|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dobro jutro!
1.9.2005 20:31:31   
Anonimen
Hvala Pika za obsiren odgovor.

No, sej to, da nekaj ni tako kot mora biti se mi ze itak dozdeva, ker je ze vec kot eno leto poskusanja za nama.
Vprasala sem pa predvsem zato, ker je bil danes zdravnik zelo *flegma* in mi je rekel, da ce nisem stara 40 let se nimam kaj sekirat, ker pol kao ze enkrat bo gratalo in da ce ni do zdaj gratalo, da to ni nic cudnega & posebnega.
Vprasala sem ga seveda tudi, koliko je zanesljiv tak ginekoloski pregled, pa ni bil nic kaj prevec zgovoren.
V bistvu cetudi mi je zdaj on zagotovil, da je z mano vse ok, je lahko vseeno kaj narobe z mano.
Jaz se se vedno tolazim, da mogoce je pa le samo stres in precejsnje nezadovoljstvo z vecimi stvarmi, krivo za neuspeh. Ali pa sem zopet zelo naivna.
No ja, ce ne prej, grem k ginekologu cimprej bom mogla, ko se preseliva domov, tu me je namrec pregledal kar osebni zdravnik.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
   Dobro jutro!
1.9.2005 20:33:42   
Anitka
O MucaMaca dobrodošla spet med nami

Na tvoje vprašanje je pa Pika zelo dobro odgovorila, tako, da se ne bom ponavljala. Želim pa ti, da bo pot do bebice čim krajša.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   Dobro jutro!
1.9.2005 20:51:41   
moni30
Ja, mene je pregledal G., ampak me je pred tem opozoril, da lahko preveri le , če organi so, ne pa kaj se znjimi dogaja. Povedal je da čuti jajčnike in jajcevode ter, da je maternica gladka in pravilno obrnjena. Meni itak nič to ne pove. Če pa je z organi samimi kaj narobe, pa morajo seveda druge preiskave delat.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   Dobro jutro!
1.9.2005 21:23:12   
pika74
Ja, mogoče bi dodala samo še to:

Pri preizkavah ponavadi izključujejo "dejavnike".

Glej. Princip je običajno tak, da si preizkave sledijo od manj zahtevnih k bolj zahtevnim. Od manj bolečih za pacientko k bolj zakompliciranim in celo kirurškim posegom. Seveda pri vsej tej zadevi močno vlogo igra tudi denar.

Pri nama so rekli: pa dajmo naredit spermiogram (to je enostavno - niti ne boli, pa precej pokaže). Ampak ker je bil ta OK - so šli naprej. In potem izključujejo naslednje možnosti... In ko pridejo do konca, rečejo, da gre za nepojasnjeno neplodnost. Tega se najbolj bojim.

Zdaj pa k akciji.

Moj nasvet št. 1.:

Pojdi k enemu dobremu ginekologu (magari zamenjaj starega ginekologa, h kateremu si hodila do sedaj). Ker se seliš v SLO, ti svetujem, da to opraviš v SLO. Pomoje je to zdravljenje in odkrivanje vzrokov za neplodnost ceneje pri nas kakor v tujini. Lahko da se motim. Ampak zdi se mi, da je tako.

Potem mu povej vse tako, kakor je. Povej, koliko časa že poskušata in sta neuspešna. Magari dodaj še ene par mesecev, da te bodo bolj resno jemali. Potem naj bi te ta G poslal na kakšne preiskave (npr. spermiogram za moža, HSG zate... kakšne krvne preizkave...). Nekaj ti mora predlagat. Če ti bo rekel, da si še mlada in da do 40 ni panike. Reci HVALA LEPA in takoj pojdi k drugemu G. Ne čakaj pri takih, ker ne bo nič bolje. Samo vsak mesec bolj boš nestrpna.

Nasvet št. 2.:
Ne pomilujta se z možem, ker ne moreta imeti otrok. To škodo si delamo mnoge ženske, pa se niti ne zavedamo, kaj delamo s tem. Dajta si cilj - poiščita dobrega ginekologa in potem vztrajajta na tem, da vaju pošlje na preiskave.

Nasvet št. 3.:
vsaj vsak drugi dan. Ne glejta na uro, kdaj bo ovulacija. To je največ, kar lahko naredita. Vsak drugi dan je dovolj, da se prime. Če je to v vajini moči. Če pa ni, bo pa itak znanost (mogoče HSG, kot pri meni) pokazala, kje je problem.

Nasvet št. 4.:
Ne se sekirat. S sekiranjem se tega problema ne rešuje. Nista vidva kriva, da ne moreta imeti otrok.

Spet mal nakladam

Lp
Pika74
   

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   Dobro jutro!
1.9.2005 21:26:54   
Anonimen
Pika, se enkrat iskreno hvala za informacije & napotke!

Harstikke bedankt, meisje!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?