|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  71 72 [73] 74 75   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2013
23.1.2014 10:11:41   
ursonok
Ojla,

pri nas spali celo noč, Aurorka se je oglasila šele zjutraj, malo čez 7h. user posted image Otroci ful dobre volje, s(m)o že zjutraj brali knjigo, mačka murija (no, in poslušali muziko) user posted image
Potem sem Abela peljala v vrtec in šla laufat! Super je bilo, dišalo je po morju! Resno. Meni je tu tako všeč, enkrat diši po snegi in Sierri Nevadi, drugič po morju. Ne pa v Krakovu, kjer je v mestu celo zimo (= 8 mesecev) smrdelo. user posted image

Dansas
ma tale gospod je malo sumljiv. Morda nekoč mamicam res ni bilo treba imeti "časa zase". Ker je bilo življenje drugačno. Danes pa mamice delajo, služijo denar, gospodinijo doma, poleg tega se pa od njih pričakuje, da so še lepe/mlade/privlačne, tj. kot da niso nikoli rodile user posted image Včasih tega ni bilo. Zato je treba malo "manevrirati" med temi zadevami. Da se ti ne zmeša, pa še imeti čas zase, samo zase.
Pa tudi včasih ni bilo tako: nekoč je imela ženska pomoč cele razvejane družine, babic, tetk, sestričen itd itd. Otroka je vzgajala širša družina, mamica se je komot naspala in bila veliko bolj spočita. In samozavestna, ker so ji starejše generacije vse povedale, kaj in kako. Ne pa danes, ko so ženske same, "vednost" si pa nabirajo iz knjig ali na nekakšnih "posvetovalnicah".
Pokojni Rugelj je menil, da ko ženska rodi, naj ostane doma .- vsaj do otrokove mature!! Da ne bo nesporazumov: nimam nič proti temu, če ženska to hoče oziroma se z možem tako odločita, imata pač tako vizijo življenja. Takrat tudi otroci ne bodo trpeli, ker se mama ne bo psihično in čustveno na njih obešala. So pa mogoče tudi druge variante, druge sheme, druge oblike družine. In prav tako v redu funkcionirajo.
Mah, morda sem malo zašla, a hotela sem samo reči, da mi gre na jetra, ko nek moški trobezlja o tem, kaj in kako bi me ženske "morale" živeti. Če čutim, da ne zmorem, da nekaj škodje meni (= otroku), moram nekaj spremeniti.

Sicer smo pa spet naročili kup homeopatskih knjig. Zdaj prebiram knjigo "Tipi otrok v homeopatiji". Sicer jo je treba jemati z rezervo, kot neko pomoč pri izbiri zdravila in ne kot glavno vodilo. A je zanimivo, malo bolj spoznaš svojega otroka. Morali bomo še punci peljati k homeopatu, da vidimo, kaj sta po "konstituciji". Naš Abel je, kot si verjetno domišljate, velik občutljivec user posted image

Nič,
držite se!

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 1801
   RE: Junijke 2013
23.1.2014 10:41:47   
Barbapapa77
pozdravček,

dansas no, tisti del, ki si ga opisala, da bi morala mama bit skoz z otrokom in da ne bi smela delat gospodinjskih opravil ali se ukvarjat sama s sabo, se pa tudi meni zdi totalna oslarija... To je v praksi dokaj neizvedljivo, čeprav jaz v bistvu precej pospravim z Manco poleg sebe, ampak ne zato, ker bi mi tako pasalo, ampak ker pač drugače ne gre. Glede posvečanja mame sebi sem pa ravno včeraj zvečer ugotovila, da so me otroci požrli. Sploh ni več osebe ženskega spola, ki je včasih obstajala. Zdaj obstaja samo še mama 24/7, vmes pa še malo čistilka, gospodinja in organizatorka dela. Kje sem pa jaz???user posted image No, tukaj se definitivno ne strinjam z Juhantom, mame ki jih otroci "požrejo" so tečne mame, potrjeno na lastnem primeru.

aja, pa res smešno, da ti je gospa dala za najden šopek in darilo 1,5 eur - v tem primeru bi bilo pa skoraj bolje, da ne bi dala nič... sej vem, da ga nisi vrnila zaradi nagrade, ampak zaradi tega, da narediš pač nekaj dobrega (jaz vedno rečem, da so taka dela za dobro karmo), ampak 1,5 eur je pa milo rečeno smešno... no ja, dobro delo vpisano v tvojo karmo, 1,5 eur pa niti ne vem, če je dovolj za kavouser posted image

sover mene je enkrat še pri Neži ustavil policaj na radar - in se je Neža zadaj tako drla, da sem jo odnesla brez kazni, samo z opozorilom. Itak sva se komaj slišala, ker je Neža zadaj tulila kot zmešana in sem čisto po pravici povedala, da itak vem, da je omejitev 70, ker se tam peljem vsak dan vsaj 2krat, pa še to sem mu rekla, da vem tudi, da velikrat ustavljajo tam - ampak da sem pač pozabila stopit iz gasa, ker se otrok zadaj preveč dere... user posted image

saša33 ti mi pa delaš slabo vest, ko tako pridno tečeš. bravo, vsaka čast za voljo in vztrajnost!


(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 1802
   RE: Junijke 2013
23.1.2014 14:15:01   
Neli81
Ojla,

Joj ste se razpisale, vas komaj uspem prebrat, za pisanje pa kr časa zmanjka. user posted image

Dansas tud meni je tole o mamah biti stalno doma in z otrokom čist mimo. Sicer se mi zdi kar zanimivo tisto o vzgoji otroka (sem si knjigo že rezervirala v knjižnici) in bom poskusila čim bolj se držati določenih metod. Vem, da vsak dan hčeri rečem, da naj bo pridna v vrtcu in naj se ima lepo. No sedaj že poskušam reči samo, da naj bo pridna. user posted image No bomo videli kaj še narobe delam, ko dejansko pridem do knjige.

Saša res vsaka čast, da tako hitro načrtuješ še enega. Men sta že tale dva včasih ful naporna, pa sta narazen 2 leti in 4 mesece. Sva tudi midva z M sprva načrtovala 3, ampak ne morem tako hitro enega za drugim, ko pa bi mi razlika v letih odgovarjala, bom pa že jaz stara koka in se mi ne bo dalo več ubadati s še enim dojenčkom. user posted image

Girl hvala za opozorilo glede davčne. So nam v firmi pozabili dati tamalga v olajšavo in moram sedaj oddati.

Spanje je pri nas še vedno odvisno od dneva - enkrat spi celo noč, spet drugič se pa dere za znoreti. Ravno v torek se je zbudil okrog 20.30 in kričal uro in pol. Sploh ga nisem mogla umiriti, ne na rokah, ne na tleh, ... Nič ni pomagalo. Se ga vrgla na najino posteljo in se zraven ulegla, pa je kričal kot zmešan. No po uri in pol sem ga pa končno lahko vzela v roke in ga uspavala. Pojma nimam kaj mu je bilo. Vem samo, da sem bila zrela za v posteljo, ko se je gospodič končno odločil zaspati. user posted image

Gibanje - naš se zdaj samo še na noge dviguje. Včeraj se je celo dvignil ob tv omarci, se z bokom naslonil na zid in vzel flašo z vodo ter pil. Samo gledala sem tiste njegove noge, kako se tresejo in kdaj bo priletel na tla. Njemu se je pa seveda vse skupaj zdelo blazno smešno.

Mama faza se še ni končala. user posted image Z vsemi je super duper priden fant, ko sliši pa moj glas, pa v jok in lazit po meni. Se mi zdi, da bi mi najraje nazaj v maternico zlezel, če bi lahko. user posted image

Grem še malo počivat dokler spi, pol pa tako in tako morava po Lano v vrtec.

Lepo bodite.

Pa pa

(odgovor članu Barbapapa77)
Neposredna povezava do sporočila: 1803
   RE: Junijke 2013
23.1.2014 14:35:47   
Saša33
Evo punce še moje javljanje...

noči ne bi omenjala. Se je zbudil ob 22h, 1h, 3h, 4h, 4.25h, 5h, potem sem vstala. Sem se odločila, da ga do konca februarja skenslam z joške in pika. Bom uvedla flaško zvečer (sedaj pije večinoma iz kozarca). Samo še sistem moram pogruntati, kako Laro uspavati z tamalim ne na joški=?

Zvečer lepo po žlici poje potem pa vem se samo crklja. A sem tako skurjena in nimam živcev sedaj, da se lotim uspavanja in ne joške. pa še Lara se bo potem zbujajal in mami se bo butala zglavo nekam:)

tamali je sedaj v stlčku in jemlje ven stvari iz predala. Zelo zanimivo in vsaj pol ure imam mir. lari sem dala Nodija in pišem, da se kadi in jem solato.

Hvala za vse pohvale. Kar se tretjega tiče, vem da se tudi meni čez leto ne bo več dalo. Ko bom enkrat služba, vrtec, in otroci starejši bo moja trgovina zaprta:) Zato bi takoj, ker potem bom stara koka brez živcev).
Se mi zdi, da ko padeš v vodo splavaš. Prve pol leta je noro, potem vedno bolje. Če vam povem bi mi bilo res dolgčas brez Lare doma. ne vem kaj bi počela. sedaj se vsaj lahko z dvoletnikom pogovarjam:) Noro ane:)

sem razmišljala, da bi tamelmu dala čelado na glavo. Stalo se postavlja na glavo in se buta. Smeško je, dela most in vsak cajt bo začel vse gabiti okoli in se vzpenjati.

Evo moj čas potekel, ma kdaj bom imela kaj za komentirat.

Jutri komaj čakam sneg:)
pa pa

(odgovor članu Neli81)
Neposredna povezava do sporočila: 1804
   RE: Junijke 2013
23.1.2014 15:01:06   
ursonok
Ojla,

jaz ne vem, kaj je z mano. Zadnje noči ponoči trdno spim, da ne slišim Aurore (že dvakrat). Potem pa že dva dni hodim čez dan spat. Sem ravnokar vstala - skoraj 2h. Včeraj 1h. Jaz sem tako utrujena, da moram spat. Pa včeraj sem plavala in sem res gonila, tako da sem mislila, da je od tega. danes sem pa "samo" laufala, svojo normalno pot. In sem tudi kaput user posted image
Je morda to že pomladanska utrujenost? Pri nas bo čez dober mesec okoli 20 stopinj vsak dan ..

Nič, zdaj grem po taveliko v vrtec in greva na muziko.

Naredila nisme veliko danes user posted image Kosila tudi nisem skuhala user posted image Gabomoral mož po navodili: čorba z leče, krompirja in špinače.

3. otrok
z majhno razliko ... Meni se tega v nobenem življenju ne bi dalo imeti načrtovano. Če se ti pa zgodi, pa nimaš kaj. Kot je rekla saša - skočiš v vodo in plavaš user posted image (Ta čas, 7,5 mesecev po rojstvu Abela, sem bila že krepko noseča!)

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 1805
   RE: Junijke 2013
23.1.2014 19:26:27   
grašek
pozdravljene,

najprej sožalje, saša, malo pozno, vem, meni je tudi konec novembra umrl dedek, bil je star 94, a vseeno, pa oči gre na operacijo prostate, en mesec za svojim bratom,oba rakave spremembe, nas pa ni tako strah, ker taisti dedek, ki je umrl, je imel istega raka leta in leta.

dansas
- me veseli, da ti je bilo fajn na tečaju, pa da si si zapomnila znake, če starejšima naročiš, katere znake naj učita Brino, bosta to dosledno počeli, starejši so super pomočniki, bomo kaj rekli tudi o tem.

girl79 - še vedno vabljena, imamo še 4 srečanja, upam, da jutri ne bo prehud sneg in vsi dojenčki pridejo na tečaj, bo pa prvi, tako da bo vsekakor kriza

Luna
- je bila presrečna, ko je toliko vrstnikov prišlo na obisk, je kar naredila preskok in veliko več kaže znake, je rabila en smisel

juhant
- jaz imam njegovo knjigo, tudi vzamem,kar je meni smiselno, sem bila pa na dobrem tečaju montessori pedagogike, morda me sprejmejo na dvoletni študij, čeprav bo pa kar nekaj dela, stolček smo že odžagali na višino, da lahko Luna sedi na njem (Ikein stol)

ursonok
- seveda dobiš članek, jaz sem čisto nenovinarska, kar nekaj pilim, pa ne dam od sebe, pa dodajam..., vaje v slogu, imam pa sedaj v glavi kar nekaj nadaljevanj tega splošnega članka o razvoju jezika pri dojenčkih

služba - je kar dragocena v teh časih, samo, če je pa mobing je pa treba nekaj narediti, pri nas je zelo naporno, zanimivo, meni je fajn.

saša33 in ostale - ma ni krize, če imaš malo večjo razliko med otroki, če bi mi kdo prerokoval, da bom imela še enega, ne bi verjela, pa da bosta moja starejša otroka 9 mesecev za sestrico, dobila še bratca (pri očiju, seveda)

pozdrav vsem in čakamo sneg!

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 1806
   RE: Junijke 2013
24.1.2014 10:40:51   
girl79
Čao user posted image ,

Pri nas se je sneženje že skoraj ustavilo....no se mi je kar zdelo da ravno 30 cm res ne bo user posted image Ampak je pa vseeno fino biti doma in se ni treba ukvarjati s snegom na cesti itd....

Sem včeraj napisala že cel post in me je ven vrglo.....grrrrrrrrr...se mi je prvič to zgodilo sicer, ampak res ni luštno...potem se mi pa itak ni dalo še enkrat....

dansas - joj meni je tudi tole mimo, da bi se morala mama skoz z otrokom ukvarjat....meni se zdi, da je to potem že razvajanje, če ima otrok mamo vedno na voljo, se mora otrok naučit, da tudi mame ni vedno in da je tudi ati ali kdo drug včasih ok..... No itak pa doma pač prakticiraš tisto v kar verjameš, če ti pa kaj ni ok, pa ne user posted image Saj če komu paše, da se skoz ukvarja z otroci naj se, jaz nisem tak tip ženske...meni je fino hodit v službo (večinoma, včasih tudi ne user posted image ), pa fino mi je it s kako kolegico na pijačo, večerjo itd.....na ko otroci malo zrastejo si mogoče celo kakšen hobi nazaj spet omislim user posted image user posted image No, bi mi bilo fino tudi z mojim kdaj kam it itd. ampak tu imava težavo, ker nimava nobenih babic v bližini, tako da greva reeeeees redkokdaj kam sama user posted image

grašek - sem ti pisala na ZS, da če nisem že preveč zamudila bi se udeležila tečaja naslednji teden...

neli81 - pri nas je tudi mama faza še v teku user posted image Saj dokler me ne vidi je čisto ok, ko me pa vidi pa takoj v jok in k meni....no sem pa včeraj ugotovila da se mali zmore tudi 3 metre in več že kobacat, samo motiviran mora biti dovolj, t.j. mami mora it v kopalnico, mali pa v jok in za njo user posted image user posted image

ursonok - ali je homeopatija primerna tudi tako, čisto preventivno za dojenčke, za povečanje odpornosti? Razmišljam da bi malega peljala k homeopatinji, da bi mu dala kaj, ker res smrka že od septembra bolj ali manj skoz....no pa tale sicer nizka vročina ga je čisto zdelala, res sploh ne morem verjet kako bošček je bil že ob 37 in nekaj vročini....

Lepo se imejte user posted image

(odgovor članu grašek)
Neposredna povezava do sporočila: 1807
   RE: Junijke 2013
24.1.2014 11:16:01   
Barbapapa77
snežen pozdravček,

napovedovali so ga 30 cm, bolj realno ga bo pa 3 cm user posted image . Pri nas še malo pada, ampak se slabo prijemlje in ne kaže, da ga bo dovolj za sankat ali delat snežake... škoda, to je edina dodana vrednost snega, otroci so ga res veseli.

No, pred cca. 5 leti sem ga bila tudi jaz vedno vesela - sem se šla sankat, smučat, delat snežake, tud če je blo treba kidat mi je bilo vseeno... Zdej sem ratala pa očitno stara in sitna, pa v snegu vidim samo še plundro, mraz, slabe ceste... joj, nekako naj bi te materinstvo spremenilo na bolje in izpopolnilo kot osebo, a ne? No, pri meni ni ravno takega učinka, se mi zdi user posted image Z materinstvom sem postala non-stop zaskrbljena, komplicirajoča in zatežena oseba - pa si nisem preveč všeč taka...

si bom pa jutri zvečer vzela čas zase, sem zmenjena s kolegico, mož bo pa varuška. Bom samo pazila, da ne pridem prezgodaj domov, da bosta tamalidve sigurno že spali, ko pridem, za vse ostalo me pa ne briga...Zaradi mene naj se kar poštimajo, kakor vejo in znajo, od enega večera ne bo hujše škode tudi če bodo za večerjo piškoti in če ne bodo umili zob...

3. otrok joj, jaz bi imela pa resen problem, če bi se mi zdajle zgodil... no, upam da se mi ne bo, imam tabletke, ampak če bi se mi, pa nisem prepričana, kako bi reagirala... drugače je seveda za tiste, ki si ga želijo - tistim pa naj se zgodi čim prej user posted image

mama faza
pri nas je pa ni - je čisto zadovoljna tudi s kom drugim, samo nekdo pa mora biti zraven - sama noče biti, takrat začne resno kričat

Je pa naša Manca en tak ziheraški otrok - ona pravi, vse lepo počasi - plazi se, ampak samo malo in bolj v krogu, obrača se samo, če se ji zljubi, noge še ne ve, zakaj so... sedi sama tudi še ne in zob tudi še nima - hmmm, pa bo stara jutri 8 mesecev... no, vsak otrok s svojim tempom, sekirala se za to ne bom - še vsi so dobili zobe in tudi shodili so, pa bo naša tudi...

lepo popoldne na snegu vam želim

(odgovor članu girl79)
Neposredna povezava do sporočila: 1808
   RE: Junijke 2013
24.1.2014 11:35:05   
ursonok
Dober dan,

snega vam sploh ne zavidam, pri nas sonček, svežina, sem že odtekla svojih 7km user posted image .

Spali bolj tako-tako - je Abelček jokal, uro ali dve pozneje pa Aurora lačna. No, bo že.

Girl
homeopatije se nikoli ne dajo preventivno. Homeopat ti predpiše zdrvailo na podlagi trenutnih simptomov (torej, če si 100% zdrav, nimaš nobenih simptomov = ne rabiš terapije). A tvoj Filip (je Filip ali sem kaj pomešala?) baje že dolgo smrka - to je simptom. Poveš homeopatinji, da se tega ne morete znebit. Da ga je vročina zdelala. Ona te bo spraševala še kup stvari: morda tudi kaj o nosečnosti in porodu, o dojenju, o hrani, o tem, kaj rad je, česa ne, kako spi, kje spi, kdaj in zakaj največkrat joka, na koga je navezan, ali je rad sam ali ne, itd itd. Skratka, skušala si bo sestaviti "simptomatsko sliko", čim bolje spoznati otroka. In potem vam bo dala ENO remedijo (moraš iti h klasičnemu homeopatu, ne kar k nekomu, ki nekaj kombinira in ti predpiše kakšen kompozit ali 3 remedije naenkrat).
Če bo zdavilo pravo, bo sinček nehal smrkati, hkrati se mu bo pa izboljšalo splošno počtuje - bolje bo spal, odpornost bo boljša itd. Skratka, ni zdravila samo za "smrkanje", je zdravilo, individualno izbrano, ki bo tvojega otroka spravilo v neko ravnotežje.
Toplo priporočam.
Pri nas Abel bolje spi kot je (čeprav še vedno ne idealno), ima še boljšo odpornost, pa tudi obnaša se drugače. Malo bolj je pogumen pri tujcih, v vrtcu itd user posted image . Skratka, če ni zloma ali kakšne take poškodbe, jaz res ne vidim razloga, da bi hodila k "normalnim" zdravnikom. Sama kemija.

Mama faza
pri nas je noben otrok ni imel. Morda malo, občasno, a ni sile. Morda se pri nas pozna, da je vedno mož doma od poroda dalje (tj. da delava doma oba). Ali pa gre za značaj, kaj pa vem.

Razlika med otroki
pri nas je 3 leta med prvima dvema in leto in 3 mesece med drugima. Naporno, sploh tole zadnje, a nimaš kaj, bo minilo.

Saša
kako ti kaj folgaš z lakoto, kadar takole tečeš? Jaz, če tečem vsak dan ali celo še plavam vmes, imam volčji apetit. Morda se pozna tudi to, da jem vegansko hrano. A skoz bi jedla, bašem se z oreščki, semeni, mmm. Če bi tekla 10km vsak dan, bi pomoje začela spati ob hladilniku user posted image

Nič, zajtrk je mimo, grem delat
uživajte v snegu (brrr).

(odgovor članu Barbapapa77)
Neposredna povezava do sporočila: 1809
   RE: Junijke 2013
24.1.2014 12:21:45   
dansas
Hej,

načeloma nimam nič proti snegu, če sem na porodniški, ker me ne rabi skrbet, če bom zjutraj zamudila sužbo, ker ni skidano, spluženo,... Ampak, da se glih takole usuje, ko bi mogla iti v LJ h Grašek na tečaj... to mi pa ni všeč user posted image . Tako da sva z Brino danes doma ostali, ker je le prvi sneg v sezoni in ni še nič posipano, posoljeno, da ne govorim skidano. Škoda.
Starejši dve sta bili pa zjutraj, ko sta videli vso to belino, čist navdušeni. Rosa je rekla, da je končno zima prišla user posted image . Kako veselje.

Barbapapa
Naša je tudi pri bolj tapočasnih: je bolj statične sorte, sedi še ne in še ne bo hitro, kobaca se tudi še ne. Ampak moram rečt, da že komaj čakam, da se bo. Saj ne da jo priganjam (tudi če bi jo hotela, ne vem kako bi to izvedla:), ampak so mi tako lušni, ko se kobacajo pa še bolj zadovoljni postanejo, ko se lahko samostojno gibljejo po prostoru.

papa

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1810
   RE: Junijke 2013
24.1.2014 12:26:35   
Saša33
No nas je pošteno zamedlo in še sneži. Ga je vsaj cca 15 cm. Eno rundo smo z mladino skidali. Potem se je tamali začel dreti, ker se ni nič premikalo v vozičku in smo se spokali notri. Pa ene 4x sva se z sankami spustili. super

Se pa veselim današnjega teka po snegu. Ursonok sicer še vedno tečem 30- 40 min ene 3x tedensko in upam, da mi vsaj 1x tedensko uspe 10ka. Upam, da varsvo mame v ponedeljek:=)

Glede lakote. Sama načeloma dopoldan samo sadje konzumiram. Če grem tečt se držim, da do takrat ne jem nič drugega. PO teku in tuširanju pa itak se najem da počim. Sicer pa meni resnično paše meso. Na srečo ima brat od moža kmetijo in tri krave, ki se pasejo poleti zunaj. Tako vsaj vem kaj jemo.
Danes bo za kosilo bujta repa in ocvirkovca pa sveže pečen kruh. Paše, včeraj sem zvečer ugotovila, da sem celi dan jedla samo sadje in sem danes res res lačna.

mama faza: Pri nas je kar. Vse mora mami. Je že toliko časa z mamo in je zadnji cajt za vrtec. Bom se menila naslednji teden kdaj lahko maj ali junij. da vem pri čem sem.

Sneg; Meni je čist ok, dokler mi ni treba sesti v avto. Zato naj pada in mi uživamo. Upam še na kakšen nočni skok v gore in malo gazenja. Uf, kje so tisti časi.

Barbapapa77: Super za fari večer, uživej.

Nič, grem v peko. Pa otroke spravit spat.

papa

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1811
   RE: Junijke 2013
24.1.2014 12:28:06   
dansas
pa še seznam, malo z zamudo...


user posted image

(datum rojstva
nick, ime user posted image , gestacijska starost
mere: teža, višina, obseg glave)


11.5.
niinii: LILI (36+4)
ob rojstvu: 3240 g, 49 cm, 35 cm
1. mesec: 4000 g, 51 cm, 37 cm
2. mesec: 5500 g, 58 cm
3. mesec: 6250 g, 59 cm, 40 cm
4.mesec: 7000 g, 61 cm, 42 cm
4,5.mesec: 7100g, 62,5 cm, 42 cm
5. mesec: 7500 g, 65 cm, 42,5 cm
6. mesec: 8080 g, 64,5 cm, 42,5 cm
8. mesec: 8500 g, 71,5 cm, 44,5 cm

25.5.
Saša33
: ADAM (39+1)
od rojstvu :3160 g, 50 cm, 35 cm
1.mesec: 4840 g, 56 cm, 37 cm
2.mesec: 6000 g, 59 cm, 39 cm
3.mesec: 7000 g, 63 cm, 41 cm
4.mesec: 7500 g, 63 cm
6.mesec: 8700 g in 69 cm

25.5.
Barbapapa77: MANCA (37+2)
ob rojstvu: 2900 g, 50 cm
1. mesec: 3800 g, 53 cm
3. mesec: 5460 g, 60,5 cm
6. mesec: 7450 g, 67 cm

28.5.
majčica1508
: JAN (38+4)
od rojstvu: 3040 g, 51 cm, 34 cm
1. mesec: 3760 g, 53 cm
2. mesec: 5270 g, 57,5 cm
3. mesec: 6280 g, 61,5 cm, 40 cm
4,5.mesec: 7000 g, 65 cm
6. mesec: 7100 g, 69 cm, 43 cm

3.6.
girl79
: FILIP (39+1)
ob rojstvu: 3320 g, 52 cm, 35,5 cm
1. mesec: 4350 g, 56 cm
4. mesec: 6850 g, 64 cm

5.6.
Sonce33
: IAN (38+1)
ob rojstvu: 3240 g, 51 cm, 36 cm
1. mesec: 4360 g
2. mesec: 5800 g, 61 cm, 40,5 cm
3,5.mesec: 6700 g, 63,5 cm, 42 cm
4,5.mesec: 7390 g

6.6.
ursonok: AURORA (41+5)
ob rojstvu: 3660 g, 52 cm, 36 cm
1. mesec: 4250 g
2. mesec: 4790 g
3. mesec: 5500 g
5. mesec: 6420 g, 64 cm
6. mesec: 7100 g

7.6.
lina3
: VAL (37+6)
ob rojstvu: 2450 g, 48 cm, 32,5 cm
1. mesec: 2900 g, 50 cm, 34 cm
2,5. meseca: 4830 g, 57,5 cm

taarja: EVA (38+4)
ob rojstvu : 2950, 51 cm, 33 cm
1.mesec : 4435 g
2.mesec : 4720 g
3.mesec : 5760 g, 61 cm, 39 cm
4.mesec : 6350 g, 64 cm

9.6.
sover
: KARLA (40+6)
ob rojstvu: 4140 g, 55 cm, 36,5 cm
3 tedni: 4850 g, 53 cm
2. mesec: 5720 g, 59 cm
3. mesec: 6600 g, 62 cm
4,5. mesec: 7730 g, 66 cm
6. mesec: 8210 g, 68 cm

10.6.
Tija01
: TILEN (39+1)
ob rojstvu: 3320 g, 49 cm, 35,5 cm
1. mesec: 3910 g, 51,5 cm
2. mesec: 4950 g, 58 cm
3. mesec: 5860 g, 60,5 cm
4. mesec: 6100 g, 63 cm
5. mesec: 6550 g, 65 cm

11.6.
dansas: BRINA (39+1)
ob rojstvu: 3800 g, 52 cm, 36 cm
1. mesec: 4660 g, 54 cm, 38cm
2. mesec: 5020 g, 55,5 cm, 38,5 cm
3. mesec: 5380 g, 58,5 cm, 40 cm
3,5. mesec: 5640 g
5. mesec: 6200 g, 62 cm
6. mesec: 6880 g, 65 cm, 42,5 cm

13.6.
filipinab
: FILIP (41+0)
ob rojstvu: 3730 g, 54 cm, 35 cm
1. mesec: 4640 g, 58 cm
2. mesec: 6050 g, 61,5 cm
3,5. mesec: 6980 g, 65 cm
5. mesec: 8000 g, 69,5 cm

15.6.
andreja_p: LUCIJA (39+1)
ob rojstvu: 3610 g, 48 cm, 36 cm
1.mesec: 4030 g, 52cm
2.mesec: 4640 g, 55cm
3.mesec: 5250 g, 58cm

17.6.
Zlataladja
EMIL (40+7)
ob rojstvu: 3800 g, 54 cm
1. mesec: 4920 g, 59 cm
2. mesec: 5925 g, 63 cm
3. mesec: 7170 g, 65 cm
4,5 meseca: 7960 g, 69 cm

18.6.
anush_86: HANA (40+2)
ob rojstvu: 3200 g, 52 cm, 36 cm
1.mesec : 4030 g

21.6.
ursika_ursi
ALEKSEJ (40+2)
ob rojstvu: 3140 g, 50 cm, 34 cm
1. mesec: 4120 g, 52 cm, 36,5 cm
2,5 meseca: 5130 g, 56,5 cm, 39,5 cm
3. mesec: 5550g, 58,5 cm, 40 cm
4,5 mesecev: 63890g, 63,5 cm, 41 cm

črtica1: JON (40+3)
ob rojstvu: 3360 g, 54 cm, 36 cm
1. mesec: 4100 g, 56 cm, 39 cm

25.6.
Lethe: POLONA (39+6)
ob rojstvu: 3070 g, 50 cm, 34 cm
1. mesec: 4150 g, 56 cm, 37 cm
2. mesec: 5400 g, 59 cm, 39 cm
3. mesec: 6200 g, 61 cm, 40 cm
4. mesec: 6700 g, 65 cm, 41 cm
5. mesec: 7000 g, 67 cm, 41,5 cm
6,5. mesec: 7400 g, 69 cm, 42,5 cm

29.6.
baby1978
: VITO (40+0)
ob rojstvu: 4260 g, 54 cm, 37,5 cm
1.mesec: 4400 g, 57 cm, 40 cm

3.7.
slikca123
: JAKOB
ob rojstvu: 3180 g, 50 cm
1. mesec: 3605 g, 53,5 cm
2. mesec: 4600 g, 57 cm
3. mesec: 5315 g, 61 cm
4,5 mesec: 6710 g, 64 cm
6. mesec: 7730 g, 68 cm

8.7.
Peeby
ABEL (41+3)
ob rojstvu: 3280 g, 51 cm, 34 cm
1. mesec: 4535 g, 56 cm
2. mesec: 5350 g, 60 cm
3. mesec: 6170 g, 63 cm, 42 cm
4,5 mesec: 7660 g, 66,5 cm
6. mesec: 8700 g, 70 cm



(odgovor članu Lethe)
Neposredna povezava do sporočila: 1812
   RE: Junijke 2013
24.1.2014 14:46:34   
niinii
Evo moje današnje poročilo od zobozdravnika.

Prideva tja, vzame zobarca v roke vprašalnik in sprašuje, teža, višina ob rojstvu, kakšni problemi pri porodu, je bil otrok kaj bolan, na antibiotiku,... se doji, pije po steklenički, smo se že kaj učili piti iz kozarca,... kdaj je dobila prvi zobek, kako smo do sedaj umivali,...potem pa nasvet, naj kar kupimo zobno ščetko s ščetinami, umivamo 2x na dan, damo za ščep otroške zobne paste gor, da karies pride zaradi bakterij, da naj dude mi ne dajemo v svoja usta, al pa žličke s katero otrok je. Potem sem se vsedla na stol z Lili, ona pogledala zobke. In to je bilo to. Kontrola čez 1 leto.

Drugače pa danes ponoči spet katastrofa spanje. Zbujanje na 1h ali še pogosteje. Najdaljša runda je bila od pol 9h do pol 11h, s tem da sem šla jaz spat ob 10h. Potem pa žurka celo noč.

Danes gremo v Čateške, komaj čakam malo odklopa.

Lep pozdrav vsem :)

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 1813
   RE: Junijke 2013
26.1.2014 9:56:42   
slikca123
pozdravljene punce,

mi2 spet v lj, tokrat sva šla za par dni v kobarid...polno obiskov sva dala skoz, pa niti približno niso pršli vsi na vrsto, bova mogla kmalu ponoviti user posted image ...malemu je bilo ušeč bit ciganček, meni je pa tudi pasalo videt prijatelje pa domače v živo (še na popoldansko kavo v easy sem šla, končala se je pa s košutnikomuser posted image )...sem prišla kar z bolj polnimi baterijami nazajuser posted image

drugače, smo ok...vsak dan znamo kaj novega, vsak dan kaj več pojemo, eno noč se več zbujamo, drugo manj, čez dan spimo tri krat, več kot urco v kosu ne gre, največkrat dobre pol urce...nič posebnega torej, da bi blo vredno pisati...

grem stiskat pesti za tinco (hmmmm, na kafetu sem doživela "deja vu", nasmejane obraze v smučarskih hlačah in flisih...hmmmm, zdej me pa že pošteno srbijo pancarji user posted image )

uživajte v sončku, snegu in vikendu...




(odgovor članu niinii)
Neposredna povezava do sporočila: 1814
   RE: Junijke 2013
26.1.2014 11:20:11   
Sonce33
Zivjo,

mi smo koncno doma. Najprej sem bila z obema pri tasci na obisku z namenom, da bi se lahko ucila in bi mi ona pazila oba otroka, ampak izkazalo se je, da to ni bila ravno najboljsa ideja. Bolj ali manj sem itak skrbela sama za oba, ona je sicer kuhala in ta vecjo animirala, mali je bil pa cel cas z menoj. Eh, bom vedla za drugic, da to ni to....user posted image

No, in potem smo prisli v cetrtek zvecer domov in ponoci je bil mali zelo nemiren in je pokasljeval. Spati ni mogel in skoz bolj in bolj je hropel, proti jutru je bil pa ze cist bres glasu, tako da se revcek ni mogel niti jokat... Sem ga peljala k pediatrinji pokazat, ker je imel tudi vrocino 39 in naju je takoj poslala na Jesenice v bolnisnico. Je rekla, da ima laringitis. Najprej mu je dala eno inhalacijo in rekla, da morava takoj (v roku 2 ur) biti na Jesenicah, da ima nizko saturacijo in da morava biti na opazovanju. Mene je cist panika zagrabla. Z obema (ker Tia ni sla v vrtec) sem sla na Jesenice... Vam ne znam povedati kako me je bilo strah. Ze tko ne maram bolnic, ko pa si z otrokom tam, je pa groza... in potem vsa kalvarija z vstavitvijo kanalcka, ki je trajala skor eno uro. So ga revcka celga prespikal... No, v glavnem, sva bila dva dni gor in danes sva doma. Je dobival inhalacije na vsake 4 ure, sedaj se mu je pa ze zacelo cediti iz noska in upam, da se bo pocasi spucal. Morava tudi doma delati inhalacije, da se sluznica vlazi in upati na najboljse. In sedaj razmisljam kako je do tega sploh prislo... Namrec, res je, da tia kaslja, ampak verjetno je pripomoglo tudi to, da je bila tasca tudi zelo prehlajena (kar mi pred prihodom ni povedala in sem bila zelo jezna),potem pa imajo se v hisi 25 stopinj, da se ja bacili in virusi razmnozujejo... grrrrrr....

Posledica vsega tega je, da se skurjena v nulo in moje pocutje je user posted image . Aja, da bi bila zadeva se bolj zabavna, sem dobila se menstruacijo tisto jutro, tako da je bila cela poplava... Jaz imam tako mocno menstruacijo zdaj po porodu, da to sploh ne morem verjeti. Boli nic, ampak mocna je pa ful... user posted image . Nocem imeti kaksnih hormonskih zascit, ampak bom verjetno morala enkrat nekaj narediti, da se tole uredi. Da o PMSu ne govorim in moji obcutljivosti....

Vidim, da ste ostale v redu in zelo ste pridne, da redno pisete. Meni res ne znese. Mogoce, ko bo opravim se ta zadnji izpit,ki ga imam v petek (za ucenje itak nimam casauser posted image ) in mali pride malo k sebi, da bom imela vec casa tudi za forum. Vas pa res rada berem in se bolj pocutim....

Evo jok... grem... se tipkamo user posted image

Lepo se mejte...papa

(odgovor članu slikca123)
Neposredna povezava do sporočila: 1815
   RE: Junijke 2013
26.1.2014 12:58:56   
ursonok
Sonce
user posted image user posted image
Res grozna izkušnja. Pri nas smo ok, Aurorki precej iz noska teče in malo je brez glasu user posted image Sicer brez vročine, ful dobre volje, veliko je in dokaj lepo spi.
Hotela bi samo pokomentirati vročino v hiši: pri nas imamo okoli 19 stopinj, v delovni sobi čez teden več, ker pač tam sediva in mene zebe. In smo nenavajeni na vročino. Naši otroci, sploh Aurorka, to zelo slabo prenašajo. Ko smo bili zadnjič pri kolegih, kjer imajo ziher 25 stopinj, smo bili vsi zaripli v obraz, Aurorka je bila čisto gotova. Potem je še bruhala doma - ok, to ne zaradi tega, a če ne bi bilo tako vroče, bi se ziher bolje počutila. V petek smo šli pa v knjižnico, na otroški oddelek- imajo blazine, škatle s knjigami, res prijetno in udobno, da se otroci lahko valjajo in listajo knjige. Ampak spet - vsaj 25 stopinj je tam!! Aurora je po pol ure postala čisto rdeča, zgubila je glas, jokala ves čas. Tako da sem jo zbasala v ruto in sva šli ven. Zunaj je bilo veliko bolje, pomirila se je, iz noska ji je nehalo teči. Samo glas ima še malo šibek.
Strašno me nervira to pregrevanje. Za znoret! Na take majčene dojenčke pa to sploh izjemno slabo vpliva. Stavit grem, da se vam ne bi to zgodilo, če bi bili nekje, kjer bi bila T ok. user posted image

Jaz berem knjigo, Au spi oziroma je spala (slišim, da se zbuja), ostali na igrišču. Kaj več pa morda zvečer.

(odgovor članu Sonce33)
Neposredna povezava do sporočila: 1816
   RE: Junijke 2013
26.1.2014 14:18:45   
Barbapapa77
hej,

včerajšnji "babji" večer je uspel, imela sem se fino in sklep večera je "vzeti si več časa zase". Pa ne samo za večerne izhode, ampak predvsem za miganje in rekreacijo. Ker sem v pogovoru s svojo dobro prijateljico ugotovila, da sem res malo zdelana in povožena in potem sva iz celega večera potegnili tak sklep - malo migat, malo počivat, malo pogledat čez stvari, ki niso pomembne, več smejat, manj jamrat.... Zdej ga moram pa samo še v prakso prenestuser posted image

Doma je Manca cel večer zabavala moža - ob 11ih ko sem prišla domov, je Manca v ležalniku gledala TV, mož je pa zraven dremal na kavčuuser posted image . Ne vem, kaj ji je bilo včeraj, je bila že itak cel dan tečna in zvečer ne pa ne zaspat - ker ona običajno s tem res nima problemov. In še potem, ko sem jaz prišla domov, je prav žalostno jokala in je ni bilo za umirit. Pa naša Manca redko joka, če že, potem kriči. Včeraj je pa jokala. In noč prespala pri nama (to se pri nas zgodi samo v primeru največjega izrednega stanja). No, danes je ok - mogoče bo pa končno kakšen zobek...

Soncesuper, da ste že doma - pa hitro se do konca pozdravite. Izkušnja bolnišnice je grozna - sem bila 3 dni z Nežo pri 1 letu na Jesenicah zaradi izredno visoke vročine pri 6. bolezni. Katastrofa - resnično sočustvujem s starši zelo bolnih otrok, to je prav nekaj najhujšega, kar se ti lahko zgodi v življenju... ko boste zdravi, se javi za vozičkanjeuser posted image

notranja temperatura pri nas imamo zakurjeno na 20-21 stopinj. Ponoči pa na 19. Meni je to dovolj, razen če res veliko sedim, potem me zebe - npr. pri računalniku. Sem bila pa od doma navajena na 23 stopinj ali več in me je v prejšnjem stanovanju preden smo se preselili 10 let non-stop zeblo - ker tam je bila pa hiša mrzla in vlažna in jo je bilo nemogoče zgreti. Tako da po 10 letih tega, da me je zeblo, sem zdaj čisto blažena na realnih in ne vlažnih 21 stopinjah - nimam več 3 nogavic in velurja za doma in mi je toplouser posted image Otroci in mož so itak "pri tatoplih" - njim je pri 21 stopinjah vroče - mož hodi okrog v kratkih rokavih, otoka sta pa tudi skoraj vedno preveč oblečena, ker jih oblačim jaz in ne možuser posted image

komaj čakam, da Manca še malo zraste - da se znebimo vozička in jo posadimo v ruzak - da bomo šli lahko na kakšen hrib skupaj ali še kam drugam. Ker tole vozičkanje je za Nežo dolgočasno, ne moremo po gozdu, ne moremo po potkah v hrib... No, spomladi upam, da bo že šlo, samo dobro in samostojno mora sedeti.

grem skuhat kosilo, pa 2 stroja sta še za oprat...eh, toliko o času zaseuser posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1817
   RE: Junijke 2013
27.1.2014 9:30:28   
sover
Dan,

drugi poskus pisanja danes, upam da bo uspel.

TOrej - pri nas smo kar OK. Prehlad se pri obeh počasi poslavlja, Lenartu so vse trojke pokukale na plano in smo iz hudega ven. Karla je sicer danes malo bolj sitna, vendar nič posebnega. Danes bi jo morala peljat na cepljenje, pa sem prestavila, ker po mojem rabi še nekaj časa, da si opomore od prehlada.

Notranja temperatura - med 20 in 21 stopinjami. Vse, kar je več, je zame preveč in postanem čisto otopela. Pri tej temperaturi brez zadržkov tamalo slečem do pasu in jo pustim 15 min, da miga. DO sedaj zarad tega še nismo imeli težav. Če bi lahko, bi ponoči spustila temperaturo vsaj za kako stopinjo, vendar v tej hiši to ni mogoče. Bomo zrihtali, ko se preselimo.

Barbapapa - bravo za "girl's night out". Mene je tudi ta vikend zvilo. V petek sem si pogledala film, ki mi ga je prinesla kolegica- naslov je "The Way", vrti se pa okoli romarske poti Camino. Kakšna napaka! zame, ki imama tako rada hojo, je bil to nož v srce. Gledati, kako ljudje mesec dni hodijo po prekrasnih pokrajinah... Ajoooj! user posted image Zarad tega sem bila še cel vikend sitna. Še dobro, da smo bili dosti zunaj, da sem si malo na ta način polizala rane.

Sonce - groza. Ste že bolje?

Spanje - bolje. Zbuja se 2x na noč. Zame je to Amerika.

Karla je zdaj osvojila še čebljanje (da-da) in je prav hecno. Še posebej Lenartu se to zdi strašno zabavno in se ji smeje vsakič, ko jo zasliši. Danes je sicer malo tečkasta, pa ne vem, ali je kriv zajtrk, ali kaj drugega. Ker je zelo izbirčna in je malo stvari, sem ji danes zakamuflirala dve žlički avokada v jabolčno kašico. Najprej malo bolj stežka jedla, na polovici obroka je pa vse skupaj zbruhala. Je možno, da je kriv avokado? No, potem sem jo morala dati na joško, ker seveda ni hotela več odpreti ust. Čez kako uro je pojedla še polovično porcijo jabolčne kašice, potem pa spet na joško in je zaspala. Malo mi je sumljiv ta scenarij, bomo videli, kaj se bo izcimilo.

Punce, lepo se imejte na ta ponedeljek.


(odgovor članu Barbapapa77)
Neposredna povezava do sporočila: 1818
   RE: Junijke 2013
27.1.2014 9:32:28   
sover
Aja, še tole - zadnjič sem ji dala jogurt, pa je postala vsa flekasta okoli ust. Očitno bomo še nekaj časa na ovsenem in riževem mleku.

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 1819
   RE: Junijke 2013
27.1.2014 10:30:21   
ursonok
Dober dan,

pri nas nenajboljša noč. Abel spal brez jokcanja, Aurora je pa jokala od 1h do 2h. Po moje gre za zobe. Pomiri se na rokah, pa pesti si tlači v usta. Jesti tudi noče, sploh popoldne in po žlici, najraje ima flašo, pa še to grizlja oziroma ji je všeč, če ji drgnemo dlesni. Tako da nismo preveč naspani. Ji pa leze ven druga enkica (uf, kaj vse nas še čaka). user posted image

Se je pa Abelu odtrgalo. Govori ko strgan dohtar: Non stop. In vsak dan vidiš napredek, ponavlja čisto vse za nami, tudi dolge stavke. In ful lepo izgovarja. In popolnoma mu je jasno, da govori v dveh jezikih! Ko reče "Si, si", te potem pogleda in se očitno zave, s kom se pogovarja, in reče še "Ja". user posted image Pa zadnjič ga vprašam, kje je Agata, pa pokaže z roko proti kopalnici in pravi "Allí" Potem pa spet pogleda mene in pove še po slovensko: "Tam". user posted image Za dol past je simpatičen. Saša, kako pa kaj pri vas Lara? Verjetno tudi že naklada brez premora?
Morda je tudi zato jokcal ponoči, pač skok, možgančki ... Eh, vsaka tolažba je dobra user posted image

Temperatura
no, mi imamo v stanovanju okoli 19, morda 20, če je zunaj sonce in nam nabija v okno. V spalnici in otroški sobi, kjer se spi, imamo pa hladilnik. Ziher 17 ali še manj. A spati je baje zdravo v mrzlem. user posted image

GH
pri nas zadnje čase, kot sem omenila, protestira. Zjutraj še spravim kaj vanjo, tako da ji zdaj za prvi obrok naredim sadno bombo: zmiksam banano, jabolko, kivi, košček avokada, list špinače in dve suhi slivi. Pa malo riževega mleka, da je vse skupaj bolj podobno taki zeleni kremici. Ima rada, poje okoli 180ml. Popoldne je težje, se moram kar trudit, da kaj spravim vanjo, se zvija, protestira. Mislim, da gre za zobe. Flašo sprejme. Včeraj je na primer pojedla 180 sadja potem pa čez še skoraj 300ml!!!! mleka. ne morem je paprisiliti v obratno, da bi pojedla 300ml sadja in 180 mleka.
Ah, bo že.

Sicer smo zdravi in dobre volje, sploh otroci.

Aja, pa po včerajšnji pavzi sem danes že tekla user posted image V soboto smo pa praznovali RD od Agatke. 5 let. kam gre čas!

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 1820
   RE: Junijke 2013
27.1.2014 10:38:21   
girl79
Čao user posted image ,

Evo, minil lušten vikend user posted image V soboto je imel moj oba otroka 2 uri user posted image user posted image Sem sodelavki peljala mizo (mi smo že v četrtek dobili novo user posted image user posted image - je full lepa in paše k moji super truper najlepši kuhinji user posted image ), ostala tam slabo urico na čveku in nato šla še v trgovino...Mali sicer bojda ni hotel zaspati v posteljici, je pač spal mojemu v naročju, ko se je pa zbudil so pa dali muziko gor in plesali user posted image user posted image Popoldan smo šli pa na en otroški rojstni dan, Neži je bilo itak zakon, ker so bile tiste napihljive zadeve za skakat in tobogani, junior je bil pa tudi precej priden, tako da je bilo fino user posted image

No včeraj smo šli pa še k omi od mojega na rd in je vikend mimo....

Današnja noč je bila spet katastrofa, kot skoraj vse noči v januarju....zadnje čase se mi dogaja, da se mali zbudi, ga dam na sebe, se na 3/4 vležem in potem me zmanjka, tako da sploh ne vem ali mali spi ali je buden itd....ampak da ga pa dam na posteljo in se stiskam k njemu, lupčkam, božam itd...pa ni šans da je zadovoljen....obvezno mora biti na meni...pa po možnosti me potem stiska oz. ščipa za roke user posted image user posted image Ampak zaenkrat še nimam volje in energije ukinjat tole....sploh ne vem kako bi se lotila zadeve, ker mali ima očitno po cca. 7-8 urah (pa ne neprekinjenega da ne bo pomote user posted image ) dovolj spanja oz. je 1,5-2 uri buden potem pa spet spi kake 2-3 ure.....nimam pametnejše rešitve kot da čakam da bo bolje user posted image

No se mi je pa potem zdajle zjutraj odkupil za noč, je bil ultra priden, sem bila nekaj časa celo na računalniku, on se je pa igral pri mojih nogah, pol sem pa malo sedela zraven njega na tleh, pa malo gledala tv, pa malo se z njim igrala in je bil tudi priden, se je kar parkrat nasmejal celo....njemu izvabit nasmešek je namreč precej težko, je full resen drugač....jaz pravim da bo očitno pač bolj tak razmišljujoč tip človeka user posted image user posted image user posted image Aja, sicer pa že 2 dni nič ne smrka in kašlja user posted image user posted image Pa da vidimo zdaj do kdaj bo trajalo....

ursanok - hvala za razlago glede homeopatije....če se bo še ponavljalo tole smrkanje ali pa virozice bom verjetno šla k homeopatinji...

sonce33- ojoj, jaz še nikoli nisem bila na pediatrični in me je kar groza da bi morala it s katerim od otrok....imam pa doma sicer oksimeter za merjenje kisika v krvi, tako da če se ponavaljajo kakšni bronhitisi itd. je mogoče fajn imet, čeprav pri našem juniorju je kar težko izmerit, ker ima še tako male prstke....pride pa sicer samo cca. 20 € s poštnino vred na e-bay-u.... Upam da boste kmalu ok!

barbapapa77- super za odklop, pa čim prej še kdaj! Pa želim ti da ti bo uspelo vsaj delno uresničit svoje sklepe!!! user posted image

Notranja T - mi imamo noter 22 stopinj....smo imeli na začetku 21 pa je meni to premalo, mene je skoz zeblo, no 22 mi je pa ok...sem bolj zmrznjene sorte, se mi zdi da ostalim je bilo tudi 21 kar ok user posted image user posted image

Čebljanje - naš tudi že nekaj časa ponavalja mamamama...je luštkano, čeprav vem da to še ne pomeni da te je poklical mama....je luštna tastarejša, ko me vedno potem začne klicat...mami Filip te je poklical user posted image user posted image

Lepo se imejte user posted image

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 1821
   RE: Junijke 2013
27.1.2014 11:11:04   
grašek
hojla,

mi spimo prvo dopoldansko rundo, ponoči nam gre pa ta nov sistem brez dojenja kar ok, včasih malo zataji pa jo moram že pred šesto priklopit, a ni panike, ta teden je moj na službeni poti, do nedelje, zato tudi zjutraj vozim starejšo, kar je malo bolj naporno, ko že ob 6h sedam v avto, pa Luna se vmes zbudi...

temperatura v hiši - ni fino, da je pretoplo, sploh, če je otrok navajen na nižjo temperaturo, eno leto smo imeli težave v bloku, pa smo imeli 17 stopinj, to je kar malo za sredi zime, a ko smo prišli kamorkoli drugam, smo bili vsi rdeči v obraz, mi imamo sedaj v hiši kakšnih 22, sem pa prej pozabila odprto, ko sem zračila, je pa kar fino mraz v spalnici

dvojezičnost - super, super za Abela - za oba Abela, pravzaprav, sem ravno naletela na ene fine linke o dvojezičnosti na RR, pa sedaj ne najdem, Suzana Pertot: Dvojezični otrok, je cela knjigica oblikovana na internetu

aja, Luna ima 8300 in 72 cm - to je imela pri 9m, sicer midve sva prestari za seznamček, samo po teži sva pa kar tamtam

gibanje
- ta vikend spet preskok, že sama vstaja s tal, razmišlja, če bi se odkobacala do bližnjega cilja ali bi pa kar naredila mali korakec

zobka
- samo spodnja 2

tudi pri razvoju govora velik preskok, veliko razume, okrog 9, 10 meseca je res super, samo bo pa treba kmalu v službo

pri nas tako čudno vreme, dolgočasno, oblačno

puberteta
- raje bi imela trojčke, ker tile starejši, sploh punce, se v šoli kar nekaj kregajo, moja je v takem razredu, da še razrednik obupava, pravi, da je bolna klima, potem pa še ti FB, ko so preveč v stiku, kriza, kriza, je pa fino videt celotni razvoj otroka, sedaj vem, kje bom bolj vlagala, pa ne bom popuščala, ker se ti to desetkratno vrača kasneje, je bolje v temeljih nekaj časa več vložiti, kasneje je starejše otroke težko spremeniti


(odgovor članu girl79)
Neposredna povezava do sporočila: 1822
   RE: Junijke 2013
27.1.2014 11:55:34   
ursonok
Grašek,
hvala za info glede knjižice - ampak je ne najdem na netu, samo nek njen članek. Mi pomagaš?
Pa še glede pubertete - kaj bi spremenila oziroma pri čem bi bila bolj vztrajna v vzgoji? Daj nam kaj namigni, da nam bo laže user posted image

(odgovor članu grašek)
Neposredna povezava do sporočila: 1823
   RE: Junijke 2013
27.1.2014 11:57:39   
ursonok
Tole sem našla: http://www.anthropos.si/anthropos/2004/1_4/pertot_suzana.pdf

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1824
   RE: Junijke 2013
27.1.2014 12:23:08   
majčica1508
Lep pozdrav še od mene.............
Sploh nevem,kje naj začnem.......No bom kar pri zdravju,ko sem brala ne dolgo tega kako ste vsi zdravi sem se hotela tudi sama pohvaliti,da smo mi tudi,pa me je ena od punc zmotila in sem se šla z njo ukvarjat.Naslednji dan je pa mali zakuhu,pa naslednji dan tudi,pa tretji dan tudi s tem,da je bruhu zraven v loku in sva se šla pokazat,kar sva spet dobila napotnico za pediatrijo in tam tudi ostala 2 dni,ker vročina ni šla dol kljub zniževanju,grozaaa.....S tem,da ni nič jedu,pil...no eno malenkost je pri meni dobil....Nato sva šla domov,diagnoza 6 bolezen,no potem ugotovim,da je mali shujšal v 2 dneh za 160g,ker spet ne gh jest,sam pri meni se crkljati..pa spet v zd k pediatrinji,mu vzame kri,vse bp.....Če nebo jedu greva spet nazaj...No potem mi je pa končno začel jesti in se pridno redimo z menoj vred...Ker se tolk ukvarjam z njemu in njegovo hrano in potem kako ga z animirat,da še poje,posledično samo bašem v usta kar mi pride pod roke,na vago rajši ne stopim....
Zdaj v četrtek zopet kontrola teže...dala sva vse preiskave čez vse je bp,samo še uz srčka imava v četrtek,ker šum slišala in ker je taka da za vsako malenkost napiše napotnico sva jo tudi za tukaj dobila..........
Imela sva tudi razvojno,ko ga je pregledala in preverila kaj zna...Nama je rekla,da ne vidi potrebe da še hodiva v RA,da je on čist v redu dojenček...da ne spada tja...........No vmes smo tudi prve zobke dobili...

Posledično sem sitna,z puncama se premalo ukvarjam.....in sta obupne,mi je kar slabo čez vikende in komi čakam ponedeljek,da jih peljem v vrtec.....ta vikend je bil obup....moj tudi zakuhu že prejšni teden in sem ga pustila,da se dokonca pozdravi,lepo je skrbel za mali dve,ko sva midva bila odsotna....

Nevem kako naj mu flaško uturim,pije po brizgi,ker ni varijante da mu kaj spravim v usta...Je moj zadnjič šel po stekleničko od medele,k ima tak cucelj,ko bradavica...draga k pr norcih,je tudi noče v usta dat...Potem sem si sposodila zehnico...uglavnem nimam časa za nič..............
Bo treba mao pospraviti,sam kaj ko neki začnem je že jok in stok...
Pa,da kaj zase naredim,rabim frizerja,dobro masažo,da me en fajn prelomi,ker moj hrbet je ko makadam,hočem AC.....

Tamauček se igra,jaz pa kuham kosilo,potem grem pa za 1h ven na zrak.........
No pol sta pa že punci doma.........

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1825
Stran:   <<   < Prejšnja stran  71 72 [73] 74 75   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  71 72 [73] 74 75   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?