|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dojenje
1.5.2011 9:09:35   
nelly
Punce dajte mi prosim malo svetovat. Namreč moj otrok je star 4 tedne,za dojenje je zelo len, zizo potegne enih 5x in zaspi.Tako da si mleko črpam,vendar si ga čez cel dan načrpam komaj 90ml. Kaj naj naredim,da bo več mleka,ker bi res rada dojila. Pijem dosti,moje prsi so mehke nič bulaste,tako kot pri enih puncah.Ne vem več kaj naj poizkusim da bo dovolj mleka.
Če katera ve za kakšen nasvet se res toplp priporpčam.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Dojenje
1.5.2011 10:58:06   
tikatoka
Meni je pomagalo če sem jedla polento, sezam, pa tudi čaj za dojenje sem pila kar preventivno. Ko sem videla da mi mleko usiha sem jedla polento in pei meni je to delovalo nenormalno.
Poizkusiti ni greh, srečno.

(odgovor članu nelly)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Dojenje
1.5.2011 12:05:40   
Precious
Mleka imaš dovolj. Črpalka ni merilo.
zakaj bi pa prsi morale biti bulasteuser posted image  Hb da niso. Si ga pač pogosteje daš na prsi,pa bo. Malo po malo

(odgovor članu tikatoka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
1.5.2011 15:04:56   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Precious)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Dojenje
1.5.2011 21:18:45   
nusi
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

tko da se strinjam - cim pogosteje pristavljaj, ko je lacen, josko v usta in se ne mucit in obremenjevat s tem, koliko nacrpas. ce otrok pridobiva na tezi, te nima kaj skrbeti.

user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Dojenje
1.5.2011 23:23:40   
pavlic
Te cisto razumem in socustvujem s tabo ker ne dolgo casa nazaj sem imela podobne tezave. Meni je pomagal kvas (fala). Ena cetrtina raztopljena v 3dcl vode sem spila vsak dan. Lahko spijes tudi kaksno pivo ce ga dobro prenasa (jaz ga niti ne >)) Vsak dan moras spiti prib. 3 litre tekocine. Pila sem veliko caja za dojenje. Kupila sem si tudi homeopatsko zdravilo Lactogal, ki sem ga dobila v Italiji. Ampak se mi je uredilo ze s kvasom to imam zaenkrat bl za rezervo. Drugace pa cimvec pristavljaj. Naj bo cimvec na dojki. Tudi ce vlece prazno dojko s tem daje telesu signal da je potrebno tvorit vec mleka. Drugace pa tam do drugega meseca ne obupaj saj se tvorba mleka sele ustaljuje. Pri meni ni dojila nobena zenska v druzini in jaz lahko zdaj dojim polno brez problema. Tako da dednost nima nobenega vpliva. To pa da imas mehke ne pomeni da nimas mleka. Moje prsi so tudi mehke pa se moja puncka, ki je sedaj stara 2meseca in 14 dni naje toliko da vcasih kar fajn poliva. Moras ga pa tudi veliko vzpodbujati (pocohaj ga pod bradico). Kar malo sitna bodi. Upam da ti kaj pride prav. V glavnem ne obupaj. Veliko jih obupa pa ceprav bi mogoce lahko stekel. Ti kar najprej podoji potem ce mislis da je dobil premalo daj dodatek in si vseeno s pumpico izpumpaj ven ce je kaj ostalo. Tako sem jaz delala. 

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Dojenje
2.5.2011 6:53:58   
Precious
IZVIRNO SPOROČILO: pavlic

in si vseeno s pumpico izpumpaj ven ce je kaj ostalo. Tako sem jaz delala. 


če je kaj ostalo user posted image

(odgovor članu pavlic)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Dojenje
2.5.2011 19:55:34   
Anonimen
Jp, tudi pri meni se je včasih najedel precej več pri mehkih kot pa nabitih prsih.

Tudi jaz sem pila veliko čaja za dojenje, kadar je bilo možno pa sem poskrbela za spanec ali vsaj dremež (medtem je mož peljal malega na sprehod). Če je hotel bit stalno priklopljen, sem ga naložila v voziček, da se mi je v miru naredila nova količina mleka, medtem ko je on dremal. Tako sva doma imela mleko, on pa je bil dosti naspan, da se je lahko najedel. Tole uravnavanje, da ni spal med dojenjem je kar trajalo en čas ampak je le ratalo.

Pomaga pa tudi vizualizacija. Sama sebi sem bila smešna ampak vsak potoček, zasnežena njiva, dežna kaplja, vse je bilo moje mleko. user posted image

(odgovor članu Precious)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Dojenje
3.5.2011 14:17:23   
Teyla
Kot je že ena omenila, ga čim bolj spodbujaj k pitju.  Normalno je, da otrok parkrat povleče, nato počiva par sekund, spet parkrat povleče itd. Če pa so odmori "predolgi" ga pa kar spodbujaj. Pomaga če ga masiraš pri stopalih, okoli rokic, nežno božanje pa pod bradico in za ušesom (to je pri moji zmeraj delovalo ). In to ponavljaj vsakič, ko se mali ustavi in preneha za dlje časa oz se ti zdi, da bo zaspal. In čim večkrat ga pristavljaj, tudi če se ti zdi, da ni lačen, bo že zagrabil.

Aja, pa dosti se pozna, če ne počivaš dovolj. Ko jaz nisem počivala, je bilo občutno manj mleka. Zato se kar malo sprosti, se zlekni na kavč in preberi kakšno knjigo ali revijo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Dojenje
3.5.2011 19:34:08   
titanik
Rešitev čim večkrat pristavljati.Jaz sem zelo malo pila,pa je še zdaj veliko mleka ko bo kmalu prvo leto starosti.Saj zame je to držalo.

< Sporočilo je popravil titanik -- 3.5.2011 19:35:17 >


_____________________________

Ponosna sem na to ,da sem dobra mama.

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?