|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Prvošolčki 2015
26.2.2015 9:16:47   
mini86
no jaz sem najdla kar nekaj plusov te šole ki nismo želeli iti nanjo in sedaj tudi če mi ponudijo da gremo mislim da bi zavrnila..
upam da je prava odločitev..


ja vrtce gradijo, šole pa ne..to mi nikoli ni bilo čisto jasno..


mi je pa malo mimo neko "pravilo", ki ga imajo..
pouk se začne ob 8.30, otroka lahko oddaš v jutranje varstvo do 8h, ali ga pa pripelješ šele 8.20 v šolo..med 8-8.20 je šola zaprtauser posted image
in meni kar malo to narobe hodi ker tamalo oddam okoli 8h, zdj njega za dobre 5 min furat v varstvo mi je kar nekaj, tako da bom vsak dan čakala z njem 10-15min pred šolo


opažam da tisti ki imate otroke v šoli, prvi šolski dan naredite nekaj posebnega/tradicionalnega, pa me firbec matra kaj pripravite otrokom, kam greste..


_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu mamica deklicam)
Neposredna povezava do sporočila: 126
   RE: Prvošolčki 2015
26.2.2015 10:24:00   
petea
IZVIRNO SPOROČILO: mini86
med 8-8.20 je šola zaprtauser posted image


kako zaprta? user posted image

kdaj pa prihajajo ostali učenci, višjih razredov v šolo?
In če pridejo prej, potem pozimi vsi zmrzujejo zunaj ali kako?
In starši nič ne težijo, da se sistem spremeni?


Pri nas je šola odprta od 6.15 naprej ves čas. Otroci pridejo, ta mali imajo jutranje varstvo, ta večji lahko gredo na zajtrk sami, potem pa čakajo ali v knjižnici ali na hodnikih, kjer imajo klopi.

IZVIRNO SPOROČILO: mini86
opažam da tisti ki imate otroke v šoli, prvi šolski dan naredite nekaj posebnega/tradicionalnega, pa me firbec matra kaj pripravite otrokom, kam greste..

Nič posebnega ne bomo organizirali, verjetno.
Tako ali tako imajo za prvošolčke organizirano dogajanje šele popoldne, s sprejemom, predstavo, razdelitvijo v razrede in predstavitvijo sošolcev in učiteljev.

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 127
   RE: Prvošolčki 2015
26.2.2015 10:47:51   
lily32
MD, si me našla, a?user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: mamica deklicam

smo vozači in matična šola na deželi je premalo časa odprta, da bi jo lahko dvignili pravočasno.


A imate kakšne sorodnike ali poznate koga v biližini šole, da bi lahko mala pri njih počakala do vašega prihoda?
Moja svakinja je imela hčerki v vrtcu in ker nista z možem mogla priti pravočasno pred zaprtjem vrtca, sta se dogovorila z neko starejšo gospo v bližini, da je šla po deklici in sta pri njej počakali. To je ena varianta, čeprav upam, da vam jo bo uspelo vpisati na eno od bolj priročnih šol.

IZVIRNO SPOROČILO: mamica deklicam
V tem mestu je bilo v zadnjem deset__letju ogromno novih blokov zgrajenih in s tem posledično priseljenih veliko družin. Vrtce so dogradili, šol pa ne in sedaj se soočajo s prostorsko stisko.


Ja, tudi meni ni jasno.user posted image Tudi na naši šoli je tako in sedaj dva oddelka gostujeta v vrtcu.

Plani za prvi dan: Ne načrtujemo nič posebnega, saj pride dogajanje in pogostitev že v šoli. Mogoče bomo kaj spekle doma, da bomo še doma proslavili. user posted image


< Sporočilo je popravil lily32 -- 26.2.2015 10:49:45 >

(odgovor članu mamica deklicam)
Neposredna povezava do sporočila: 128
   RE: Prvošolčki 2015
26.2.2015 10:58:45   
mamica deklicam
naša matična podružnična šola je lani začela z organiziranim varstvom po šoli, ampak je samo do pol petih. Prejšna leta so otroke vozili na matično šolo in to bi nam vsakodnevno naneslo še 16km, da bi jo šli iskati. In varstvo je tudi samo do pol petih. Če pomislite, da je od Kamnika do te šole pol ure vožnje in kako so službe, potem ta varianta že v štartu odpade.
Imam blizu taščo in tasta, samo sta vsako leto bolj bolana. tako, da bi bilo neodgovorno njima za cel popoldne naprtiti otroka.

Ker imam sama starše v Kamniku, sva jo s pomočjo začasnega bivališča spravila v njihovo šolo. Sedaj pa delava prepis na drugo šolo, ki je v isti stavbi, kjer že sedaj obe hodita v vrtec. In ta šola (in vtrec) je nam najbolj ugodna varianta. Je spotoma, ko gre moj v službo. Upam, da tudi jaz kmalu.

Meni se zdi neodgovorno, da otroka naprtiš nekomu drugemu, so le naša odgovornost. Tudi stari starši niso večni in se ne moreš na njih zanašati.

Moj ima tako službo, da kakšen dan je lahko že ob 12h gotov, je pa ogromno dnevov, ko je cel dan odsoten. Ravno včeraj je letel po taveliko v vrtec, nato sta šla skupaj po opravkih.

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 129
   RE: Prvošolčki 2015
27.2.2015 10:18:38   
Balerina

IZVIRNO SPOROČILO: mamica deklicam

mene pa zanima, kako gledajo? Koliko otrok morajo imeti max, da tvojega zavrnejo, če nisi iz njihovega okoliša? Ker letos bo več prvošolčkov kot lansko leto in kjer ne bodo mogli povečati števila oddelkov, bodo morali postaviti mejo. Ali bo to 28 otrok, kot je po normativu? Ali bodo gledali na 30 otrok, 31-tega pa bodo zavrnili?



Po normative je lahko max 28 otrok v oddelku če ne morajo odpreti nov oddelek. Potem pa je odvisno od sole do sole ali imajo dovol prostora. Primer na Vrhniki so lani zavrnili kar nekaj provošolcev iz svojega okoliša in jih prisilili da jih vpišemo na drugo šolo, ker oni nimajo prostora da bi imeli 3 oddelke. Po zakonu ne smejo samo če pa nimajo placa pa naj kaj ? So kar zmanjšali svoj okoliš in iz enega dela vse odstopili drugi večji šoli, ki pa ima proctor za 5 oddelkov.

V Stranjah (vi ste iz Kamnika) smo imeli pa ravno to da so imeli leni letnik 2008 premalo prvošolcev, in je potem ena 2X vprašala a res gremo. Ne vem ali so jih potem zbrali dovol za 2 oddelka in bi z veseljem vzeli še koga iz drugega okoliša. Tako da je ful različno

Mi je pa zanimivo to kako se vsi delajo ''neumne'' že od leta 2005 se govori da se povečuje generacija oni pa kar nič ne delajo na tem. Pač jih bomo že nekam strpali. Potem pa imaš sole ki delajo na 3 lokacijah, 1. triada malo manj ko ne vsak razred na svoji lokaciji. Primer je Vrhnika kjer imaš solo pa celi Vrhniki razseljeno user posted image

(odgovor članu mamica deklicam)
Neposredna povezava do sporočila: 130
   RE: Prvošolčki 2015
27.2.2015 14:09:15   
petea
Ni vse odvisno samo od šole, so tudi odločitve občin in države kot financerk odzadaj.

Šole ne more sama zgraditi prizidka, te stvari potekajo preko občin, ki dajo denar za to. Prav tako občine gledajo na to, da so šole nekako enakomerno zapolnjene, sploh v mestnih okoljih.

Še glede zagotavljanja prostorov v vrtcih, šolah - občina ni dolžna zagotoviti dovolj prostora za vse otroke v vrtcih, ampak višek samo zavrnejo, za vse svoje šolarje pa mora zagotoviti osnovno šolanje. Seveda to lahko pomeni v praksi tudi včasih čudne in manj primerne rešitve.

(odgovor članu Balerina)
Neposredna povezava do sporočila: 131
   RE: Prvošolčki 2015
27.2.2015 14:10:52   
petea
Generacije pa se zmanjšujejo, zato se seveda vsi pristojni kolikor se le da otepajo kakšnih večjih investicij, ker čez nekaj let bodo pa prostori samevali ...

(tp, da bi pa vseeno bilo fino, da se sedanji šolarji šolajo v znosnih razmerah, pa jih nekako ne zanima dovolj ...)

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 132
   RE: Prvošolčki 2015
27.2.2015 21:32:24   
nananaja
IZVIRNO SPOROČILO: mamica deklicam

smo vozači in matična šola na deželi je premalo časa odprta, da bi jo lahko dvignili pravočasno.


in kaj boste potem v višjih razredih pa prepisali na to matično šolo? V tretjem zagotovo otroci že lahko hodijo sami domov, pri nas hodijo nekateri že v drugem po kosilu ali pa potem še nekajčasa ostanejo v podaljšanem bivanju in potem gredo sami domov. Vozači (jih je veliko) pa imajo tako organiziran prevoz domov.

nekaj je praktičnost v prvih dveh letih, drugo pa potem v vseh kasnejših letih. Včasih se splača na podeželju malce potrudit, ker vpis v mestno šolo lahko otroku da tudi določene nalepke. Poznamo tak primer.

IZVIRNO SPOROČILO: lily32

Ja, tudi meni ni jasno.user posted image Tudi na naši šoli je tako in sedaj dva oddelka gostujeta v vrtcu.

Zanimivo, pri nas je pa šola zadosti velika, so pa pred leti gradili vrtec, najprej sta v njem gostovala prva razreda, potem so ju spet preselili v šolo, nakar so v šoli odprli še en oddelek vrtca, pa naredili vrtcu prizidek z dvema oddelkoma, pa še drugi oddelek so odprli v šoli :) No letos bi po vseh merilih naj imeli 3 prve, pa je bilo toliko odloženih šolanj, da sta ostala dva ogromna oddelka, zato sta v šoli lahko ostala dva oddelka vrtca, sicer bi zmanjšali vrtec.

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 133
   RE: Prvošolčki 2015
13.3.2015 18:45:42   
mini86
a to je to od pisanjauser posted image user posted image

no da js pol opišem moj "namišljeni" problem oz kako bi ve to rešle


kot rečeno mali gre v šolo, tamala pa v vrtec..
začne se jim šola ob 8.30 in med 8-8.20 je šola zaprta
sedaj odpeljem enega v vrtec ob 7.55, drugega pa 8.05, vstanemo pa 7.08user posted image

zdj pa ne vem kam uturit zajtrk za sina..v šoli bo malica ob 9.30 in mi je čist preveč ga stradat do takrat
a nj prej ustajamo-da pudarim mi spanje veliko pomeni, da bo on pojedel, kako to rešit s tamalo k bo ziiiiher hotla tud ona jest

za enkrat s svojim študeranjem ne pridem nikamor zato vprašam vas če vam kaj pade na pamet..ok, najlaži je rečt prej vstan pa je, sam a je še kakšna drugaaaa možnost kot touser posted image

pa še mali ne je vsega, pa pol študirat kaj mu dat..sem razmišljala da bi napisala kaj dejansko je na listke pa dala v škatlo pa da si pol izžreba za cel teden naprej.njemu bo zanimivo, meni bo pa prihranilo zmišljevanje in pa lahko bom prej pripravila oz kupila recimo kruh

_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu nananaja)
Neposredna povezava do sporočila: 134
   RE: Prvošolčki 2015
13.3.2015 20:19:35   
liliana
kot rečeno mali gre v šolo, tamala pa v vrtec..
začne se jim šola ob 8.30 in med 8-8.20 je šola zaprta
sedaj odpeljem enega v vrtec ob 7.55, drugega pa 8.05, vstanemo pa 7.08user posted image


A ti želiš resen odgovor na tvoj namišljen problem.......?user posted image

Če ga želiš, je moj predlog, da vstanete ob 6.58......

< Sporočilo je popravil liliana -- 13.3.2015 20:20:47 >

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 135
   RE: Prvošolčki 2015
13.3.2015 20:23:54   
mini86
Ja sevedauser posted image
Drgac nobena nc ne pise vecuser posted image

_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 136
   RE: Prvošolčki 2015
13.3.2015 22:12:44   
petea
IZVIRNO SPOROČILO: mini86
začne se jim šola ob 8.30 in med 8-8.20 je šola zaprta
sedaj odpeljem enega v vrtec ob 7.55, drugega pa 8.05,


Kako daleč pa imate do šole?
Pridete v 5 min do šole in nato šele pelješ ta malo v vrtec?

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 137
   RE: Prvošolčki 2015
13.3.2015 22:14:55   
mini86
Ja z avtom ene pet min,ampak tamala more bit do 8h v vrtcu k majo zajtrk

_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 138
   RE: Prvošolčki 2015
13.3.2015 22:15:08   
petea
IZVIRNO SPOROČILO: mini86
Drgac nobena nc ne pise vecuser posted image


Mah, trenutno ni nič zanimivega za pisati.
Mali je dobil obvestilo, da je sprejet na izbrano šolo, šolska torba je kupljena, ostalo pride na vrsto, ko dobimo seznam potrebščin.

Na žalost bosta pri nas 2 velika razreda, skoraj zagotovo ne bodo naknadno dobili zraven dovolj otrok, da bi lahko bili trije manjši oddelki.

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 139
   RE: Prvošolčki 2015
13.3.2015 22:16:56   
petea
IZVIRNO SPOROČILO: mini86
Ja z avtom ene pet min,ampak tamala more bit do 8h v vrtcu k majo zajtrk


Hja, potem pa ni druge, kot da zamaknete rutino za nekaj minut, ti pa boš potem imela nekaj minut za kavo. user posted image


Ali pa doseči, da se šola več ne zapira v vmesnem času. Kakšen je sploh razlog, da imajo 20 min onemogočen prihod v šolo?

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 140
   RE: Prvošolčki 2015
13.3.2015 22:37:15   
mini86
A da prej ustanemo?


Kako pa tamala pa zajtrk doma

_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 141
   RE: Prvošolčki 2015
14.3.2015 6:47:51   
aprilčica07
Zanimivo kako je različno od pole do šole... Naša šola se opira ob 6 30, sine je tam ponavadi ene 15 do 7, isto bo zdej tamala... Samo "izprosit " moramo še jutranje varstvo za tretješolca, načeloma naj mu ne bi pripadalo. Ampak midva imava tak urnik, da ni druge opcije, kot, da sta oba tam takrat... Upam, da ne bo težav.

_____________________________


Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm


(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 142
   RE: Prvošolčki 2015
14.3.2015 8:31:16   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: mini86

A da prej ustanemo?


Kako pa tamala pa zajtrk doma


Si odrasla in opravilno sposobna oseba.....boš nekaj že naumila.......problem ni tako velik, da z malo iznajdljivosti ne bil rešljiv.....v bistvu sploh ni problem.......user posted image



(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 143
   RE: Prvošolčki 2015
14.3.2015 8:44:19   
petea
IZVIRNO SPOROČILO: aprilčica07
Samo "izprosit " moramo še jutranje varstvo za tretješolca, načeloma naj mu ne bi pripadalo.


Jutranje varstvo je - vsaj pri nas - organizirano tudi za 3.-šolce, vendar je plačljivo.

Ne vem od katerega razreda naprej pa potem učenci na pouk pač počakajo sami na hodnikih, v knjižnici ipd.

(odgovor članu aprilčica07)
Neposredna povezava do sporočila: 144
   RE: Prvošolčki 2015
14.3.2015 8:49:22   
petea
IZVIRNO SPOROČILO: mini86
Kako pa tamala pa zajtrk doma


ti moraš pretehtati pri sebi, kaj ti je lažje - ali da vsaki dan obema - ali enemu pripravljaš zajtrk doma (in zato vstaneš malo prej kot sedaj) ali da ju zapelješ v šolo/vrtec malo prej (in zato vstaneš malo prej kot sedaj)


jaz raje malo prej razvozim otroke, predvsem zato, ker če ta večja jesta v šoli, sta potem zagotovo pravi čas in umirjeno pripravljena na pouk (in seveda pri nas šole ne zaklepajo user posted image ), v vrtcu pa ne komplicirajo, četudi kdo na zajtrk malo zamuja - vedno namreč malo počakajo, če se pojavi še kakšen zaspanec (izjema so seveda redki dnevi, ko imajo kakšne posebne dejavnosti, ko morajo biti otroci v vrtcu strikno do določene ure)

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 145
   RE: Prvošolčki 2015
14.3.2015 21:39:09   
ronja
mini, evno možnosti:
- vstaneš prej, zbudiš samo sina, sine poje, zbudiš še hči in jo zrihtaš, greste v vrtec in potem še sina v šolo. Tako ona ne bo težila z zajtrkom, on bo pa vseeno jedel, samo ti moraš prej vstat. Lahko mu pa naštimaš zajtr že zvečer, če je dete tako pridno, da bo samo odkorakalo dol in pojedlo zajtrkuser posted image
- če bi na vsak način rada spala, pa lahko daš sinu za jest potem, ko oddaš sestrico (torej ob 8h) in pač nekje pojesta zajtrk, potem pa gre mali v šolo - imaš vmes pol ure časa, tako da bi šlo.
- če se zelo fajn razumeš v vrtcu in je to kak bolj mali vrtec, bi se mogoče lahko celo zmenila, da bi tudi on jedel pri njih, z njimi. Ti počakaš v garderobi, da poje in ga odpelješ v šolo in potem si fraj.

Lahko imata urnik: en dan kosmiči z mlekom, drugi dan kruh z marmelado, tretji dan makovka s kakavom, četrti dan grisek, peti dan jajčka, itd... - pač kar on je, nimam pojma, kaj ima rad. To ti lahko prihrani čas zjutraj, ker točno veš, kaj naredit in ker si lahko zvečer eventuelno kaj pripraviš. Lahko pa žreba in si daš na urnik. Pri nas so 3je in imajo dostikrat vsak svoje želje, samo so že fajn, ker si znajo precej sami vzet:).

Pri nas ko sta bila maladva v vrtcu, tavelika pa v šoli, so velikokrat potem vsi jedli zajtrk že doma (pa potem še v vrtcu, kolikor sta). Je pa to pri vrtcih zelo različno, ponekod vedno počakajo in niso na minuto, ponekod pa moraš bit 10 min. prej tam kot se uradno začne zajtrk... Zdaj tako ni problem, ker itak majo vsi doma zajrk.

lili, sem ti pa fauš, da tvoja mala poje v 10ih minutah! Sva ravno računala z lubijem, kam hudiča gre najin čas! Spiva manj kot drugi, tvja nimamo in ga ne gledava, kot večina drugih vsaj 1-2h/dan (anketa med njegovimi sodelavci;),... kam hudiča gre najin čas? In sva ugotovila, da večinoma za kuhanje in prehranjevanje najinih mladičevuser posted image .

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 146
   RE: Prvošolčki 2015
15.3.2015 5:42:03   
lily32
mini, možnosti so ti navrgle že cel kup, čeprav se mi zdi, da boš morala v vsakem primeru malo prej vstati, razen če malega naučiš, da sam pozajtrkuje preden ti vstaneš. user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: petea

IZVIRNO SPOROČILO: aprilčica07
Samo "izprosit " moramo še jutranje varstvo za tretješolca, načeloma naj mu ne bi pripadalo.


Jutranje varstvo je - vsaj pri nas - organizirano tudi za 3.-šolce, vendar je plačljivo.

Ne vem od katerega razreda naprej pa potem učenci na pouk pač počakajo sami na hodnikih, v knjižnici ipd.


Po pravilniku je jutranje varstvo samo za prvošolce, je pa res, da je zelo odvisno od šole do šole, kako ga izvajajo. Nekatere se strogo držijo pravilnika, druge in imajo JV celo do 5. razreda ali pa vsaj do 3.

Za našo gospodično sem zvedala, da bosta na šoli, v katero jo želimo vpisati dva razreda z 21 učenci. Psihologinja me je obvestila, da bodo konec aprila ali v začetku maja organizirali srečanje bodočih prvošolcev, ko si bodo ogledali šolo in se srečali med seboj, tudi s tistimi, ki niso vključeni v bilžnji vrtec. Tako da bo vabljena tudi najina hči.

V službi mi je šefica spet v pogovoru dejala "malo za šalo malo zares", da upa, "da bom hčerko vpisala k nam", a sem jo ustavila in ji dala jasno vedeti, da tega ne bom naredila, ker je najino mnenje, da je za otroka dobro, da hodi v šolo v svojem okolju in tam sklepa prijateljstva. Sem ji rekla, da od mene kot delavke lahko zahteva, kar hoče, kar se mene tiče, otroka pa ne bom mešala v svojo službo. Upam, da ne bo kakšnih negativnih posledic tega pogovora.user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 147
   RE: Prvošolčki 2015
15.3.2015 9:02:08   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

lili, sem ti pa fauš, da tvoja mala poje v 10ih minutah! Sva ravno računala z lubijem, kam hudiča gre najin čas! Spiva manj kot drugi, tvja nimamo in ga ne gledava, kot večina drugih vsaj 1-2h/dan (anketa med njegovimi sodelavci;),... kam hudiča gre najin čas? In sva ugotovila, da večinoma za kuhanje in prehranjevanje najinih mladičevuser posted image .


Ronja, nikoli ne boš tega razumelauser posted image ........ker je nekaj resnice v reku, da je dobra organizacija že pomeni pol dela opravljenega......pa še spim običajno lahko 8 ur na dan in kak film pogledam, pa knjigo preberem......vsak ma pač svoje prioritete......

Zjutraj pa pri meni ni trte mrte......ob tej in tej uri je pač treba biti v šoli, če se zjutraj prej je, se vstane nekaj minut prej.....ni pa treba imeti doma eno uro zajtrka zaradi tega, če pa želi dete jesti eno uro, pa pač starš poskrbi, da dete vstane eno uro prej....čisto enostavno........samo naša se komot naje tudi v 10 minutah zjutraj......

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 148
   RE: Prvošolčki 2015
16.3.2015 13:27:36   
aprilčica07
Naša dva zjutraj spijeta le mleko oziroma kakav, kašen keks in že gremo. Vstaneta takoj po 6, najkasneje ob 6 30 smo že na poti. Začetek je bil sicer naporen, zdej pa nam kar dobro gre. Ob 19 30 sta več ali manj že v postelji user posted image
sicer je zjutraj orto kriza (so izjeme, itak), ampak načeloma se tega urnika moramo držat.

Za jutranje varstvo res upam, da ne bo težav, se mi zdi vseeno premajhen, da bi skoraj eno uro sam čakal in blodil po šoli.

_____________________________


Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm


(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 149
   RE: Prvošolčki 2015
16.3.2015 14:23:23   
petea
IZVIRNO SPOROČILO: aprilčica07
Za jutranje varstvo res upam, da ne bo težav, se mi zdi vseeno premajhen, da bi skoraj eno uro sam čakal in blodil po šoli.


Kako sam?
Saj verjetno pride tako zgodaj vsaj še nekaj otrok in se lahko družijo.

(odgovor članu aprilčica07)
Neposredna povezava do sporočila: 150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





BLOG: Danes sem slaba mama
Slaba mama. Danes sem slaba mama. Zjutraj sem ti oblekla prvo stvar, ki mi je prišla pod roke, niti pogledala nisem ali ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?