|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2012
16.5.2012 8:54:16   
Saša33
Jutro, ma meni prav paše danes da je tako vreme. včeraj sva se cel dan potepale doma na Gorenjskem, in sem pa mal na obisk k babici pa v trgovino, vmes sem jo pustila pri mami za urco in sem prišla čist zmatrana zvečer domov.lara je kar pridna  edino zvečer ko je zmatrana ne ve kaj bi sama s sabo, a bi jedla, a bi spala. zaspi nekej od 22h-23h. zdej sem jo tud jst budno položila v posteljo pa mal vrtiljak navila pa neki momlja in zaspi, jupi.Drugače pa že kake 14 dni spi v kosu, brez nočnega obroka do 8-9h.Sier zato je, čez dan na 2-3h in je tudi več budna čez dan, samo ponoči pa spi, zakon.Dons sem vidla, da se je tud zbrcala odejico dol, jo bo treba v vrečo začet dajat, ker ni ravno toplo v spalnici, samo izgleda da jo ne moti, bi se že drla.

Drugače pa ima 5kg, sva dobile 2 in zrasla je tud, da sem nekatere 62 že pospravla, predvsem pa je vse omrežila na pregledu. sta z dohtarjem začela kar en pogovor z a gugu, pa ona nazaj a gugu. Tko, da sem se tok nasmejala, da je kaj.Vidim pa, da že začenja prijemat kaj in se smejčka pa očala so ji ful zanimiva. No, je cukr tko ko vsi dojenčki.

Plenice: Sem kupila samo ene Pampers za ponoč, drugače mam DM in so zakon, pa še od njih robčke babylove, veliko ceneje in ok. Če katera rabi ostale bone, ki jih dobiš od DM lahko pošljem (razen za plenice in toto izdelke, ki sem kupila blazinice lahko dobite kupone če katera kaj rabi).

Prehrana: Midve se dojiva še vedno 100h, parkrat se mi je zjutraj tako nažrla ko je začela spati po 6h, da je vse v loku letelo ven. No sedaj pogledam, da jo zj po 20 min odstavim in je ok. Drugače pa jst jem vse razen velike količine stročnic pa orehove potice nisem, pike je dobila edino kadar sem jedla ribe in to po obrazu, so pa izginile v 3h, pa po fižolu je prdela, da je blo kaj, samo jo ni motilo, niti jo ni zvijalo.

Dopust: Midve greva z mami konec junija na Krk, Njivice, komaj čakam. Mož bo doma, delal, pa še neki nasprotnik je obiskovanja Hrvaške in bomo šli verjetno v kako domačo obalo za kakšen dan jeseni.

Kenguru. sem bila čist navdušena nad njim, po enem tednu me sedaj križ boli ko hudič, mislim, da ga bom imela samo še za po bajti mal.

kg, uf imam še 6plusa, sem pa začela tečt,smo se zmenle koke, da gremo na Dm tek, mi je uspel celo parkrat tečt po 2x2 km, kaj čem kondicija je šla.Mi pa paše...

Nič, sirena se je zbudla, fajn se mejte..

(odgovor članu Aleda)
Neposredna povezava do sporočila: 476
   RE: Marčevke 2012
16.5.2012 11:02:50   
Caitlin
Dobro jutro.

Ja, danes je pa res tak deževen dan, ki me bolj kot ne samo uspava, čeprav sem ponoči spala. Se je Taja zbudila malo pred 5h, pa nato okoli 7h in sva nato spali še do 9h (no, jaz sem vstala pol ure prej). Zdaj pa spet spi. Ne vem kaj ji je zadnje čase. Čez vikend je zelo malo spala preko dneva, zadnje 2 dni pa full. Sem imela v ponedeljek zobarja in sem jo peljala k našim pa mi je v avtu zaspala. In ko sem prišla nazaj, je še vedno spala. od 14:30 do 18:30. user posted image Nič mi ni bilo jasno. Sem se bala noči, pa je normalno spala celo noč. Očitno bo ena zaspanka tako kot njena mami user posted image

Kg - sem na začetnih in upam da ne shujšam več. Imam točno 50kg in res ne bi rada šla pod to. Sem pa vedno lahko jedla vse, od cvrtja do sladkarij, pa nikoli niso šli kg gor. Imam kar srečo.

Hov hov - katere pasme psa pa imaš? Kako sta sprejela novega družinskega člana? Jaz imam beagla in bi ves čas lupčkala tamalo če bi ji pustilauser posted image Pa čist je navdušena, ko vidi da se pripravljava na vozičkanje, ker ve, da bo šla tudi ona z nama. Čeprav je včasih kar težko z vozičkom in psom iti na sprehod, pa kr gre.

plenice - midva sva uporabila že troje različne pamperske(sva jih dobila kot darilo), muellerjeve in DM-ove. Res je, da so od DM pa muellerja debelejše, ampak meni so prav super. Pa še enkrat cenejše od pampersk.

švicanje - u ja, jaz sem v porodnišnici pa potem še doma kakšen teden full švicala. Potem se je pa umirilo. Sploh med joški sem full švicala (že med nosečnostjo), nisem bila navajena tako velikih.user posted image

V soboto sem imela obletnico valete in je bil moj sam s tamalo. Sem bila res fulll vesela, da sta se lahko sama zrihtala, skopala, najedla in zaspala. Sicer sem ravno tako morala priti vmes domov (sem imela mokro majico in sem si morala priti izčrpat mleko user posted image ). Mi je prav pasalo iti malo v družbo, čeprav me je ves čas skrbelo kako je doma, dokler mi moj ni poslal sporočila, da je Taja zaspala.

Zdaj v soboto greva pa v Lj, bodo imeli na kongresnem trgu 270m rolado in jo bodo prodajali v neke dobrodelne namene. Samo odločit se še moram, a bova šla sama pa bo Taja pri naših v varstvu, ali pa bo šla z nama. Bi šla lahko nato še v nabavo, pa ne vem če ne bo to potem že predolgo trajalo za tamalo.

Zdaj bi šla pa lahko malo likat. Zagotovo se bo tamala zbudila takoj ko bom vse pripravila. Včeraj sem si ravno kosilo pripravila ko se je zbudila, danes pa zajtrk. Res ima čist taprav "tajming"user posted image

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 477
   RE: Marčevke 2012
16.5.2012 13:16:07   
Sonček in poletje
Evo, že 2 dni berem vaše poste, pa nikakor nisem uspela prit do konca user posted image .

Pri nas je vse po starem, dnevi tečejo mimo s svetlobno hitrostjo. Na morje gremo pa kar v Umag za 5 nočitev, pol pa 1x umes za kake 3 nočitve na slo obalo in za ene 3 nočitve v Moravske toplice. Bomo letos malo razbili, če bo pa kdo še zaiteresiran bi šla pa še za kake 3 nočitve na kak kmečki turizem, sploh zaradi večjega.

Jon lepo raste, pridno je, spanje je po vremenu user posted image , ampak imam z nijm dosti manj dela, kot s ta večjim. Je pa tako srčkan, ko se tako smeje in pogovarja. Prav pojedla bi ga user posted image . Trenutno oba spita in lahko malo po svoje bluzim user posted image .

_____________________________

Z otročičkom ljubezen dobi novo dimenzijo.

(odgovor članu Caitlin)
Neposredna povezava do sporočila: 478
   RE: Marčevke 2012
17.5.2012 20:31:49   
Sonček in poletje
Kam ste se pa vse skrile user posted image

_____________________________

Z otročičkom ljubezen dobi novo dimenzijo.

(odgovor članu Sonček in poletje)
Neposredna povezava do sporočila: 479
   RE: Marčevke 2012
18.5.2012 16:16:19   
Jassika
Sam res in vse tiho je bilo. No, danes je tak lep sonček, pa so zih vsi zunaj. Mi bi tudi, ampak več kot 2 uri nekak še ne upam vozičkat, ker so mi strogo zabičal naj ne pretiravam zdej user posted image Tko da user posted image in No. 1  user posted image sta zunej No. 2 pa mati pa doma. Upam, da je ursanok že uspešno preseljena, je kar zatišje tel gor k nič ne čveka.

(odgovor članu Sonček in poletje)
Neposredna povezava do sporočila: 480
   RE: Marčevke 2012
18.5.2012 16:46:50   
Jassika
Evo pa še naša malčica user posted image

user posted image

(odgovor članu Jassika)
Neposredna povezava do sporočila: 481
   RE: Marčevke 2012
19.5.2012 22:32:12   
sneguljka1
Ja je pa res čist potihnilo tukaj. No mi smo še pri živih, danes sicer cel dan notriuser posted image , smo nameravali na sprehod ko se bi tavelk zbudu ampak je čudežno spal skor 4 ure (ponavadi 1-2 uri, ta teden pa kar parkrat celo po 3 ure) in je že skoraj sonce zašlo ko se je zbudil. Zdajle bo pa popil kakav in šel spet spat.
Jutri gremo verjetno na čarobni dan, kaže da bo tokrat lepo vreme in gremo pogledat kaj dogaja, čeprav mi ni všeč se gužvat ampak tako pač je če hočeš kaj videt.
V ponedeljek gremo pa na Pag za 4 noči v mobilno hišico v kampu, pa kaže da bo vsaj prva dva dni zelo slabo vreme user posted image Mi je res bedno da hočeš it v naravo za par dni, na koncu bomo pa not v hišici zaprti se stiskali. Upam da ne bo tako hudo, poletnemu dopustu pa sigurno ne bo podobno.
Seveda po Murphyju je pa ravno danes en potencialni delodajalec klical mojega user posted image da mu je za ta teden zrihtal en sestanek da bi se zmenil za delat, pa mu ni vedel še povedat kateri dan bo to user posted image Tak da bomo pač šli in čakali kdaj ga bo poklical in bo sam šel nazaj oziroma če bo to v četrtek bomo pač vsi šli en dan prej domov, če se ne bo mogel zmenit za naslednji teden. Sem pa ful vesela da se je začelo malo premikat user posted image

kimsy: Ja, v Žireh bomo začeli zidat da bomo imeli en svoj plac in se ne bomo vedno šlepali tukaj pr naših. Sicer nimava skoraj nič denarja ampak začet je treba, pravijo da je treba začet, potem pa že gre nekako, tud če počasi.
V Argentini pa že imava svojo hišo, sicer je majhna ampak smo pa na svojem in je fajn. Tam imajo vsi tako majhne hiše da ne bi mogli pri komu drugemu živet ker majo mogoče samo eno sobo frej, če jo sploh imajo.

Lahko noč user posted image

(odgovor članu Jassika)
Neposredna povezava do sporočila: 482
   RE: Marčevke 2012
20.5.2012 9:38:00   
Jada82
Sneguljka, mi gremo tudi na čarobni dan user posted image user posted image user posted image user posted image

Daj potem poročaj, kako je v mobilni hišici, ker gremo mi na poletni dopust v eno user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sneguljka1)
Neposredna povezava do sporočila: 483
   RE: Marčevke 2012
20.5.2012 21:16:54   
Sonček in poletje
Joj punce dobre ste, da se takole selite. Jaz sem se v svojmu lajfu selila 2x. 1x sem bila majhna in ni bilo panike, ko sem se pa v odrasli dobi je bil pa stres na polno, tko da upam, da se samo še 1x preselim pol pa nikoli več user posted image .

Jaz sem pa vikend izkoristila za potepanja, v petek smo šli v Mozirski gaj, včerj pa k moji sestri. Danes sem bila pa tako zmatrana, da smo bili kar doma. Jon malo štrajka zadnje 2 dni s spanjem. Upam, da ga samo luna al pa vreme matra in da bo ju3 bolje. Tako se sem čisto neprespana. Ampak bo že. Zvečer večinoma lepo sam zaspi in upam, da kmalu prespimo noč.

_____________________________

Z otročičkom ljubezen dobi novo dimenzijo.

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 484
   RE: Marčevke 2012
20.5.2012 21:56:46   
kendicka
zdravo marčevke,

zadnji teden je minil kot blisk, sem brala tale naš forum, ampak napisat mi ni pa nič zneslo. pri nas je kar akcija, en dan telovadba, pa cel dan zunaj, vikend pa pikniki pri babicah ... vse super, razen nenehnega teženja babic, da naj ima otrok kapo zunaj in naj ima nogice pokrite in bla bla bla ... in potem gledam svoje fotke, ko sem bila majhna in non stop imam kapo na glavi user posted image ne vem, zgleda so nas ful oblačili.

ta teden se odpravljamo na morje, kar bo po svoje kar podvig, saj gresta z nami tudi naši dve mački. k sreči gremo k nam na vikend in bo vse bolj komot. ampak vse spakirat in stlačit v avto, bo pa tudi štos. jaz sem sicer težila, da mački pustimo doma, ampak moj vztraja, da morata nujno z nami, ker se počutita že tako ali tako zapostavljeni odkar imamo Svita, kar je res, non stop bi se crkljali in prav fehtata za pozornost. tako, da zvečer tudi oni dobita eno dozo čohanja user posted image kar pa je seveda občutno premalo glede na stare čase, ko še ni bilo user posted image

a ste čutile potres danes ponoči? Svit se je zbudil ravno nekaj minut prej in je mirno cmokljal na joški, ko se je treslo, tudi mački nista bili pretirano vznemirjeni. meni pa tudi ni takoj potegnilo, ko se je postelja tresla, sem misilila, da moj dragi z nogo brca user posted image šele potem, ko sem videla, da se luč premika in da so vrata malce zanihala, mi je prižgalo, kaj je na stvari.

grem počasi v posteljo, sem kar zbita od tega vikenda ...

mirno noč in sladke sanje želim

(odgovor članu Sonček in poletje)
Neposredna povezava do sporočila: 485
   RE: Marčevke 2012
21.5.2012 22:30:12   
ursonok
Zdravo!

Mi smo doma! Že od sobote, ampak sem bila tako neznansko utrujena, da nisem bila sposobna napisati normalnega posta.

Ekspedicija v Granado je bila uspešna, ampak strašaaaaansko naporna. Potovati, ogledovati stanovanja, hiše, soseske itd itd z majhnim otrokom je res nor projekt. Videli smo ene tri hiške in sedem stanovanj ... Hiške so bile fine, sploh ena, po sprejemljivi ceni (okoli 400-450 eur mesečno), ampak so bile izven mesta, v takih malih naseljih-vasicah ... Tja mestni promet ne vozi, moraš na primestni avtobus, ki te sicer pripelje tja v 15-20min, a vozi le na pol ure, zadnji gre pa ob 22h. Pa res so vasice, ni mesto. Imajo svoje trgovine, vrtce, dogajanje. Ampak sva kaj kmalu ugotovila, da to ni za nas. Da si želimo mesto - ne center, ampak kakšno obrobje. In glede na to, da Granada ni veliko večja od Ljubljane, je od obrobja mesta do centra peš le kake pol ure :)
Tako da smo na koncu najeli stanovanje - neka novogradnja (nad čimer sicer nisem navdušena, ker zdaj živimo v novogradnji in vem, da je to vse skup za en drek - slišiš vsak gib sosedov itd.), ki ima v sklopu stanovanj še svoj bazen user posted image . Sicer ni olimpijski, za plavanje, ampak precej majhen, za namakanje. A za otroke bo to super. Pogled iz dnevne sobe pa na Sierro Nevado user posted image

Drugače je Granada ful hudo mestece, veliko je Arabcev in drugih podobnih pojavov ... Različne vrste hrane, čajev, začimb ... Enkrat sem jedla kuskus z zelenjavo - kuskus s čičeriko, korenjem, datlji in rozinami. Mljask! user posted image Pa rižoto z zelenjavo, morskimi sadeži in curryjem. Mmm. Smo že začeli doma prakticirati zadevo user posted image . Preproste zadeve, tako da sploh ne vem, kako že prej nismo prišli na idejo user posted image

Tujcev je ogromno, brezposelnost baje velika. Ampak ljudje imajo ful domišljijo, zmišljujejo si najrazličnejše načine "beračenja". En tip se je oblekel v dojenčka (imel gor plenico, dudo itd.), se zleknil v napihnjen bazenček na glavni aveniji in mahal z ropotuljico. user posted image Pa vsi so prijazni, takoj pomagajo, če jih kaj vprašaš ...

Potovanje in Abel user posted image
Ja, je kar dobro prenesel celotno zadevo. Na avionu je večinoma spal (kar pa ni spal, se je pa drl user posted image . Tudi vožnje z busi (Malaga-Granada) so mu ugajale. Malo ga je utrujala le ruta - v njej je bil cele dneve, od jutra do večera, zunaj pa 35 stopinj! In midva nora Slovenca valda nisva prakticirala sieste in sva sredi najhujše vročine bluzila peš po mestu in si ogledovala hiše in stanovanja ter okolico. Po treh dneh sva bila čisto opečena! Abel je bil v ruti samo v kratkem bodiju, pa je bil še vseeno ves prepoten. Revček.
Problem je bil zvečer, ko bi se midva usedla v bar, pila pivo in jedla tapase. On se je pa zbudil, ker se pač nismo premikali, in začel težit. Tako da je moral moj dostikrat hoditi okoli bara sem in tja, da ga je uspaval, jaz sem pa udobno sedela in se imela fino user posted image .
Pa vsi so nas ful gledali, ker smo hodili z otrokom v ruti! Ampak za razliko od POljakov ful poozitivno, stare mame so kar prihajale k nam, komentirale, se smejale, gledale v ruto ... Niti enega negativnega odziva, pogleda. user posted image

Zaradi utrujenosti in neprespanosti sem imela že nočne more, zadnje dni je pa tako hudo, da ponoči enostavno ne morem več spat. V posteljo grem okoli 22-23h, zaspim pa okoli dveh-treh, potem se pa kmalu že Abel zbudi. user posted image Pa tamala za v vrtec, danes recimo ob 6h.
Najhuje pa je, da tega stresa še nekaj časa ne bo konec. Selimo se 18. junija, tj. čez malo manj kot en mesec. Do takrat treba poštimat birokracijo tukaj, spakirat itd itd, potem potovanje z avtom tri dni sredi najhujše vročine (ideja mojega moža - jaz sem še vendo napol proti, tj. za letalo), nato pa birokracija tam ... user posted image user posted image
Tako da ja - selitev je en sam stres.

Abel je drugače ok, še vedno zelo malo spi, čez dan sploh ne (danes ene trikrat po 15 minut). Ful se že reži, v Granadi se je pa sam obrnil s trebuha na hrbet! user posted image Sicer mu je uspelo nekako "po nesreči", ker zdaj tega ne zna več ponovit user posted image
Je pa ful srečen na hrbtu. V igralnem centru se zna sam zamotit za ful časa- gleda žirafo ali kakšno drugo stvar in se pogovarja. Na ležalniku mu je tudi že udobno, enako v vozičku. Danes je takoj mrknil, dude sploh pogledal ni.
Se mi pa zdi, da občasno malo zaškili, ampak baje je to pri tej starosti normalno.

Bi prilepila kakšno slikco, pa jih imamo še na aparatu, tako da - kdaj drugič user posted image

Sem pa danes razmišljala o seksu (mah, itak mi gre seks non stop po glavi user posted image ) - po prvem porodu je bil ful boljši kot pred nosečnostjo, zdaj po drugem je pa čist noro. Sploh ne vem, kaj naj si mislim. Libido imam ful povečan (ne dojim), zdi se mi, da se mi je vse tam dol spremenilo v eno ogromno erogeno cono. Res je noro. (Madonca, kako je šele tistim ženskam, ki imajo pet-deset otrok?! user posted image user posted image user posted image Če delujejo tako kot jaz, potem kar med hojo orgazmirajo! user posted image )

Nič, dovolj nakladancije. Bodite v cvetju! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu kendicka)
Neposredna povezava do sporočila: 486
   [Brisano sporočilo]
22.5.2012 8:07:38   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ursonok)
  Neposredna povezava do sporočila: 487
   RE: Marčevke 2012
22.5.2012 10:30:35   
Evita78
En lep deževen pozdravček vsem...

Mater to user posted image  vreme, prav tečno je, ker ne moreš nič pametnega počet, razen da pospravljaš po hiši, če imaš seveda voljo (meni je itak kronično primanjkuje user posted image ).

Ursonok-kako pa zgleda vožnja z letalom s tako majhnim? A dobiš poseben sedež za njega ala lupinico al kako je s tem? V glavnem, vse čestitke za skoraj uspešno preselitev, svaka vam čast user posted image user posted image . Jaz verjetno ne bi imela energije za menjavo mesta, kaj šele države...

Sex-kaj pa vem, sploh mi ni preveč do njega. Po prvem porodu mi je takoj pasalo, sedaj pa kar nimam ne želje ne energije...upam, da se to kmalu vrne...

Spanje-pri nas se spanje z vsakim tednom podaljšuje, sedaj mi vedno zaspi nekje med deveto in pol deseto in spi do šestih zjutraj-skratka čisti luksuz. Edino me je malo skrbelo zarad jošk in mleka, pa sploh niso tako polne, da bi bila ne vem kakšna kriza. Sem si nameravala črpat ponoči, pa sem se odločila, da ne bom. Bo že narava poskrbela za pravo količino. Ker čez dan je mleka vsaj za enkrat zadosti in nič ne dodajam... Klinc, če ga bo pa začelo zmanjkovati, bomo pač prešaltali na flašo. Želim si seveda dojit, ampak ne bo konc sveta, če temu ne bo tako. Tud sama sem zrastla ob flaši (me je oči merkal od prvega dne, mami je bla v bolnici dva meseca) in mislim, da mi nič ne manjka...no ja, včasih bi se dalo diskutirat okol tega... user posted image user posted image .

Nič, uživajte kolikor pač lahko v teh dneh, baje bo še kar nekaj časa več ali manj deževno...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 488
   [Brisano sporočilo]
22.5.2012 21:13:10   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Evita78)
  Neposredna povezava do sporočila: 489
   RE: Marčevke 2012
22.5.2012 21:28:12   
ursonok
Zdravo!

Populis,
ja, tavelika je šla za ta teden v Slo, so nam jo "vrnili" v nedeljo, tako da smo takoj zaplavali v ustaljene tirnice user posted image

Krama
jaz se straaašno veselim tega, da bo milijon stvari romalo v koš. Zadnjič sem pregledala "omaro" s cunjami. In se znebila ful stvari. Povsem nesentimentalno. Pa čeprav so bile nekatere napol nove. Če jih nisem nosila, sem jih fliknila na kup za stran. Zdaj je zadeva vsaj malo bolj pregledna user posted image . Glede na to, da delam doma, hodim zelo malo okoli, v bistvu lahko na prste obeh rok preštejem stvari, ki jih nosim. Seveda vedno ene in iste, kermi pač najbolj sedejo.

Evita78
ne, na teh nizkocenovnih (kao) linijah ne dobiš ničesar. "Infant" sedi ali leži pri tebi v naročju. Je kar naporno, sploh če ne spi. Hodit z njim ne moreš, ne moreš ga dat nikamor ležat itd itd. Sploh ne štekam, zakaj moraš zanj kaj plačat, glede na to, da ne zasede sedeža, prinese pa tudi le dodatnih 5-6kg user posted image

Abel je pa danes podrl vse svoje rekorde. Ponoči je spal 9 ur - od 21h do 6h. Potem pa je še čez dan spal 3 ure v kosu!!! Sicer potem nič več, ampak je bil vseeno izredno dobre volje, ves čas se je smejal in nekaj čebljal. Ne morem verjet, da dojenček spi 12 ur vsega skupaj, jaz pa skačem od veselja user posted image user posted image
Podnevi sem jaz mrknila skupaj z njim, za 2,5 ure, pa sem še zdaj vsa razštelana. Mislim, da bom tale španski izlet prinašala notr vse do selitve. Sámo selitev, ki me bo spet čisto sesula, pa celo poletje user posted image Še dobro, da nimamo ne časa ne denarja, da bi kamor koli šli. user posted image

Evo, otroci spijo, jaz bi lahko delala, ampak me umsko delo še bolj izčrpava kot fizično ... Oziroma ga sploh nisem sposobna, če sem čisto iskrena. Zadnjič sem tri dni zaporedoma ob večerih pisala neko recenzijo, pa sem bila čisto izmozgana. user posted image user posted image
Jutri bo pa treba plavat. Sem že danes mislila iti, pa sem potem mrknila. Jutri pa nujno. Se mi zdi, da če ne telovadim, sem potem še bolj utrujena ves čas. Pa ko zašvicam, takoj začnem smrdet user posted image

Aja, še to: jaz imam FUL mozoljev po obrazu. Grozna sem, hujša kot v puberteti. Pa sem sredi cikla, ponavadi je bila ob tem času koža dokaj ok user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 490
   RE: Marčevke 2012
22.5.2012 22:41:16   
kendicka
zdravo,


populis: gremo bolj poskusno, ker je moj začel delat in še nisva splanirala, kdaj in koliko časa bomo na morju. upam pa, da bomo čimveč, saj drugo leto ne bo toliko časa. priprave so pa take kot, da se selimo user posted image mi seveda še nimamo nič spakirano (naj bi šli jutri zjutraj, ampak mi je že zdaj jasno, da bomo štartali okrog poldneva v najboljšem primeru. se nam pa itak ne mudi user posted image ), je vse na listku zapisano, kaj moramo vzet. in seznam za Svita je izredno dolg. sva se hecala, da ima 5 kg, robe pa za 30 kg user posted image

ursonok: super ste!!! jaz si ne zamišljam selitve z majhnim user posted image svaka čast user posted image

mi smo bili danes na telovadbi in je bilo prav fajn, čeprav je tole vreme vplivalo tudi na user posted image in so vsi nekaj jokcali. ga pa telovadba tako utrudi, da zaspi kot klada že med preoblačenjem po zaključku in spi tri ure. vmes se zbudi samo, da na hitro pomalica in potem dalje drnjoha. sicer pa čez dan ne spi prav veliko. včasih po 15 minut in tako cel dan, da je na koncu že čist histeričen od utrujenosti. sicer telovadiva tudi doma, ampak ne tako intenzivno, bova pa zdaj več, ker vidim, da zadeva deluje.

imejte se fajn



(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 491
   RE: Marčevke 2012
23.5.2012 8:57:50   
Polzi
ursonok: kapo dol. Dobro ste, da se selite z dojenčkom. ŽE selitev v okviru iste občine bi mi delala preglavice, ne pa selitev v drugo državo...res vas občudujem

MI smo pa danes spet prespali celo noč, mislim da je to že ena četrta prespana noč. S tem, da je danes spala od 8 zvečer do 7 zjutraj. Mislim, celih 11 ur, brez hranjenja. PA je zdejle bedela uro in pol in že začela tečnarit, ker je bla zaspana. In zdej spet spi. Mene je pa že strah, da moj otrok preveč spi......Se moja sestra tud sam čudi, ker njei otroci niso nikol tolk spal..... Upam, da je z njo vse OK.
Smo pa mel včeraj tehtanje pri 2 mesecih. Ima 6000 g in 61 cm. Se je v enem mesecu zredila za 1 kg. Tko, da čist Ok napreduje.

Uživajte v sončku ;)

_____________________________

Upanje vedno umre zadnje.

(odgovor članu kendicka)
Neposredna povezava do sporočila: 492
   RE: Marčevke 2012
23.5.2012 13:13:29   
anckaa
Zdravo! Pa se bom še jaz malo javila po skoraj 3 mesecih..Brala sem cel forum vsaj 2 ure,pa še nisem do konca prišla.. user posted image
Krči=> tiste punce ki dajete svojim user posted image AD mleko..a ste mogoče pomislile, da imajo krče zarad mleke? Naš Simon jih je imel, po Aptamilu.
Hrana=>[/b] Dojila sem natanko 3 dni(dokleer sem bila v porodnišnici),ampak Simon ni mogel jesti iz mojih prsi,ker imam prevelike. nato sem si izčrpavala mleko.Imela sem ga samo kaki teden. Že od začetka smo dajali Simonu Aptamil Comfort (+ moje mleko..ampak se ni najedel), nato smo šli na navaden Aptamil, kjer je dobil strašne krče (nisva z partnerjem spala celo noč)..Nato je patronažna predlagala Beba..Je bilo super..Kakal je vedno ko je pojedel..Spali smo.. nato pa je kr naenkrat dobil drisko in krvave nitke vmes..Sva šla k zdravniku in naju je poslal v LJ. Tam niso nič ugotovili in so naju hotli nekam drugam poslati na preiskave. Z partnerjem sva se odločila da bova malo počakala kaki dan ali dva in da bova videla kaj bo potem. naslednji dan sem brala po netu da Beba povzroča drisko..in je partner šel v Mullerja po njihovo znamko mleka..od takrat Simon nima ne krčev,ne driske (moram potrkati na lesuser posted image )).
Duda=> Simon ne mara dude sploh. Ne ko gre spat,ne ko se joka..niti minute jo nima v ustih.user posted image Upam da to ni kej narobe in da ne bo začel prsta Vlečiti.
Strije=> Zanima me kako je z vašimi strijami..meni so se naredile po celem trebuhu in bokih in me zanima če katera ve, kako se jih odpravi?
Porodnišnica=> sam vprašala bi, če je katera rodila v LJ in kake so bile Vaše izkušnje z sestrami na oddelku??
Tašča=> Brala sem pri dveh ali treh,da imata težave pri taščah..Pri meni je podobna izkušnja. Ker sem še zelo mlada in je to moj prvi otrok nisem imela izkušenj z otroci. nisem znala ne previti,preoblečiti,umiti,potolažiti ga ko je jokal. in je tašča rekla da si bo vzela 10 dni frej ko bom rodila,da mi bo pomagala. Od začetka 2 dni je bilo dobro. Nato pa je začela govoriti da je ona mami od mojega sina,ne pa jaz. Skoz mi ga je jemala,vdirala v sobo in patronažni se je predstavljala kot da je ona mami od mojega sina. Na srečo se je moj partner postavu zame. Ona pa mi je začela naprej metati teh 10 dni dopusta. Zdaj po 2 mesecih in pol, večinoma časa jaz preživim z Simonom. Tašča ga še ne opazi ne,razen kadar so kakšni obiski. Z mojo malo štručko pa sva se zelo navezala eden na drugega.
Simon je drugače vredu,velik fant je že,ki se zelo rad smeji. Edino kar me skrbi je to da se mu levi jajček še ni spustiluser posted image .ima katera izkušnje z tem kaj narediti??
Zdej sem pa cel roman napisala.user posted image Zgleda da sem dala vse ven iz sebe, ker se je dogajalo zadnja 2 meseca in pol.
En Lep deževen pozdravuser posted image user posted image

(odgovor članu Polzi)
Neposredna povezava do sporočila: 493
   RE: Marčevke 2012
23.5.2012 16:13:15   
ursonok
Zdravo,

jaz sem s plavanja! Po sto letih user posted image

Polzi,
ja, res se imate fino glede spanja. Naš je tudi danes spal 11 ur, le da se je vmes dvakrat zbudil (user posted image ), najprej ob 3.30 kar tako (smo ga za hip vzeli ven, da se je pomiril, potem je pa zaspal nazaj), potem pa ob 5h za hranjenje. Nato je spal še do 8h, ampak nam to nič ne pomaga, ker se starejša vstaja ob 6h user posted image
Sanjam, kako bo fino, če bodo moji otroci kdaj družno spali 11 ur, recimo od 20h do 7h. To bi bilo naravnost idealno. user posted image

Kendicka
super, da je tvoj dobil službo! user posted image S čim pa se ukvarja?
Pa tale telovadba za dojenčke zveni fino! Jaz bi morala Abela tako zmatrati, da bi čez dan kaj spal, driskica mala! user posted image

Anckaa,
tale tvoja tašča je totalen odklop!! Mislim, direkt za v psihiatrično. Halo. A najpomembneje je, da se je tvoj postavil zate in svoji mamici povedal, kje je njeno mesto user posted image

Strije:
nimam (vsaj to user posted image ).

Moram pa vseeno malo pohvaliti našo driskico: zadnje par dni je res lepo, nič ne teži, sploh ne joka, nič ga ne muči. Spi sicer še vedno zelo malo, a je čez dan, ko je buden, ful dobre volje, gleda okoli, opazuje živalce v igralnem centru, se smehlja. Tako da dude skoraj ne uporabljamo, z uspavanjem zvečer ni nobenih problemov. Mrkne sam, okoli 21h ali malo čez. Oh, naj to traja in traja user posted image

Kje so pa ostale forumčanke? So vse zbezljale na Fejsbuk?
Jada, Hrchy, Hov hov, Aleda, Kimsy, Poldy, Tosja, Sirenetta, Caitlin ... te mi najprej padejo na pamet ...

< Sporočilo je popravil ursonok -- 23.5.2012 16:16:43 >

(odgovor članu anckaa)
Neposredna povezava do sporočila: 494
   RE: Marčevke 2012
24.5.2012 1:55:48   
katka*
Hej punce, da se še jaz malo oglasim. Danes smo imeli prvo cepljenje, v petek bomo stari točno 4 mesece (korekcijska starost 11 tednov). Cepljenje je lepo prestal, nič jokal, malo je bil potem sitkan, ampak za zdaj je vse ok user posted image . Je pa težek 7kg in dolg 63cm, pravi bumbar res user posted image .
Se mu je pa vnela guba pod vratom, je celo malo kri tekla. Zdravnica je rekla naj mažem s hladilnim mazilom in sušim s fenom. Ima katera mogoče še kakšen nasvet? Ima pa tudi zelo suho kožo po celem telesu, posebej po nogah in rokah. Pred enim mescem mi je pediatrinja rekla naj mažem s Bepanthenom, sva porabla celo tubo pa ni bilo nič boljše user posted image . Danes pa je rekla naj poskusim s hladilnim mazilom ali pa s pavlovičevo kremo user posted image .
Nehala sva se dojit, itak je bil večino na adaptiranem mleku, črpanje mleka me je izčrpavalo in sem ga potem samo še pristavljala, potem pa se je začel jokat vsakič ko sem ga hotla dojit. Tako da sva že en mesec samo na adaptiranem mleku. Krči so tudi minili pri treh mescih. Imava pa še temenca, uporabljava sicer tale Mustelin šampon, pa olje mu dajem, pa ni nič kaj boljše.
Pred par dnevi sem dobila tudi prvo poporodno menstruacijo, je nisem bila nič vesela user posted image . Sem se kr navadla živet brez te nadloge.
Za prvomajske smo bli na morju na Hrvaškem, Aleksej je bil dobre volje, tako da se že veselimo poletnega dopusta user posted image .
telovadba - midva sva tudi začela hodit na telovadbo, na pedokinetiko. Imava jo 3x na teden in je res fajn. Mi je kr žal da nisva začela prej hodit, ti pokažejo handling pa kako ga z vajami spodbujaš in pravilno usmerjaš razvoj . Res je fajn user posted image . Aleksej ima sicer še vedno ritem na 3 ure, tako da se še nisem uspela pošteno naspat, ampak telovadba ga kr zmuči in takrat nama podari 5 ur spanja v kosu, potem pa spet na 3 ure.
anckaa - jaz sem rodila v ljubljanski porodnišnici in s sestrami nisem bila zadovoljna, bile so katastrofa, nevljudne, osorne, neprijazne user posted image . Kakšna pa je bila tvoja izkušnja? Moja tašča se je sicer tudi najavla, da bi si vzela dopust in prišla za en teden k nama, pomagat pri otroku, ampak sva jo vljudno zavrnila. Sicer je bila malo užaljena, ampak sva se odločila tako, da je bilo za naju najbolje. Tvoja tašča pa je res katastrofa user posted image Mi smo na začetku tudi uporabljali Bebo, ker so mu to v porodnišnici že dajali, jaz sem bila z njo zadovoljna, smo pa potem začeli malo menjavat hrano in eksperimentirat, tako da smo sedaj na Babylove in je ok.
ursonok - svaka čast za ta podvig, upam da bomo mi tudi tako pogumno hodili okoli z našim ta malim user posted image . Pa čestitke za Abelovo podaljšano nočno spanje user posted image , vam vsem tako zavidam.

_____________________________

Kakor misliš, tako živiš.

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 495
   [Brisano sporočilo]
24.5.2012 8:09:06   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu katka*)
  Neposredna povezava do sporočila: 496
   RE: Marčevke 2012
24.5.2012 9:06:57   
disere
pozdravček še od nasuser posted image

mi smo pa danes 4 meseceuser posted image pa da vam rečem, se je pri nas tud vse umirilo najbolj po zaslugi flašk dr.brawons, je tukaj ena dala link za te flaške in hvala res, nam so se čez noč nehali krčkiuser posted image user posted image ni več jokanja pa jamranja, ju čez dan dam v ležalnik me gledata če kaj počnem, sploh nista sitni, razen če sta zaspani, takrat ju dam sam v posteljico pa dude pa takoj sami zaspitauser posted image user posted image ...ponoči je tud superca proti prej, spata greta ob 8-ih pa se zbodita krog 4-ih se najesta pa takoj zaspita do jutra je to zame pravi luksususer posted image ...

mamo pa 29.5 že drugo cepljenje pa kr na isti še nevro fizioterapijo...

sem pa včeraj zvečer jima prvič dala zraven mleka eno malo žličko riževih kosmičev, da je mal bolj gosto mleko pa ni nobene nč zvijalo...

se pa tudi meni škoda zdi, da jih je nekaj iz foruma šlo na FB- pač js osebno FB ne bom mela nikoli, ker ne vidim čist nč koristnega njem!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 497
   RE: Marčevke 2012
24.5.2012 9:16:49   
zwezdica82
Jutro

Da se še jaz malo oglasim. Res sem bolj na FB ampak vas tudi tu berem. Vidim da si Desire napisala, da si dala svojima dvojčicama malo riževih kosmičev. Brez panike nič ne bo narobe.

Naša Evelin se ni hotela rediti. Zamenjali kar nekaj adaptiranih mlekov pa nikakor nismo ugotovili kaj je narobe. Pediatrinja pa naju tudi ni hotela napotiti na pediatrično ker je bila mnenja da je mala čisto ok samo jesti noče. No in nama je dala recepturo iz porodnišnice katero delajo v mlečni kuhinji. In mešaš adaptirano mleko z rižolinotom in sedaj se redi zelo lepo pa tudi poje zelo rada ta svoj "koktail" user posted image user posted image user posted image . Začele smo pa pri sedmih tednih to dodajat..Se pravi prejšni teden. SAmo en dan je imela malo krčkov drugače pa je BP.

Spimo pa enkrat od osmih do treh, ali dveh..ampak ni panike..SAmo poje in zaspi. Večji problem je tavečja, ker se mi zbuja ponoči in samo joka pa mene kliče. Prav grozno odvina je od mene ratala..TAko da tud na WC grem težko..Se me drži kot klop. To se vidi da ni v vrtcu in ima res bolj malo družbe. Tak da že komaj čakam da gre jeseni v vrtec.

Ena zgoraj je pisala glede porodnišnice LJ. Jaz imam samo pohvale. Pri prvi tudi ni billo slabo. Sedaj pa super babica pri porodu in tudi D oddelek je super. Pa še cimre so bile fajn.

No toliko zaenkrat od mene..Lep dan ...


(odgovor članu disere)
Neposredna povezava do sporočila: 498
   RE: Marčevke 2012
24.5.2012 9:38:54   
Jada82
Evo, še jaz na hitro ... kar ni časa ... niti na FB ne napišem kaj dosti .... takle mamo user posted image Pa zdej mam še mojega doma, v nedeljo gre pa delat ... tako da, takrat bo pa še manj časa user posted image

Jaz sem tudi kupila Dr.Brown's flaško, pa ni nič drugač. Sej naša prav krčev nima, ampak jo pa črviči .... to pa kar pogosto ... tako, po hranjenju, al pa kar vmes ... zato čez dan tudi redko zaspi za dalj časa ...
Pri nas je pa duda zvesta spremljevalka ... vsakič, ko jo črviči ... včasih pa tud za zaspat - ne vedno.
Drugač zaspi super, okol 20h jo dam v posteljo, prižgem vrtiljak, lahko noč in mrkne. Zbudi se pa potem čisto odvisno - od 1h do 6h enkrat. Takrat jemo. Potem pa še mrkne do ene 8h. Tako da, men je super. Edino okol 6h začne jamrat in potem moram mal dudo tiščat, pol pa spet zaspi ..... takrat jo nekaj črviči. Ta velika pa potem okol 7h vstane. Danes je prišla ob pol 7h, pa sem jo kar nazaj poterala v posteljo ... za eno uro še user posted image user posted image user posted image user posted image

Drugače smo super, tamala je že fuuuul velika, sploh ni videt več tak dojenček .... res, velika je, ni kaj. Prot ta veliki ..... uuuuu, ta je bila zelo dolgo mejčkena .... hehehe.

Nič, mam še ful dela, šibam.

Imejte se!!!

(odgovor članu zwezdica82)
Neposredna povezava do sporočila: 499
   RE: Marčevke 2012
24.5.2012 9:54:06   
ursonok
Dober dan!

No, končno vas je nekaj ven pokukalo! user posted image

Katka,
res vam ne zavidam zbujanja na 3 ure user posted image . Vidiš, pa pravijo, da otroci na AM kao dlje spijo oziroma prej prespijo noč. Če bereš naš forum, ugotoviš, danajdlje spijo dojeni otroci!
Jaz bi suho kožo mazala z mandljevim oljem, vratno gubo pa z Bepanthenom.

Disere,
super, da se vam je življenje končno nekoliko umirilo! user posted image Madonca, si ne predstavljam, kako si zdržala 4 mesece v takem kaosu ... Še kakšno leto ali dve, pa bo že super! Skupaj se bosta igrali itd.
Naša starejša (3 leta 4 mesece) je zadnjič vprašala, kdaj bo bratec kaj zrasel. user posted image Da se bosta lahko skupaj igrala. No, to pa res še ne bo kmalu. V tem smislu so dvojčki ali zelo majhna razlika med otrokoma fina zadeva (le precej težja za mamico in očkota).

Zwezdica,
uau, že kar riževo kašico ... Ja, verjetno je res treba, če se ne redi. Jaz se spomnim, da smo starejši v 5. ali 6. mesecu začeli dodajati Sinlac - v enem mesecu je postala pravi buhtelj! Smo morali zmanjšati dozo na polovico.

Abel je spal od 21h do skoraj 5h, potem pojedel in spal do 7h. Problem pa je ta, da sem jaz videla na rtv, da bo film tedna in sem si zelooo zaželela malo holivudske traparije. Sem zatežila mojemu, da je potegnil film z neta, kar je trajalo kar nekaj časa, potem še sam ogled filma, tako da sem šla spat ob polnoči. A ker sem bila pod vplivom tv-ja, valda nisem takoj zaspala user posted image user posted image Tako da sem spet spala vsega skupaj kakih 5 ur. user posted image

Danes gremo pa na urad - se prepirat glede porodniške. Slovenija mi jo noče dat, ker misli, da jo tukaj dobivam. In zdaj moramo sem nekim birokratom dokazovat, da nismo zaposleni, da nismo prijavljeni na zavodu, da ne pobiramo socialne. Ma kr neki!!!

(odgovor članu zwezdica82)
Neposredna povezava do sporočila: 500
Stran:   <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Pokukajte v pravljičen svet nove trgovine ...
photo
Vrata je odprla nova trgovina Mali zakladi, ki se nahaja v spodnji etaži Emporiuma, BTC City Ljubljana.
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?