|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: HSG-histerosalpinografija
6.4.2011 16:52:18   
Anonimen
Monaco, hvala, bom "srečo" zadržala za naslednjič.
HSG-ja mi niso opravili, ker imam glivično vnetje user posted image Moram reč, da sem razočarana, sem se psihično pripravljala na HSG, pol pa me pošljejo domov. Mi je dr. dal še nekaj zdravil in po tej terapiji naj se vrnem.. pa dvomim, da mi jih bodo sedaj ta zdravila odpravila. Sem jih poskusila že veliko.

A je mogoče katera imela HSG kljub vnetjem? Meni se namreč skoz ponavlja in z mojo G smo jih nekako omejile, ne pa odpravile.

Hani bani, js tudi mislim, da je izvid dober, ker drugače bi ti (po mojem) takoj kaj povedali. A vidva sta v neplodnostni, ker praviš, da te obravnava dr. Zorn? Me resnično veseli, da poteka kar hitro. Mislim, da boš kmalu user posted image user posted image

Lep dan še naprej user posted image

(odgovor članu Monaco)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: HSG-histerosalpinografija
7.4.2011 6:54:53   
hani bani
anonimna...joj ma a se ne da odpravit teh glivic...ker mislim da dokler maš unetje ne bodo nič nardil, zato pa tud zahtevajo da maš izvid krvi ki ne sme bit starejši od 3 dni..ravno zato če maš kako unetje da to vidjo,ker si po hsg-ju še bolj dovzetna za vnetja in lahko pride do komplikacij.
meni so prepovedal športanje( ker se potiš) pa kakšno dolgo kopanje..sploh ne v bazenih( ravno zaradi raznih okužb) in ker lahko pride do vnetja. tako da to bo treba odpravit pred hsg-jem nažalost.

ja midva sva v neplodnostni...sej to je normalno da k ne moreš zanosit ti tam določjo g. k te pol obravnava(spermiogram,hsg itd) men je rekla moja osebna g. v tolminu da pač če že pošljejo kero v lj jih zmer pošilajo h zornu...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: HSG-histerosalpinografija
7.4.2011 9:11:56   
Anonimen
Se popolnoma strinjam, da je potrebno glivice odpravit, a verjemi, poskusila sem že velik zdravil na recept in brez recepta, pa dieta brez OH, pa mazila, svečke, .... pa sem jih samo omejila. Ponavadi jih v prvi polovici cikla nimam, potem preden pride M pa jih imam več. Kar je mene včeraj najboj potrlo je, da moja G ve za te glivice, ve v kakšni obliki jih imam in me je kljub temu dala na HSG in niti omenila ni, da ga mogoče zaradi tega ne bodo opravili. Poleg tega ima tudi moj izvid od ščitnice, po katerem mi je pojasnila, da sem bolj dovzetna za glivične okužbe. Mogoče bi lahko na napotnico to napisala.
Sama veš, koliko je psihičnega pripravljanja na ta pregled in koliko ti pomeni dodatni mesec "čakanja" na user posted image Ampak danes sem že boljše, včeraj sem cel popoldan visela na netu in iskala vse o glivicah, kar še nisem probala, tako da grem danes malo v nabavo... Brez športanja pa bo težko user posted image

Malce se razlikujejo postopki od G do G. Nama je najprej dal napotnice za HSG+spermiogram, pa naju (še) ni dala v neplodnostno (kjer bo treba itak preglede ponovit). Po pravici povedano se mi zdi tvoja varianta boljša, imaš vsaj istega G tam, kjer vaju spremlja in je specializiran za to področje.

Pozdravčekuser posted image

(odgovor članu hani bani)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: HSG-histerosalpinografija
7.4.2011 11:10:30   
hani bani
anonimna...ta tvoja g. se mi zdi mal tkole user posted image . prvo kot prvo je brezveze da te sama pošila na hsg in na spermio. ker točno ve da če je karkoli narobe tega ne bo mogla sama rešit ampak te bo mogla poslat v neplodnostno...in tam boš mogla use delat od začetka pa tud to ti povem da jaz sem pri moji g. imela uz 1 mesec pred zadnjim pregledom pri dr. zornu v lj. in mi je moja g. rekla da ona na uz ne vidi nilč da bi blo kaj narobe da pa majo v lj bolše uz. in da če je karkoli bodo oni vidli( in evo z prve mi reče zorn da vidi da mam pregrado na maternici. .drugo kot drugo...je kot zgleda nepoučena če misli da ti bodo hsg nardil navkljub glivicam! in če ne ve tega da se hsg opravla pred ovulacijo( ker če bi mogoče zanosila bi to verjetno prekinlo ali zjebalo nosečnost) zato ga delajo v 1. pol. cikla in če takrat nimaš glivic bi mogla takrat it. sploh pa kar se glivic tiče...jst osebno mislem da se da vse pozdravit sam pravo taktiko je treba vzet...ampak ku zgleda ta tvoja g. nima blage kje bi se te lotila user posted image . no če bi bila jaz na tvojem mestu bi poklicala v lj (povedala kakšna je situacija in da si nezadovolna) ter uprašala če je možno da bi prišla h njim na pregled. poiskusiti ni greh kajti težko bo če boš še par mescev mogla čakat zarad g. s kerga konca slovenije pa si?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: HSG-histerosalpinografija
7.4.2011 11:15:17   
hani bani
anonimna...še tole ...jaz mam ščitnico povečano že 14 let pa mi še nkol ni rekla g. da sm nagnena h kašnim okužbam. aja in veš česa se najbol bojim...da te je ta tvoja g. dobesedno zapackala z vsemi možnimi zdravili za glivice zdej pa ne more problema rešit...in ti kao reče da sta jih omeile :(

(odgovor članu hani bani)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: HSG-histerosalpinografija
7.4.2011 20:33:32   
Anonimen
Hani bani-hvala za tvoje mnenje oz. ker si ga sploh napisala.
Glede glivic bom sedaj ubrala "novo" taktiko in bomo videli, če bo boljše. Tudi sama sem zasledila povezavo med ščitnico in glivicami, slabim imunskim sistemom. Tako da bo že nekaj na temu.
Najbrž smo se narobe razumele-HSG naj bi imela 1. dan po končani M (takrat običajno nimam glivic, zato me je včeraj tako vrglo). Od G sem dobila tudi napotek, da nič slončkanja pred HSG-jem in včeraj sta me tako sestra kot G vprašal kdaj sem končala M.
Ne dajo vsi G pare takoj v neplodnostno, veš. Seveda se strinjam, da je to mogoče hitrejša varianta, a kam bi prišli, da bi vse pare, ki se trudijo 1 leto (ali manja) napotili v neplodnostno? Moja G bi rada najprej, da opraviva oba te preiskave in vmes si merim še BT, da bova videle, če sploh imam O. Potem se bomo odločili kako naprej oz. če je vzrok da nimam O, mi že ona predpiše zdravljenje. Na forumih je tako opisanih veliko primerov.
A tebi so že potrdili, da imaš svoje O?
V vsakem primeru se moram sedaj znebiti teh glivičnih nadlog, medtem bom imela izvide tudi od partnerja in bom videli kako naprej. Očitno ne bo šlo tako hitro... razen, če se nama ne zgodi mali čudež že prej user posted image

Pozdravuser posted image

(odgovor članu hani bani)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: HSG-histerosalpinografija
8.4.2011 9:18:40   
hani bani
anonimna...glej pri meni je bilo tako : ko sva se odločila za user posted image mi je tamoj vrgu tablete v smeti in 3 mesece pazil pri user posted image ker pravijo da ni dobro takoj. no potem pač ta 5. mesec odkar nisem jemala tablet ni blo še nič in sem si šla kupit ovul teste. prvi mesec so mi pokazal ovulacijo pol pa ne več...so bli iz lekarne ( ampak sem zasledila da niso dobri da so bolši uni z millerja). no ker nasledna 2 mesca še vedno ni blo nič sem začela šteti dneve in opazovati kaj se dogaja z mojimi jajčniki( ali me tisti 14 dan kaj špika itd. ) no ker še vedno ni bilo nič sem si zadnje 4 mesce merila BT, ki se je vsak 15. dan dviglna nenormalno alora smo pršli do sklepa da ovulacija je. ker pa nisem bila 100% sem šla na ta link (http://www.fertilityfriend.com/ ) in si 3. mesece zapored upisavala vsak dan BT. in mi jo je zračunalo ravno na 15 dan alora glede na vse to je rekla pol moja g. ja nič jaz ne vem kaj je narobe...je rekla verjetno da je kaj globjega če je z o. vse ql...pa sva šla...proti lj. kar mi je v veliko veselje glede na to da sva se naročila 4.2. in sva imela prvi pregled že 3.3 zdaj naslednji mesec pa že mava šanso zagledat user posted image ...vse skupi v 4 mescih user posted image upam da jih še res ugledava ker pol bo sreča nepopisna user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: HSG-histerosalpinografija
8.4.2011 11:10:02   
Anonimen
Mislim, da imaš dober dokaz, da O imaš.
Sama imam neredne cikle in BT mi v preteklostn ni pokazala jasnih rezultatov, zato si jo sedaj ponovno merim na zahtevo G (pa še bolj vestno user posted image ).

Želim ti, da čim prej ugledata user posted image !!!

Lpuser posted image

(odgovor članu hani bani)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: HSG-histerosalpinografija
8.4.2011 11:13:53   
hani bani
poskusi it na un link k sm ti ga posredovala in si res vestno miri in upisuj in boš vidla s časoma boš ugotovila vsaj okvirno kdaj jo maš...neglede na to če maš neredne. pa velik sreče in seveda čimprej user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: HSG-histerosalpinografija
8.4.2011 11:17:38   
hani bani
aja pa še to...na unmu linku upisuješ BT pa lahk si mal pregleduješ in upisuješ kakšen izcedek maš pa še malo morje drugih stvari lahk upišeš...in glede na vse upisano v graf ti on zračuna kdaj naj bi jo imela...seveda pa do dne ko je o že mimo ne veš kdaj je bila. ravno zato ubistvu pišeš več mesecev da potem po prejšnjih grafih lahko začneš domnevat kdaj jo boš imela naslednji mesec...res je ql

(odgovor članu hani bani)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: HSG-histerosalpinografija
10.4.2011 14:48:30   
Anonimen
hani bani- hvala, stran mi je znana. user posted image
Lpuser posted image


(odgovor članu hani bani)
  Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: HSG-histerosalpinografija
10.4.2011 15:06:43   
Anonimen
Pa še to, če katera spremlja to debato in se sprašuje isto kot sem se sama, ko so mi odklonili HSG zaradi glivičnega vnetja (ki ga 1. dan po končani M sploh ni zaznati), pripenjam oz. citiram odgovor mag. Stanka Pušenjaka, dr.med.,specialist ginekolog in porodničar:

Citiram: "glivice niso utemeljen razlog za zavračanje preiskave HSG, ker to niso klice, s katerimi bi se lahko okužila notranja rodila. Itak se površina MV pred posegom razkuži. Torej odklonilnega stališča do HSG zaradi glivičnih težav ne razumem. HSG se ne dela le, če je v telesu kakšno sistemsko, bakterijsko vnetje, ki ga bodisi ne moremo lokalizirati ali pa sumimo, da je lokalizirano v področju rodil."

In še: "glivična vnetja niso kontraindikacija za HSG, ker ne morejo napredovati v notranjost"

Tako, da je moj "zaključek" tega, da je odvisno od G do G, kako te bo v tem primeru obravnaval. Seveda je potrebno glivice pozdraviti, a včasih to zahteva  veliko časa, saj je potrebno najti vzrok in ponavadi hitre rešitve (v obliki zdravil, mazil, svečk,...) ne prinašajo trajne rešitve. Ker pa vse, ki se trudimo user posted image vemo, kaj pomeni vsak dodatni mesec čakanja, tako na user posted image kot na preglede in izvide, verjamem, da si ne želimo, da bi nam na pregledu (na katerega se vsaka po svoje psihično pripravlja), le-tega zaradi "muhe" zavrnili in bi spet "izgubile" dodaten mesec ali dva.
Sicer pa sama pravim, da je vsak stvar za nekaj dobra, ...pa da vidimo, mogoče pregleda sploh ne bom potebovala user posted image

Upam, da sem kateri s tem pomagala. Srečno vsem pri user posted image

Lpuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: HSG-histerosalpinografija
11.4.2011 14:40:43   
Monaco
Živjo!
M je pršla in sem dobila datum 19.04. za hsg.
Če kri dam v ponedeljek kdaj dobim izvide, v ponedeljek ali torek?
Lp user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: HSG-histerosalpinografija
11.4.2011 18:18:28   
hani bani
če rabiš izvide za na hsG ( SR in L) potem jih dobiš že v roku 1 h.

(odgovor članu Monaco)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: HSG-histerosalpinografija
12.4.2011 9:41:41   
Monaco
Hani bani hvala za odgovor !
user posted image

(odgovor članu hani bani)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: HSG-histerosalpinografija
20.4.2011 11:10:48   
hani bani
uprašanje za tiste k ste dale skoz hsg in potem zanosile!
moja menstra je bila skoz točna ta mesec po hsg-ju pa zamuja že 2 dni. a to je normalno da se ti ciklus zamakne al ne?

(odgovor članu Monaco)
Neposredna povezava do sporočila: 41
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Kaj način spanja v postelji pove o partner...
photo
Spita s partnerjem/-ko tesno drug ob drugem ali vsak na svoji strani postelje? Spita v 'stoličko/žličko' ali s hrbtom dr...
Neverjetno: Sestri sta isti dan rodili dvo...
Včasih so zgodbe, ki jih piše življenje tako nepričakovane, da jim je težko verjeti. Ta zgodba je prav neverjetno srečna...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?