|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Težave pri učenju
26.8.2013 9:22:11   
sonceinluna
Moj sin obiskuje 7. razred OŠ. Pri ocenah so vedno večje težave, srednja šola pa je vedno bližje. V bistvu fant sploh ni lenuh, ampak se preprosto ne zna učiti. Zdi se mi, da naš šolski sistem in učitelji na tem področju ne naredijo popolnoma nič. Snov zgolj podajo učencem, potem pa se znajdi sam. Kako naj pomagam svojemu sinu, da so bo znal samostojno učiti. Ne vam kaj naj naredim.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Težave pri učenju
26.8.2013 9:45:41   
alda
Dokler bo pouk potekal v frontalni obliki tj učitej podaja snov,učenec zgolj "posluša" in dela zapiske bo žal večina otrok imela opisane težave.
Mislim, da je učitelj glaven pri tem, kako bo podajal snov oz jo naredil zanimivo,razumljivo, da bo otrok doma znal ponovit oz,poskušal še enkrat it skozi tisto kar mu je bilo podano.
Veliko se da naučit s pomočjo miselnih vzorcev, asociacijami in pa z izpisovanjem pomembnih stvari oz.ključnih besed.
Če tega ne zna, poskusita prvič skupaj, pa drugič,..in ko mu steče bo se z rečmo lahkoto učil in naučil.

_____________________________

Kdor govori za menoj, govori z mojo ritjo!!

I saw an angel become the devil
Still they look pretty good hand in hand
Well baby, I don't need any of them
Heaven nor hell
Volbeat!!

(odgovor članu sonceinluna)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Težave pri učenju
26.8.2013 9:54:12   
mateyka
poišči knjige na to temo; kako se učiti.
je pa več tehnik in vsaka je dobra za določeno stvar in še od človeka je odvisno a mu leži določena tehnika.
pa recimo da omenim osnove; sumim da vseeno ne dela dovolj doma. ponavljanje in vaje so osnova obvladovanja snovi in verjetno ne ponavlja in ne vadi dovolj doma. recimo matematika - tam "pomagajo" samo vaje (če razumeš snov seveda). ni dovolj da razumeš, vaja je nujna. potem zgodovina in geografija - ponavljanje. ni druge.

pa recimo, da mu ponavljanje snovi po knjigi ali zvezku dela težave ali ga dolgočasi;
- govorno ponavljanje (meni je zelo ležalo da sem snov na glas razlagala/ponavljala kot bi predavala pred občinstvom (ker em ubesedila razlago po svojih besedah, te prisili da misliš)
- misleni vzorci (skonstruiraš vzorec - to je fino ker ti pomaga razčlenit snov, da veš kaj je pomembno, kaj naslov, kaj detalj, kaj obstransko..)

user posted image

user posted image

Vid Pečjak v knjigi Poti do idej omenja, da možgani rabijo v kampanjskem učenju vmes redne pavze.
pokazalo se je da je najbolj učikovito (aka ima največji efekt):
- 45min učenja, 15 min pavze
ali
- 15 min učenja, 5 min pavze
ali
- 30 min ućenja, 10 min pavze

zdaj, kaj se v pavzi dogaja; v pavzi ne smeš uporabljat možganov, torej nobenih tv, telefona igric itd. spit en čajček in gledat naravo. v tem času možgani podzavestno predalčijo znanje, ki si ga asimiliral v prejšnjem času učenja. in nato nadaljuješ in ponoviš postopek. meni je najbolj ležalo 45 min dela in 15 pavze, ko sem se učila za izpite.

no, toliko na hitro. user posted image

(odgovor članu sonceinluna)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
26.8.2013 10:08:04   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Težave pri učenju
9.9.2013 8:53:52   
jese
Živjo.

Se popolnoma strinjam, najprej se je potrebno znati učit. Sama sem imela ogromno težav, prav iz tega razloga, ker v našem šolstvu ni bilo pedagoga, ki mi me naučil se učiti. Ko sem bila že na faksu pa sem se udeležila ene delavnice Učenje učenja - v Mb. In mi je ogromno pomagala. malo pobrskajte po internetu.
lp

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Težave pri učenju
9.9.2013 14:53:19   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: sonceinluna

Moj sin obiskuje 7. razred OŠ. Pri ocenah so vedno večje težave, srednja šola pa je vedno bližje. V bistvu fant sploh ni lenuh, ampak se preprosto ne zna učiti. Zdi se mi, da naš šolski sistem in učitelji na tem področju ne naredijo popolnoma nič. Snov zgolj podajo učencem, potem pa se znajdi sam. Kako naj pomagam svojemu sinu, da so bo znal samostojno učiti. Ne vam kaj naj naredim.


Jaz pa mislim, da tu ni ravno krivda na šolskem sistemu in učitelju.....ljudje smo različni......ni enega in pravilnega načina učenja.....zato se tega ne da naučiti iz priročnika "za vse enako"......

Jaz vidim edino krivdo sistema v tem, da se otroku praktično do tretjega razreda v osnovni šoli ni treba kaj prida doma učiti in utrjevati....in potem otrok in starš "zakrni".....in precej tu lahko storimo starši.....ker nek povprečno izobražen starš otroku tja do 4. razreda vsaj po moje, komot pomaga otroku pri učenju.....

mene so pri učenju recimo grozno motile barve (recimo, če sem si izposodila kake zapiske, kjer je bila vsaka druga beseda napisana z drugo barvo).....jaz sem se najbolje naučila ravno iz svojih "kracas_tih" zapiskov, ker sem to potem enostavno lahko povezala s tistim, kar sem slišala v šoli......nekaterim pa "barvno" učenje leži.....bolj sem si tudi zapomnila, če sem sem ponavljala potiho in ne naglas, ker me je glas motil......

Kako mu naj pomagaš....? Probaj z njim najti način učenja, ki mu ustreza, kar so že druge predlagale.....

< Sporočilo je popravil liliana -- 9.9.2013 14:54:13 >

(odgovor članu sonceinluna)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?