|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vabilo za bodoče in doječe mame
11.4.2011 8:09:47   
LLLIrena
Ali dojenje ne steče kar naravno? Zakaj bi pri dojenju potrebovali podporo?

Ko je pred več kot petdesetimi leti nastajala organizacija La Leche League International, je bilo dojenje skoraj izgubljena umetnost. Mamice so po nasvete o skrbi in vzgoji otroka hodile k zdravstvenim strokovnjakom, namesto da bi modrost iskale pri drugih materah. Danes se vse več mamic odloča, da bodo dojile svoje otroke, pri tem pa jim je lahko v veliko pomoč podpora, ki jo dobijo na srečanjih LLL
 
Srečanja mednarodne organizacije za podporo in pomoč pri dojenju La Leche League potekajo danes po vsem svetu. Informacije so razdeljene na teme, ki se izmenjujejo v ciklih štirih mesečnih srečanj. Ker si niti dve srečanji nista povsem enaki, mnogo mamic obiskuje skupino več ciklov ali celo več let. Srečanja LLL potekajo včasih na domovih doječih mamic, največkrat pa v primernem javnem prostoru. Vse udeleženke ste vabljene, da s seboj prinesete svoje dojenčke in malčke. Srečanja vodi izkušena doječa mamica, ki je usposobljena za svetovalko za dojenje in predstavlja organizacijo LLL. Voditeljica skrbi za nekakšno strukturo srečanja, vendar srečanja niso učne ure, ampak odprti, poučni pogovori. Na srečanjih mamice izvejo veliko več kot le o osnovah dojenja.

Na prvem srečanju se običajno pogovarjamo o prednostih dojenja. Odkrili boste koristi dojenja, ki vam morda nikoli niso prišle na misel – rezultati raziskav o vrednosti materinega mleka in lastne zgodbe doječih mater o številnih prednostih, ki so jih doživele. Mnogo mamic po tem srečanju reče: »Vedela sem, da je dojenje dobro za mojega otroka in zame, ampak nisem vedela, kako dobro. Te informacije mi dajejo še večjo gotovost pri moji odločitvi za dojenje in ponosna sem, da delam nekaj tako čudovitega za svojega dojenčka

Na naslednjem srečanju se pogovor vrti o dojenčkovi družini. Mamice si izmenjujemo nasvete, kako uspešno začeti dojiti v porodnišnici in kako si olajšati prve tedne z dojenčkom. Védenje o tem, kaj lahko pričakujete ob rutinskih postopkih in posegih v bližnji porodnišnici, lahko zelo olajša zgodnje materinstvo. Teme tega srečanja so: kako premostiti prilagajanje na novega družinskega člana, kako zmanjšati breme gospodinjstva, kako vzpostaviti dobro zalogo mleka in preprečiti težave že od začetka.  

Tretje srečanje pokriva osnovne tehnike dojenja in predlaga rešitve za morebitne težave. Na srečanju lahko dobite konkretne nasvete za svoje težave od največjih strokovnjakov za dojenje na svetu: izkušenih doječih mamic. Glavno sporočilo tega srečanja je, da se skoraj vedno najde rešitev za katerokoli težavo, ne da bi bilo treba dojenčka odstaviti od prsi.

Na zadnjem srečanju v ciklu razpravljamo o ustrezni prehrani noseče in doječe matere, prav tako pa o uvajanju goste hrane ter kako in kdaj odstaviti otroka. Pogosta tema na teh srečanjih je, kako vzgajati in disciplinirati našega rastočega malčka.

Vsaka La Leche League skupina ima svojo knjižnico, iz katere si lahko mamice na srečanju sposodite literaturo o dojenju, porodu, starševstvu in prehrani. Srečanja so brezplačna, vodimo jih prostovoljke – svetovalke za dojenje LLL.

Na srečanja ste vabljene vse matere, ki vas zanima dojenje – matere ne glede na videz, vero, stan, status, poklic ali filozofijo starševstva. Vsako mamico spodbujamo, da pri filozofiji La Leche League dobi tisto, kar jo potrjuje in ji pomaga pri njenem materinstvu. Idealni čas, da se prvič udeležite srečanja, je v nosečnosti, saj so informacije, ki jih dobite vnaprej, v neprecenljivo pomoč, ko se otrok rodi.

V mesecu aprilu bomo na srečanjih obravnavali naslednje teme: Izzivi prvih tednov (13. 4. v Ljubljani), Imam dovolj mleka (15.4. v Škofji Loki) ter Pričakovanja do sebe in do dojenčka (26.4. v Kranju). Več o terminih in lokacijah pa lahko najdete na spletni strani LLL Slovenija.
Neposredna povezava do sporočila: 1
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?