|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Starši pomagajte šolam
8.3.2012 12:25:26   
anajan
Dragi starši,
v času gospodarske krize (o kateri vi tako radi govorije) so šole prikrajšane za veliko denarja, ki vašim otrokom omogoča spodoben pouk in delo v šoli. Med drugimi dejavnostmi, šole sodelujejo pri številnih tekmovanjih iz znanja. Na žalost, pa so taka tekmovanja za šolo zelo velik finančni zalogaj. Naj vam predstavim finančno breme šole pri organizaciji šolskega tekmovanja iz matemike - Matematični kenguru:
- šola mora sama zagotoviti papir za naloge (format A3),
- šola mora na svoje stroške opraviti kopiranje,
- šola mora za vsakega tekmovalca plačati 1,20 eur na račun DMFA - društvo matematikov, fizikov in astronomov.

Ker je to najbolj priljubljeno tekmovanje na skoraj vseh slovenskih šolah, se ga običajno udeležujejo skoraj vsi učenci, saj preverjajo svoje sposobnosti na malo drugačen način. Zato so stroški organizacij takega tekmovanja za šolo z dvema oddelkoma med 500 do 700 eur (na večjih šolah, stroški še višji ).

Šole, za zmanjševanje tega stroška, sprejemajo naslednje ukrepe:
- učitelji delajo selekcijo med tem, kateri učenec sme na tekmovanje in kateri ne --- Ste kdaj pogledali otroka, ki je mu je bilo prepovedano tekmovati, v oči?
- starši preko položnic plačujejo pristopnino --- tekmovanje ni nadstanderdna dejavnost in je staršem ne bi smeli zaračunavati.
- iščejo še druge vire denarja (sponzorji, šolski sklad), ki pa ne bodo zmogli dolgo časa pomagati.

In kam gre denar. Denar se zbira v organizacijah in društvih, ki so organizatorji tekmovanj na državni ravni. ORGANIZATORJI TEKMOVANJ, KOT JE DMFA, DOBIJO DENAR TUDI S STRANI DRŽAVE. Nekateri imajo tako dvojno financiranje.

Šole se zaenkrat ne moremo upreti takemu sistemu, ker bi delali škodo otrokom. Pogate lshko starši in ravnatelji.



_____________________________

Vsak dan je nekaj posebnega.
Neposredna povezava do sporočila: 1
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zakaj starši poljubljajo svoje otroke na u...
Odgovornost staršev je, da otroku pokažejo pomembnost poljuba. Poljub je dejanje, s katerim pokažemo, da nekoga ljubimo,...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?