|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrčki 2013
4.3.2014 19:36:19   
reza1
Uff, kolk sem mela pa zdej dela, da sm vse prebrala user posted image user posted image punce!

spela10 jaz sem si prej vedno še črpala-na začetku zvečer, ko je mala zaspala, ker me je vse bolelo. Potem sem si nehala in se je dojenje "uneslo"-mleka dovolj za malo. Sledil je poskok rasti in spet zmeda z dojenjem user posted image Tako da sem si po vsakem dojenju še črpala. Boljš da ne govorim kako me je že vse bolelo od dojenja in še črpanja potem...auč! Takrat sem si v celem dnevu uspela načrpat 40ml. Te sem ji potem zvečer po flaši dala, ker se ni najedla samo z dojenjem. Zdaj sem pa končno nastavke ukinila in moram priznat, da me dojenje sploh ne boli več tako kot na začetku. Zgleda da sem se utrdila user posted image Trenutno pa si nič ne črpam, ker je stanje spet super. Ko sem si nazadnje zvečer (nekaj dni nazaj), sem opazila da je količina načrpanega mleka bistveno manjša, kot na začetku (recimo mesec dni nazaj) ko sem si začela črpat. Nima pojma od česa je to odvisno. Ampak dokler je mala super se nič ne sekiram. Ponavadi si začnem spet črpat, ko mi v skrinji zmanjka rezerve za hude čase user posted image

Glede uvajanja goste hrane pa kot je že tintin rekla, pri nas pride patronažna. Moja mi je rekla naj jo pokličem enkrat ko bo mala stara 4 ali 5 mesecev. Pomojem bom začela kmalu po dopolnjenih 4 mesecih. Mala vedno usta odpira pa še bolj se slini kot ponavadi, če jem zraven nje. Pa nima veze da je ravno podojena user posted image No, bomo videli sproti... moram pa priznat, da se kar veselim uvajanja goste hrane. Sej ne da ne maram dojenja, uživam v njem in rada opazujem malo ko je tako zadovoljna po dojenju, pa ko se carta...ampak vseeno mi je včasih stresno, ko gremo kam na obisk in vem da bom morala tam dojit. Še vedno se namreč najraje dojiva leže. V sedečem položaju skoz glavo okrog obrača, pa firbca. ČE pa še koga sliši govorit pa dojenje sploh odpade.

Mali se je tudi že uspelo prevalit iz hrbta na bok, pa potem še na trebuh. Sem bla prav presenečena kako mojstrsko je to izvedla user posted image Jaz to pripisujem telovadbi. Vedno ko domov prideva namreč sama ponavlja določene gibe, ki smo jih tam delali.

Jaz pa že komaj čakam drugo posvetovalnico v četrtek, da vidim koliko je zrastla in se zredila. Če preštejem podbradke ji gre kar ok user posted image Se ji je pa na vratu pod brado malček koža vnela, kljub temu da jo dokaj pogosto z oljčkom namažem user posted image Pa seveda prej dobro umijem, ampak ne vem kaj naj še naredim. Včeraj ji je celo malček kri tekla user posted image Sem umila pa namazala z bepanthenom in je danes boljše.

Toliko zaenkrat, upam da sem vse pokomentirala user posted image

(odgovor članu marves)
Neposredna povezava do sporočila: 351
   RE: Novembrčki 2013
4.3.2014 21:28:24   
marves
V sedečem položaju skoz glavo okrog obrača, pa firbca. ČE pa še koga sliši govorit pa dojenje sploh odpade.

haha reza1 moj čist isto dela user posted image
no mi smo res zgleda meli poskok v rasti saj zdaj ponoči jemo "samo" 3x user posted image . ampak je to zakon ker prej je blo skor na 1 uro. upam da bo še bolje ko bomo uvedli gh, kar že kar komaj čakam user posted image glede spanja je pa tko da ga tesno zavijem v odejico in pol malo bolje spi se mi zdi, usaj ne maha tok zlo okol user posted image
aja glede dojenja pa je moje mnenje da je treba čim mnj komlicirat, pač dojiš pa tut če je treba ful pogosto in če vidiš da je otrok zadovoljen in lepo napreduje je to to. res pa je da je mal smotan ker nikol ne veš a se je najedu, a je dobiu dost a maš dost mleka itd. na dojenje. net piše da to da je mleko vodeno da je mit in da to nej ne bi blo mogoče saj naj bi bilo od vsake matere mleko dovolj kakovostno za njenega otroka.. se pa strinjam z *zvezdica zaspanka* da s črpanjem nemoreš nikoli toliko načrpat kot lahko otrok posesa. mah važno da so siti pa zadovoljni user posted image


(odgovor članu reza1)
Neposredna povezava do sporočila: 352
   RE: Novembrčki 2013
5.3.2014 8:27:34   
reza1
Ja, firbčna je pa res dost, more vse videt user posted image Pa nič zamudit.

No, če sem še pred kratkim pisala, kako mala prespi od 19.00 do 5 zjutri....se je danes ponoči, po skoraj 4 tednih luksuza user posted image mala zbujala na 3 ure user posted image Najbrž ni treba posebej poudarjat da sm ko cunja. Pa še previjanje ponoči, jo glih hočem nazaj napravt, pa seveda pokaka celo previjalno user posted image No, ponoči mi ni blo smešno user posted image Ob 7 zjutri pa pogledam v njeno posteljo in se je že smejala pa mahala. Jo hočem podojit, pa sploh ni hotela. Zdaj pa počiva na kavču. Pomojem je preutrujena za dojenje...Upam, da kamlu spet najde svoj ritem spanja, ker je blo res super. Jst naspana, ona zadovoljna. Pa še popoldne mi je začela spat na kavču, tko za kako urco recimo 2x na dan.

(odgovor članu marves)
Neposredna povezava do sporočila: 353
   RE: Novembrčki 2013
5.3.2014 13:35:23   
Tamara35
hehe, nasa je tudi zlo firbcna, se obraca tudi ko je na steklenicko, jo vse zanimauser posted image . Tak da mami vec ne more gledati kake serije zraven, ker bo kar nehala jest in raje gledala tv.

(odgovor članu reza1)
Neposredna povezava do sporočila: 354
   RE: Novembrčki 2013
6.3.2014 8:36:11   
alin10
Mi imamo isto z dojenjem. Še vedno se dojima leže, ker sede ne gre. Se obrača in joče in vse ostalo, samo je ne. Tako da so kaki obiski tudi meni neprijetni. Če si pa načrpam, pa noče jest po flaški. Me gleda, pa se smeje in sploh ni več lačna.
Smo poskusli tudi aptamil, pa je še slabše. Tudi drugo flaško nabavli, pa ni spremembe. Tako da mama pač ne more nikamor.
user posted image
Kako bo z GH bomo pa videli. Zdaj je v fazi, ko si daje rokice v usta in vse ostalo, ker doseže.

(odgovor članu Tamara35)
Neposredna povezava do sporočila: 355
   RE: Novembrčki 2013
7.3.2014 18:00:56   
nejkao
Tudi sama imam doma malega novembrčka in ker ne poznava nobenih drugih dojenčkov, me zanima če je tle ktera iz laškega ali okolice ker nama je že kr pošteno dolgčas :)

(odgovor članu alin10)
Neposredna povezava do sporočila: 356
   RE: Novembrčki 2013
7.3.2014 21:17:27   
Tamara35
pozdravljene,
mi smo pa včeraj mele cepljenje, in smo jokali da je kajuser posted image . Tamala je še preden jo je pičila, jokala, ker se ji je očitno zamerila, ko jo je obrnila na trebušček.

Zrastli smo 2 cm, in merimo zdaj pri 3 mesecih in nekaj cez 60,5 cm, tezki pa smo 6500g. Pediatrinja je rekla da dobro napredujemo.
Posledica oz.stranski učinek cepljenja je bil samo to, da je spala 5 ur skupaj, zvečer pa mi je takoj zaspala. Tolko še je počakala, da sem jo pokrila namestila pleničko, pa je že utonila v spanec.user posted image

Pediatrinja je rekla da naj naslednji mesec začnem uvajati GH. Kak se spreminja vse skupaj. Pri starejšem sem začela z uvajanjem GH šele pri 6.mesecu Ja no te pa bomo že mogli...



(odgovor članu nejkao)
Neposredna povezava do sporočila: 357
   RE: Novembrčki 2013
7.3.2014 21:20:15   
Tamara35
Mam vprašanje: a bi si hotela katera naročiti žirafo Sophie? Jaz bi jo naročla, pa baje če se jih več naroči, pride manjuser posted image

(odgovor članu Tamara35)
Neposredna povezava do sporočila: 358
   RE: Novembrčki 2013
8.3.2014 9:33:23   
spela10
Tamara, kje bi pa narocila to zirafo?
Bivsa sodelavka jo je imela in pravi da je ful dobra zadeva...

(odgovor članu Tamara35)
Neposredna povezava do sporočila: 359
   RE: Novembrčki 2013
8.3.2014 11:47:54   
*zvezdica zaspanka*
jaz jo tudi imam, kupila sem jo v kakaduju ... user posted image je čisto navdušena nad njo, skoz jo vlači po rokah in ustih. dobra zadevica v glavnem user posted image

(odgovor članu spela10)
Neposredna povezava do sporočila: 360
   RE: Novembrčki 2013
8.3.2014 11:59:46   
marelcaspelca
Reza1, naši je pri vneti koži na vratu najbolj pomagalo da jo, dvakrat na dan, po umivanju zelo dobro osušim in potresem z baby pudrom. Od kar to delam, nima več vneto. enako delam pod pazduhami, ker je imela tudi vse rdeče...nam olje ni pomagalo, sedaj ga pa tako ali tako ne smemo več uporabljati.

(odgovor članu reza1)
Neposredna povezava do sporočila: 361
   RE: Novembrčki 2013
10.3.2014 8:59:01   
mala zirafa
Mene pa zanima, kdaj boste začele uporabljati športni del vozička?Jaz imam globoko košaro, pa se je začel dolgočasit not in potem jokca, ker ne vidi ven.Sedi z oporo, če pa je v ležečem šp. delu (imam še en vozoček v hiši- športni), pa leze dol.Sicer doma ni privezan.Ga imam samo za silo.

Glede gubic pod vratom, je meni alergologinja naročila da naj se jih očisti s čistilnim mlekom za obraz 8jaz kar z vodo) in nato namaže s kremo, ki vsebuje cink.Res je pomagalo.

(odgovor članu marelcaspelca)
Neposredna povezava do sporočila: 362
   RE: Novembrčki 2013
10.3.2014 10:21:14   
*zvezdica zaspanka*
Mene pa zanima, kdaj boste začele uporabljati športni del vozička?


meni so razložili, da, ko začne v košari dvigovati glavo, gre lahko v polsedeč položaj (30-45 stopinj naklona), pod kolena pa zvitek tetra plenic, da ima pokrčene nogice, pa 5m vsaj. naklon spustiš, če otrok zaspi. sicer je že tudi velikokrat budna v košari in se potem pritožuje in godrnja, tudi v naročju dobro drži in dviguje glavico ... ampak bom še počakala kakšen mesec. če je sila, ji minimalno dvignem kar naklon v košari.

(odgovor članu mala zirafa)
Neposredna povezava do sporočila: 363
   RE: Novembrčki 2013
10.3.2014 11:50:10   
tintin
moja je v športnem delu, z rahlo dvignjenim naslonom. V košari je bila namogoča, dretje do konca....:( Se pa tudi sicer že ful dviguje....iz polsedečega položaja v naročju se dvigne komot v sedeč ipd.

(odgovor članu *zvezdica zaspanka*)
Neposredna povezava do sporočila: 364
   RE: Novembrčki 2013
10.3.2014 11:51:19   
tintin
sem pa tudi jaz dvignila naklon v košari...nič ni pomagalo.

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 365
   RE: Novembrčki 2013
10.3.2014 12:11:24   
Danijeladejan
Pozdravljene,
tudi naša že lepo sedi in drži glavico, ampak ko jo dvignemo iz podlage še vedno potrebuje oporo.Mi še uporabljamo košaro zaenkrat, bomo pa športni del vzeli zraven na morje, ko gremo zadnji teden v aprilu.Takrat bo stara pet mesecev in pol in mislim da bo ravno prav.Danes smo začeli z korenčkom, ji je bil dosti bolj všeč kot riževa kašicauser posted image Kak pa zgleda vse okrog nje in ona po hranjenju pa je zgodba zase, ker je blo vse oranžnouser posted image Vceraj smo bli vse skupaj kar 6 ur na zraku, samo sem bla zvečer jaz bolj utrujena kot ona. Imam kar problem kak jo oblečt ob takem dnevu kot je bil vceraj, da ji ni prevroče pa da ni premalo.Konec tedna kaže celo med 18-20 stopinj.Včeraj smo kupli en brezrokavnik, ne predebeli, da ga bomo koristli v teh toplih dnevih. Kaj se tiče hranjenja pa morem priznat da je flaška vseeno dost bolj komot kot dojenje,sploh nekje veni sredi sprehoda itd. Nismo več tak vezani da je treba počasi domov ker bo lačna, hrano imamo zraven, pripravljeno v tej termovki za stekleničke in je super.Smo pa lahko srečni da imamo tak pridno pupo, ker lahko gremo kamorkoli, nobenega joka ni in godrnjanja, samo da je sita in previtauser posted image

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 366
   RE: Novembrčki 2013
10.3.2014 12:27:17   
*zvezdica zaspanka*
Imam kar problem kak jo oblečt ob takem dnevu kot je bil vceraj, da ji ni prevroče pa da ni premalo.


kako jih ostale oblečete? včeraj smo bili na sprehodu, za moje pojme sem jo oblekla čisto preveč (sama sem bila v dolgih rokavih in jakni; no, njo pa predvsem malce več, ker je bila en dan prejšnji teden z vročino), ampak ko sem jo preverjala, ji je bilo zgleda ravno prav in je mirno spala in uživala na sončku. ok, oblečene je imela žabice in trenirka hlače, bodi s kratkimi rokavi, majčka, jopica in jaknica, pa kapa. v košari imam vrečo - ni čisto zimska, ni pa ravno tanka - s katero je bila pol pokrita. res, da je zunaj že kar nekaj stopinj, samo niso še čisto ta prave - trenutno je še teh 15 stopinj hladnejših, kot bodo čez en mesec.

a kateremu malčku že rastejo zobki? naša je sicer prejšnji teden zgleda dobila virozo, a na srečo ni bilo hujšega kot en večer vročine ter smrkanje in kašljanje ... je pa zadnje čase nenormalno "tečkasta", menja ritem ponoči-podnevi, skoz bi se crkljala, pa s tako silo grize vse kar ji pride v roke, da kar škripa v ustih. ne tipam še nič, ko gledam pa nvm če je to že nakazan zobek, ali je pač takšna dlesen user posted image no, bomo videli.

(odgovor članu Danijeladejan)
Neposredna povezava do sporočila: 367
   RE: Novembrčki 2013
10.3.2014 19:44:52   
spela10
Jaz imam našo že v športnem delu, ampak skoraj leže, je čisto malo privzdignjena in spodaj imam dekico.
Je tak voziček z mehko košaro, ki je ratala premehjna.
Zaenkrat jo imam še v zimski vreči, spodaj pa oblečeno normalno, tako kot doma. Upam da bo počasi ratalo toliko toplo, da mi je ne bo več treba v vrečo dajat, ampak samo jaknico gor in pokriti z dekico pa bo :)

(odgovor članu *zvezdica zaspanka*)
Neposredna povezava do sporočila: 368
   RE: Novembrčki 2013
11.3.2014 14:50:11   
alin10
Tudi mi imamo športni del, ampak spuščen. Imam jo v zimski vreči in ji je včasih kar vroče, po hrbtu in v glavo. Imamo tanko kapo, ampak imajo vse jakne kapuce.
Nam pa odpade posvetovalnica in prvo cepljenje jutri. Smo na antibiotiku - je imela vneta ušeska. Starejša pa ima neke viroze in je že 4 teden doma - tako da smo zadnje čase več pri zdravniku kot doma. Prej pa nikoli bolana. No, upam da se počasi uredi in se vrnemo na stare tirnice.

(odgovor članu spela10)
Neposredna povezava do sporočila: 369
   RE: Novembrčki 2013
11.3.2014 18:12:52   
marves
no pri nas so se pa že zobki začel in nič ne spimo user posted image dlesen je malo rdeča, slini se sto na uro, siten je, jokca in to tudi v spanju user posted image ali katera ve koliko traja da zobek dejansko pogleda ven? upam da bo kmalu tu ker sem reeeess čist konc utrujena... smo mazali s calgelom pa nič ne pomaga... sm že razmišljala da mu dam zvečer malo calpola zato da saj malo spi user posted image ker zvečer je res katastrofa user posted image
drgače imamo še košaro na vozičku je še kr uredu se zaenkrat še ne pritožuje preveč user posted image

(odgovor članu alin10)
Neposredna povezava do sporočila: 370
   RE: Novembrčki 2013
12.3.2014 12:30:58   
spela10
No pa smo tudi mi začeli ponoči žurat. Vzrok temu - nimam poima, upam samo, da čimprej mine, ker sem kot zombi.
Ima katera kakšne izkušnje s tem?
Pri starejši se ne spomnim, da bi imela take težave, je bila glede spanja kar pridna. Tale je pa čisto nasprotje.

(odgovor članu marves)
Neposredna povezava do sporočila: 371
   RE: Novembrčki 2013
13.3.2014 8:03:31   
marelcaspelca
ko smo imeli mi noče zabave, sem šla v njeno sobico, jo podojila, previla... da sem bila ziher da ima vse kar potrebuje, nato pa se vlegla zraven pojstle in šuškala.... nikakor je nisem nosila po rokah ali pa se pogovarjala z njo...prižigala luči ipd.... pri nas se je v enem tednu popravilo.... sicer pa vsak otrok je zgodba zase..... mogoče bo pomagalo kaj drugega...

(odgovor članu spela10)
Neposredna povezava do sporočila: 372
   RE: Novembrčki 2013
15.3.2014 9:16:30   
*zvezdica zaspanka*
IZVIRNO SPOROČILO: spela10
No pa smo tudi mi začeli ponoči žurat. Vzrok temu - nimam poima


pri nas je bil vzrok firbčnost in blebetanje - ravno tisti teden je ugotovila nove glasove in potem jih je sprobavala tudi ponoči. zgleda ji je bilo tako zanimivo. dala sem jo v posteljico in jo pustila - najprej se je zabavala, potem pa počasi zaspala. je pa res, da je včasih kar nekaj časa trajalo in je bilo naporno zame, ker ne morem spat, če se ona oglaša user posted image se nam pa počasi še bolj oblikuje rutina, tudi čez dan. večerna je že kar nekaj časa ista, edino zamaknili smo jo za 1 uro, tako da se gremo kopati okoli 20h in zaspi nekje do 21h, kar pomeni, da spi do 6.30-7h zjutraj (prej se je zbujala že ob 6h! čisto prezgodaj zame user posted image ). zbudi se samo enkrat. potem se malce poigrava, preoblečeva, potelovadiva in okrog 9h zaspi za kakšno urico. ob 11.30 nujno kosilo. potem je vse skupaj še nekje v zraku, zvečer pa nujno je ob 17h in 19h. včasih se ji prav čudim, kako je lahko tako točna user posted image

hahaha, pri nas imamo pa obsedeno stanje user posted image user posted image user posted image ta teden sva po dolgem času spet imeli fizioterapijo. bila je malce zategnjena spet - par dni nisva delali vaj, ker je bila bolna, potem še to nehvaležno nepravilno nošenje ... no v glavnem, zgleda smo jo tako dobro razmigali, da je doma pogruntala kako se obrniti na trebuh (zaenkrat sicer samo v desno), tako da sedaj ponavlja in ponavlja in ponavlja, dokler se toliko ne utrudi, da potrebuje mleko in posteljo user posted image . pa presenetljivo ji paše biti na trebuščku, okuša predmete in blebeta, potem pa se pritožuje, če jo obrnem nazaj user posted image

< Sporočilo je popravil *zvezdica zaspanka* -- 15.3.2014 9:17:50 >

(odgovor članu spela10)
Neposredna povezava do sporočila: 373
   RE: Novembrčki 2013
15.3.2014 15:15:17   
mala zirafa
no pa da še jaz kakšno rečem.Prej mi ga je tašča malo vozila na sprehodu, ta ečja je pri mojih starših ker je šonoči 9x bruhala, groza, sem že mislilada bo treb ana urgenco.ampak zdaj je ok.
tudi mi se na veliko oglašamo, ko pa zajoč se mi zdi da ga sliši cela soseska.ima tako močan glas, da je veselje.user posted image
Zaenkrat mu dajem riževe kosmiče milupa zmešane z mojim mlekom.Ko bo pa 5 mes. pa kolerabo.Taka smo dobili navodila.Znakov za zobke ni nekih, razen tega da se noro slini že en čas.
Kako jih obleči?tako kot sebe pravijo.jz mu oblečem kratek bodi, čez pa bombažen pajac + copatki. Za na sprehod pa še volnena jopica če je 17 st., če je 20 in več. pa samo dekica v vozičku.Je bilo tako močno sonce včeraj, da sem mu montirala peppeny senčnik.
se javim, ker se je zbudil.lp

(odgovor članu *zvezdica zaspanka*)
Neposredna povezava do sporočila: 374
   RE: Novembrčki 2013
17.3.2014 22:01:06   
marves
vidm da zarad lepga vremena nobena nima cajta na netu viset user posted image nam zobek raste in se ga že full čiti upam da čimprej ven pogleda, sem mu pa dala 2,5 ml calpola 2x zvečer ker je bil tok bogi da ni mogu jest in je še v spanju jokal user posted image tko da upam da nebo za vsak zob tko user posted image pa ful hoče sedet kr naprej se skoz dviguje sploh če je v polležečem položaju... smo pa cele dneve zunaj ker je tok lepo user posted image

(odgovor članu mala zirafa)
Neposredna povezava do sporočila: 375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
12 imen z močnim pomenom
To je 12 imen – 6 fantovskih in 6 dekliških, ki nosijo močen pomen.




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?