bjondi
|
IZVIRNO SPOROČILO: dreamhorse IZVIRNO SPOROČILO: manna IZVIRNO SPOROČILO: Tira Manna tudi mi še nismo na čistem odvajanju od pleničk, ampak ti lahko samo isto rečem, kot že bjondi: za določene stvari se ne postavlja vprašanj, ampak odločno gremo na kahljico in potem včasih nalula, včasih ne.... čez čas pa vedno. Ma sej lih to je tisto - ni da bi se samo zmrdovala, ona prav začne protestirat, če se jo preveč prepričuje za na kahlico. Se pravi najprej reče Ne potem pa če vztrajam, tuli in kriči da ne gre na kahlico, teče pod mizo in se skrije... Potem ko se pogovarjava kam lula Manca pa prav lepo resnicoljubno pove, da Manca lula v hlačke. In če jo vprašam kam lula Manca v vrtcu, pove da v kahlico. Sej ni za verjet...popolnoma ji je jasno, samo NOČE. V vrtcu sem vprašala vzgojiteljico kako naj ravnamo in je rekla, naj jo "prisilimo" ker se kao samo zmišljuje. Ampak meni je tako tuje, da bi jo s tako osnovno potrebo silila ?! Nevem no. Zaenkrat pač čakamo da si bo premislila. Merni vedno reče, da ne gre na stranišče ali kahljico. Ampak ko se zjutraj zbudi s suho pleničko, četudi reče, da ne gre, in protestira, jo dam na stranišče in vedno lulaaaaa, veliko. Zvečer pa kahlo preden gre v bano, pa tudi lula... Ampak vedno pravi, da ne bo. Ja sej manna za to ji pa ne daj možnosti izbire,temveč ji reči da gresta lulat in jo posedi...no lahko tudi brez uvoda,da gresta samo v wc in jo posedeš...in to definitivno ni siljenje,...ne vem če je ravno pametno ,da sedaj že daješ otroku možnost izbire...ajde ne rečem rescimo za igrače ali igrala ,da ga vprašaš ali bi se gugal ali spuščal po toboganu...za nek ritual oz. nek urnik na katerega pa ga navajaš pa ne vem če je ravno smiselno ,da mu daješ izbiro-seveda potem pride do zmišljevanja,trmarjenja in vse kar spada v ta koš...v bistvu je to del vzgoje...vsak pa izbere najlažjo pot do nje...tako da odločitev je itak tvoja kako naprej peljat zadevo in sem mnenja da pa tudi jaz nimam prav za kateregakoli drugega ...tako da tukaj se boš mogla sama odločit kako naprej...
|