|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
1.2.2012 19:42:16   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu pelin)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: kako vzgajati če imata partnerja različne...
1.2.2012 20:11:49   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Pri nas je podobno, pa ne zdaj, da lahko mamici sračkajo po glavi, pa da sem jest en mačo moški, ki se praska po jajcih na fotelju, samo moja beseda je prej ubogana kot njena oziroma je pri meni včasih dovolj le pogled, pa vzgajava podobno in pri obeh veljajo enaka pravila. Povsod so pa težave in mi nismo izjema.


To je meni normalno (lahko drugim ni), ker moški je lahko avtoriteta, ženske smo pač mame in težko združujemo obe vlogi.

Zanimiva se mi zdi še drugi del, da sicer vzgajata podobno (in ne enako), a da pri tem spoštujeta enaka (in ne podobna) pravila. Verjetno nisi opazil razlike, ko si to pisla, se mi pa zdi pomembno in je odgovor na zastavljeno vprašanje. Torej, ko se okrog vzgoje ne zedinimo, se lahko zedinimo okrog enotnih pravil, ki jih vsak upošteva na svoj drugačen način. In zediniti se moramo okrog tega, kdo je tisti, ki odloča v pat pozicijah. Po moje je najboljše, da je to eden. Če ne pridemo do te točke, smo izbrali napačnega partnerja.

(odgovor članu kalbo)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: kako vzgajati če imata partnerja različne...
2.2.2012 15:09:33   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo
.... pri obeh veljajo enaka pravila....

To je bistvo.

Bistveno pri otroku, ki si šele postavlja "zemljevid" sveta okrog njega je VARNOST. Red otroku zagotavlja občutek varnosti, saj mu red zagotavlja okoliščine v katerih zna delovati in se zato počuti varno (poleg še ostalih vplivov na obutek varnosti). Red ustvarjajo pravila, ki pa se ne spreminjajo v odvisnosti od starša.

Pravila MORAJO biti med staršema dogovorjena. Če niso je edin rezulat vzgoje, zmedenost otroka in zagotovo "poškodbe" otrokove osebnosti, ki se šele na podlagi svoje projekcije v okolje šele oblikuje, kar se nadaljuje v starejša obdobja.

Npr. oba starša želia vzgojiti odgovornega otroka. "Mati" ga poskuša z nežnim prepričevanjem, "oče" z zahtevanjem. Vsak na drugačen način a isti cilj.

Lahko pa je tudi obratno, "možača" zahteva, "copata" pa nagovarja (navedeni etikati nista mišljeno kot žalitev, saj samo takšno dejanje še ne karakterizira navedenega izraza)


Vprašanje pa je bilo, kot sem razumel, da je pri josephine27 ravno problem nedogovorjenih pravil. Ta pa lahko dogovorijo le z dogovorom med staršema in ne z "vplivanjem" na otroka, razen v kakšnih primerih posebnosti, ko razlika pravila posameznega starša glede dotične zadeve ni v nasprotju s temeljnimi usmeritvami vzgoje obeh - če so le ta sploh definirana. Eni jih imamo definirana ne da bi se o njih pogovarjali, ker se obojim staršem to zdi normalno. Kadar pa se določena stavar obema ne zdi normalna pa se morata o njej načrtno pogovoriti in dogovoriti. Vse kar je drugače gre na škodo otroka.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: kako vzgajati če imata partnerja različne...
2.2.2012 15:16:49   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka
...In zediniti se moramo okrog tega, kdo je tisti, ki odloča v pat pozicijah. Po moje je najboljše, da je to eden....

Pravzaprav do prave pat pozicije, ko odloča samo eden, niti ne sme priti. Lahko pa pride do začasne pat pozicije v stvareh o katerih se starša še nista pogovorila.

Vsak ima za svoj pogled svoje razloge, ki se mu zdijo pomembni. Starša se morata pogovoriti o vseh razlogih posameznega starša za določeno zadevo in medsebojno si morata pomagati drug drugemu odkriti kateri razlogi so realni in kateri temeljijo na nekem predsodki zaradi neke pretekle izkušnje. Ker prepričan sem da pat pozicijo ne povzročajo relani razlogi ampak ravno ti, razlogi zaradi predsodka.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 29
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?