|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nemirna med dojenjem!
21.9.2005 14:14:40   
Nejči
Zanima me ali se je že kateri dogajalo to kar se ves čas meni, da otrok zelo nemirno je! Neja namreč ves čas dojenja maha z rokcami in se zvija sem in tja, pa mnogokrat spusti cisternico in potem znova zagrabi! Nimam pojma, kaj bi bilo vzrok temu, ali se kateri sanja, kaj bi lahko bilo. Se pa to dogaja ze od vsega zacetka. Zdaj je stara 2 meseca!
Pa se to - zdi se mi, da imam zadnje dni manj mleka oz. naš angelček več poje, saj sem si prej po vsakem dojenju še izčrpala 20ml, zdaj pa še komaj pokrijem dnp flaške. Jem on pijem pa kot prej, tudi počivam in nič se nisem zasekirala! Je tudi kateri od vas nihala količina mleka? Ali se je potem spet normaliziralo, ali to pomeni, da mi bo vedno bolj primanjkovalo mleka?

Hvala za pomoč že vnaprej!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Nemirna med dojenjem!
21.9.2005 14:18:14   
Anonimen
Otroka med dojenjem dvigni, da podre kupček, verjetno se zato zvija in odstavlja.

Ne, mleka ti ne primanjkuje, svetujem ti, da sploh nehaš pumpat po podoju, ampak pristavi malčico kadar pač želi. tako se mleko najbolje proizvaja.

(odgovor članu Nejči)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   Nemirna med dojenjem!
21.9.2005 18:16:15   
sky
Moja mala se začne zvijati, metati sem in tja ter "bategovati" bradavico, ko po njenem mnenju ne teče več dovolj močno. Je pa pravi "požeruh" in zelo hlastno pije. Jaz jo potem kar kmalu prestavim na drugo stran, saj bi drugače ostala brez bradavic.
Vmesno podiranje kupčka je pa pri nas pravi križ, čeprav se trudimo, ker mala ogromno poliva. Je pa skoraj vedno tako huronsko dretje, da jo moram dati takoj nazaj na hrano.
Vem, da se nekatere omenjale možnost soora (gobic), če otrok nemirno vleče in se ves čas premetava. Preveri, kako je pri njej.
LP,Saša

(odgovor članu Nejči)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Nemirna med dojenjem!
21.9.2005 21:53:07   
Nejči
Kupček sicer vedno lepo podremo, velikokrat tudi vmes, a na žalost nič ne pomaga. Sky, a mi lahko poveš kaj več o tem sooru, ker mi ni preveč poznano?

Hvala,
Nejči

(odgovor članu Nejči)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Nemirna med dojenjem!
22.9.2005 10:22:09   
sky
Gobice ali soor povzroča glivica. Znaki so:
- otrok noče jesti, ker ga pečejo usta;
- na notranji strani lic, po jetiku in nebu se pojavijo bele lise, ki jih je težko obrisati;
- dojenčki dobijo okoli zadnjika izpuščaj, ki je videti kot vneta ritka (včasih se okužba razširi skozi prebavila in se razmnoži okoli zadnjika);
Preveri torej, če ima Neja v ustecah lise (pa ne po hranjenju, ko so bela od mleka). Če jih ima in jih nežno poskusiš obrisati z robcem, pa gredo s težavo proč, lahko da ima soor.
Zdravi se npr. z Daktarinom. Mi smo ga sicer dobili na recept, baje pa ga lahko tudi kupiš.
Drugače pa lahko še malo pobrskaš na forumu Novorojenček, dojenček, kjer so stare debate na to temo.
LP,Saša

(odgovor članu Nejči)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Nemirna med dojenjem!
30.9.2005 22:47:17   
Nejči
Hvala ti Sky. Sem preverila, a nič odkrila!

Nejči

(odgovor članu Nejči)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?