|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   tretja nosečnost pri 36
26.2.2014 12:05:40   
Anonimen
Na kratko o meni - prva dva otroka sem imela relativno zgodaj - drugega sem rodila pri 29-ih. Zadnje čase nama s partnerjem diši po dojenčku user posted image . Povejte mi, tiste, ki ste imele otroke malo kasneje, kako kaj zgleda nosečnost pri teh letih (35,36)? zame je to povsem nekaj novega, ker sem prva dva imela bolj zgodaj.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: tretja nosečnost pri 36
26.2.2014 12:16:31   
Izabelina
http://www.ringaraja.net/forum/nose%C4%8Dnost_pri_40_tih/m_6112678/tm.htm

mogoče najdeš kšn odgovor...

_____________________________

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: tretja nosečnost pri 36
26.2.2014 13:23:19   
astrid1
Pri 37. letih druga nosečnost (prva pri 20. letih), ki je bila rizična. Starejša kot je ženska, več je lahko zapletov, ker ožilje ni več tako prožno. Veliko težje sem vse skupaj prenašala, vendar se je splačalo. Tudi utrujenost je pri tej starosti večja zaradi neprespanih noči, vendar pa je vse nadoknadeno z življenjsko modrostjo in večjo fleksibilnostjo.

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: tretja nosečnost pri 36
26.2.2014 13:54:51   
Žabinčica
Hahahaha, si namesto mene odprla temo anonimna user posted image .

No, midva tudi razmišljavo o tretjem oz. si ga želiva, samo ne veva točno kdaj pričet delat na njem. Sem pa bila lani, konec leta 35, mož je dve leti starejši. Z prvim user posted image sem zanosila pri 29, rodila pri 30, z drugo 3 leta kasneje. Ta mala je v tem času praznovala drugi rojstni dan, želja po tretjem pa se je začudo pojavila kmalu po drugem porodu.
Moja druga nosečnost je bila veliko lažja kot prva, počutila sem se veliko bolje, veliko več počela, od tekanja za tamalim do nosečniške telovadbe in joge, skratka ni bilo primerjave, koliko boljša je bila druga nosečnost (skoraj celo 1. nosečnost sem preležala na bolniški). Ne vem, mene fizično sploh ne skrbijo leta ali zdravje, tudi drugače sem v formi, redno telovadim, veliko se gibam-v bistvu se vsi, tako da o tem sploh nekako ne razmišljam....Je pa verjetno dovisno od tega koliko si vitalen...
Mene bolj nekako "skrbi", da sem zdaj že pet let v otrocih in bi se rada malo bolj usmerila še v druge stvari, samo leta pa vseeno tečejo... Ker še ena nosečnost, porodniška, pomeni spet otrok v prvem planu, kaj pa potem ostalo; vseeno si želim še določenih stvari v karieri, poklicu; ne vem no, sem malo razcepljena med takoj zdaj in še počakamo malo user posted image . Sicer vem, da ko bo odločitev dozorela, bodo tudi ti pomisliki izginili, ampak očitno še ni user posted image , čeprav po eni strani bi ravno zaradi let želela da bi že bila tako daleč in bi malo "pohitela".

Bi mi pa bile zanimive izkušnje drugih z večimi otroci, od tega kakšno razliko imate, koliko ste stare, kako se organizirate, itd.

(odgovor članu astrid1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: tretja nosečnost pri 36
26.2.2014 14:03:38   
Anonimen
Stara sem 35 in če bo vse ok bom končno imela prvega otroka,2 X SS po 2 leti truda zdaj sem spet noseča.Odvisno kako se ti počutiš in tvoje zdravje

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: tretja nosečnost pri 36
26.2.2014 14:12:47   
Anonimen
Prvega rodila starejša kakor boš ti pri tretjem.

Nosečnost supertruper. Počutje fenomenalno, nobenih problemov. Zredila sem se še ne dobrih 6 kil. Slabosti nisem poznala, slabega poutja še manj. Počela sem vse kar sem pač lahko ob upoštevanju minimalnih varnostnih standardov, bila aktivna do zadnje minute.
Skratka vse super. Aja pa komplicirala nisem nič. Vse sem vzela nekako tako, da pač tako mora biti. Da je nosečnost nosečnost in ne nekakšno zveličavno posebno stanje, ki onemogoča normalno življenje. Če bi se pa izkazalo, da so problemi (kar se je pričakovalo glede na starost in predhodno anemnezo) bi se pač preventivno ukrepalo. Ker pa je bilo, zhvaljen bodi pač tisti odgovorni (Bog, mati naravva, Krišna, Jahve...), vse okej, sem se tudi obnašala temu primerno in nisem iskala problemov, kjer jih ni bilo.

Ko pa berem tuki po forumu kakšne probleme si delajo tamlade mamice mi včasih res ni jasno kako človeštvo sploh prislo do točke ko nas je za par miljard.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: tretja nosečnost pri 36
26.2.2014 14:38:17   
Anonimen
prvič sem bila noseča pri 22ih zdaj grem v 26, pa bi ga že zdej rada mela ker se bojim da bom potem kar nekako "prestara" pa da bo prevelika razlika med njima itd. opažam da rabi družbo, zdaj že nekaj časa delava na drugem ampak še ni ratalo. sem predkratkim pa s.p. odprla in bi bilo najbolše verjetno zdej malo počakat. ampak če bo bo. upam da bo. pa če gledam mojo mami ona naju je imela pri 20ih in je pri 40ih če mene prašaš v najboljših letih "frej" in lahko dela kar hoče in lahko gre kamor hoče. meni bi to če priznam tudi ustrezalo, ker bi bila še vedno mlada in greš resnično lahko še kamor hočeš. pa ne da mi je tamal odveč da nebo nesporazuma. in nikoli mi ni bilo žal da sem bila tako mlada. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: tretja nosečnost pri 36
26.2.2014 19:27:31   
Polona31
Prvega rodila pri 34, drugega pri 37 in nič posebnega, ves čas hodila v službo, brez posebnosti...obakrat sem imela CR in po drugem dosti lažje in prej okrevala kot po prvem. Je pa bila druga nosečnost napornejša, ker smo bili sredi gradnje in sem bila ves čas sama z otrokom in še za hrano delavcem sem imela na skrbi, tako da...
če je želja, obojestranska, potem...kar pogumno!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: tretja nosečnost pri 36
26.2.2014 23:27:34   
Stanislava_
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Povejte mi, tiste, ki ste imele otroke malo kasneje, kako kaj zgleda nosečnost pri teh letih (35,36)? zame je to povsem nekaj novega, ker sem prva dva imela bolj zgodaj.


Potem najbrž veš, da ena nosečnost ni enaka drugi..

Sicer pa odvisno od spošnega počutja, psihofizične kondicije..ni enoznačnih odgovorov. Jaz sem imela prvega pri 30+, relativno stara, po koledarju, ampak počutila sem se pa mlado, v formi, vse bp, če mene vprašaš. Tudi zdaj, če pomislim na nosečnost, se počutim mlada in vitalna, še otrok pravi, da bi morala še kakšnega met - ker sem še mlada user posted image (jaz ji pravim, da imam že preveč let). Mene bi bolj "skrbelo" to, kako bom naslednjih 15 let sfolgala...to se mi zdi bolj zahtevno kot sama nosečnost. Ta se itak obrne, tako da je prav.

_____________________________

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: tretja nosečnost pri 36
26.2.2014 23:37:27   
jabuk
Moja sestra je pri 36letih rodila dvojcka s carskim rezom. Je pa par let prej rodila enga otroka tudi s carskim rezom.

(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: tretja nosečnost pri 36
27.2.2014 8:43:50   
Tippi
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Na kratko o meni - prva dva otroka sem imela relativno zgodaj - drugega sem rodila pri 29-ih. Zadnje čase nama s partnerjem diši po dojenčku user posted image . Povejte mi, tiste, ki ste imele otroke malo kasneje, kako kaj zgleda nosečnost pri teh letih (35,36)? zame je to povsem nekaj novega, ker sem prva dva imela bolj zgodaj.


Uf, ko da je 36 let neka starost? user posted image nekatere imajo pri teh letih, ali še kasneje, šele prvega.

in tudi ni pravila. nekatere pri 40 lažje prenašajo nosečnost, kot nekatere pri 20tih. ja, lahko tudi obratno. torej ni pravila. jaz sem drugega rodila pri 39,5 (en teden nazaj). nosečnost sicer težka, ma ne zaradi kondicije in manjka energije, ampak zarad drugih stvari (krvavitve, slabosti, sladkorna na insulinu, itd.), porod pa šolski, direkt za učbenike. intenziven a kratek. v dveh urcah od prvega popadka je bilo vsega konec user posted image

če bo boh dal, bomo zagotovo naredili še enega. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: tretja nosečnost pri 36
27.2.2014 9:26:03   
ronja
Uf, ko da je 36 let neka starost?

Tippi, biološko gledano je. Pa če se počutimo še tako zelo mlade in četudi zgledaš ko najstnica, jajčeca se starajo, umirajo in tudi telo se stara. Naša družba ima strašne probleme s sprejemanjem tega enostavnega dejstva. Pravila ni, je pa statistika: več žensk pri 35-40ih splavi, večkrat imajo probleme pri porodu, več je kromosomskih napak, večkrat imajo nosečniško sladkorno, večkrat krvavijo itd, itd... kot pri 25-30ih. Sploh ni rečeno, da se bo to zgodilo, je pa večja verjetnost - tako deluje statistika.

Tudi pri porodih ni pravil, je pa večinoma drugi lažji od prvega - ker je vse skup že enkrat šlo čez in je zato lažje, ne zato, ker je ženska starejša.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: tretja nosečnost pri 36
27.2.2014 9:29:32   
ronja
Ta se itak obrne, tako da je prav.

Na žalost vedno ne. Sama sem imela srečo, ampak to so zelo boleče besede za kakšno mamico, ki je splavila otroka pozno v nosečnosti, katere otrok je imel kromosomske napake itd... Sem vedno za to, da imajo ljudje otroke, če si jih želijo, ni pa odveč premislit, vsekakor pa velja premislit, preden napišeš kaj takega... pojdi na ginekološko, pa povej tam ženskam, ki so izgubile otroka, da se je obnilo tako, da je bilo prav. Na steno te bojo prilimale in jim dam čisto prav... Malo empatije ne škodi skratka - in čeprav ni fajn videt, je vseeno treba videt, da vedno pa ne gre vse prav. Ker če nočemo videt, potem so ljudje takrat sami in jim je še težje.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: tretja nosečnost pri 36
27.2.2014 9:35:21   
Tippi
seveeda Ronja, se strinjam s tabo do zadnje pike, sploh ni dileme. odgovorila sem na način, kot je bilo tudi zastavljeno vprašanje. za tretjega otroka, starost 36 zame je idealno user posted image  zate mogoče ne. kako gledaš na stvar, je odvisno tudi od tega,  kakšne okoliščine te spremljajo. novi partner, težave pri zanositvi, ali pa kaj desetega. če pa gledamo statistiko, ki si jo omenila, potem je tudi pri 30tih ženska absolutno prestara za otroke. statistika namreč pravi, da je idealno za imet otroke med 22 - 27 letom. zdejle ti ne znam najti linka, sem pa to prebrala ne dolgo nazaj. tako da... user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: tretja nosečnost pri 36
27.2.2014 9:52:41   
Katy78
Jaz sem imela prvega pri 30. in drugega pri 34. Nosečnosti super, ves čas aktivna, dobro sem se počutila do konca (prvič sem sicer malo prej rodila ampak vseeno, do konca sem se počutila odlično) ampak še kasneje se pa za otroka ne bi odločila. Pa bi verjetno hitro zanosila, tako kot prvič in drugič in zna biti, da bi bila tudi nosečnost spet super in bi se dobro počutila ampak tako kot je rekla Stanislava, kaj pa čez 15 let... Zdajle sem že fit in fajn, pa čeprav od tamalih dveh pokasiram ama vsako virozo, onadva jo prešibata, mene pa totalno zdela, prav zdajle prebolevam sinusitis, pa sem seveda v službi, kaj čem drugega. Očitno že EMŠO dela svoje, kaj pa vem. user posted image Pa imam otroka, ki sta by the book, nobenih težav, kakšnih posebnih bolezni, alergij, nobenih težav s prehranjevanjem, da ne bi hotela jesti, spita tudi dobro pa vendar, kadar sem morala pri starejšemu ponoči vstati, sem to naredila mimogrede, samo 4 leta pozneje pa se mi pozna, precej pozna, če kakšno noč kaj slabo spimo, pa je to precej poredko. Skratka, nosečnosti sta bili zame mačji kašelj, ampak glavnina še prihaja... Šola, puberteta itd. V glavnem, vsak zase najbolje ve oz. naj bi vedel kako in kaj. user posted image

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: tretja nosečnost pri 36
27.2.2014 18:48:57   
Stanislava_
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Pravila ni, je pa statistika: več žensk pri 35-40ih splavi, večkrat imajo probleme pri porodu, več je kromosomskih napak, večkrat imajo nosečniško sladkorno, večkrat krvavijo itd, itd... kot pri 25-30ih.


Empatija, empatija...

_____________________________

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: tretja nosečnost pri 36
27.2.2014 19:05:41   
ronja
Empatija, empatija...

Statistika ni empatična, to so dejstva in številke. Jih je pa fajn vedet. Nisem pa nikjer napisla, da je to prav, da imajo starejše ženske več težav - v smislu:vedno se prav obrne - štekaš razliko? Dejstva je fajn vedet, kadar imamo možnost se odločat, bit pripravljen in se potem odločit - če si otroka ful želiš, sprejmeš večji riziko in seveda upaš, da boš med tistimi, ki jim bo prizanešeno, kar res vsem želim, ne glede na starost.

Imajo pa praviloma tretjerodke v teh letih manj težav kot prvorodke v teh letih, tako da kar pogumno naprej:)

< Sporočilo je popravil ronja -- 27.2.2014 19:06:44 >


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: tretja nosečnost pri 36
27.2.2014 19:07:15   
Stanislava_
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Empatija, empatija...

Statistika ni empatična, to so dejstva in številke. Jih je pa fajn vedet. Nisem pa nikjer napisla, da je to prav, da imajo starejše ženske več težav - v smislu:vedno se prav obrne - štekaš razliko? Dejstva je fajn vedet, kadar imamo možnost se odločat, bit pripravljen in se potem odločit - če si otroka ful želiš, sprejmeš večji riziko in seveda upaš, da boš med tistimi, ki jim bo prizanešeno, kar res vsem želim, ne glede na starost.

Imajo pa praviloma tretjerodke v teh letih manj težav kot prvorodke v teh letih, tako da kar pogumno naprej:)


Vsebinske razlike ni.

_____________________________

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: tretja nosečnost pri 36
27.2.2014 19:08:53   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Pravila ni, je pa statistika: več žensk pri 35-40ih splavi, večkrat imajo probleme pri porodu, več je kromosomskih napak, večkrat imajo nosečniško sladkorno, večkrat krvavijo itd, itd... kot pri 25-30ih.



Če si kolkrtolk na ti s statistiko pol moraš vedet tsto stro pravilo v statistiki...
If ju torčr data long inaf it vil giv ap. Ane?

Sem pa jaz tipični primer, kjer statistika odpove.
Spontani splavi ko sem bila bistveno mlajša in nosečnost popolnoma brez problemov v času ko bi morala jaca po statistiki že odmirat.
V bistvu bi morale bit pri 38 že stare mame, ne pa prvič mame.

Tako da neglede na vse... vse je odvisno od sreče ki jo človek v življenju ima.


(odgovor članu Stanislava_)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: tretja nosečnost pri 36
27.2.2014 20:00:20   
skuštrana
Ce si otroka zelo zelita potem ga imejta, ker ce ga ne bosta imela vama bo nekega dne zal. Jaz vem da ( stara sem 36) se trenutno pocutim se cisto ok in bi komot imela se enega dojencka, ampak bi me pa skrbelo kako bo cez 15 let, jaz 50-letnica, otrok pa v srcu pubertete... Pa se trije zraven. No way... Tako da, jaz sem za tretjega ujela zame idealen cas, vidva pa sama vesta kdaj je idealen cas za vaju :-)


Jaz pa cakam vnuke....user posted image

_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: tretja nosečnost pri 36
27.2.2014 20:44:54   
petea

IZVIRNO SPOROČILO: Tippi
jaz sem drugega rodila pri 39,5 (en teden nazaj)


Čestitke, Tippi!

Čim več prijetnega crtljanja želim celotni družinici!

user posted image

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





RESNIČNA ZGODBA: Sinu so zdravniki ohladil...
Bil je lep topel jesenski dan, za pregled v porodnišnici sem obula balerinke. Malčku se ni mudilo na svet, bila sem štir...
Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?