nyna84
|
IZVIRNO SPOROČILO: petea nyna84, moje izkušnje s klicanjem v naš ZD: meni po telefonu vedno rečejo: 'Če mislite, da je treba priti zadevo pokazat zdravniku, pripeljite otroka. Sami ocenite.' Pri nas te pa vedno že po telefonu odpravijo. Vedno ko so bolne, mi MED. SESTRA že po telefonu pove, da je virus in da je brez veze, da se hodimo kazat. Lani sem za tamlajšo 3x klicala v treh tednih, 3x mi je rekla, da je virus, potem sem znorela,da ne more imet virusa 3 tedne in so na koncu ugotovili, da je pljučnica . Zato ne maram klicat tja. In tako za nenavadna stanja praviloma sploh več ne kličem. Če starša presodiva, da mora otrok k zdravniku, gre. Pa četudi dvakrat v enem dnevu (tudi to se je enkrat zgodilo). Ker ko zdravnik vidi otroka, lahko presodi, kakšno je stanje. Po telefonu lahko (sestra) samo ugiba. Včasih se zadeve namreč lahko spremenijo v nekaj urah. Problem je seveda, če se na slabše. In seveda si kot starš vedno na udaru. Če paničariš, pa ni treba, ali pa če ne paničariš, pa zdravnik kasneje presodi, da bi morala. Pojdita na kontrolo v ambulanto, kjer so jo oskrbeli po zlomu. Ma sej ne vem ... dva dni po zlomu sem klicala v ZD, ker ji je roka grozno zatekla, prsti so jo boleli, pa težko jih je premikala. So nas poslali v bolnico, da naj pogledajo, kaj je na stvari (To je bilo 16.8.) So ji slikali še enkrat, je bila slika ista kot prejšnja, samo longeto so ji razširili, da je ne tišči, pa rekli so, da mora roko držati v zrak in smo šli domov. ponoven datum so nam dali pa 2.9. Meni se zdi to zelo dolgo obdobje, sploh zdej na začetku. A bomo zdej spet hodili predčasno nazaj? Zdej prste premika, tarna tako ali tako nikoli ne ... Ugibam, da so take modrice zaradi odlomljenega koščka kosti. Ne vem. Ji bom popoldan odvila roko, da vidim stanje, pa se potem odločim. Če bi vedela, da je res lahko povezava med poškodbo, bruhanjem, vročino in celonočnim šetanjem po hiši (ker ne spi), bi sigurno že klicala, zdej pa niti nimam osnove.