|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Bolni otroci v vrtcu
14.9.2012 12:42:05   
Tutan

IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Dejmo najprej definirat, kaj je to bolan otrok. Pokažte mi enga pediatra, ki bo dal bolniško za smrkav nos in kašelj. Me zanima, ker delodajalec bo gledal starša treh otrok, ki bo večino časa med novembrom in marcem doma na bolniški.
Moji otroc gredo v vrtec šolo če imajo samo kašelj ali smrkav nos, drugače so pa normalno funkcionalni. Vam pa povem, da imam hči, ki kašlja za tri, pa ji v bistvu ni nič kaj več kot njenemu bratcu, ki kašlja dosti bolj umirjeno. In kaj naj, naj jo mam doma? Če bi blo tko, bi bil zdajle že 10. dan na bolniški samo zarad tamale.

Tist oslabljen imunski sistem se da pa komot pripisati zavijanju v vato, podobno kot ta dotična mamica nam, ki peljemo smrkave otroke v vrtec, pripiše pridevek lenobe.



Naš pediater, očitno. Ker je apriori proti vrtcem. Kakorkoli v službi imamo primer delavke s 3mi otrocmi - ki je nonstop na bolniški. Ker je redno zaposlena ji praktično ne moremo nič. So pa te njene bolniške za otroke kar pogoste (sodelavci, ki so dlje časa pri nas, še takšnega primera niso imeli). vem pa, da naša zdravnica z lahkoto napiše bolniško, ker tudi mene vedno vpraša - potebujete bolniško (ki pa si je ne morem vedno vzet) - res vedno, za vsak šmrkelj. Fora je tudi v tem, da se marsikdaj samo pokliče in javi, da je otrok zbolel in da ne bo šel v vrtec, da se napiše samo bolniški list.

Zadeve niso vedno zgolj enostranske. Nas je veliko, ki si ne moremo za vsak otroški prdec jemati bolniške. Jih je pa veliko, ki to lahko.

Kdaj je po mojem otrok bolan - našemu se na očeh vidi - tisti stekleni pogled, ko točno vem, da bo hudo. Za vsak šmrkelj ga pa nimam doma, to je nerealno. Je pa res, da mu potem še bolj redno čistim s fiziološko in šmrklej hitro zgine.
Drugače pa - če se slabo počuti, pokoristimo babi servis.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Bolni otroci v vrtcu
17.9.2012 21:20:20   
frutka_
V vrtcu imamo jasna navodila kako ukrepamo, če otrok zboli. Imamo tudi zbir navodil iz Zavoda za zdravstveno varstvo, ki ga imamo obešenega na vratih.
Glede smrkanja. Najbolj kužen je otrok preden se izcedek iz nosa sploh pokaže. Druga stvar. Nekateri otroci so enostavno več bolni kot drugi. Imajo slabši imunski sistem. V branje priporočam knjigo A. Ihana "Kako okrepiti imunski sistem".
Moja izkušnja. Imam dva otroka. Oba v vključena v vrtec od 11.meseca in skupaj nista v 8-ih letih pojedla 5 doz AB.
Nasvet za starše. Otroka peljite ven v vsakem vremenu. Dovolite mu, da se posvinja, umaže, zmoči... naj se čimveč giba na zraku, hodi, teka, skače, pleza...Ne pretiravajte z oblačili. 8 stopinj ob jutrih in 20 čez dan še ne pomeni, da potrebuje sp. majice in žab!

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Bolni otroci v vrtcu
17.9.2012 22:23:11   
rozilu

IZVIRNO SPOROČILO: frutka RR
8 stopinj ob jutrih in 20 čez dan še ne pomeni, da potrebuje sp. majice in žab!


Kako da ne???? Spodnjo majčko pri nas nosimo celo leto user posted image jeseni, pozimi, spomladi in včasih tudi poleti user posted image (to govorim zase in od junija naprej tudi za pupo, ker nima več bodijev)

Z žabami pa res ne pretiravam user posted image

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Bolni otroci v vrtcu
27.9.2012 14:56:21   
darhaha84
Ah. ne mislim navaden kašelj in smrkelj, saj tega se ne rešiš – sploh če so otroci v vrtcu. Govorim o tistem kašlju (hropenju) in zabasanem nosu pa ko ima še očke čisto vodene (vendar ŠE nima vročine in tudi skače okoli (čeprav naš skače tudi ko ima 39°C)). Ko je naš v tem stanju rabi še 2x iti v vrtec in smo zapečateni za 14 dni do 3 tedne, al pa morva še v bolnico.
Pa da ne bo pomote – nismo ga zavijali v vato in ga ne zavijamo v vato. Od drugega dne ko sva prišla iz porodnišnice smo VSAK dan zunaj (sonce, dež in sneg) – če ni šlo v vozička pa v kengerujčka – so nas še čudno gledali, kaj delamo zunaj z malim otrokom. Zdaj smo pa tudi vsako popoldne zunaj, če ni vročine. Bolan ni bil nikoli dokler ni šel v vrtec. Že ko sem se odločila, da bo hodil v vrtec mi se bilo jasno, da nam bolezni ne uidejo, ker si otroci samo podajajo te bolezni.
Saj nobenega starša ne obtožujem, da vozi take otroke v vrtec, ker vem da je nemogoče, da si kar doma. Saj bi tudi naš pač do vročine hodil v vrtec in potem ko dobiš bolniško si doma oz. mi največkrat v bolnici še na kisiku in infuziji. Ker mu gre vsak prehlad ali viroza na pljučka (nagnjeni smo k bronhiolitisu). Zato ga, ko se mu vidno stanje s kašlanjem in smrkanjem slabša pustimo doma (tašča oz. sestra). Če nimamo te možnosti ga damo še tise 2x v vrtec in potem imamo sranje, ker jaz in mož imamo službe, kot ostali starši in si ne moreva privoščit bit kar doma. Men je čisto jasno kako to gre in kdaj je otrok tretiran za bolanega.

(odgovor članu rozilu)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Bolni otroci v vrtcu
28.9.2012 10:42:33   
KOKICA32

IZVIRNO SPOROČILO: rozilu


IZVIRNO SPOROČILO: frutka RR
8 stopinj ob jutrih in 20 čez dan še ne pomeni, da potrebuje sp. majice in žab!


Kako da ne???? Spodnjo majčko pri nas nosimo celo leto user posted image jeseni, pozimi, spomladi in včasih tudi poleti user posted image (to govorim zase in od junija naprej tudi za pupo, ker nima več bodijev)

Z žabami pa res ne pretiravam user posted image



user posted image

OMG! user posted image

(odgovor članu rozilu)
Neposredna povezava do sporočila: 55
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:





Otroka ne vrtite za roke!
Starši uživamo ob pogledu na široko nasmejanega otroka, ko ga vrtimo tako, da ga držimo za roke. Ne počnite tega več! Pr...
BLOG: Ni lepšega, kot je rojevanje novega ...
Porodne babice so velik del mojega življenja. Delala sem že z mnogimi babicami, nekaj pa jih poznam tudi na bolj osebni ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?