|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Izbira lahkega vozička
25.11.2012 7:49:38   
avion
Pozdravljeni,
Verjamem, da je tem na to temo že ogromno, pa vendar kolikor sem uspel na hitro pregledati nisem uspel najti odgovora. Skratka, tudi midva pričakujeva dojenča v začetku naslednjega leta. Trenutno iščeva voziček zanj.
Kupujeva nek komplet, ki bo pokril vse potrebe.
Imava pa u bistvu dve zahtevi:
-Mamica zahteva, da voziček ne bi bil pretežak, saj bo ona tista, ki ga bo največ uporabljala in ga dajala v in iz svojega avtomobila. Naj dopišem še to, da ima majhen avto, tako da bi bilo fino tudi to, da se voziček tem bolj zloži.
-Sam pa bi si želel, da bi se kdaj lahko brez večjih problemov sprehodili po tudi kakšno malo slabšo poti. Tako da verjetno bo smiseln kakšen trpežen trokolesnik.
Kaj nama svetujete? bila sva že v parih trgovinah, pa nama kar ne znaju svetovati. Podatkov o teži praktično nikjer nimajo. Pred dnevi sva v eni trgovini npr. gledala Maxi Cosa Mura, vendar nama ga je prodajalka odsvetovala, kar naj bi bil težak. Včeraj sva pa v eni drugi trgovini povedala svoje želje in nama je svetovala ravno MC Mura. rekla je, da ni težak. Ne vem, katera je imela prav, dejstvo pa je, da sta me zmedli.
lp in hvala za odgovore.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Izbira lahkega vozička
25.11.2012 13:58:05   
bubu_bibi
prvo: ali je voziček težek ali ne nima ti kdo kaj reči. ga pač primeš v roke (najbrž zloženega, tako kot bo šel v avto) in probaš, pa naj se prodajalka na tla zmeče, če je njeno prepričanje drugo, a ne? user posted image

drugo: za težje (v smislu makadamske, s kamni, blatne, z luknjami, gozdne) poti osebno ti/vama svetujem 4-kolesnika in sicer takšnega, ki ima možnost zaklepanja sprednjih koles, da se ne obračajo za 360 stopinj. preverjeno!

sicer verjetno itak vsak starš diplomira iz vseh možnih vozičkov. najbolj smiselno je vprašati nekoga, ki je s svojim zadovoljen, zakaj je temu tako, ga prositi, da ti ga da (z otrokom vred) malo za peljat in v avto zložit (to pa brez otroka, seveda). pa malo pogledati egronomijo vozička, njegovo fleksibilnost/nastavljivost (višina ročaja, nakloni hrbtni, podkolenski) ter v kakšen položaj 'sili' otroka. tu mislim na to, ali ima otrok možnost sedeti vzravnano, s pokrčenimi koleni in naslonjalom na okoli 90 stopinj, ali se športni del ravno poleže itp.

srečno in veselo pričakovanje!

_____________________________

Pričakala sva! :)

(odgovor članu avion)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Izbira lahkega vozička
25.11.2012 14:02:05   
m_o_i
peg perego user posted image

-lahek
-lahko zlozljiv(tri poteze)
-prednja kolesa se blokirajo



_____________________________

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu bubu_bibi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Izbira lahkega vozička
25.11.2012 19:37:54   
avion

IZVIRNO SPOROČILO: m_o_i

peg perego user posted image

-lahek
-lahko zlozljiv(tri poteze)
-prednja kolesa se blokirajo




Kater model Peg Perega pa?
lp,

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Izbira lahkega vozička
26.11.2012 5:01:59   
m_o_i
aja, jih je vecuser posted image

tega sem uporabljala; brez kosare (od prvega dne v "sportnem" delu oz. to, kar je na sliki)

http://kinderwagen-huber.de/produkte/kinderwagen/buggy/peg-perego-pliko-p3-classico/

_____________________________

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu avion)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Izbira lahkega vozička
26.11.2012 9:12:50   
darhaha84
Mi imamo tega http://www.otroski-vozicki.si/si/set-3-v-1-otroski-vozicek-jaguar-car-s4-silver-i64.shtml in smo zelooo zadovoljni in prav tako njegov uporabnik, ki se tudi pri 20ih mesecih še vedno rad usede vanj J vozili smo ga na morju (po mivki) in gozdnih poteh, gozdu (nismo doma v mestu, zato nimamo povsod asfalta). Jaz sem z njim zelo zadovoljna, edina pomanjkljivost je to, da nima ročne bremze (nekateri jo hočejo imeti), tako da če se veliko vozite po kakih hribih in dolinah, pa to zna biti kar moteče – mene osebno to ni motilo. Drugače je pa zelo vodljiv in tudi prednja kolesa se da blokirat. Trgovina je na Ižanki (nasproti kitajske restavracije – se ne spomnim imena :/) in prodajalka je zelo prijazna in vse pokaže in razkaže. Najbolje, da greš z avtom tja in probaš če gre voziček v avto in sam probaš koliko je težek. Jaz sem naredila tako in niso nič komplicirani.
Drugače so pa vsi 3kolesniki zelo ogromni, oz. se zelo na veliko zložijo in meni noben ni šel v avto. Jaz sem bila sprva tudi pristaš 3kolesnika vendar sem se potem odločila za ta voziček, ker mi drugi niso šli v avto – in mi ni žal J

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Izbira lahkega vozička
26.11.2012 9:21:25   
Tutan
Avion, kot so ti predhodnice svetovale - vzami raje 4kolesnika.
In glede na napisano, bi jaz kar črtala razne Mure itn (so res lepi terenski vozički, vendar težki - in to da ga 1x poizkusiš dvignit v trgovini ni nič napram vsakodnevnem dviganju vozička, nošenju po stopnicah, dajanju v(izven avtomobila). Prav tako se ne bi odločila za vozičke ala PP in Jane (zopet, eni modeli so lepi, ampak ne zadostijo pogojem user posted image )
Glede na napisano bi se jaz odločila za Bugabooja Cameleona, super se zlaga, lahek je, lepo vozljiv na malo zahtevnejših terenih, je lep, zanesljiv, predvsem pa vodljiv.
Pri nas je bil izbira no'2 - takoj za Stokkeom, katerega smo potem vzeli (mi nimamo dosti makedamskih poti in offroad zadev, kjer bi vozičkali user posted image ).

(odgovor članu darhaha84)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Izbira lahkega vozička
26.11.2012 11:13:56   
avion
O hvala za odgovor. Kaj pa Mutsy 3/4 rider? Imate kaj izkušenj z njim?
lp,

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Izbira lahkega vozička
26.11.2012 12:22:04   
Inigo
se strinjam s Tutan. bugaboo cameleon - ima samo 8kg z vsem vred, dobro vodljiv, dobro se obnese na makedamu in na asfaltu. je pa 4 kolesnik.

(odgovor članu avion)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Izbira lahkega vozička
26.11.2012 12:33:47   
2sneg13
sem imela možnost videti v živo quinija sense, fenomenalen voziček. Z eno roko ga nosiš, sestaviš...in kontra. Ma zakon je!

http://www.youtube.com/watch?v=5XJ2QBO9rjk

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Izbira lahkega vozička
26.11.2012 13:07:06   
avion
Sem sicer pogledal tale video. Izgleda super. Vendar imam točno za tega pomislek glede velikosti koles, ki so zelo majhna. Ali obstaja kaj podobnega temu senzzu, samo z večjimi kolesi?

(odgovor članu 2sneg13)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Izbira lahkega vozička
26.11.2012 13:15:01   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: avion

O hvala za odgovor. Kaj pa Mutsy 3/4 rider? Imate kaj izkušenj z njim?
lp,

Mutsy 3 ali 4 rider ne paše med lahko kategornike in tudi za majhne prtljažnike ni ravno priročen ... mislim drugače je pa res super voziček. Če se ti Mutsy dopade, poglej tanovi model Mutsy Evo, ki je lažji pa na manjše se zloži kot 4-rider. Simpatičen je tudi Römer B-smart.
Pa za grobe terene vozičke ala PP pliko itd. spreglej, ker s tistimi malimi kolesi je težko po travi ali mehkem makedamu rit ... mislim, se da sam ni pa to to.

(odgovor članu avion)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Izbira lahkega vozička
26.11.2012 13:30:04   
zaspancek1
Kaj pa Jane Muum - je res lahek in okreten, pa za razliko od Bugabooja ni vse tam nekje pri tleh, nima školjkastega sedeža in tistega sprednjega varovala previsoko?
Sicer se ne poleže popolnoma, ampak vseeno je to precej položno in ga v nekaterih državah prodajajo kot primernega od rojstva dalje (brez obvezne košare).
http://www.babyandco.com/itemdetl.php/itemprcd/Jane-Muum-Pushchair-Violet
http://www.mali-vragci.si/otroski-vozicek-jane-muum-formula-micro-rebel-herb-p71-2012
Mere vozička:
http://www.groovystyle.co.uk/sections-new/push/jane/jane-muum-pushchair.php

Sicer pa gre po makedamu tudi kak manj terenski voziček, tako da napihljiva kolesa niso nujno potrebna.

Glede Mutsyja imaš ogromno napisanega tudi tu, na RR, nekaj, na kar me je opozorila ne ravno najbolj zadovoljna uporabnica pa kopiram z enega druega foruma (ne vem, mogoče je celo sama pisalauser posted image ):
Športni del je dober za malo večje oz. širše otroke (ampak vsaj moji se potem niso več vozili, če pa že, pa smo imeli marelo), sicer pa se meni ne zdi ok - se ne poleže čisto, je precej širok in večina jih ima probleme ravno na prehodi iz košare (ki jo res potrebuješ, ker se ne poleže čisto - pa ti potem zasede še več prostora), pa tisti sprednje varovalo je čisto mimo - je previsoko in preveč stran, da bi bilo v pomoč otroku, v začetku pa mu še precej ovira pogled. Aja, pa uravnanje naklona je res zoprno (ni možno z eno roko). Sicer pa je plus, da je košara in potem sedežni del dokaj visoko, ampak zaradi višjega težišča je voziček malo manj stabilen (če voziš hitro po kakšnem bolj razgibanem terenu). Pa ravno zaradi tega togega okvirja (oz. ker nima ravno nekega vzmetenja) otroka precej premetava v njem.
Skratka - odsvetujem. Če že Mutsy, potem kakšen Evo.


Ta EVO se tudi meni zdi zanimiv:
http://www.kiddies24.de/shop/en/Brand-Stores/Mutsy/Mutsy-Evo/Evo-Pushchair:::1038_20368_314296_314297.html?XTCsid=7dac4effe4634f596f0380adb07818a7

Sicer pa, če že gledate tudi Peg Perego - naj bo obvezno Easy Drive - torej ne z dvema ročicama. Sedežni del je pri teh dober, samo tisto škripanje plastike gre meni precej na živce.


(odgovor članu avion)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Izbira lahkega vozička
26.11.2012 14:58:42   
Hope2

IZVIRNO SPOROČILO: Inigo

se strinjam s Tutan. bugaboo cameleon - ima samo 8kg z vsem vred, dobro vodljiv, dobro se obnese na makedamu in na asfaltu. je pa 4 kolesnik.

zakon voziček. koristili kar 3 leta, vmes kupili marelo, pa smo jo vstran vrgli in nazaj bugabooja uporabljali. Zakonuser posted image gre povsod in je zelo velik (košara in športni del), kljub temu pa se zloži na minimalno in gre v še tako mali prtljažnikuser posted image

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Izbira lahkega vozička
26.11.2012 15:12:25   
malaMravljica
Tudi jaz sem za bugabooja. Super vozek, tako fajn ga manevriras z eno roko, med policami v trgovini gre super. Jaz vem, da sem ga dokler je imel kosaro nesla po stopnicah skupaj z bejbijem notri, pol s sportnim delom sem ga pa po stopnicah vozila po velikih kolesih. v moj mali avto gre brez problema. Po snegu fiksiras mala kolesa in gre spet brez problema in jaz vem kaj je sneg. In tudi mi smo ga rabili 3 leta oz se ravno nekako poslavljam od njega in mali ga po moje sploh ne bo hotel dat stran.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Izbira lahkega vozička
27.11.2012 16:05:46   
avion
Kaj pa Quinny Buzz?

(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Izbira lahkega vozička
28.11.2012 13:03:37   
mayci
Jaz sem uporabljala kot enega izmed vozičkov tudi Quiny Buzz. Meni osebno je bil to super voziček, pupika se je zelo rada vozila v njem. Seveda pa ima tudi ta svoje pomanjkljivosti: npr. strehica je precej majhna, fino je dokupiti napihljivo sprednje kolo (jaz sem uporabljala samo tega), nekaterim ne odgovarja, da je športni del školjkaste oblike (se ne poleže ravno, ampak se cel nagne). Mene to ni motilo, mala je lepo spala tudi v školjkastem delu, ni nikamor visela ali bila sključena. user posted image
Fino pa je, da se hitro razstavi se samodejno spet sestavi. Je pa res, da je treba vsakič sneti športni del in ga položiti na vrh zloženega ogrodja.
Je super vodljiv, in se zelo lepo obnese tako na utrjenem makedamu kot v trgovini. user posted image

_____________________________

Lepo je biti mamica.. :))

(odgovor članu avion)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Izbira lahkega vozička
28.11.2012 17:37:21   
avion
Ok, nekako sem dal v ožji izbor tele:
-Quinny Buzz 3
-Bugaboo Cameleon
-Mutzy 3 rider
Kerga izmed teh bi izbrali?

(odgovor članu mayci)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Izbira lahkega vozička
28.11.2012 18:05:04   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: avion

Ok, nekako sem dal v ožji izbor tele:
-Quinny Buzz 3
-Bugaboo Cameleon
-Mutzy 3 rider
Kerga izmed teh bi izbrali?

Ce rabis lahek vozicek, ki je mali zlozen, pol vzami Bugabooja ... ceprav sama nisem prevec navdusena nad skoljcno obliko sedeza. Buzza sem uporabljala pa mi je cuden ... vse se nekaj maje pa sem in tja vinta. 3-rider pa ni lahek niti se ne zlozi na malo. Ce te ze interesira Mutsy, se raje za Evota odloci ali za 4-riderja, ki se ga vsaj lepse vozi kot 3-riderja.

(odgovor članu avion)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Izbira lahkega vozička
28.11.2012 21:13:25   
Tinca28
Jaz tudi priporočam Bugabooja. Naš je star že 4 leta in pol in trenutno se bo notri vozil že 4. dojenček (voziček smo dobili rabljen in ga ravnokar posodili naprej). Njegovo starost kažejo edino obrabljena sprednja mala kolesa ter od sonca obledela barva spodnje košare in športnega sedeža.
Super gre po vseh terenih (gozd, makadam, plaža, sneg...) in lahko ga celega spraviš v prtljažnik od Hyundai Getza.
Aja, pa zelo je lahek za prenašanje po stopnicah - jaz sem skoraj vedno nesla skupaj z mulcem, ker mi je med sprehodom zaspal.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Izbira lahkega vozička
29.11.2012 8:28:38   
Tutan

IZVIRNO SPOROČILO: avion

Ok, nekako sem dal v ožji izbor tele:
-Quinny Buzz 3
-Bugaboo Cameleon
-Mutzy 3 rider
Kerga izmed teh bi izbrali?



Buzza bi od teh dveh kar črtala, saj meni deluje napram Mutsyu in Bugabooju nestabilen, majav user posted image Pa verjemi mi, ker sem imela pri prvem Buzza. Na pogled je luštkan in vse, ima pa kar nekaj pomankljivosti - sploh sprednja kolesa.
Mutsy 3 rider je kar težek, na koliko se zloži, pojma nimam, dvomim pa da na manj kot MC Mura.
Otika ti je dala dobro idejo glede Evota.
Drugače od teh treh je favorit Bugaboo.

(odgovor članu avion)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Izbira lahkega vozička
29.11.2012 14:50:07   
zaspancek1
IZVIRNO SPOROČILO: avion

Ok, nekako sem dal v ožji izbor tele:
-Quinny Buzz 3
-Bugaboo Cameleon
-Mutzy 3 rider
Kerga izmed teh bi izbrali?


Ti bi na vsak način rad enega terenca? user posted image Pa trikolesnika?user posted image Ma, težko bo to, če bi rad nekaj ne prevelikega in pretežkega.
Ta tretji Mutsy nikakor ne spada v kategorijo lahkih vozičkov, primernih za mali avto (to je že Otika napisala), pa poleg tistih pomanjkljivosti zgoraj (pa še trikolesnik - dodaten minus) bi ga takoj črtala.
Quinny Buzz - ok, samo jaz bi potem izbrala 4 kolesno varianto (obstaja oz. lahko dokupiš sprednja kolesa). Je pa pač školjkast sedež (kot tudi Bugaboo), vendar ima precej majhno strešico (Bugaboo ima res veliko), pa še težji je.
Hm, najbrž bi bil od teh treh moja izbira Bugaboo, sicer pa kakšen drugi, absolutno pa čim lažji in ne prevelik 4 kolesnik. Po karieri s terencem (Muro) pri dveh otrocih vem, da je res zahtevnega terena zelo malo oz. le-tega vidi zelo malo terenskih vozičkov. Če pa kdaj naletiš na malo slabši teren, pa tudi ni panike - gre skoraj vedno tudi s kakšno marelo. Seveda je nekaj drugega, če si temu izpostavljen vsak dan - takrat ti pač ne preostane drugega, kot en terenec in potem kmalu še kakšna marela za v avto.user posted image
http://www.dailymotion.com/video/xlmpk8_quinny-buzz-4-pushchair-features-kiddicare_school


< Sporočilo je popravil zaspancek1 -- 29.11.2012 14:55:32 >

(odgovor članu avion)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
BLOG: Pridružila sem se gibanju Free ziza
Če bi sama vsakič, ko sem dobila butasto vprašanje, povezano z dojenjem, zaslužila, bi danes imela že ... hm, morda nove...




Dojenje...
пеперутка16

Do kdaj ste dojile?