
22.3.2011 20:35:26   
lenčy
js sm bla v novomeški porodnišnici pa moram rečt, da nisem zadovoljna... se nisva znala prav dojit, kar so sestre vidle pa se niso nič bolj potrudile čeprav so videle, da sm jokala zaradi tega. mleka sem imela dovolj, ker mi je teklo vn, one so mu šle pa nadomestek nardituser posted image  res jim je blo težko, da so mi ga pristavle, čeprav sem res za vsako klicala. no posledično se tudi doma nismo dosti redili, čeprav je šlo malo bolše, ker mi je pomagala patronažna. naslednjič upam, da mi bo šlo, če ne s sabo uzamem črpalko, ampak vseen upam, da ne.

lahko vam samo rečem, da se potrudite dojit, pa kar tečnarte sestram, da vam pomagajo, sj zato so pa tm.

_____________________________

24.03.2010 ob 20.13 sva postala ponosna starša malemu Aleksu.
Rada te imava!!

(odgovor članu titanik)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: vzpodbujanje dojenja v porodnišnici
22.3.2011 21:53:28   
DragonLady
Sama sem pred tremi meseci rodila v MB. Ker sem imela urgentni CR, svojega malega nisem dojila cele 4 dni, kar sem bila na intenzivni negi. Ko so nam, mamicam pripeljali novorojenčke na oddelek intenzivne nege, so bili le-ti že veselo nahranjeni in seveda niso želeli, niti rabili dojenja. Mojega malega sem vse skupaj videla cca uro-dve na dan, ves ta čas je spal, saj je bil nahranjen. Pa sem imela veliko željo, da bi ga začela dojit čimprej. Začela sem delat silo, naj me pošljejo na navadni oddelek, to pa samo iz tega razloga, da sem lahko imela malega 24ur na dan ob sebi in sva se lahko končno začela resnično povezovat, spoznavat in seveda DOJIT. Ne vem, vsepovsod slišiš izjave alla: Otroka je treba čimprej po rojstvu oz. ko je možno začeti dojit (če je seveda mleko in interes). V porodnišnici pa tega nekak nisem začutila. Če ne bi delala sile, da grem kljub CR čimprej na oddelek, bi tako mali bil še kak dan ali dva na nadomestnem mleku. Pa se imajo za MAMICAM PRIJAZNO PORODNIŠNICO oz. naj bi spodbujali dojenje. No, nekatere sestre so bile prave asice in jih lahko samo pohvalim, saj so s srcem delale. Spet druge pa so bile naveličane vsega. No, ko sva bila končno skupaj na oddelku, sva se dojila, kot je pasalo NAMA. Mišek je lepo jedel, mleka sem imela na pretek in sestre so se kar čudile, kako sva napredovala.

Potem pa je prišlo do zlatenice in mali je moral biti dva dni pod lučko, torej so me sestre poklicale po zvočniku samo za hranjenje. Predstavljajte si, da morate biti že tako zgodaj po porodu ločene od svojih mišekov. Meni je bilo grozno. Pa sem kljub temu pregurala, vsaj stuširala sem se lahko normalno in se vsaj minimalno naspala. Je pa nastal problem. Sestre so mi rekle, da naj bi na cca 3 ure klicali mamice, da smo šle dojit naše malčke na intenzivno nego, kjer so bili pod lučko. Pa ni bilo čisto tako. Klicale so na cca 5-6 ur. Ker sem imela mleka še preveč (lahko bi nahranila še kakega drugega dojenčka), sem želela dojit na 2-3 ure, pa me niso spustili k mojemu malemu. Češ, da že ni lačen, če spi. Okej, ampak mene je pa bolelo ko user posted image , polna sem bila mleka. No, kmalu sva šla domov, spet sva se dojila, kot je NAMA pasalo. Sem pa v porodnišnici "pridelala" začetek mastitisa in sem se doma komaj spravila k sebi. Če takrat ne bi začela podnujno jemat antibiotika in se tuširat in masirat ko nora, bi me lahko samo še rezali. Ne vem, nisem bila zahtevna svežepečena mamica, to je moj drugi otrok, večinoma sem ga sama rihtala v porodnišnici. Nisem bila nesposobna in zmedena, želela sem samo čimprej in čimveč dojit, pa so mi tam to dobesedno preprečili oz. jim to ni bilo v interesu.

Moja cimra je imela kontra problem...mleka ni imela dovolj, njena mala je skozi jokala, obe sta bili že na koncu z energijo. Ko je prosila za dodatek, so jo nesramno zavrnile (sestre namreč). Pa se je punca znašla, saj je imela znanke v porodnišnici. Sredi noči so ji prišle stehtat malo, da so videli, koliko mleka dejansko punca ima. Ker ga je imela res premalo, so ji prinesle dodatek in sta se obe s hčerkico končno naspale. Naslednji dan si je pa še (preko vez, seveda) zrihtala, da ji je zdravnik napisal v kartoteko, da ima dodatek po potrebi.

Paradoks: mojemu malemu so vsiljevali dodatek, njeni hčerki so ga pa odrekali.

(odgovor članu lenčy)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: vzpodbujanje dojenja v porodnišnici
24.3.2011 1:01:07   
Lara28
DragonLady - moja zgodba je zelooooo podobna tvoji - glede dojenja in CR v MB porodnišnici. Tudi jaz sem imela mleka ful, pa so mi ga prinašali nahranjenega. In sem se morala ful borit, da sem ga lahko vsaj poskusila dojit. Hvalabogu, nama je potem stekl in sva se dojila 10 mesecev. Ampak brez moje volje in želje, bi prehitro obupala.
No, upala sem da danes ni več tako, ker se je meni to dogajalo pred 5 leti. Zdaj pa grem kmalu drugič tja. Vsaj vem kaj me čaka, ampak še vedno upam, da bom lahko rodila brez CR in ne bom na intenzivni.

(odgovor članu DragonLady)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: vzpodbujanje dojenja v porodnišnici
25.3.2011 19:22:37   
m_o_i
urgentni CR-dete v centru za nedonosencke, jaz na intenzivni.prvi popoldan in noc je (predvidevam) zivel od infuzije glukoze, ki jo je itak rabil, drugo jutro pa mi je sestra prinesla crpalko za mleko. vsake tri ure me je opomnila, da si naj mleko crpam, ker so ga res nosle v center za nedonosencke; podpisane steklenicke so bile tam vedno prazne. tretji dan sem ze sama nosla mleko v steklenicki tja-pa ceprav mililitre.
spomnim se, da sem imela "slabo vest" ker sem v 250 ml steklenicki prinesla slabih 10 ml mlekauser posted image  sestre so pa rekle, da vsaka kapljica steje! ko sem bila sesti dan se jaz prestavljena v center, sva se poskusila dojiti, ampak tista majhna usteca in moje vdrte bradavice...tudi z nastavki ni slo...

to make long story short-NIKOLI in NIKDAR se mi ni zgodilo nobeno stiskanje dojk, niti ne osorna beseda glede (ne)dojenja. na vsa vprasanja sem dobila odgovor in ogromno tolazilnih besed in pogovorov...

vse to v porodnisnici SGuser posted image

< Sporočilo je popravil m_o_i -- 25.3.2011 19:23:30 >


_____________________________

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu Lara28)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: vzpodbujanje dojenja v porodnišnici
25.3.2011 19:35:10   
lejla19
Jaz pa sem rodila v Slovenj Gradcu. tam so pa res ful prijazni, se najde mogoče kaka izjema, ampak se mi zdi da se vse sestre zelo trudijo glede dojenja, si vzamejo čas, razložijo, pokažejo. Sm mela CR, prva 2 dni nč mleka, mala je bla po mojem lačna, ampak majo baje za 2 dni še zaloge iz maternice, tako da mi dodatka sploh niso hotle dat. takrat sem se sicr ful sekirala, danes sem pa prav hvaležna, ker bi drugače tudi mi2 dodajali, tako pa jo dojim že 6 mesecev. Glede na vaše izkušnje se pa niti ne čudim, da tolko mamic ne doji več, če že v porodnišnici ni neke prave pomoči. sej si lahko v nosečnosti marsikaj prebereš na temo dojenja, ampak je eno teorija, drugo pa praksa, in bi mogli bit za to v porodnišnicah tud usposobljeni in si vzet čas!!

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: vzpodbujanje dojenja v porodnišnici
28.3.2011 13:33:42   
koala
Jaz sem pred tremi leti rodila v MB porodnišnici, z urgentnim CR. Ker sem imela napisan porodni načrt so mi malega prinesli na prvi podoj ko sem še bila komaj zbujena. Naslednji dan sem ga imela večino dneva ob sebi, pripeljali so mi ga po 9-i uri, na štacijo so ga odpeljali pred večerjo  okoli šestih (bila je nedelja) naslednji dan so otročke pripeljali po viziti z nami so bili do večera, tretji dan so ga spet pripeljali malo po deveti uri, potem pa sva itak šla na oddelek. Tako da je moje dete nekajkrat res dobilo dodatek, dojenje pa je vseeno steklo.  Pri meni je do navala mleka prišlo šele šesti dan, se pa strinjam da bi morale sestre ki deljao v porodnišnici ve svetovati enako, nbe pa da ti ena reče eno, druga drugo, tretja ti spet ponudi spet en čisto **** nasvet.
Moja cimra recimo je imela blazne probleme, pa ne zato ker nebi imela mleka, ampak zato ker mala enostavno ni znala zgrabit bradavice in so ji enostavno prinesle al dodatek al pa njeno načrpano mleko. Edino ena (ki je tudi svetovalka za dojenje) se je potrudila in poskušlala detece pripravit do tega da bi zgrabilo bradavico.

_____________________________

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu lejla19)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: vzpodbujanje dojenja v porodnišnici
28.3.2011 19:57:04   
pavlic
Rodila sem v ljubljanski porodnisnici in res ni urejen tole z dojenjem. Sama sem tudi tehnik zdravstvene nege (srednja medicinska sestra) in vem da je velik problem kar se tice kadra. se pravi premalo sester tako da verjamem da vcasih tudi nimajo casa, ker imajo drugo delo. Ampak nekatere pa tudi volje niso imele. Tako da kar se tice vspodbujanja k dojenju sem bila zelo razocarana. Sama sem imela premalo mleka. Sicer se mala ni jokala in ni dajala znakov da dobi premalo mleka. Mislim da zaradi utrujenosti in zlatence. Ko smo jo tehtali je bilo vedno premalo. Ko smo enkrat natehtali 30g pa nekako nismo vec tehtali in je bilo kar receno da dobi dovolj. Ko smo prisli domov smo bili prave boje. Patronazna je ugotovila da se ne redi in hujsa. Tako da sva mogli dajati dodatek. Moja mala je stara 1 mesec in se vedno se nama tole dojenje ni uredilo. Trnutno jemljem Tametil in dodatek potrebuje 1-2 na dan. Bojim pa se da ko bom nehala tametil jemat da bom imela spet premalo mleka. Koliko casa ste pa ve potrebovale da ste se lahko samo dojile

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: vzpodbujanje dojenja v porodnišnici
2.4.2011 15:00:10   
majčica1508
Rodila v SG in vse sestre so bile super......moram priznat,da drugi dan v P je bilo zame user posted image ,mala visela tudi po več ur na dojkah,nič nisem mogla.....3 dan nama je pa dojenje zalaufalo na polno.....sestre so preverjale kako pristavljam,ostavljam,koliko se redimo na obrok....skratka skoz so se ukvarjale z menoj in res pomagale in sem jim ful hvaležna......ker je naša mala tak jedec sem ponoči rabila dodatek,ker me je čist izčrpala,vse spila.....
zdaj se pa pridno dojimo doma......Naša je bila tudi zlatenična in sem bila lahko pri njej,jo nahranila

(odgovor članu pavlic)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: vzpodbujanje dojenja v porodnišnici
5.4.2011 8:59:01   
Anonimen
Midva sva 'kri scala', da je steklo dojenje.

Že v P se je izkazalo, da rabiva nastavke, potem nisem imela pravih (sem kupila premajhne), so posodili svojega, za katerega me je stalno ena sestra gnjavila, če sem ga že vrnila user posted image V tistih borbah z dojenjem, se je ona bala, da ga bom odnesla domov. Stalno tehtanje malega, stiskanje za bradavice user posted image sfrustrirale so me napolno.user posted image

Tako kot je ena napisala, je bil tudi moj srček lačen, sem ga pristavila, se je hranil celo uro in spal vmes. Imela sva cele boje. Travme še naprej doma po odpustu. Krči zaradi požrtega zraka (pogosto pri nastavkih), dolgo dojenje (po uro in več), nervoza pri meni ( vpliva na izcejalni refleks) in malem. Postopoma pa mi je uspelo ukinit nastavke, mali pa je pridobil kondicijo in ritem za spanje. Pred dopolnjenim 4.m sva ukinila dokončno nastavke, dečko se podoji v 10-15', user posted image sva veliko bolj sproščena in se čutiva veliko bolj povezana.

Glede tvorbe mleka, je meni ustrezalo, da sem se lahko naspala (je ta čas mož poskrbel za malega), veliiiiko pila, kadar pa mislim, da imam premalo mleka, si pa nakuham čaja za dojenje (dm-ovo znamko) in se poskušam sprostit. Pa vizualizirala sem si pogosto, da sem pri potočku, v katerem namesto vode, teče moje mleko, da na njivah okoli nas ni sneg ampak moje gosto mleko,... user posted image Si nisem mislila, da bo ravno to toliko pomagalo user posted image

Če ste se odločile vztrajat z dojenjem, poskusite odmislit vse slabe pripetljaje, poskusite 'oprostit' otročku, da morda ne zna potegnit kot je treba ali pa da je nervozen med dojenjem ali celo zaspi vmes. Spite, pijte, se smejte (pa čeprav zaradi komedije na tv), vsak dan naredite eno stvar, ki vas sprosti (sprehod, popoldanski dremež, klepet s prijateljico, cartanje z dragim, košček dobre sladice). Vaši sončki pa bodo tudi sledili vašemu razpoloženju.user posted image

(odgovor članu majčica1508)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: vzpodbujanje dojenja v porodnišnici
5.4.2011 9:41:22   
mate0ja
Že večkrat sem slišala dogodke po carskem rezu v MB bolnišnici. Zakaj za boga za toliko časa dajejo porodnice na intenzivni oddelek. V LJ gredo peti dan že domov. Jaz sem rodila z napovedanim CR (medenična vstava) na Jesenicah. Sploh nisem šla na intenzivno nego, ampak so me takoj iz operacijske sobe premestili na oddelek.  Zraven postelje sem imela pač infuzijo in aparat za merjenje pristika in nadzor bitja srca. In moja deklica je bila z mano od prve minute ko sem prišla iz operacijske. Pred operacijsko pa jo je takoj prevzel ati.
Ob 8:30 se je rodila, ob desetih pa sva se že prvič dojili. To je bilo v istem trenutku, kot so me pripeljali na oddelek.  Če po pravici povem se mi sanja ne ali je dejansko kaj vlekla ali ne, ker sem bila kar precej zadeta od zdravil, ampak bila je prisesana na bradavico, to pa vem. Prvi dan so me sestre vprašale, če jo lahko ponoči odpeljejo, da se jaz v miru naspim, da če želim, jo pa lahko pripepeljejo na dojenje. Ob desetih zvečer sva se zadnjič dojile, potem so jo odpeljali, ob treh so jo privič prinesli, ob šestih pa drugič. IN kljub temu, da sem bila prvi dan po CR popolnoma nefunkcionalna sem dojila. In očitno se moram v jeseni, ko grem po novega družinskega člana še enkrat zahvalit sestram za njihov trud.




_____________________________

Če bi rad bil srečen, BODI!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: vzpodbujanje dojenja v porodnišnici
5.4.2011 21:00:35   
Taddy78
Ko sem jaz rodila, pa je bilo ravno kontra. Kljub temu da nisem dobila takoj mleka, so me gnjavle, naj ga imam na joški (dobila sem ga komaj 4 dan), seveda je zgubil na teži in sva bila 6.dni v bolnici, ravno zaradi dojenja.
Smo pa potem kar hitro pristali na AM.

(odgovor članu mate0ja)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: vzpodbujanje dojenja v porodnišnici
9.4.2011 22:06:24   
sami0804

Rodila 2x s CR-prvič v MB,drugič v LJ...pa moram priznati,da se ne prvič in ne drugič niso ravno "na zobe metale" zaradi dojenjauser posted image

Sicer sem se prvič normalno bolj sekirala,sem bila le prvič v taki situaciji...sem rabila potem cel mesec,da sva prešla iz flaške na polno dojenje,drugič sem bila sicer bolj mirna in polno dojenje je steklo takoj,ko sva zapustili porodnišnicouser posted image
Sicer so bile sestre v LJ res bolj dosledne,kar se tiče prinašanja otroka za dojenje,ampak,ker je moja deklica zaradi močne zlatenice dneve večinoma prespala,so jo brez pomislekov kar v spanju nahranile z dodatkom...

Konec dober,vse dobro... ampak kot je napisala avtorica teme....marsikateri mami odvzamejo možnost dojenja že v porodnišnici,ker se ne potrudijo dovolj,da bi dojenje res steklo-predvsem pri tistih,ki imajo v začetku težave...

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: vzpodbujanje dojenja v porodnišnici
3.5.2011 20:14:49   
talent
Tudi jaz sem v nosečnosti prebrala vse knjige o dojenju in bila trdo prepričana, da bom dojila. Po porodu sem zahtevala, da mi otroka takoj dajo na prsa, kar so tudi storili. Zaradi velike lakote nama je prvo dojenje uspelo. Samo kasneje pa so prišle "hude bombe" bolečine, beby pa je samo jokal in jokal celo noč. Nisem vedela a imam ali nimam mleka. Ker po bombah sodeč bi moralo biti. Gnjavile so me z dodatkom, ki sem ga zavračala, ker sem želela, da me naučijo dojiti. Ker joka več niso mogle poslušat so prinesle dodatek sredi noči, ko sem jaz šla na stranišče. Ker sem to pravočasno opazila sem dosegla samo to, da mu niso dali dodatka na stekleničko ampak na brizgo - nisem želela, da se nauči napačno sesati. Po tisti noči sem na viziti zahtevala, da mi pregledajo dojke in svetujejo. Zdravnico sem morala dobesedno zgrabiti za roko, da je potipala zatrdline. Njena reakcija je bila recept za syntocinon. Ki je sicer pomagal ampak, če si ga ne bi izborila bi se domov vrnila z mastitisom. Zahtevala sem tudi nekoga, ki si bo vzel vsaj 10 minut časa in mi pokazal kaj delam prav in kaj narobe pri dojenju. Ker sem celi dan gnjavila so mi le poslali eno izkušeno prijazno sestro, ki nama je z možem marsikaj pokazala... Hvaležna sem ji. Predvsem pa sebi.

Kaj sem želela povedat - midva se še danes dojiva (13m) uspelo pa nama je samo zato, ker sem jaz bila odločna. Sami od sebe ti ne ponudijo ničesar, no ja dodatek.

(odgovor članu sami0804)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: vzpodbujanje dojenja v porodnišnici
4.5.2011 10:05:01   
lenčy
lahko rečem samo bravo talentuser posted image  škoda, da nisem bila tako odločna kot ti...

_____________________________

24.03.2010 ob 20.13 sva postala ponosna starša malemu Aleksu.
Rada te imava!!

(odgovor članu talent)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: vzpodbujanje dojenja v porodnišnici
4.5.2011 10:20:40   
manna
Nisem brala vseh odgovorov, povem pa lahko da je v šempetru v porodnišnici recimo čisto drugače. Dodatka ne dobi noben otroček, razen če je rojen pod 3 kg oz. nedonošenček. Vsi ostali ne dobijo dodatka, tudi če jočejo na ves glas pol noči. Ker so "novorojenčku prijazna porodnišnica" in spodbujajo samo dojenje. Meni je bilo to super, ker moja hčerkica ni bila ravno lakotnik, in nama je dojenje nekako steklo, saj je prve dni samo spala in malo cucljala. Prijateljica pa je imela hčerkico, ki je bila huuud lakotnik in je že par ur po porodu kričala od lakote. In to kričanje so sestre kar tolerirale, češ, bo že jedla ko boste imeli mleko....in so jo pustile več ur jokat. Kar pa, po mojem, tudi ni prav.

Skratka hočem rečt, da niso vsi dojenčki enaki. Če eden joče na vse pretege več ur, naj se mu za božjo voljo nekaj da. Ni pa treba da se ob prvem jokcu in par deset izgubljenih gramih že kupuje AM.
Glede dojenja nasploh pa, res je, na začetku je peklensko težko, ampak če vztrajaš, rata potem nekaj najlepšega na svetu! Komaj čakam da bom spet dojilauser posted image

(odgovor članu lenčy)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: vzpodbujanje dojenja v porodnišnici
4.5.2011 10:54:05   
3jeMi
IZVIRNO SPOROČILO: m_o_i

to make long story short-NIKOLI in NIKDAR se mi ni zgodilo nobeno stiskanje dojk, niti ne osorna beseda glede (ne)dojenja. na vsa vprasanja sem dobila odgovor in ogromno tolazilnih besed in pogovorov...



tako sem jaz imela v LJ porodnišnici... mali je bil lenušček, še danes je za hrano lenušček, pa smo že konkretno na žlici... jaz polna mleka, le vdrte bradavice in nastavek, jokala sem, ker sem si res želela dojit... mali pa ne vlečt... eno noč pa ga je sestra prijela, mene poslala v posteljo počivat, mu dala flaško in dete ne, pol ure je počasi srkal tistih par mililitrov... sestre so me vzpodbujale, malega 3 dni redno tehtale, če je kaj pridobil, čeprav so vedele, da mali ni pretirano zainteresiran za moje joške... doma sva se matrala, stiskala mleko, masirala, patronažna je bila tudi zelo vzpodbudna... samo po 3. mastitisu sem rekla dost je, ne grem se več, po slabih treh mesecih sva šla na AM in mali je še vedno lepo počasih srkal mililiterček po mililiterček... že v štartu mi je dal vetra... HB za mojo mami, ki me je potolažila z besedami: Ljubica moja, tudi ti si bila taka. In mi pokazala brazgotino pod joško, ki jo ima od operacije mastitisa... zaradi moje lenobe user posted image

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: vzpodbujanje dojenja v porodnišnici
4.5.2011 12:18:11   
talent
Hvala lenčy! user posted image

S svojo zgodbo sem samo želela spodbuditi mamice k boju, ker se splača user posted image . Moram dodati, da sem jaz v času nosečnosti in neposredno po porodu imela zelooo veliko stresa in žalosti (smrt starša), kar se je poznalo tudi na mleku. Ko je bila kriza sem se obrnila na svetovalke za dojenje, saj je name pritiskala tudi pediatrinja zaradi nižje teže babyja. Svetovalke za dojenje so zakon! Splača se jih poklicati, ker vedno najdejo rešitev.

Uživajte v toplini otrok....

(odgovor članu 3jeMi)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: vzpodbujanje dojenja v porodnišnici
4.5.2011 12:20:00   
talent
Se strinjam s teboj manna.

Vsak dojenček in vsaka mama sta drugačna.

(odgovor članu talent)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?