|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Odstraniti pregrado ali ne?
12.9.2005 19:03:00   
mihi78
komaj zdaj sem videla, da novi RR že deluje!no ja pravzaprav sem klikala na napačno povezavo pa sem pač mislila, da še ni nared mi je kar všeč, morem se navadit pa sporočila za nazaj prebrat, da vidim, če imamo katero novo
jaz sem bila pred dobrimi 14 dnevi na histeroskopiji (zaradi treh ss), ki pa ni pokazala skoraj nič - v odpustnici je pisalo naslednje:
v cavumu je vidna manjša pregrada, sicer je cavum uterusa prostoren, vidna sta oba oscijuma (a ve katera kaj to je?!) CK cilindričen in bp. pa še to: eventuelna histeroskopska metroplastika. sicer je G, ki je opravil HSC rekel, da je pregrada zanemarljive velikosti in da po njegovo ne vpliva na ss
, če pa bi želela, da mi jo vseeno odstranijo pa ni problema - kaj menite?
lepo se imejte
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Odstraniti pregrado ali ne?
27.9.2005 21:26:24   
rija
Jaz bi si jo dala. Postopek je itak nedolžen. Pa po treh ss? Kje pa si si dala delati histero?

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu mihi78)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Odstraniti pregrado ali ne?
28.9.2005 8:20:41   
DrejcDrejc
Brez zamere, če kar skopiram, kaj sem napisala pri sosednji temi - zgolj moja izkušnja in pogled na zadevo;

Meni je G na UZ še pred zanositvijo ugotovila pregrado. Rekla je, da je mala, da se pa naj sama odločim, ali bi si jo dala odstraniti ali ne. Po prebiranju vsega živega in spraševanju sem se odločila, da zaenkrat ne bom odstranila pregrade in sicer zato, ker je majhna, in ker prej še nisem bila noseča. Pri tistih, ki še niso rodile, pa je menda lepa verjetnost, da ti med operacijo raztegnejo maternični vrat, kar ti potem pri nosečnosti lahko povzroča velike probleme. Pomislila sem, bomo poskusili, če pa pride do SS, grem na operacijo.
Na srečo je že naslednji mesec začela rasti pikica in nisem šla na nadaljnje preglede za pregrado, zdaj bo kmalu tista magična meja treh mesecev in upam, da bo vse okej, tudi v nadalje. Brala sem, da ima veliko punc še pregrado, pa so donosile normalno in rodile zdrave otročke.

Je pa res, da če bi imela SS, bi si dala pregrado takoj odstraniti, zato to tudi tebi priporočam. Pregrada sicer ni nujno edini vzrok za SS, to moraš nujno vedeti! Pregrada je vzrok le, če se zarodek vgnezdi direkt na pregrado. Če pa se na normalno na maternično steno, pa so vzroki najbrž genetske narave.



Sicer pa lahko pobaraš tudi dr. Pušenjaka na med.over.net, tudi glede izrazov, kot je oscium, ker nič pametnega ni najti na netu...


_____________________________

Carpe diem!

http://drejcdrejc.moj-album.com
http://www.najblog.com/drejcdrejc/

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Odstraniti pregrado ali ne?
30.9.2005 12:34:08   
mai aleksander
Oj.

Na vsak način JA! Ne čakaj, ker je to brez veze. Nihče ti ne more garantirati, da septum ne bo motil tvoje nosečnosti in da ne boš imela kasneje umetnega splava! Poseg je nedolžen, tri luknjice in to je to. Ne odlašaj.

Lp, T

(odgovor članu mihi78)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Odstraniti pregrado ali ne?
30.9.2005 13:12:04   
Skorpija
Hmmmm, jaz sem drugače bolj zagovornik ne teorije. Pregrade so trenutno zelo moderna zadeva pri ginekologih, meni je moj povedal, da jo prisodijo kar vsaki tretji ženski, še pred parimi leti pa ni predstavljala nobenega bistvenega problema in se z njo sploh niso ukvarjali.

V vsakem primeru pa si jo pojdi odstranit, ce se bos potem bolje pocutila, saj je najbolj pomembno da se pocutis mirno in zaupas vase, kajti potem bo vse OK.

LP

S.

_____________________________

Kdor si upa, za trenutek izgubi tla pod nogami. Kdor si ne upa, izgubi življenje!

(odgovor članu mai aleksander)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Odstraniti pregrado ali ne?
8.10.2005 19:33:18   
mihi78
rija, histero so mi delali na Ptuju.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Odstraniti pregrado ali ne?
8.10.2005 19:37:46   
mihi78
DrejcDrejc, sem že barala dr. Pušenjaka pa mi je tudi svetoval, naj si jo dam odstranit, četudi je majhna, in to celo tako, da mi je v vseh letih kar že hodim h G niso odkrili.
grem še zdaj v amb za neplodnost v MB. dokler ne bom imela vseh izvidov pa itak nimam namena zanositi.
želim ti lepo user posted image
lp

(odgovor članu DrejcDrejc)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Odstraniti pregrado ali ne?
8.10.2005 23:11:23   
zaliga
Pozdravljena!
Naj te ne bo strah, tudi jaz sem imela že dva posega, obakrat pregrada v maternici. Jedla sem isto tabletke za stanjšanje sluznice, sam poseg pa ni noben "bavbav"!! Prav si se odločila, da greš na poseg, saj boš vedela, da si nekaj naredila zato, da boš zanosila.Tako kot so ti že ostale rekle, če ne bi šla, vprašanje kako bi se razvijal plod pri naslednji nosečnosti. Jaz sem sicer bila pred dvema letoma na operaciji, do zdaj pa še nisem zanosila. Prvič takoj, ko sv ase odločila, zdaj pa ne gre in ne gre. V kratkem grem na HSG, potem bomo pa videli, kako naprej.
Ne boj se posega, že isti dan boš šla domov, če bo vse o.k., le počivat boš morala mislim da nekje 3-4 dni.
Želim ti vse naj, in čimprej novičke, seveda pozitivne!!!
Čao, Andrejauser posted image

(odgovor članu mihi78)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Odstraniti pregrado ali ne?
8.10.2005 23:18:54   
zaliga
Se opravičuje, svoje mnenje sem napisala na napačen naslov!
user posted image

(odgovor članu mihi78)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Odstraniti pregrado ali ne?
9.10.2005 21:53:49   
mis







Tudi meni so pred enim tednom odkrili pregrado. Imela sem 1 SS, sedaj bi morala biti nekje 14 tednov noseca... Ni velika, le 8mm, pa vseeno grem na odstranitev. Sedaj cakam prvo M po ciscenju, potem operacija. Imam tudi hormonske tabletke. Ko dobim M moram zacet jemat.
Srecno vsem, ki jih caka poseg...

(odgovor članu mihi78)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?