|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pri 8 mesescih
19.9.2005 11:54:32   
Alina
Pozdravljene!

Mene pa zanima kako kaj vaši malčki pri 8 mesecih. Kaj vse zmorejo, jedo, koliko spijo,...?

Naš Urban bo v petek star 8 mesecov in se mi zdi, da vsak dan nekaj na novo odkrije.

ZOBKI- pri 6.mesecih je dobil spodaj prva dva (nima    
nobenega novega že 2 meseca).

GOVOR- pri 7. mesecih je začel klicati ata in teta, nažalost mama še ne

GIBANJE - plaziti se ne zna. Sedi že samostojno od 6,5 meseca. Pred 14 dnevi je ugotovil, da se lahko sam vstane, tako da se prime za ograjico na posteljici. Prav tako se dvigne iz ležečaga položaja v sedečega. Sploh noče več ležat.

SPANJE- zvečer gre spat okoli 21-22 ure. Že kakšen mesec pa se redno zbuja ob 2 in ob 5 zjutraj vendar zaspi nazaj do 8 ure. Prej je že tako lepo spal. Čez dan spi 2x po 2 uri.

HRANA - prvi obrok zjutraj je okrog 5 - 6 ure in sicer flaška mleka. Potem pa čisto odvisno sadje s skuto in keksom, ali kar frutek. Za kosilo zelenjava (bučke, cvetača, korenje, brokoli,...), piščančje meso, žajček, špinača, rumenjak in riž,....Za popoldansko malico pa jogurt, sadna skuta, keks,...Večerja je okoli 8 ure in sicer mu pripravim mlečno kašico (riž s slivo, banano,...

Malo sem se razpisala, upam, da ne prehudo.

Želim vam lep dan in čim lepše trenutke s svojimi malčki.

Lp, Alina


Neposredna povezava do sporočila: 1
   Pri 8 mesescih
19.9.2005 18:24:45   
Anonimen
Naš Nejc pa bo 27. septembra star 8 mesecev. Pri nas pa je tako:

ZOBKI: prejšnji teden je dobil prva dva zobka, oba naenkrat spodaj.

GOVOR: pri 7 mesecih je začel govoriti baba, ajva, druga nič in sedaj še to redko reče. Bo že.

GIBANJE: plezati zna rikverc. Na rokah noče več sedeti, nonstop se postavlja na nogice. Iz ležečega v sedečega se spravlja s pomočjo opore. Počasi že obvlada roke in noge hkrati, da se postavi na vse štiri, traja le nekaj sekund, potem pa se zvrne.

SPANJE: že od 3. meseca dalje se ponoči več ne zbujamo. Spi od 21-22. ure pa do 8.30-9. ure zjutraj brez prebujanja in hranjenja.

HRANA:

9.00 - flaška z grisolinom, rižolinom ali keksolinom
12.30 - zelenjavno-mesno kosilo (špinača, rumenjak, pire krompir, jajčevci, koruza, korenček, bučke, polenta, tinstano zelje, teletina, perutnina, zadnjič je celo poskusil naš paprikaš, nezačinjen, seveda )
16.00 - sadna kašica (jogurt, keksi, različno sadje, žitna kašica)
19.00 - mlečna kašica (riževa s slivami, žitna sadna, keksolino,..)
21.00 - flaška z grisolinom, rižolinom in keksolinom

Najraje pije jabolčni sok od Hippa ali Fruteka, pa tudi ostale, le da tega prvega obožuje. Čaj pije od Hippa zeliščni, šipek-malina in jabolko. Včasih mu zmešam po dva skupaj.

IGRAČE: gume za dlesni, gumijaste igračke za vodo, najbolj všeč pa so mu tudi pilot za TV in mobitel. Seveda vse tisto, kar ne sme.


(odgovor članu Alina)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   Pri 8 mesescih
19.9.2005 18:28:29   
Tarala
Evo, naša Tara bo pa v ponedeljek stara 8. Ko berem kaj obvlada Urban je kot da bi brala kaj vse že zna Tara.
Zobki - čisto isto kot Urban (že 2,5 meseca nič)
Govor - sicer govori mama, vendar mislim da ne ve kaj govori, že 1 teden pa maha pa-pa - kako je srčkana ko to počne
Gibanje - čisto isto kot Urban, le da bi Tara že kar hodila (že sedenje ji je dolgočasno)
Spanje - spat hodi isto kot Urban, že 2 meseca se redno in pogosto zbuja: okoli 23:30, 2 in 5 zjutraj, spi pa največ do 7ih. Tudi Tara je prej ponoči spala kot cukrček. Podnevi spi 2x po cca 1,5 ure. Problem je tudi uspavanje - v glavnem deluje le zizaland
Hrana - kot Urban, le da ne mara preveč skute.
Lp, Larisa

(odgovor članu Alina)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Pri 8 mesescih
26.9.2005 9:54:03   
vanja_1
Naš Jan Vid pa je bil v četrtek (22.9.) star 8 mesecev. Pri 6,5 mesecih je dobil prva dva zobka spodaj, v soboto pa mu je ven prilezel tudi zgornji zobek. Tako da imamo sedaj že 3 zobke user posted image .
Spimo celo noč od 5 mesecev dalje, brez prebujanja...nekje od 20.00 zvečer pa do 7.00 oz 7.30 zjutraj. Nato dobi naš falotek flaško z mlekecem. Potem pa kakor kdaj..nekje med 11.00 in 12.00 sadno kašico (narejeno doma)...med 14.00 in 15.00 zelenjavno mesno kašico (meseka ne mara preveč, tako da je bolj zelenjavo piščančka pa nekje 2x na teden). Razen piščanca mu še nisem dala drugega mesa. popoldne ima potem mlečno kašico, pred spanjem pa še flaško z mlekom. Včasih pa imamo samo 4 obroke in se zadnji konča z mlečno kašico. Jogurtov in skutk mu še nisem dajala ker je imel alergično reakcijo po kisli smetani in bom še rajši malo počakala. Z rumenjakom pa bom začela ta teden. Ima pa naš zelo rad kekse...od Nestleja..te bi kar skozi jedel.
Plazimo se še ne..sedet smo začeli pred dobrimi 14 dnevi..seveda pa to ni več zanimivo in bi rad kar naprej hopsal.
Od igračk pa so mu tudi najbolj zanimive tele žvečilke za zobeke pa seveda daljinski upravljalnik (si že sam prižge TV) in telefon... smo mu kupli plastični mobitel, pa ni tako zanimiv user posted image user posted image

Lep pozdrav vsem mamicam z 8-mesečniki

Vanja



(odgovor članu Tarala)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?