|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Uporaba kengurujčka DO kdaj?
7.4.2013 14:01:13   
anii
Pozdravljene,

imam vprašanje glede uporabe kengurujčka.. sin je star 4 mesece in ima že 8 kg (65cm). Za kengurujčke piše da so do max 9 kg? A se mi potem sploh še splača kupiti kengurujčka ali je moj mali prevelik oz pretežak zanj? Imeli bi ga za izlete na bližnji hrib..
Za večji nahrbtnik pa mislih da je še premajhen

< Sporočilo je popravil anii -- 7.4.2013 14:08:43 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Uporaba kengurujčka DO kdaj?
7.4.2013 15:25:15   
Lukka
@anii

Kengurjujčka bi ti jaz odsvetoval. Že tako naj bi veljalo, da se ga niti ne bi uporabljalo vsaj do dopolnjenega pol leta otroka, sam pa ga nisem uporabljal niti kasneje. Glej, razumem, da ti je pač nekako fino izlete pripravljat tudi za tako mičkenega, kot je vaš štirimesečnik, vendar poskusi vse skupaj speljat na drugačen način.
Jaz sem si ga izposodil enkrat, ker smo v Sloveniji šli na Štefanjo Goro in se mi je že včasih tam zdela luštkana pot, pa sem si rekel, ok, grem gor. Prvo kot prvo sem celo pot samo premišljeval, kako se ji premetava tista majhna hrbtenička, drugo, pa me je bolel hrbet za popent. In kaj smo meli od tega? Kakšen hud hribolazec nikoli nisem bil, da bi bil vajen nosit težke ruzake s seboj, hribi so mi pač bili zgolj kot ena popestritev nedeljskega popoldneva. Ko pa sem vlekel otroka gor sem si pa rekel - prvič, zadnjič in nikoli več.
Skratka, ne vem no. Odloči se, ampak za tisto dvakrat, kar se boste odločili trogat malčka, ga jaz iskreno povedano, ne bi kupoval. Res. Poleg tega, bo seveda kmalu prišel čas, ko se boste odpravili na majhno vzpetinico in bo koracljal sam. Ostalega pa itak ne potrebuje tako zelo. Mogoče se odpravite recimo drugo leto malo na Jezersko, kjer so tisti majhni hribčki, da se bo malo navadil koracljat, za hribčke in vzpetinice bo pa prišel čas čez dve, tri leta, pa bo prav tako "nič zamujenega".

(odgovor članu anii)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Uporaba kengurujčka DO kdaj?
8.4.2013 8:59:28   
Zora*
Kengurujčka sem s pridom uporabljala do cca. 8,5 mesecev. Ampak naš je bil "lahkokategornik" in na koncu sem ga že težko nosila.
Ko nosiš otroka v kengurujčku, pa na žalost ne vidiš zelo dobro pod svoje noge, tako da ti ga odsvetujem za zelo razgiban teren. Na tvojem mestu bi pogledala tudi druge možnosti, razni slingi, ipd. Pride prav tudi kadar imaš kak opravek kje kjer ni možen ali pa je zelo kompliciran dostop z vozičkom.

Lukka, ne vem za anii, ampak jaz ne delam čisto vsega samo zaradi otroka, kakšne stvari naredim tudi za svoj užitek user posted image

(odgovor članu anii)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Uporaba kengurujčka DO kdaj?
8.4.2013 9:20:29   
Matkurja
Naš Lojzek je bil in je še vedno lahkokategornik. Kengurujčka smo uporabljali zelo dolgo, in v njem je užival. Mož pravi, da ni bil problem ga tako nosit. Žal mu je z zimo, ko smo ga oblekli v bundico, ratal preozek za zapenjat. Star je bil pa recimo 11 mesecev, ampak imel je šele 8 kg. Sem pa videla, da ima Romer takega do 12 kg. Samo nikjer ga nisem našla, da bi ga prodajali pri nas.

(odgovor članu Zora*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Uporaba kengurujčka DO kdaj?
8.4.2013 9:48:00   
rapinter
Mi smo kombinirali kengurujcka in slig do sestega meseca, nekje do 8ih kg. Potem samo še sling. Na daljse pohode in v plaine pa z njim nismo hodili, ker ko prideš na cilj je potrebno otroka dati ven iz kengurujčka in kam dati če nimaš zraven vozička? Mislim meni je bilo potrebno odložiti otroka, ne zaradi njega samega, ampak ker enostavno po predolgi hoji s kengurujem zacnejo boleti ramena. Pa mislim da tudi za otroka ni zdravo, da je predolgo v kengurujčku, saj mu nogice visijo in tako otrnejo. Za kratke reklacije ok za dolgo ne.

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Uporaba kengurujčka DO kdaj?
8.4.2013 9:50:47   
caramel
Jaz ti priporočam tole nosilko. Poleg tega, da jo lahko uporabljaš do 20 kg, je tudi veliko bolj primerna za otroka od večine kengurujčkov, ki jih najdeš na našem tržišču. Od 9kg dalje je namenjena tudi nošenju otroka na hrbtu, kar ti omogoča bolj varno hojo. Meni je ful udobna, teža otroka pa se super razporedi.

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Uporaba kengurujčka DO kdaj?
8.4.2013 11:10:18   
me83
Nas babybjorn miracle je primeren do 12kg user posted image

(odgovor članu caramel)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Uporaba kengurujčka DO kdaj?
8.4.2013 11:59:53   
josephine27
Jaz sem ga imela pri prvem izposojenega od prijateljice in sem se znaša v podobni dilemi. Moj je bil bolj težkokategornik in tudi na splošno velik in smo hitro prišli do tiste meje 9kg. Sem pa opazila, da prodajajo tudi take do 12kg ( če že potem se ti sigurno bolj splača kupit tistega).

_____________________________



(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Uporaba kengurujčka DO kdaj?
8.4.2013 12:03:56   
Najaa
Ne priporočajo ga sicer ampak za tu pa tam je fajn, sploh če maš še enega malega otroka. Meni je bilo it na sprehod tudi brez vozička kdaj. Tavečja s kolesom, jaz pa s tamalo v kengorujčku in gremo. Kak dolgo ga nosit? Poleg tega do koliko kg je namenjen, je to odvisno tudi od tebe, koliko si sposobna nest. Jaz sem tamalo kar dolgo lahko nosila, je bila pa res med lažjimi.

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Uporaba kengurujčka DO kdaj?
8.4.2013 14:30:43   
kokosh
Mi imamo Babybjorn Comfort in je 6-14kg (oz. 6-24 mes). Od 12kg dalje naj bi se otroka nosilo izključno obrnjenega k sebi.

Sicer pa je Boba verjetno precej bolj univerzalna nosilka. Jaz bi našega kenguruja raje nosila na hrbtu, sploh zdaj, ko je otrok večji.

(odgovor članu anii)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?