|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: ne morem zanositi zaradi stresa
21.11.2012 19:13:21   
ronja
Anonimna, oba s partnerjem sta pod pritiskom zaradi vsega, kar se je zgodilo. Včasih kadar smo zelo žalostni, rečemo kaj neprimernega. Ni nalašč, vseeno pa prizadane naše bližnje... Takrat se je fajn pogovorit. Če se 2 dni noče (ni glih fajn, ampak nekateri rabijo čas, da v sebi razmislijo in se umirijo), pa se pač pogovorita 3. dan. Škoda je vršt strah fajn zakon zato, ker se je pač zalomilo tu. Ljudje gremo čez svašta problemov, če nam rata it skupaj, potem je zveza navadno kasneje še trdnejša. Samo ne en drugega pikat in bost tja, kjer boli! Zmenita se, potem pa naprej. Je pa to huda preizkušnja, sploh za tiste, kjer ima kdo predsodke glede zdravljenje ali občutke krivde itd... Midva sva se že prej pogovarjala o posvojitvi, recimo, ker je bilo meni važno, da mam otroke in seveda dokler jih še nočeš imet, ne moreš vedet, ali bo šlo vse gladko. Nisva mela ne vem kake debate na to temo, samo strinjala sva se, da če ne gre, pa posvojiš. Ni pa to vsem tako logično, smo različni... Pogovorita se, katere opcije se komu od vaju zdijo sprejemlijve in potem pojdita od tam naprej...

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: ne morem zanositi zaradi stresa
21.11.2012 21:33:50   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Samo komentar - zakon si zavozila ti, in to 2x - očitno vsakič samo z enim stavkom. zdej si očitno ostala brez moža in verjetno za nekaj časa tudi brez otroka... pa je bilo vredno?


koji drastični in vsevedni zaključki na podlagi enega kratkega posta.. user posted image


oprosti, ampak ultimate tipa 'al me boš ubogal/naredil kar jaz želim ali pa grem!' postavljajo najstniki, ne pa zakonski partnerji, sploh pa ne ko gre za otroka. če pride v zakonu do točke, ko so ultimati potrebni, se razmišlja o terapevtu in reševanju zakona, ne pa o otroku in postopkih umetne oploditve, ki so še za 'zdrave' in 'močne' pare hudo naporni, kaj šele za par, pri katerem je en potreboval ultimat, da se je pripravil do tega.


glej, ne da se ne strinjam s tvojim zadnjim postom; odgovarjam na komentar kdo je zavozil zakon. to pa ti, niti jaz ne veva dovolj da bi si lahko privoščili soditi. zakaj je dala ultimat, kako je sploh lahko prišlo do tega in tako daleč, kdo je "kriv" za kaj - to mi ne vemo. ni samo ona "zavozila" zakona, tudi on ni bil svetnik. it takes two to tango. torej..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: ne morem zanositi zaradi stresa
23.11.2012 0:37:14   
Anonimen
Mateyka, se strinjam s tabo, da sva zakon zavozila oba. Anonimna, hvala tudi tebi za tvoj komentar.

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: ne morem zanositi zaradi stresa
28.11.2012 10:43:23   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: vinila

Sem se končno opogumila, da se malo potožim. Že dlje časa ne morem zanositi in mi je hudo.
Vse moje prijateljice, sestra... imajo že otroke, nama pa kar ne uspe. Vzrok je baje stres. Imam odgovorno službo in mogoče sem res pod stresom. Tudi slabo spim.
Je imela katera podobne probleme, pa ji je uspelo zanositi?


Ti se kar tolaži,da je kriv stres, med tem, pa bodo leta minevala, s partnerjem tako ali tako ne bosta ostala skupaj, ker je očitno, da sta iz dveh svetov in kaj hitro boš stara 40, sama in brez otrok. On...on pa bo zaplodil prvo kaj jo bo spoznal. Kdo bo potem na slabšem?
Očitno vama ni usojeno, jaz s takim moškim ne bi mogla shajat.
Zelo malo je parov, ki dejansko na morejo zanositi kljub temu, da je z obema vse OK...zelo malo.

(odgovor članu vinila)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: ne morem zanositi zaradi stresa
29.11.2012 13:47:07   
vilincek
Zelo negativni zakljucki, ko tole berem.

Lahko povem samo iz lastnih izkusenj, da zelja po otroku, pa tudi ce je z obeh strani in ce dolgo ni uresnicena dostikrat nacne veze oziroma zakone. Zenske to neuresniceno zeljo dozivljamo se bolj drasticno kot moski. Mi2 sva se trudila vec kot 2 leti in zelo dobro poznam vse obcutke tako z vidika zenskih custev, okolice in sorodstva. Nikomur tega ne privoscim in obcudujem vse pare, ki so po vec letih uspeli z zanostivijo (zlasti v postopkih umetne oploditve). Mi2 sva sicer sla na vse teste, operacije in poskusila tudi 2 postopka inseminacije. Kaj vse sva prestajala ne bom opisovala, ampak bilo je grozno (tisti hormoni v postopkih ti totalno zmesajo glavo in pocutis se kot masina). Najhuje je bilo, da niso nasli nic, pa vseeno ni uspelo. Sla sem tudi na terapijo po Zdenku Dumancicu in povedali so mi, da je problem zgolj v psihi. Tega je polno. Pri naju je bilo namrec tako,da sva 3 leta zgubljala sluzbe, enkrat eden drugic drugi in to naju je pokopalo. Ko sva imela datum za IVF za januar, pa sem novembra zanosila spontano. Sedaj imava  več kot leto dni zdravega sincka. Drugic nama je ratalo pa cisto takoj, saj imava s strani sluzb sedaj urejeno. Junija drugo leto bomo 4.

Tako, da ti polagam na srce, da odklopis zeljo po otroku. Vem, da je zelo tezko. Najdi si nov hobi, zaposli se, predvsem pa zaposli svoje misli. Le tako vama bo uspelo. Ne obupaj in ne oziraj se na okolico, cetudi je to zelooo tezko.S patnerjem se osredotocita na skupne stvari, ne govorita pa vec o otroku. Ta bo prisel. Predlagam pa tudi da se vsaj testirata (spremiogram in lazji pregledi pri tebi). Starost zal ne dela v prid zanositvi.Pa srecno!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: ne morem zanositi zaradi stresa
2.12.2012 14:47:57   
Anonimen
Vilincek, ne vem če si dobro prebrala njeno zgodbo...
Vidva s partnerjem sta se oba trudila, oba prestajala to "vojno" s čustvi, ko gre za postopke umetne oploditve, njen pa tega noče naredit in to celo zaradi verskih razlogov.
A bi isto pisala, če bi tvoj partner bil proti vsem pregledom?

Sami pregledi niso noben bav-bav, konec koncev je za moškega še najmanj, kar lahko naredi to, da odda svoje seme na pregled.
Težko obdobje se začne, ko dobiš v roke injekcije, ko greš na punkcijo in ne veš, če bo sploh kaj jajčec. Težko je, ko čakaš tistih 10dni, ko lahko narediš doma prvi test, strah te je, kakšen bo rezultat krvnega testa in če bo na prvem UZ-ju sploh kaj za videt.
Ampak do takrat je še dolga pot. In ja, kar nekaj jih zanosi v tistem čakalnem času.

Lahko da je z avtorico vse vredu, lahko da ima njen slabo spermo...ker sem tudi sama dala to skozi lahko povem samo to, da se je splačalo in bi dala še 100x to skozi, za malo bitjece, ki ti ga čez 9 mesecev položijo v naročje.

(odgovor članu vilincek)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: ne morem zanositi zaradi stresa
10.12.2012 11:13:57   
vilincek
Anonimen,

Sem popolnoma razumela, da partner ni za testiranje. NI edini, pa ceprav je za moske najmanj bolece. No tiste sobe tam niso ravno primerne. Vsaj vrata bi lahko bila izolirana.
Sem vesela za vaju, da vama je uspelo. Glede občutkov pri injekcijah, čakanju pred laboratorijem glede velikosti folikolov, ponovnih poskusov itd. to vse pozanm, saj sva imela poleg klomifena še dva postopka IUI z injekcijami. Kot ze omenjeno obcudujem vse pare, ki jim je uspelo uresniciti svojo zeljo na nacin umetne oploditve (kakrsne koli vrste), ce jim pac naravno ni slo.Vcasih te moznosti sploh ni bilo.

Vendar pa lahko, da je z njima vse v redu, le najti se morata ponovno in pozabiti na stres z zeljo po otroku. Naj najprej to poskusita, ce gre. V kolkor ne bo slo, se bo pac treba odlocit, ali gresta skupaj naprej z testi ali pa ne.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 32
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Neverjetno: Sestri sta isti dan rodili dvo...
Včasih so zgodbe, ki jih piše življenje tako nepričakovane, da jim je težko verjeti. Ta zgodba je prav neverjetno srečna...
Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...




Če ima otrok DVE IMENI...
Lubici

... ga kličete VEDNO po obeh skupaj?

DA (24%)

NE (66%)

DRUGO - podaj komentar (10%)


Število vseh glasov: 198

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!