|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dojenje z nastavki
15.4.2011 8:10:30   
Anonimen
pozdravljene.
zanima me če mi katera, ki je dojila z nastavki, lahko pove, kako dolgo je šlo tako,oziroma, če mi bo zaradi nastavkov prej zmanjkalo mleka. jaz brez nastavka nikakor ne morem dojiti, boli ko hudič, čeprav se pravilno pristavima, imam pa zelo tanko kožo, že v bolnici mi je rekla, da imam zelo svetlo bradavico, bolj malo melanina in da me zna boleti. no, zdej bi pa res rada vedla, če smem ostat na nastavkih in kako dolgo ste ve dojile z nastavki.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: dojenje z nastavki
15.4.2011 8:26:24   
mika
Z nastavki sem dojila 14 dni, dokler se mi bradavice niso zacelile. Najbolj boleče je bilo ko je zagrabila za bradavico in prvič potegnila...speklo me je od pet do možganovuser posted image . Potem ko je parkrat povlekla sem nastvek dala dol in se je dojila brez.
zaradi nastavkov ti ne more zmanjkati mleka. Uporabljaj jih tako dolgo, dokler te bo bolelo. Bradavice si pa maži z lanolynom ali bephatenom, pa verjetno se še kaj dobi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: dojenje z nastavki
15.4.2011 8:31:58   
hektorina
Nič se ne boj...mleka je, koliko ga je, z nastavkom ali brezuser posted image . Jaz sem dojila z nastavkom pol leta! Pa ne zarad bolečih bradavic, ampak se nikakor ni dalo "zagrabit" brez njihuser posted image . Tak da...dokler boš zmogla, hotela...

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: dojenje z nastavki
15.4.2011 9:07:17   
Anonimen
poskušam tudi brez, vendar res takoi boli da stiskam zobe in kar cepetam, ko povleče.  kdaj se sploh bradavice utrdijo? midva sva stara 3 tedne, opazla pa sem, da ko dojim brez nastavka prsi sprazni, da kr visijo tako so ožete. ko pa z nastavkom, se mi pa zdi da še kr neki mleka ostane.  

(odgovor članu hektorina)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: dojenje z nastavki
15.4.2011 9:11:27   
polho3006
Midva sva se dojila z nastavki do konca dojenja. To je pa skoraj celih 12 mesecev. Mleka sem imela vedno dovolj oz. še preveč. Ko so se mi bradavice uredile, zacelile...sem mislila da bom opustila nastavke, vendar moj mali princ ni znal zagrabiti same bradavice, tako da...
. Sem zelo svetle polti in imam bolj majhne bradavice, tako da....rečem pa lahko samo en velik bravo za nastavke, ker...če jih ne bi bilo, ne vem če bi sploh lahko dojila, ker je bolelo kot user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: dojenje z nastavki
15.4.2011 13:16:50   
Dadi
Kakšne 14 dni sem dojila z nastavki. Sicer ne pri vsakem podoju, sem pač sem in tja mal zobe stisnila. Ko pa sem ugotovila da pupa težko zagrabi bradavico brez nastavkov, sem nastavke popolnoma ukinila. Nisem hotela da bi se tako navadila na nastavke da ne bi mogla dojiti brez njih. Pa je šlo...Je mal zoprna reč, tele bolečine, pa je bilo z vsakim dnem lažje.

_____________________________

May you be strainghtened by yesterday¨s rain, walk straight in tommorow¨s wind and cherish each moment of the sun today.

(odgovor članu polho3006)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: dojenje z nastavki
16.4.2011 16:23:50   
Anonimen
pa je potem bolečina čist izginila,čez čas, al te je še vedno bolelo ko si dojila? 

(odgovor članu Dadi)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: dojenje z nastavki
16.4.2011 17:08:53   
end1

IZVIRNO SPOROČILO: tinymaliny

pa je potem bolečina čist izginila,čez čas, al te je še vedno bolelo ko si dojila? 


pri meni je po 14 dneh nastavkov, uspelo brez, bolečine so bile še par dni pol pa vse OK!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: dojenje z nastavki
16.4.2011 17:38:52   
majčica1508
mi smo stari 3 tedne in dojim že od začetka brez nastavkov,pa me na začetku zaboli in,ko prvič povleče,da se mi zatemni pred očmi,ampak je potem hitro uredu....

(odgovor članu end1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: dojenje z nastavki
16.4.2011 23:15:27   
morje2011
Jaz dojim skozi z nastavkom in mleka ni nič manj.Pa se še doji,stara 11 mesecev.


< Sporočilo je popravil morje2011 -- 16.4.2011 23:16:31 >

(odgovor članu majčica1508)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: dojenje z nastavki
18.4.2011 14:37:13   
natasarobi
Dojila z nastavki cca 5-6 mesecev in bi verjetno še, če ne bi mali bil neučakan in zagrabil brez (kadar sem poiskušala sama ni in ni mogel zagrabiti). Mleka ni bilo po moje nič manj, ker je lepo napredoval, je pa res, da so se podoji občutno skrajšali.

Bolečin pri dojenju nisem nikoli občutila, razen občutka, ko pride naval in zaščemi. No, na začetku je malo bolelo pa ni bilo panike - bradavice sem mazala z bepanthenom in jih 'luftala'.

Čakaj, da pridejo zobki,....

(odgovor članu morje2011)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: dojenje z nastavki
18.4.2011 14:46:33   
Pikec
Nobelovo nagrado tistmu, ki je izumil nastavke.
Edin tečno je če nastavk pozabiš doma. No za preprečevanje tovrstnih situacij sem imela enga vedno v torbici, enga vedno v previjalni torbi, dva sta bila pa v redi uporabi.

Aja dojila sem do konca, ko se je tamalo samo odstavlo.

(odgovor članu natasarobi)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: dojenje z nastavki
18.4.2011 14:56:06   
izalina
Jaz sem tudi dojila z nastavki 4 tedne. Potem mi je pa pediatrinja svetovala naj poskušam brez. No na začetku sem kombinirala....malo z malo brez, ker me je ful bolelo pa še bradavice ima udrte. Nastavek je ravno toliko potegnil bradavico ven, da je potem mala lahko lepo zagrabila. Po nekaj potegih sem jo na hitro odstavila, vzela nastavek in jo spet pristavila....ker je bila lačna je prijela. Sem pa na začetku videla zvezde od bolečin. Par dni, potem pa skos manj. Tako sem v enem tednu prenehala uporabljat nastavek.
Srečno.

(odgovor članu Pikec)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: dojenje z nastavki
19.4.2011 11:13:54   
Anonimen
pozdravljene.
no, jaz sem začela postopno dajat stran nastavek in je res, da ko prvič povleče, boli, da je groza, pol je pa kr šlouser posted image .  ni več bolelo, tako da dam nastavek sedaj še samo ponoči gor, ker bi me verjetno odnesno s postelje če bi ponoči poskušala brez. tak da čez dan že preživim brez nastavkov čeprav res vsak dan manj boli. malemu je pa tak vseeno če je dojen z nastavkom ali pa brez, ker oboje zagrabi. user posted image

(odgovor članu izalina)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: dojenje z nastavki
19.4.2011 12:43:48   
Dadi
user posted image  No vidiš saj gre. Potem se bradavice utrdijo...Mene je bolelo še kakšnih 14 dni po rojstvu. Ja je pa lažje dojit brez nastavkov, če gre brez.user posted image

_____________________________

May you be strainghtened by yesterday¨s rain, walk straight in tommorow¨s wind and cherish each moment of the sun today.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: dojenje z nastavki
20.4.2011 11:29:46   
izalina
user posted image user posted image Super, da ti uspeva. ko se ti bodo bradavice utrdile pa še ponoči počasi skenslaš nastavek. 

(odgovor članu Dadi)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: dojenje z nastavki
20.4.2011 15:28:56   
Anonimen
počasi mi uspeva, zdej bom pa res še ponoči dala stran nastavek, veliko dela tako nimam, ker se naše dete zbudi samo enkrat za papat user posted image . (no, razen kakšen dan je večkrat, jih pa lahko na prste ene roke preštejemuser posted image )

(odgovor članu izalina)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: dojenje z nastavki
21.4.2011 11:16:25   
Ninush
Cel čas dojila z nastavki, ker se mi bradavice niso nikoli utrdile. Tako da ni nujno, da bolečina kdaj mine ...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?