|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   praznovanje in darila
19.4.2012 23:30:21   
julam
Pozdravljene!
Ne vem, če sodi moje vprašanje/dilema/problem ravno pod vzgojo, ampak vendar...

Torej, naš otrok praznuje 7RD. Seveda se ful veseli, odšteva dneve, ... . Zatakne se pri darilih. Že tretje leto zapored bi rada, da se omeji darila, saj je današnja družba za moj okus čisto preveč potrošniško in materialistično usmerjena. Ko vidim, kako otroci praznujejo, dobijo tono daril (več je povavljenih, več je daril), odprejo darila, nato pa čez dan dva na vse skupaj pozabijo...

Zato skušam mojim otrokom razložiti, da RD darila prinesejo sorodniki (babice, dedki, mami, oči, kakšna teta, stric,...), prijateljčki, ki jih povabi posebej (pač se mi ne zdi mešat vse v isti koš, rajše praznujemo 2x), pa pridejo pihat svečke, se poveselit, poigrat, ... Skratka, brez daril, saj prijateljčki nimajo denarja, ne hodijo v službo, ....

Ugotavljam pa, da sem pri teh mojih poskusih izjemno izjemno osamljena. Moj otrok pač vedno nese darilo, ko je kam povabljen, saj se to (potiho, avtomatično) od njega pričakuje. In seveda je moj otrok zmeden in kar malo nesrečen, zakaj pač njemu ne morejo prinest.

Še vedno vztrajam pri svojem, ampak ne vem, ali delam s tem kakšno škodo otroku? Zavoljo lastnih načel pač ne bi rada grenila otroškega življenja. Ker vidim, da me mamice povabljenih otrok vedno gledajo, kot da sem malo ubrisana, da darilo pa ja mora bit, ena malenkost...


TOrej, ni me treba popluvat, vsak ima svoje mišljenje, ampak resnično me zanima, če SEM RES Z LUNE? In grozna?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
19.4.2012 23:54:34   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu julam)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: praznovanje in darila
20.4.2012 8:22:06   
Najaa
Tudi jaz se strinjam in mi gre že od začetka vse to okoli daril zelo na živce, ker imata obe hčerki RD v bližini novega leta, pa Miklavž pa Božiček pa vse in babice res nimajo mere.
Ne moreš čisto črtat darila in ja, seveda otrok pričakuje darila od povabljenih. Glavni namen RD so ravno darila in torta. user posted image Če te toliko moti vsa odvečna šara, se pa zmenite za kaj večjega kar si želi in naj bližnji finančno pomagajo. Vsak da 10-20€ in ko se nabere, se kupo kolo ipd kar si otrok pač želi. S tem mislim bližnje, ne da bodo prijateljčki dajali denar. Njih pa pač toleriraj. Ti povem, da otrokom ta darila veliko pomenijo in še dolgo točno vejo, kaj jim je kdo prinesel. Da je pa vsega preveč se pa čisto strinjam.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: praznovanje in darila
20.4.2012 8:51:52   
manna
Kaj pa če se zmenite naj bo darilo narejeno doma, ne pa kupljeno? Lahko je kakšen umetniški izdelek (risbica, figurica iz gline, izdelek iz kartona, stiroporja, plastelina...) Ali pa domače pecivo, ali doma narejen album s slikicami prijateljev, ročno zašita oblekica za punčke,...skratka nekaj kar je otrok sam naredil in ima stokrat večjo vrednost... Za tako stvar te mamice zagotovo ne bi gledale postrani?! No, če pa bi te, so pa ubrisane...

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: praznovanje in darila
20.4.2012 9:22:04   
naja17

IZVIRNO SPOROČILO: manna

Kaj pa če se zmenite naj bo darilo narejeno doma, ne pa kupljeno? Lahko je kakšen umetniški izdelek (risbica, figurica iz gline, izdelek iz kartona, stiroporja, plastelina...) Ali pa domače pecivo, ali doma narejen album s slikicami prijateljev, ročno zašita oblekica za punčke,...skratka nekaj kar je otrok sam naredil in ima stokrat večjo vrednost... Za tako stvar te mamice zagotovo ne bi gledale postrani?! No, če pa bi te, so pa ubrisane...



Evo točno to sem želela predlagat... Načeloma se s tabo strinjam, vendar je v današnjem svetu to težko... V tvojem primeru (tudi pri nas kdaj tako naredimo) bi jaz ožjemu družinskemu krogu rekla za denar in se otroku kupi večja stvar. V primeru povabljenih otrok pa kot je zgoraj napisano, v vabilu bi to že na nek način napisala in ko bi bil otrok kam povabljen, bi vztrajno nosila doma narejena darila. Bi se tako tudi ostale mamice navadile...

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
20.4.2012 10:22:55   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu naja17)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: praznovanje in darila
20.4.2012 10:44:55   
Nina00
Se strinjam z metulj333. Vedno se potrudim, da kupim nekaj kvalitetnega in ne za prevelik znesek.

Kar pa se tiče doma narejenih daril je pa to super za tiste, ki take stvari radi in z veseljem delate. Meni bi to prestavljalo prehudo obremenitev. Saj doma ustvarjamo, a takrat, ko imamo čas za to in tisto kar nam paše. Če pa bi bilo treba v nekaj dneh izdelat darilo, se pravi nekaj kar bi bilo obdarovancu všeč in še, da ne bi bilo čisto skropucalo pa ..... nebi šlo. Se mi pa vedno zdi super, če kdo kaj takega podari meni ali otroku.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: praznovanje in darila
20.4.2012 12:11:40   
ronja
Kaj pa kompromis? Da naj ne prinašajo nekih dragih igrač, ampak kaka bolj simbolična darila?

Sama otroka na tak način ne bi omejevala, ker pri striktnih omejitvah pri stvareh, ki niso življenjsko pomembne, prej dosežeš obraten učinek, upor in kasneje lahko še slabe spomine. Se mi zdi, da otroku tistih par malenkosti (če ga navadiš seveda na malenkosti) tako polepša otroški svet na tisti njegov dan, da sama ne bi rinila z glavo skozi zid. Bi pa, če bi se mi zdelo stanje pretirano, omenila staršem, da naj bo darilce res pozornost, simbolika, ter jim mogoče dala namig, naj npr. ne preseže 5 € oz. drugega zneska, ki mi še predstavlja simboliko.
podpis. Veš, kako se otroci razveselijo malih bedarij, ni treba, da je vedno potrošništvo - lahko je darilo dano zato, kot je bilo prvotno mišljeno- da nekoga osrečiš. In če sama darila enačiš s potrošništvom (čeprav so dostikrat povezana, ne rečem), potem otroku vzameš to možnost, da jih vidi v izvirni, iskreni lepi formi. Kar je škoda.

In tudi punci vedno vesta, kdo je kaj prinesel. Lejla je dobila knjigico Škratja šola za rd in pa en mini porcelanast servis v kovčku - vsak dan se igrata z njim in za knjigico Lejla vsakič pove, da jo je dobila za rd. Ma to so ta mala veselja... ne jim tega vzet zaradi svojih principov. Rajši se zmeni s prijatelji, da mamice malo vprašajo (me navadno se), kaj otrok rabi ali si želi, ali ima trenutno kake preference (recimo Lejla je zdaj ubrisana na škrate) in potem so ta darila še kako aktualna in niso kar ena šara (seveda odvisno, kake prijatelje ima otrok, ampak se mi zdi, da se kar najdejo skup taki otroci, ki imajo take starše, ki se znamo zmenit;).

Jaz imam vedno malo tremo, ko nesem doma narejena darila, ker ne vem, kako bojo ljudje gledali nanje. Včasih je sreča, da niti ne vejo, da je doma narejeno, včasih so še bolj veseli in sem presenečena:). Če pride kak rd na hitro vmes, damo knjigo, mam kupljene za take primere, ko ni časa še darila delat/it kupit. Sicer pa sem zadnjič naredila Ronjini prijateljici baletno krilce (hodi na balet) in knjižico princeskin dnevnik, pa še eno stekleničko čarobnega prahu (bleščic) zraven. To ni nič strašno dragega, da bi s tem ne vem kako potrošništvo zganjala, ji je bilo pa baje vse všeč:). Upam, da me ne bo njena mami obglavila zaradi bleščic, ki jih bo verjetno mela povsod po stanovanju;).

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu julam)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
20.4.2012 12:28:45   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: praznovanje in darila
20.4.2012 13:56:37   
ronja
Metulj, če boš dala pinjato za rd (otroci res obožujejo), se prej pozanimaj, kakšen bo ta rd - namreč, če bo to nekaj organiziranega, ni nujno, da je organizator toliko fleksibilen, da bo dovolil uporabo le-te na praznovanju (saj veš: nočejo prevzet odgovornosti, če se kak otrok zadavi z bonbonom oz. zastrupi z vsem cukrom, ki ga boš not dala itd...) Plus to, da je včasih celo tako, da morajo otroci darila odložit spredaj in jih mama potem odnese v avto in jih slavljenka šele doma pogleda - kar mi je sploh mal čudno - ampak tako je bilo na predzadnjem rdju, na katerega je tavelika šla. Samo kot dobronameren pomislek, da se ne boš brezveze matrala (ker vem, da se pinjata ne naredi samauser posted image ).
Aja, pa še to se pozanimaj, kak majo starši odnos do sladkarij - ker ko je mela tamala rd, so bili nekateri starši kar malo nesrečni, ko so se sladkarije ven usule, ker nekaterim otrokom baje delajo težave (mojim ne, lahko požreta cukra kok češ, pa jima nič ni, mata po mamici, zgledauser posted image - saj ni da bi se non stop basali s cukrom, samo na rdjih jih pa res ne omejujem nič). Sicer te znajo malo grdo gledat starši...

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
20.4.2012 14:56:25   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Mesec rojstva lahko vpliva na poklic tvoje...
Si vedela, da mesec rojstva, v katerem je rojen tvoj otrok, lahko vpliva na njegov poklic?
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?