|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  44 45 [46] 47 48   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: JUNIJSKI SONČKI 2009- 2.del
7.6.2011 8:28:35   
dreamhorse
Jutro punce. Malo prej sem prišla v službo, sem Žano zjutraj peljala k zdravniku. Je imela čisto zatečeno očko.. Pravi dr, da jo je nekaj pičilo. Pa sva šle vsaka na svoj konec.
Bravo MIni. jaz sem tudi začela.. le da ne jem večerje, ne pijem sladkih pijač, le vodo in ne nažiram se brezzveze. Dosti je bilo heca. PA ima da gre 5 kg stran. Najmanj...

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 1126
7.6.2011 8:30:49   
dreamhorse
IZVIRNO SPOROČILO: manna

IZVIRNO SPOROČILO: Tira

Manna tudi mi še nismo na čistem odvajanju od pleničk, ampak ti lahko samo isto rečem, kot že bjondi: za določene stvari se ne postavlja vprašanj, ampak odločno gremo na kahljico in potem včasih nalula, včasih ne.... čez čas pa vedno.

Ma sej lih to je tisto - ni da bi se samo zmrdovala, ona prav začne protestirat, če se jo preveč prepričuje za na kahlico. Se pravi najprej reče Ne potem pa če vztrajam, tuli in kriči da ne gre na kahlico, teče pod mizo in se skrije... Potem ko se pogovarjava kam lula Manca pa prav lepo resnicoljubno pove, da Manca lula v hlačke. In če jo vprašam kam lula Manca v vrtcu, pove da v kahlico. Sej ni za verjet...popolnoma ji je jasno, samo NOČE. V vrtcu sem vprašala vzgojiteljico kako naj ravnamo in je rekla, naj jo "prisilimo" ker se kao samo zmišljuje. Ampak meni je tako tuje, da bi jo s tako osnovno potrebo silila ?! Nevem no. Zaenkrat pač čakamo da si bo premislila.

Merni vedno reče, da ne gre na stranišče ali kahljico. Ampak ko se zjutraj zbudi s suho pleničko, četudi reče, da ne gre, in protestira, jo dam na stranišče in vedno lulaaaaa, veliko.
Zvečer pa kahlo preden gre v bano, pa tudi lula... Ampak vedno pravi, da ne bo.

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 1127
7.6.2011 9:47:23   
bjondi
IZVIRNO SPOROČILO: lenika

IZVIRNO SPOROČILO: bjondi

He, he, Bjondi za nas ureja sezname, potem jo pa še vse citiramo in si prihranimo delouser posted image user posted image
Ampak res, Majana, Hanuši in Mony, upam,da boste malo pokukale k junijčkom vsaj zdaj, ko otročki praznujejo in pihajo svečke.

tecka   user posted image   sam ne vem kdaj mi bo ustvarjalna žilica nardila blokado ...pol boste vi nadaljevale...

Potem bomo pa nazaj po tvojih postih brskale za ideje. user posted image

user posted image ...računajte od 25.06 me ni ,tako da kar brskat začnite...

Do takrat bo večina rojstnih dnevov že mimo. user posted image user posted image

Taglavni takrat šele na vrsto pridemo user posted image ...

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 1128
7.6.2011 10:45:13   
bjondi
IZVIRNO SPOROČILO: dreamhorse

IZVIRNO SPOROČILO: Tira

Manna tudi mi še nismo na čistem odvajanju od pleničk, ampak ti lahko samo isto rečem, kot že bjondi: za določene stvari se ne postavlja vprašanj, ampak odločno gremo na kahljico in potem včasih nalula, včasih ne.... čez čas pa vedno.

Ma sej lih to je tisto - ni da bi se samo zmrdovala, ona prav začne protestirat, če se jo preveč prepričuje za na kahlico. Se pravi najprej reče Ne potem pa če vztrajam, tuli in kriči da ne gre na kahlico, teče pod mizo in se skrije... Potem ko se pogovarjava kam lula Manca pa prav lepo resnicoljubno pove, da Manca lula v hlačke. In če jo vprašam kam lula Manca v vrtcu, pove da v kahlico. Sej ni za verjet...popolnoma ji je jasno, samo NOČE. V vrtcu sem vprašala vzgojiteljico kako naj ravnamo in je rekla, naj jo "prisilimo" ker se kao samo zmišljuje. Ampak meni je tako tuje, da bi jo s tako osnovno potrebo silila ?! Nevem no. Zaenkrat pač čakamo da si bo premislila.

Merni vedno reče, da ne gre na stranišče ali kahljico. Ampak ko se zjutraj zbudi s suho pleničko, četudi reče, da ne gre, in protestira, jo dam na stranišče in vedno lulaaaaa, veliko.
Zvečer pa kahlo preden gre v bano, pa tudi lula... Ampak vedno pravi, da ne bo.

Ja sej manna za to ji pa ne daj možnosti izbire,temveč ji reči da gresta lulat in jo posedi...no lahko tudi brez uvoda,da gresta samo v wc in jo posedeš...in to definitivno ni siljenje,...ne vem če je ravno pametno ,da sedaj že daješ otroku možnost izbire...ajde ne rečem rescimo za igrače ali igrala ,da ga vprašaš ali bi se gugal ali spuščal po toboganu...za nek ritual oz. nek urnik na katerega pa ga navajaš pa ne vem če je ravno smiselno ,da mu daješ izbiro-seveda potem pride do zmišljevanja,trmarjenja in vse kar spada v ta koš...v bistvu je to del vzgoje...vsak pa izbere najlažjo pot do nje...tako da odločitev je itak tvoja kako naprej peljat zadevo in sem mnenja da pa tudi jaz nimam prav za kateregakoli drugega ...tako da tukaj se boš mogla sama odločit kako naprej...

(odgovor članu dreamhorse)
Neposredna povezava do sporočila: 1129
7.6.2011 10:48:41   
bjondi
Men zdej vsakič ,ko gre lulat pove da ima mokro nogo,ker ga je prejšnje jutro lulček po bedru polulal user posted image ...ampak ne pove samo enkrat...ampak dvakrat,trikrat,štirikrat...

Neposredna povezava do sporočila: 1130
7.6.2011 11:18:25   
Mala_princeska

Men zdej vsakič ,ko gre lulat pove da ima mokro nogo,ker ga je prejšnje jutro lulček po bedru polulal user posted image ...ampak ne pove samo enkrat...ampak dvakrat,trikrat,štirikrat...

user posted image user posted image user posted image facon mali user posted image

hmmmm....kahlica oz. stranišče - Manca tud pravi ne ne bom lulala ali kakala,...ko jo pa dam pa vedno nekaj ustvari - tud jest mislim da tukaj ni možnosti izmišljevanja,
no zmišljuje se ali bo lulala v roza ali v zeleno kahlo ali fantka(slikica) na nastavku user posted image user posted image user posted image
zjutraj, ko se zbudi protestira za kahlo, pa jo poskušam kar dajat; zvečer pa gre...

v jeseni bodo že vsi čez dan suhi, boste videle user posted image

(odgovor članu bjondi)
Neposredna povezava do sporočila: 1131
7.6.2011 11:24:12   
Mala_princeska
hvala punce nisem več user posted image ampak user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

včer je bil en tak dan, ko me je nekaj prizadelo, sem s kolegicami predebatirala in je bilo....

pa še eni naši junijki user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ker si me res spravila v dobro voljo - hvala bjondi user posted image user posted image user posted image user posted image ti povem, da sem kar solze v očke dobila in sem jih spustila nekaj od sreče, res sem ti hvaležna.

pa mini me je s pujso pepo spravila v dobro voljo, jst sem ji pa hello kity, pa barbie rokavčke ponujala prek smsa- hmmm mini hitr potem še eno punčko da se ne bom več motila v pisanju user posted image user posted image user posted image pa user posted image user posted image user posted image za premik glede prehranjevanja - le pogumno naprej user posted image user posted image user posted image če sem prav razumela te tvoj podpira in je tudi on na ločevalni s tabo user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Mala_princeska)
Neposredna povezava do sporočila: 1132
7.6.2011 11:25:33   
Mala_princeska
pa vse najboljše vsem 2.letnikom user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1133
7.6.2011 11:47:26   
manna
bačko, ja, dobila sem tvoj ZS, seveda. Trenutno sicer nisem mislila naročevat, te dni smo malo bolj zaposleni kr je sestra doma, pa roj dan smo meli pa to, tko da sploh nisem razmišljala o tem. Ampak ko bom, bom naročila še tvoje. Ti sporočim.Z nexta sicer ponavadi ne naročam, pa ne da ne bi hotla, ampak mi kartice noče sprejet, nevem kaj je narobe, mi zmer napiše da ni v redu. Bom še probala.
mini, vse pohvale za dieto. A kokakola zero ti pa ne pali? No sej men tud ni fina, klasična je stokrat boljš. Una je čist preumetna.
bjondi, za kahlico, saj vem, mogoče bi mogla pač ukazat pa amen. Ampak nevem če zmorem... Redkokdaj sem tako odločna da ji lahko s strogim glasom tako ukažem, da me takoj uboga. No sej včasih že. Vsekakor če zdaj ne bom pohitela, potem tud ne bom mogla neki časa, ker ko bo nov dojenček, pa ni fer da se točno takrat spravim še na manco s kahlico...Mormo res neki nardit... Mogoče bi ji, ko gremo na morje  za par dni, rekli da smo pozabli pleničke doma in da mora met samo gatke. Kr take stvari palijo pr njej ponavadi. Nevem..al pa bomo kar počakali na jesen pa bo ko bo. Sej konc sveta pa ne bo aneuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1134
7.6.2011 13:29:22   
mini86

He, he, Bjondi za nas ureja sezname, potem jo pa še vse citiramo in si prihranimo delouser posted image user posted image
Ampak res, Majana, Hanuši in Mony, upam,da boste malo pokukale k junijčkom vsaj zdaj, ko otročki praznujejo in pihajo svečke.

tecka   user posted image   sam ne vem kdaj mi bo ustvarjalna žilica nardila blokado ...pol boste vi nadaljevale...

Potem bomo pa nazaj po tvojih postih brskale za ideje. user posted image

user posted image ...računajte od 25.06 me ni ,tako da kar brskat začnite...

Do takrat bo večina rojstnih dnevov že mimo. user posted image user posted image

Taglavni takrat šele na vrsto pridemo user posted image ...

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu bjondi)
Neposredna povezava do sporočila: 1135
7.6.2011 13:33:50   
mini86
princeska-ja moj fura ločevalno dieto z manouser posted image

manna-ne na kraj pamet mi ne pade zerouser posted image

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

Neposredna povezava do sporočila: 1136
7.6.2011 13:41:24   
smrketa24
Hej hej!

kahlica - jaz ga kar dajem pred vsakim previjanjem na kahlico, pa se vedno vsaj polula notri. Sem pa mnanja, če otrok noče, ga ne smemo siliti, ker bodo potem to zasovražili in bo samo še večji problem. Sem veliko prebrala glede tega in piše, da recimo pri 2h letih nikakor niso hoteli na kahlico, čez 3 mesece so pa potem bili že suhi, ker so sami tako hoteli. Se mi zdi, da otrok sam ve kdaj je pripravljen, malo mu muramo pa tudi pomagati. Tako da jaz Mateju rečem naj se sleče, da greva lulat na kahlico in jo on prinese, se sleče, potem se pa kar sam vsede gor in čez kakšno minutko si že user posted image user posted image user posted image Je vedno navdušen, ko je kaj notri user posted image user posted image

mini - čestike za dieto. Upam, da ti bo uspelo shujšati toliko, kot si sama želiš, pa še kakšno kilco več user posted image user posted image

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 1137
7.6.2011 14:16:28   
lenika

25.06 bamoocham-NEŽA
25.06 mini86-MARCEL

26.06 vitae-JAKOB

27.06 bjondi-ŽIGA

29.06 petra2008-NINA
29.06 lsica-MAJA

07.07 snoopyka-ALBINA

Ajde Bjondi, hitro spiši nekaj. user posted image

(odgovor članu bjondi)
Neposredna povezava do sporočila: 1138
8.6.2011 7:35:54   
dreamhorse
Jutro punce... Danes ne dobro, ker me pogled skozi okno, na dež in "mraz" razžalosti.
pa upam, da vsaj ta delovni dan hitro mine.... potem bomo pa že nekak.
Pozdavček

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 1139
8.6.2011 10:10:14   
manna
dh, men pa tko paše tole sveže vreme!!! Resno, ker ko je blo 34 stopinj mi je blo nevdržno tu v pisarni. Sej imamo klimo, ampak men je tko vroče da bi jo kar naštimala na kakšnih 23 stopinj, sodelavka pa seveda ni za, kr je že tko v dolgih rokavih, tud če naštimamo 26. Je ena taka zmrzlljivka k ji nikol ni vroče.. eh
smrketa, se strinjam glede siljenja. Pr nas je blo sprva tud tako lepo mirno - je sama prnesla kahlo, potegnila hlače dol in se usedla, samp potem enkrat nevem točno kdaj, se ji je uprlouser posted image

No smo pa meli včeri smešen pripetljaj. In sicer je bla v gatkah brez pleničke, pa se je polulala v hlače. Pa me pride iskat in pravi da gremo previt. Dobro, jo slečem, in ker je bla ura že skor osem, sm rekla da ji ne bom niti dajala gor nove plenice, kr bo šla itak čez par minut v banjo. Pa sem jo pustila samo v majčki. Pa čez dve minuti opazim da mi izgleda kot da misli kakatuser posted image Pa jo ekspresno dvignem in posadim na kahlo (po tleh pa res ne bom brisala drekcov) in ona seveda protest: "Ne ne ne na kahlo" Čez deset sekund pa je že napolnila kahlo in se smehljala vsa olajšanauser posted image   Tko da je nekak ratalo, sicer adrenalinsko in z vpitjem, pa vseeno. Potem smo jo lepo pohvalili.
Ma sej, morm rečt da se mi zdi v bistvu takole "dolgo" odvajanje čist nesmiselno po eni strani. Ena kolegica recimo, je svojega sina lepo do treh let previjala in čisto nič spraševala za kahlo. Potem pa je v parih dneh samo malo omenila, če bi on morda šel na kahlo. In tamali je v trenutku sprejel in po enem tednu je popolnoma suh in zadovoljen. Tko da...brezveze prezgodaj kompliciramo po moje. Kr res ne prinese nobene koristi.

Neposredna povezava do sporočila: 1140
8.6.2011 10:45:19   
manna
Aja, pa seveda, moji princeski želim vse najboljšeuser posted image S pleničko al pa brez!

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 1141
8.6.2011 12:23:04   
tecka

Aja, pa seveda, moji princeski želim vse najboljšeuser posted image S pleničko al pa brez!

user posted image user posted image user posted image user posted image

Vse najboljše Manci user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 1142
8.6.2011 12:28:27   
tecka
Evo, za mano kar uspešen dan, danes sem zelo ponosna naseuser posted image

Kahlica - jaz Srečkota še ne silim. Ponavadi (če se spomnim) ga zjutraj vprašam, ali gre na kahlico in sledi histeričen NEEEEEE. Glede na to, da ga moram zjutraj zbujat za v vrtec, mi je dovolj že, da ga silim z umivanjem zob. To se mi zdi bolj pomembno kot če mu bom mesec, dva, tri....dvanajst dlje menjala plenico.

Pa še eno smešnico povem: zadnjič je Srečku babica dala kozarec soka.Je lepo spil po požirkih, kot v gostilni, ko je končal, je pa rekel: "Plačam"user posted image user posted image user posted image

Pa se meni zdi, da nikoli nikamor ne grem - mali že točno ve, da mama pije BELO KAVO. In ko mu rečem npr. po kosilu, da mama rabi čas, da si skuha kavo, on lepo reče "belo kavo"user posted image .

(odgovor članu tecka)
Neposredna povezava do sporočila: 1143
8.6.2011 13:29:05   
dreamhorse
Tak, medve z Žano pa sva doma. So klicali iz vrtca, da ni ok z očko, da je vneta in gnojna. Pa sem šla po njo.
Skušam jo spravit spat, pa me kr kliče, malo še počakam, če ne bo zaspala, pač danes ne bo opoldanskega spanca.
Lep dan...

Vse naj naj naj manci

(odgovor članu tecka)
Neposredna povezava do sporočila: 1144
8.6.2011 14:03:42   
mini86
Ma sej, morm rečt da se mi zdi v bistvu takole "dolgo" odvajanje čist nesmiselno po eni strani. Ena kolegica recimo, je svojega sina lepo do treh let previjala in čisto nič spraševala za kahlo. Potem pa je v parih dneh samo malo omenila, če bi on morda šel na kahlo. In tamali je v trenutku sprejel in po enem tednu je popolnoma suh in zadovoljen. Tko da...brezveze prezgodaj kompliciramo po moje. Kr res ne prinese nobene koristi.

no zarad tega vas jaz samo berem in nič komentiramuser posted image kljub temu da vsakič ko mu omenim če gre na kahlico gre z veseljem in se vsakič polula mi tole ni odvajanje..kljub temu veselju se mi ne zdi še pripravljen..ko bo pa znal povedat pa bomo zavihal rokave in se tega lotili..pa če prav bo to čez 2 meseca al pa pol leta..meni je popolnoma vseeno..

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 1145
8.6.2011 14:05:36   
mini86
no js sm mu pa kupila el. zobno krtačko in je super..predvsem meni olajša delo..pa zelo mu je všeč..user posted image

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 1146
8.6.2011 14:12:31   
lenika
IZVIRNO SPOROČILO: tecka

user posted image user posted image user posted image user posted image

Vse najboljše Manci user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image

(odgovor članu tecka)
Neposredna povezava do sporočila: 1147
8.6.2011 14:13:59   
mini86
vseee najboljše slavljenki..veliko daril in veliko sončkauser posted image user posted image

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 1148
8.6.2011 14:14:31   
lenika
IZVIRNO SPOROČILO: tecka

Pa še eno smešnico povem: zadnjič je Srečku babica dala kozarec soka.Je lepo spil po požirkih, kot v gostilni, ko je končal, je pa rekel: "Plačam"user posted image user posted image user posted image

Pa se meni zdi, da nikoli nikamor ne grem - mali že točno ve, da mama pije BELO KAVO. In ko mu rečem npr. po kosilu, da mama rabi čas, da si skuha kavo, on lepo reče "belo kavo"user posted image .

user posted image  Jaz si eno jutro kuham kavo in Daša se nekaj igra. Pridem zraven in jo nekaj sprašujem, ona pa meni: Daj mami pij kavo.user posted image

(odgovor članu tecka)
Neposredna povezava do sporočila: 1149
8.6.2011 14:23:59   
bjondi
oooo jeee internet dela...so končno telemahovci prišli modem zamenjat...je mož rekel ,da lahko sam pride ponj in ga zamenja...ampak tako pri njih ne gre morajo oni pridt...in zdej sem spet v svetu in nič več odrezana user posted image ...

Neposredna povezava do sporočila: 1150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  44 45 [46] 47 48   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  44 45 [46] 47 48   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...

Dečkova mama.
пеперутка16

Ste fantov penis/mošnjo/kurca obrnili navzgor, preden ste jih povili? In če ste, zakaj?