|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   navajanje na dudo
30.4.2013 13:57:12   
Inigo
malo smešen naslov...

situacija je taka: 3 mesece star fantek ne mara dude, zelo rad pa sesa rokico. malo me skrbi, ko si bo našel palec, bo začel sesati palec, od katerega je pa tako težko odvajanje, saj ga ima vedno na voljo.

saj mi bo mogoče kdaj žal, da sem ga navadila na dudo, vendar je vseeno lažje odvajanje kot od palca.

poskusili smo več dud, pa mu nobena ni bila všeč oziroma nobene ni zagrabu. čaj pa pije iz MAMove flaške. to pa ni problem. drugače pa se polno dojiva.

kakšna ideja kako preprečiti sesanje rokice oziroma kako bi ga navadila na dudo?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: navajanje na dudo
30.4.2013 14:13:47   
Michelle12
Tvoj otrok je začel spoznavat svet okoli sebe. In spoznaga ga z usti. Zdaj je rokica, čez en teden, bo nogica, potem bo igrača,..... to je obdobje, ki mine. Tako, da se ne sekiraj, ker bo minilo. In ni ga treba navajat na dudo. No, poslusiš lahko, mu jo pač daš, če sprejme, sprejme, če ne , pač ne.

_____________________________

Michelle,o8.o8.2o11 <3
Aleksander, 2.3.2o13 <3

http://www.mojalbum.com/mateja-1234

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: navajanje na dudo
30.4.2013 15:50:29   
Inigo

IZVIRNO SPOROČILO: Michelle12

Tvoj otrok je začel spoznavat svet okoli sebe. In spoznaga ga z usti. Zdaj je rokica, čez en teden, bo nogica, potem bo igrača,..... to je obdobje, ki mine. Tako, da se ne sekiraj, ker bo minilo. In ni ga treba navajat na dudo. No, poslusiš lahko, mu jo pač daš, če sprejme, sprejme, če ne , pač ne.


sj to je že prej počel. se mi zdi da roko cuza že iz porodnišnice... user posted image ampak je to zdaj vedno bolj intenzivno. če jo frajer včasih še med zizanjem tišči zraven v usta user posted image

razmišljam, da bi ga mogoče zdaj začeli že zobki srbet in ko se čoha po dlesnih, pa še pač malo posesa... hmmm user posted image

(odgovor članu Michelle12)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: navajanje na dudo
1.5.2013 10:43:20   
Flavia_
Ne vidim razloga, zakaj bi ga navajala na dudo user posted image

Naša user posted image tudi ni nikoli sprejela dude (pa smo poskusili veliko različnih) - razlog za to pa je bil, da je imela obdobje, ko je bila večji del časa prisesana na moje dojke. Pa je tudi to obdobje minilo user posted image

Pri drugem user posted image tako sploh nisem kupovala dude user posted image

lp, flavia

_____________________________

Be the change you want to see in the World ...

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: navajanje na dudo
1.5.2013 19:03:20   
astrid1
Naša tudi nima dude. Res je imela tudi eno obdobje, ko je intenzivno sesala rokice tam okrog 3. 4. mesecev. Sedaj pri 6. mesecih je tega dosti manj. Rada pa daje iigračke v usta, kar je normalno.
Sama sem naredila napako pri starejši. Do 6. meseca ni imela dude, potem pa sem jo enkrat ponudila. Od takrat naprej jo je ves čas imela v ustih. Ni bilo lepo, ker se je slinila in je imela ves čas bradico v rdečih pikicah. Potem pa še odvajanje, ker je začelo vplivati na zobke... Mlajša zato dude ne bo imela. Res, da je zato več na dojki, pa saj imam čas, dokler sem na porodniški.

(odgovor članu Flavia_)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
1.5.2013 19:06:20   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu astrid1)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: navajanje na dudo
2.5.2013 5:50:40   
m_o_i
otroci so razlicni. Eliasu so dale dudo v centru za nedonosencke, da bi razvil sesalni refleks. tudi doma jo je potem imel za uspavanje. okoli leta in pol si jo je pa kr sam vzel iz ust tik preden je zaspal.
poanta pisanja je pa v tem: pri 2,5 letih je sel spat popoldan brez dude in se je v postelji spomnil na njo. oma mu je rekla, da sej je pa ne rabi, mulc pa "ja, sej lahko mam prsteka"
user posted image

vsaka ve zase, ampak jaz ga rajsi vidim v dudo v ustih, kot s prstom! se danes pa mi ni jasno, kje je sploh pobral, da je prst lahko nadomestek za dudouser posted image

_____________________________

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: navajanje na dudo
4.5.2013 16:57:25   
Dilove*
Moja mickena nima dude,nikoli ji nisem niti dala na probo. Ma pa moja nek special način..torej vedno začne sesat roko, če je žejna ali lačna.Nikoli ne začne kar jokat(to šele po 10min al več)Tako je od rojstva. Na tak način mi pove,da je čas za dojenje- najprej začne sesat rokico..postane nemirna.. potem pa začne delat posebne glasove(vrstni red je včasih tudi spremenjen),katerih glasnost se stopnjuje dokler ne vidi da prihajam in ji dam. Tako, da lahko,da je tudi pri tebi tako in otrok toliko cuca ker se rabi odžejat malo..ali pa je lačen.. Razišči malo kako je kaj s tem :)

Seveda pa je to tudi razvojno, ampak mickena ko raziskuje svoje rokice to počne na drugačen način..vsake toliko malce poliže svojo rokico, igračko...

Lp.



_____________________________

You raise me up, so I can stand on mountains... You raise me up, to walk on stormy seas. I' m strong when I'm on your shoulders...You raise me up, to more then I can be. <3

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




spanje
1hruška

Kdaj je vaš otrok začel spati 1x na dan?

9 mesecev (37%)

1 leto (28%)

1 leto in pol (15%)

kasneje (19%)


Število vseh glasov: 241

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!