|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Jok pred dojenjem
23.4.2011 9:30:52   
nova_tukaj
Imam 2,5 mesecev starega fantka. Že v bolnici sva zaštartala z dojenjem brez problema in še sedaj je mleka ogromno. Pojavljati pa se je začela težava user posted image   Ko greva na zizo začne jokati, da je kar rdeč v obraz. Ko ga dvignem je pa vredu. Pomaga tudi, da ga tresem za ritko in čez nekaj časa potegne zizo in začne vlečti, čeprav še zraven malo nabira. Je imela morda katera podobno težavo???

< Sporočilo je popravil Flavia RR -- 4.5.2011 6:39:50 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Vaše izkušnje
23.4.2011 10:06:10   
Medea10
Pozdravljena!

Pri nas se je dogajalo podobno.
Dobila sem mastitis, ki sem ga odpravljala brez AB. Takrat so se začele težave. Na prsih je tamala kar sredi lepega začela jokat, vmes je mogoče nehala za nekaj sekund in potem ponovno.
Mogoče je mleka premalo ali pa mu okus ne odgovarja več.
Midve sva takrat prekinili z dojenjem.
Pa srečno.

(odgovor članu nova_tukaj)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Vaše izkušnje
23.4.2011 10:55:43   
nova_tukaj
Mleka nimam premalo, ker kar "šprica". Da mu kar naenkrat ne bi več dišalo ??? Ne vem, ker potem ko se pa umiri, pa lepo vleče - je.

(odgovor članu Medea10)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Vaše izkušnje
23.4.2011 12:21:55   
nusi
to je pogost pojav, dojenčki imajo svoje fore, lahko, da bo v parih dneh ok, lahko se bo vlekolo cel mesec. To nima veze s tem, da mu mleko ni ok user posted image . Lepo vztrajaj naprej, poskušaj različne položaje in predvsem bodi pomirjena, vse smo imele takšne in drugačne težave, veliko koristnih info najdeš na dojenje.net, kjer lahko povprašaš tudi svetovalke.

Evo, ti naštejem par mojih for:
ni se hotel dojiti iz leve, to je trajalo par dni, pa tudi potem mu je bila desna bl ql
bil je velik jedec, pa je imel obdobja, ko mi je po par dni štrajkal in se drl
na enkrat se ni hotel več dojiti leže
sigurno je bili še marsikaj, samo potem se človek sploh ne obermenjuje več

srečno user posted image


< Sporočilo je popravil nusi -- 23.4.2011 12:24:30 >

(odgovor članu nova_tukaj)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Vaše izkušnje
23.4.2011 19:58:52   
natasarobi
Mogoče pa ni lačen, mogoče je prevelik naval mleka, mogoče se noče dojiti čisto v leže - dvigni ga malo višje (naš je starejši, vendar sedaj redko leži med dojenjem razen pred spanjem, drugače kar sedi, pa  že direkt je zizo napadel (je komaj dihal revež, ampak od strani ni hotel). Kot je nusi napisala - imajo različne fore. Človek bi rekel pričakuj nepričakovano.

Moj je imel obdobje, ko je pri meni jokal in ni hotel vlečt, na flaši pa brez problema pojedel in zaspal. To je trajalo cca nekaj dni, potem pa kakor hitro se je to pojavilo je tudi izginilo.

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Vaše izkušnje
23.4.2011 22:17:03   
cepetavka
Pri dojenju so vedno taka dogajanja. Tudi pri nas je bilo veliko različnih obratov.
Mogoče je preveč ali premalo lačen. Nič se sekiraj.

(odgovor članu natasarobi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Vaše izkušnje
25.4.2011 11:13:17   
Anonimen
Jp, pričakuj vse. Zaradi njegovih for, ga res nisem mislila odstavit. user posted image ni pasalo na D boku, pa ni šlo kasneje na L pa bi raje leže pa bi bolj sede, pa teče prepočasi pa teče prehitro, pa sam ne ve kaj bi... user posted image začuda, ko smo pa kje, kjer se sploh ni mogoče normalno podojit, gre pa bp user posted image

Ne se sekirat, samo vztrajaj...

(odgovor članu cepetavka)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Vaše izkušnje
30.4.2011 20:25:07   
tamina
nova_tukaj, meni se je dogajalo podobno in mi ni bilo nič jasno.. Tamala je ful z užitkom (oziroma prav histerično) nekaj časa sesala potem je pa jokala in kričala. Po treh mesecih matranja se je dojenje končalo, ker sva na koncu zaradi tega famoznega vztrajanja pri dojenju pristali obe v bolnici. Hčerkica je začela hujšat brez razloga. Mleka sem imela veliko (to vem zaradi izčrpavanja), okus ji je bil tudi všeč (po flaški ga je zelo lepo spila do konca), redno sem jo pristavljala, tamala se je pa skoz neutolažljivo jokala in na koncu začela hujšat. V bolnici ob redni kontroli dojenja so ugotovili, da čim se prvi najmočnejši tok mleka upočasni, tamala začne jokat in nikakor noče sesat naprej. Pri meni je spila vsakič samo po 30-50 ml, meni je pa ostalo še ful mleka, kar se je pokazalo po izčrpavanju. Seveda so ji takoj v bolnici dali dodatek in je bila končno sita in zadovoljna. Na žalost se dojiti sploh več noče, ampak druge poti enostavno ni bilo. Tri mesece sem vztrajala pri dojenju in sem zdaj sama nase jezna. Deklico sem dobesedno izstradala, ker sem podlegla pritiskom okolice, da MORAM dojiti!! Veliko bolj se mi zdi pomembno, da je moj otrok sit in zadovoljen, kot do konca znerviran, ker je nonstop lačen.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Vaše izkušnje
2.5.2011 19:42:59   
Anonimen
Kakšni pritiski okolice? Seveda, da če vidiš, da imaš otroka nonstop lačnega, da se odločiš za drugo obliko hranjenja (si izčrpaš svoje in ga ponudiš, daš AM, ali če je zadosti star, začneš uvajat GH). Upam, da se ni iz teh postov razbiralo, da tiste, ki smo kljub otrokovem 'sitnarjenju' nadaljevale z dojenjem, da s tem pritiskamo na vse ostale. Namreč vsi otroci ob takih popadkih joka in histerije ne izgubijo teže, nekateri se potem spet čisto lepo dojijo naprej.user posted image

Res, da vsak, ki me sreča, vpraša, če dojim in je to nekaj povsem pričakovanega ampak jaz tega ne razumem kot 'pritisk okolice'. Seveda je fino in priročno dojit ampak, res ne razumem, kako to nekatere občutite, kot da morate, zato da zadovoljite okolico. user posted image Pa jih pošljite v tri krasne in naredite kot se vam zdi prav.

(odgovor članu tamina)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Vaše izkušnje
2.5.2011 19:59:03   
nusi
IZVIRNO SPOROČILO: Sunny Su

Seveda je fino in priročno dojit ampak, res ne razumem, kako to nekatere občutite, kot da morate, zato da zadovoljite okolico. user posted image Pa jih pošljite v tri krasne in naredite kot se vam zdi prav.

To je res, samo zna bit pa folk tud nadležen, jaz sem že zato ker sem dojila z nastvaki včasih občutila nelagodje. Pač vidiš, da folk gleda kaj delaš, pa še kakšen komentar - tega sploh ne rabiš, a mora dojenčke čez plastiko pit... včasih mi je živce požrl že kdo, ki je res čisto dobronamerno vprašal zakaj imam nastavke...itak, da sem si želela, da bi šlo brez in potem sem bila verjetno malo občutljiva.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Vaše izkušnje
2.5.2011 20:06:33   
Anonimen
Nusi, sej sem jih tud jaz imela in smo se tudi matrali z njimi. In ja, sem jih jaz tud slišala od drugih na račun tega, samo sem odmislila, če pa mi je bilo odveč, sem pa kar zabevskala nazaj. user posted image še vedno bolje nastavek, kot lakota. Še vedno bolje flaša z mojim izčrpanim, kot pa ponesrečeno nastavljanje nastavka v javnosti in posledična lakota.

Hočem rečt, da imamo že tako ful skrbi, sploh, ko je 1. bebi, potem pa si še ustvraimo pritiske s tem, da si ženemo k srcu kar drugi komentirajo. Vedno bo kaj za komentirat. Tudi same smo že kdaj komentirale / svetovale drugim pa se nismo vprašale takrat, če bi bilo bolje bit tiho... Brez pritiskov, samo veselje in mirni živčki z našimi srčki.user posted image

(odgovor članu nusi)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Vaše izkušnje
2.5.2011 20:33:10   
pelin
Jaz zase vem, da sem se takrat najbolj spraševala, kako lahko kdo reče, da je dojenje najbolj simpl prehranjevanje za dojenčka in mater user posted image ..Tudi medve s hčerkico sva se zelo nagarali ob tem, da ne govorim, da sem imela čast roditi v eni izmed "najbolj otroku prijaznih porodnišnic", kjer so nam tako oprali možgane z dojenjem, da sem mislila, da sem najslabša mati, ko mi je po 4m zmanjkalo mleka....Res da je občutek bližine nekaj posebnega, vendar če ne gre, ne moreš z glavo skozi zid...Poleg tega, je takrat dojenček skoraj ves čas prilepljen na mater, kar se ne dogaja, če se hrani na stekleničko....Sina mi je bilo dano dojiti skoraj  celo leto in po pravici povedano ne opazim nobene razlike med hčerjo, ki ji je bilo dano pol manj časa jesti pri mojih prsih...Gotovo določena znanstvena dognanja držijo, vendar je vsa fama okrog dojenja za moje pojme ( in glede na pogovore z mnogimi mamicami) mnogo pretirana...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Vaše izkušnje
3.5.2011 21:48:44   
Anonimen
Pelin, se absolutno strinjam. Nihče te ne pripravi, da bo znalo biti težko, včasih prav zaj...., da te bo znalo popolnoma izpraznit. Samo tukaj je treba razčistit pri sebi. Dojiš ali ne in stojiš za tem. Če po 3, 4, 6 ali več mesecih zmanjka mleka ali se odločiš nehat (ker npr. grize), je to spet nekaj za čemer je treba stat. Tu ni prostora za obžalovanja. Delaš tako, kot misliš, da je najbolje za oba. Res nima smisla razbijat glave z vsemi 'kaj pa če-ji', ker se ti lahko samo spipa.

No, lahko pa gre vse bp. Upam, da bo pri nas v 2. tako, zdaj ko je teren že ulaufan user posted image

(odgovor članu pelin)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Vaše izkušnje
4.5.2011 6:35:55   
nova_tukaj
Hvala za izkušnje in različna mnenja. Pri nas je res trajalo kakšen teden, ko je na začetku tako grozno jokal, preden je začel vleči zizo, ampak zdaj pa spet brez problema jeva naprej.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Vaše izkušnje
4.5.2011 6:46:46   
Anonimen
Tooooooooo! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nova_tukaj)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?