Joanfaca
|
Živjo, ker je to moja prva nosečnost in se mi v bistvu ntii ne sanja, kaj sploh počnem, sem se tudi jaz s temi težavami obrnila na svojo ginekologinjo. Edina razlika je v tem, da sem imela jaz "menstrualne" krče že dober teden preden sem sploh naredila test in sem bila prepričana, da bom pač dobila zgodnjo menstruacijo :) ko sem se šla h ginekologinji naročit za prvi pregled, sem jo vprašala še glede teh krčev (imela sem občutek, kot da se mi maternica potiska navzdol) in je rekla, da je to povsem normalno, ker se maternica širi in da ni prav nobenega razloga za skrb, razen če se bolečina pojavlja samo na eni strani in/ali je zelo izrazita (da se ti zdi, da te nekdo z nožem para od znotraj) - to naj bi bil znak izvenmaternične nosečnosti - ali če bolečine spremlja sveža kri. Rekla mi je, da je tudi rahel rjavkast izcedek povsem normalen, če ga ni preveč in če ni sledov sveže krvi. Na tvojem mestu se torej ne bi preveč sekirala, če pa bi se rada povsem prepričala, pa mislim da je povsem normalno, če ginekologinjo pokličeš in jo povprašaš. Predvidevam, da so vajene prvih nosečnic, ki pač še ne vemo, kako stvari potekajo in kaj je normalno :)
|