|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: II pričakujemo MAJA 2016
18.5.2016 12:26:05   
Damuš

IZVIRNO SPOROČILO: Janchek81


Čaki .. sam mal ... delovna doba ti teče v vsakem primeru, če imaš pogodbo o delavnem razmerju, .. če pa delaš na črno pa logično, da ti ne teče ... prispevke pa vse ostale dajatve se pa valda pozanimaš 1x letno ( vsaj jaz se ), če so bili plačani ane...
Drgač pa ... al si doma na socialni, ki je maximalna 300€, al pa delat za minimalca ( neto 530€ + malca in prevoz - prevoz more biti po zakonu plačan vsaj 60% ),... tuki ni računice. Otroške ne dobivaš tok visoke, da bi se ti lahko splačalo biti raje doma kot pa delati. Tko, da ... sploh ne razumem vsega tega folka, ki kar nekaj bluzi, da se mu za minimalca ne splača delat .. splača se že, če si želiš sploh delati .. izgovore pa lahko iščejo kje drugje ...
Vseeno je bolje delat za minimalca kot pa bit doma in mislt kok si na boljšem....ker nisi!
Ti kar lepo pogumno ... pa glej da se izkažeš in dobiš službo user posted image



Če prispevki niso plačani, ti tud delovna doba ne teče. A ni logično? Vsi ti ljudje, o katerih sem prej govorila so imeli rede pogodbe za NDČ. So bili pač časi, ko nihče ni pšreverjal plačila prispevkov.

Janchek ... jaz nisem na socialni. Niti mi ne bi pripadala, tud če bi hotla bit. Ves denar, ki ga zaslužim, zaslužim sama.
Sicer me pa nisi razumela.

Da se mi ne splača delat za minimalca, sem mislila tako: sedaj sem doma, mala ni v vrtcu (torej recimo prihranim 200 € (priznam, pojma nimam kolk sploh pride vrtec). Pogodbeno zaslužim od 150 do 400€ na mesec (odvisno od sezone). Ves čas sem doma, delo lahko recimo prilagajam glede na razmere in potrebe.


Če bi pa bila v službi bi morala plačevati vrtec (če dobim sedaj službo, celo privat varuško, ker je vrtec polno zaseden in ne sprejemajo več). Torej minimalna plača, minus 200 €. Plus 40 minut vožnje v eno smer. Plus delo v petek in svbetek, v dveh izmenah (govorim konkretno za to del. mesto, kjer imam razgovor.
Ok, razumem, da so dolžni plačat potne stroške. Ampak če jaz navedem en drug naslov, ki je bližje del. mestu, jim seveda ni treba. In zdaj boš rekla, zakaj sem dala drug naslov. Zato, ker me sicer sploh na razgovor ne bi povabili. Torej ... potnih stroškov ni plačanih. Ok, moja krivda. Ampak ne spremeni situacije, ne? In koliko mi potem ostane od plače? NIČ! Pogodbeno delo v tem primeru seveda odpade.

Kot sem rekla - edina korist bi bila plačana delovna doba in pa nove izkušnje (ki seveda tudi štejejo).

Mimi_ka, ja tudi zame je pomembno, da nisem samo doma, da pridem med ljudi, da pridobivam izkušnje. Ampak trenutno jaz vse to imam. No, ok nove izkušnje vedno pridejo prav.


pa še to Janchek ... nas moja minimalna plača ne bo rešila, če bi mož ostal brez službe. tega se oba zavedava. Se pa oba strinjava, da bi jaz ostala doma, če bi s pogodbenim delom zaslužila vsaj 400€ na mesec (redno).

(odgovor članu Janchek81)
Neposredna povezava do sporočila: 376
   RE: II pričakujemo MAJA 2016
18.5.2016 12:44:26   
Janchek81
Damuš nbenga ne bi REŠILA minimalna plača, vseen pa bi vsaj nekej mel....nekdo, ki ne prejma NIČ, verjem da jim tud 630€ pride prekleto prav ...

(odgovor članu Damuš)
Neposredna povezava do sporočila: 377
   RE: II pričakujemo MAJA 2016
18.5.2016 12:54:50   
Damuš

IZVIRNO SPOROČILO: Allstar

Neeeee, ne se sekirat, tudi če bi bila, menda ni nobene panike user posted image . Tiste, ko ste že dlje časa tukaj, veste, da sem tudi sama že imela paniko, ker sem jedla protibolečinske tablete in me je potem ginekolog spravil v dvom, da mogoče sem pa nosečauser posted image . No, nisem bila, ampak tudi če bi bila, menda ne bi bilo kaj narobe user posted image


Upam da res.
Sej a ne ... mi je več kot kristalno jasno, da nisem noseča ... pa mi je vseeno slabouser posted image
user posted image . Ah ja ...

Madjanca si testkala? In kako kaže? Držim pesti!

(odgovor članu Allstar)
Neposredna povezava do sporočila: 378
   RE: II pričakujemo MAJA 2016
18.5.2016 13:19:37   
Ashatan

IZVIRNO SPOROČILO: Janchek81


IZVIRNO SPOROČILO: Ashatan

Meni osebno, se ne splača v službo, ker bi dejansko bili s tem celo v minusu finančno gledano. Ampak ok, jaz sem doma s štirimi otroci, država mi plača prispevke in zavarovanje, denarja pa seveda za to ne dobim nobenega. In dejansko sem več kot zaposlena cele dneve, pa nimam dopusta, bolniških in vikendovuser posted image . Si pa nisem nikoli mislila, da bom končala doma kot gospodinja, verjetno nisem študirala za touser posted image . Ampak tako se pač včasih v življenju obrne in veliko zarečenega kruha poješ, sploh ker sem večno trdila da kariera in največ eden otrok je zame edina opcija.


Zgleda, da vam nič ne manjka ja,....kaj pa če tvoj zgubi službo?
Sory, sam iskrena bom, ampak jaz si ne bi upala v teh časih user posted image In ... ne vem kako ste lahko tko ozkogledni, da bi bli v minusu, si kdaj nardila računico? Glede na to, da maš tok otrok maš tud že za tretjega zastonj vrtec, + to, da si brezposelna mate tok nižje plačilo vrtca, ker se ena plača razdeli na 5 ljudi ....


Zgleda da nam torej res nič ne manjka ja. Je čutiti tukaj zavist? Ker bogati že nismo, imamo pa za sproti iz občasno za kak priboljšek in počitnice.
Kaj pa če jutri umre? Ali pa kaj če mu asteroid na glavo pade? Za te primere je dobro življenjsko zavarovan na dveh mestih, tudi jaz sem življenjsko zavarovana. In tudi če ga odpustijo, ima še vedno dve zdravi roki in nogi in tudi jaz jih imam. In vedno nekaj rezerve na računu, za kak mesec ali dva, ko bi morda bil brez zaposlitve. Pa mi povej, kdo še to dandanes ima in kdo tako daleč razmišlja? Midva več nimava dvajset let in oba imava že toliko življenjskih izkušenj, da veva kako je ostati in brez službe in sam z vsem.
Glej, to je en tvoj pogled, tvoje mnenje in tako vrednotiš pač svet, v prepričanju, da nekdo ki je doma in ne hodi v službo, je enostavno najbrž najmanj len in se ne trudi in živi na račun države in molze.
Če sva delala računico? Pa najbrž da sva jo bila sposobna narediti user posted image In tudi to, koliko je vredno to, da imajo otroci nekoga doma, je treba misliti tudi na njih in ne vedno na denar in dobrine.

In to, da sem jaz doma, je dogovor med nama, konec koncev sem jaz delala ko sva se spoznala, bila samohranilka z dvema otrokoma in službo. Ampak, ker je on vdovec z dvema otrokoma, sem čez noč dobila štiri otroke in sva se dogovorila, da jaz ostanem doma, ker drugače ne bi šlo, konec koncev je on službeno odsoten po 15 ur dnevno da finančno skrbi za nas, a naj otroci potem na pol na ulici živijo in čakajo še mene, da pridem enkrat popoldan vsa utrujena domov? Kdo jih bo pa v šolo peljal vsaki dan in iskat šel, razvažal po različnih dejavnostih, zdravnikom, zobarjem, ortodontom.....in verjemi, štirje otroci nimajo nikoli nič na isti dan ali isto uro. Da ne začnem koliko časa traja samo štirim preveriti znanje, naloge, torbe.....Sicer pa, a si že kdaj pomislila, da celo naša mačehovska država, ki samo jemlje in jemlje vrednoti nekoga, ki ima štiri šoloobvezne otroke doma, da je to vredno toliko kot zaposlitev in mi za to celo dodeli status in plača za to prispevke? Ti boš me pa sedaj sodila. Najprej stopi v te čevlje, kako naporna in predvsem odgovorna je moja neplačana služba. A sem jo izbrala in jo živim.

In ne, ne molzeva države s tem, da štepava otroke in živiva od otroških dodatkov, ker si zgleda pomislila tudi na tole. Kot sem že navedla, jaz sem prišla v ta zakon z dvema in prav tako on. Splet okoliščin pač in ne "razplod" z namenom prejema OD. In OD tudi nimava niti slučajno najvišjih in polnih in nič brezplačnega, čisto lepo sva plačevala vrtec vsem po vrsti in sedaj položnico za šolo, položnice za interesne dejavnosti.....
Lahko bi se pa jaz še kar šlepala na državo, jaz bi ostala navidezno samohranilka in imela vse zastonj, on bi dalje bil vdovec in prav tako imel nekaj privilegijev. Pa nisva takšna. Poročena sva, nee živiva od države in ne prenašava je okoli. Dobiva le tisto, kar nama po zakonu pač pripada in mož krepko pljune v roke za plačo.
Zato prosim, v bodoče se malo zadrži s komentarji, ker si tudi nekaj puncam s tem prav malo piknila v zadeve, katere se te ne tičejo, punc osebno tudi ne poznaš, ne situacij, prav tako kot mene ne. In konec koncev, tudi hladilnika nikomur od nas ne polniš in ne boš skrbela za nikogar, ki bo morda ostal brez službe.

Se res opravičujem vsem, ampak tole je pa piknilo in si tega ne dovolim, prav tako me je zmotilo komentiranje vaših situacij in sem pač morala.

(odgovor članu Janchek81)
Neposredna povezava do sporočila: 379
   RE: II pričakujemo MAJA 2016
18.5.2016 13:33:00   
Damuš

IZVIRNO SPOROČILO: Janchek81

Damuš nbenga ne bi REŠILA minimalna plača, vseen pa bi vsaj nekej mel....nekdo, ki ne prejma NIČ, verjem da jim tud 630€ pride prekleto prav ...



Veš, janchek ... mogoče pa imajo "nekej", samo da ti tega ne veš. Al pa se ti enostavno zdi, da ni nič vredno, ker ni uradne pogodbe? Tudi delo mimo pogodbe (na črno) je nekaj vredno, dobivaš izkušnje itd. Ampak za današnje delodajalce (in očitno tebe) ne velja nič, ker pač ni uradnega žiga gor.

(odgovor članu Janchek81)
Neposredna povezava do sporočila: 380
   RE: II pričakujemo MAJA 2016
18.5.2016 13:33:41   
Janchek81
Ashatan napisala sem svoje mnenje...zavist? user posted image Ne vem zakaj si tako odreagirala kot da te napadam, ....
Mava pač čisto drugačen pogled na svet ... in hvala bogu da vam nič ne manjka. To, da si doma in da imajo otroci NEKOGA je res super, ampak tukaj bi že spet lahko diskutirala o tem, da niso otroci med svojimi vrstniki ( že pri svoji sem opazila kako zelo ji je manjkala družba, ker nismo vrtca dobili in letos ko je v vrtcu je res ratala tisto kar dejansko mora otrok biti ).

In ne, ne molzeva države s tem, da štepava otroke in živiva od otroških dodatkov, ker si zgleda pomislila tudi na tole
Iskreno, tud pomislila nisem na to user posted image žal nisem une sorte, ki bi dejansko vedno pomislila na najslabše ane oz. bi mislila,kako lahko nekateri živijo na račun drugih user posted image

O tej navidezni samohranilki in on vdovec pa ... NO COMMENT ... ta država je tok požrešna ( na žalost ) da preverjajo že vsak drek .. resno .. sama imam za sabo dokej 'žalostno' zgodbo, in ker sem valda hotla, da se zadeve papirno uredijo, so me tud na dom pršli gledat, če živim sama z otrokom ali je še nekdo vmes pa bla bla ... tko, da šlepat se v tem primeru tud žal več ne morš user posted image edin, če se skrivaš svetu, kar pa tud ne gre ...

Zato prosim, v bodoče se malo zadrži s komentarji, ker si tudi nekaj puncam s tem prav malo piknila v zadeve, katere se te ne tičejo, punc osebno tudi ne poznaš, ne situacij, prav tako kot mene ne. In konec koncev, tudi hladilnika nikomur od nas ne polniš in ne boš skrbela za nikogar, ki bo morda ostal brez službe.
Bejb..piknilo je tebe user posted image samo piknilo te je zato, ker si mene totalno narobe razumela in si sprožila obrambni mehanizem in odreagirala kot si. Jaz sem pa samo napisala svoje iskreno mnenje, ki ni bilo nikjer zapisano, da mislim karkoli slabega user posted image žal, si ti tko dojela. Verjemi pa mi, da govori v imenu sebe in ne drugih punc, ok, ker bi lahko tudi o tem marsikaj napisala, samo ene se raje zadržijo komentarjev, raje so tiho in grejo naprej, jaz sem pa iskrena in direktna in napišem kar mi pač gre .. na konc koncev smo odrasli in mislm, da se ne kregamo ampak diskutiramo - edino, če si ti pač vzela to drugače user posted image

(odgovor članu Ashatan)
Neposredna povezava do sporočila: 381
   RE: II pričakujemo MAJA 2016
18.5.2016 13:36:04   
Damuš

IZVIRNO SPOROČILO: Ashatan

Se res opravičujem vsem, ampak tole je pa piknilo in si tega ne dovolim, prav tako me je zmotilo komentiranje vaših situacij in sem pač morala.


Sem že mislila, da sem edina, ki mi pisanje od Janchek stopi na žulj vsake toliko.

Sit lačnega ne razume in ga nikoli ne bo razumel. Ni vredno sekiranja.

(odgovor članu Ashatan)
Neposredna povezava do sporočila: 382
   RE: II pričakujemo MAJA 2016
18.5.2016 13:36:43   
Janchek81
IZVIRNO SPOROČILO: Damuš


IZVIRNO SPOROČILO: Janchek81

Damuš nbenga ne bi REŠILA minimalna plača, vseen pa bi vsaj nekej mel....nekdo, ki ne prejma NIČ, verjem da jim tud 630€ pride prekleto prav ...



Veš, janchek ... mogoče pa imajo "nekej", samo da ti tega ne veš. Al pa se ti enostavno zdi, da ni nič vredno, ker ni uradne pogodbe? Tudi delo mimo pogodbe (na črno) je nekaj vredno, dobivaš izkušnje itd. Ampak za današnje delodajalce (in očitno tebe) ne velja nič, ker pač ni uradnega žiga gor.



Veš, kaj .. se mi resnično ne da tukej pisati in razpravljati, ker zgleda, da ste pač žal narobe razumel..
nikjer niti z enim stavkom nism bla nesramna ali pa napisala, da kej ni vredno!
Če pa niste sprejele kot diskusije pa ... user posted image

< Sporočilo je popravil Janchek81 -- 18.5.2016 13:39:05 >

(odgovor članu Damuš)
Neposredna povezava do sporočila: 383
   RE: II pričakujemo MAJA 2016
18.5.2016 13:42:09   
Damuš

IZVIRNO SPOROČILO: Janchek81

IZVIRNO SPOROČILO: Damuš


IZVIRNO SPOROČILO: Janchek81

Damuš nbenga ne bi REŠILA minimalna plača, vseen pa bi vsaj nekej mel....nekdo, ki ne prejma NIČ, verjem da jim tud 630€ pride prekleto prav ...



Veš, janchek ... mogoče pa imajo "nekej", samo da ti tega ne veš. Al pa se ti enostavno zdi, da ni nič vredno, ker ni uradne pogodbe? Tudi delo mimo pogodbe (na črno) je nekaj vredno, dobivaš izkušnje itd. Ampak za današnje delodajalce (in očitno tebe) ne velja nič, ker pač ni uradnega žiga gor.



Veš, kaj .. se mi resnično ne da tukej pisati in razpravljati, ker zgleda, da ste pač žal narobe razumel..
nikjer niti z enim stavkom nism bla nesramna ali pa napisala, da kej ni vredno!
Če pa niste sprejele kot diskusije pa ... user posted image


Nam pa razloži, če smo narobe razumeli. Zakaj si zdaj kar užaljena?

(odgovor članu Janchek81)
Neposredna povezava do sporočila: 384
   RE: II pričakujemo MAJA 2016
18.5.2016 13:42:28   
Janchek81

IZVIRNO SPOROČILO: Damuš


IZVIRNO SPOROČILO: Ashatan

Se res opravičujem vsem, ampak tole je pa piknilo in si tega ne dovolim, prav tako me je zmotilo komentiranje vaših situacij in sem pač morala.


Sem že mislila, da sem edina, ki mi pisanje od Janchek stopi na žulj vsake toliko.

Sit lačnega ne razume in ga nikoli ne bo razumel. Ni vredno sekiranja.



Zakaj stopi na žulj?
A sem kero s kakšno besedo užalila?
Veš kok punc je tukaj, ki se bojo ene strinjale z amno, ene s tabo ... veš kok npr sem pred časom dobila mailov, da ne razumejo teh, ki pač nočejo delati za minimalca ... ampak ves še ta čas ni bilo na forumu zgleda ...
In kaj je bolje .. da si tiho, si med seboj pišeš po ZS, ali da pač napišeš svoje iskreno mnenje in podiskutiraš, ker želiš razumeti?
A sem katero blatila, da je lena, da se ji ne da, .. al sm napisala svoje mnenje ...
Npr Ashatan je napisala svojo zgodbo po kateri jo razumem ... ampak poznam pa veš kok punc ( prijateljic ), ki so raje doma, same ( nobene družine ) in prbijajo, da niso one študirale zato, da bojo za minimalca delal ... pismo, jaz sem tud začela 15 let nazaj delat za minimalca pa z visoko šolo, pa kaj pol ... sem pa trenutno zdej tle k sm .. pa delč od tega, da je men postlano z rožicami, da ne bo neposrazuma ... ste premal časa tukej, da bi poznale mojo zgodbo user posted image

(odgovor članu Damuš)
Neposredna povezava do sporočila: 385
   RE: II pričakujemo MAJA 2016
18.5.2016 13:44:04   
Janchek81
Damuš užaljena? user posted image nehej no, prosim te ... sem napisala, gre za diskusijo ... z veseljem razložim, samo, nočm, da bi potem razumele kot 'napadanje' oz. 'zavist' ali, da koga sodim, ker nisem take sorte ženska, delč od tega user posted image
In še enkrat .. nimam za kej bit užaljena user posted image če povem svoje mnenje in se ne skrivam za privat sporočili ...

(odgovor članu Janchek81)
Neposredna povezava do sporočila: 386
   RE: II pričakujemo MAJA 2016
18.5.2016 13:49:57   
Janchek81
madjanca povej povej povej, si testkala??????

(odgovor članu Janchek81)
Neposredna povezava do sporočila: 387
   RE: II pričakujemo MAJA 2016
18.5.2016 14:01:32   
Ashatan
Janchek, najprej vprašaj, nato počakaj na odgovor in šele nato sodi, če se ti zdi potrebno. In še vedno ne boš poznala cele zgodbe vsake posameznice, konec koncev je to forum o zanositvi, to je tisti edini člen, ki nas druži in ne forum o življenjskih izpovedih in iskanju mnenj o našem življenjskem slogu in službenih odločitvah. Še enkrat, mislim da nobeni od nas še nisi napolnila hladilnika in ga tudi ne boš. ZS pa nobenega nisem ne poslala in ne prejela.

In vsi štirje otroci so hodili v vrtec, med vrstnike, so socializiraniuser posted image in hodijo na popoldanske interesne dejavnosti. Tudi na kakšno kopanje gremo, na pico, v kino.....in počitnice, imajo kolesa, rolerje, skiroje...čeprav jih podedujejo od starejšega...V kratkem se selimo in bodo imeli vsak svojo sobo. V bistvu smo čisto normalni, čeprav jaz ne hodim v službo. In edini na svetu, bi se samo mož lahko obregnil ob tole, da sem doma in nas on preživlja. Pa še nikoli ni rekel nič na ta račun, samo pohvali me in je hvaležen za to, da sem to prevzela nase. Torej ne vem kdo točno si ti, da bi mene ali katero koli drugo tukaj sodila.

(odgovor članu Janchek81)
Neposredna povezava do sporočila: 388
   RE: II pričakujemo MAJA 2016
18.5.2016 14:03:05   
Allstar

IZVIRNO SPOROČILO: Janchek81


Zgleda, da vam nič ne manjka ja,....kaj pa če tvoj zgubi službo?
Sory, sam iskrena bom, ampak jaz si ne bi upala v teh časih user posted image In ... ne vem kako ste lahko tko ozkogledni, da bi bli v minusu, si kdaj nardila računico? Glede na to, da maš tok otrok maš tud že za tretjega zastonj vrtec, + to, da si brezposelna mate tok nižje plačilo vrtca, ker se ena plača razdeli na 5 ljudi ....


Oprosti Janchek81, ampak tokrat se tudi meni zdi malo preveč "vtikanja nosu" v tuje zadeve. Ja, forum je zato, da lahko poveš svoje mnenje. Ponavadi glede splošnih stvari, ali glede tega kar te nekdo vpraša, ali mogoče za podajanje kakšnih dobronamernih nasvetov, v našem primeru za debato o skupnem čakanju na +.....Ampak tole zgoraj in par stvari, ki si jih napisala Damuš, se tudi meni zdi zelo žaljivo. Ni prav, da se spuščaš v osebne stvari od nekoga, ki ga sploh ne poznaš in sploh ni prosil za kakšno mnenje. Na takšen način res lahko zelo užališ ljudi - to pa tudi namen foruma ni. Namen od Damuš je bil, da sporoči, da ima razgovor in da naj držimo pesti. Gre delat, poleg tega, da tako ali tako že sedaj doma dela pogodbeno). Razvije pa se debata še do tega, da se Ashatan sprašuje, če si je kdaj naredila računico? Veš, meni izgleda (oz. se bere) inteligentna oseba, ki skupaj z možem vodi 6 člansko družino, gradi hišo in uskljajuje dejavnosti vseh članov in za moje pojme je sposobna narediti računico in tudi plane za naprej. Če pa njen izgubi službo, je pa tudi čisto njun problem (ljudje to dnevno uspešno rešujejo) in ne forum debata.
Jaz imam službo, moj tudi ima službo, a kje piše da ne moreva biti oba brez čez pol leta? In niso vsi ljudje, ki so doma za v isti koš. Eni so res leni ja in se res vprašaš kje imajo pamet.....ampak nekateri pa imajo svoje premišljene razloge, ki so samo njihovi. In kaj me je življenje do sedaj naučilo? Nikar ne sodi nekoga, dokler nisi prehodil milje v njegovih čevljih.

Punce, meni je ta forum všeč ravno zato, ker je pozitiven in brez žaljenja....poskusimo ga takšnega ohraniti.....
In....madjanca kje za vraga hodiš s tvojo debato o rožah?? user posted image

(odgovor članu Janchek81)
Neposredna povezava do sporočila: 389
   RE: II pričakujemo MAJA 2016
18.5.2016 14:03:35   
madjanca
Hej punce. Ja moje roze bo danes ocitnono odpihnilo. Tuhtam, da bi jih dala nazaj notri.. user posted image

Kar pa se testkanja tice.. navsezgodaj zjutraj sem se le odlocila, da naredim test. In seveda, kakor sem raztresena oseba, nisem nasla testov in ko koncno enega najdem, zacnem iskat primeren kozarcek za lulanje, med tem pa ugotovim, da je ura ze veliko in mi testkati ne bo uspelo. Tale splet okoliscin je pripomogel k temu, da sem prisparala en test, saj se je tekom dopoldneva iznenada pojavila moja user posted image in sedaj sem oblezala. Tako, da me danes zvecer caka kozarec vina z mojim dragim in psihicno pripravljanje na moj zadnji boj te pomladi..

Vidim pa, da ste ve kar konkretno klepetale. Po eni strani bi se tudi jaz pridruzila vasi debatki, samo se mi zdi, da ste premocne sogovornice zame in bi hitro naredila kak kazim user posted image

(odgovor članu Janchek81)
Neposredna povezava do sporočila: 390
   RE: II pričakujemo MAJA 2016
18.5.2016 14:05:50   
Janchek81

IZVIRNO SPOROČILO: Ashatan

Janchek, najprej vprašaj, nato počakaj na odgovor in šele nato sodi, če se ti zdi potrebno. In še vedno ne boš poznala cele zgodbe vsake posameznice, konec koncev je to forum o zanositvi, to je tisti edini člen, ki nas druži in ne forum o življenjskih izpovedih in iskanju mnenj o našem življenjskem slogu in službenih odločitvah. Še enkrat, mislim da nobeni od nas še nisi napolnila hladilnika in ga tudi ne boš. ZS pa nobenega nisem ne poslala in ne prejela.

In vsi štirje otroci so hodili v vrtec, med vrstnike, so socializiraniuser posted image in hodijo na popoldanske interesne dejavnosti. Tudi na kakšno kopanje gremo, na pico, v kino.....in počitnice, imajo kolesa, rolerje, skiroje...čeprav jih podedujejo od starejšega...V kratkem se selimo in bodo imeli vsak svojo sobo. V bistvu smo čisto normalni, čeprav jaz ne hodim v službo. In edini na svetu, bi se samo mož lahko obregnil ob tole, da sem doma in nas on preživlja. Pa še nikoli ni rekel nič na ta račun, samo pohvali me in je hvaležen za to, da sem to prevzela nase. Torej ne vem kdo točno si ti, da bi mene ali katero koli drugo tukaj sodila.


Si dobila občutek, da sem se obregnila ob tem,d a si ti doma???? No, če si dobila, ti povem, da si narobe razumela, ok ...
In forum je forum ... če pogledaš npr teme za nazaj 'pričakujemo MESEC' smo mele debate o vsem ... ne samo o zanositvi, to so pač forumi, ki so debate take in drugačne .. obenem smo se ene še celo spoznale tudi osebno, ene pa pač ne ...
Nobena pa ni nobene NIKOLI sodila in tako tudi jaz ne.
Tudi prav imaš, nobeni ne bom napolnila hladilnika, tudi ne vem ubistvu zakaj bi ga? To je pa potem že FB, k se zberemo mamice skupaj in pomagamo drugim mamicam .. pa še to je prišlo enih novic zdaj ven, da je šlo za navadno nategovanje - pa pustmo ...
Moraš pa vedeti da so forumi predvsem za diskusijo ... in nikakor ne za obsojanje ...

Še vedno .. in vsakič, pa sem počekirala tukaj gor, da vidim katere od 'naših' ki smo ble takrat v temah so pričakale + in se veselila z njimi ... in da ne bo pomote, tudi z drugimi ..

No, pa da te vprašam .. kater krog je za vama?

Še vedno pa čakam na madjanca in njen plusek user posted image

(odgovor članu Ashatan)
Neposredna povezava do sporočila: 391
   RE: II pričakujemo MAJA 2016
18.5.2016 14:11:09   
Janchek81

IZVIRNO SPOROČILO: Allstar


IZVIRNO SPOROČILO: Janchek81


Zgleda, da vam nič ne manjka ja,....kaj pa če tvoj zgubi službo?
Sory, sam iskrena bom, ampak jaz si ne bi upala v teh časih user posted image In ... ne vem kako ste lahko tko ozkogledni, da bi bli v minusu, si kdaj nardila računico? Glede na to, da maš tok otrok maš tud že za tretjega zastonj vrtec, + to, da si brezposelna mate tok nižje plačilo vrtca, ker se ena plača razdeli na 5 ljudi ....


Oprosti Janchek81, ampak tokrat se tudi meni zdi malo preveč "vtikanja nosu" v tuje zadeve. Ja, forum je zato, da lahko poveš svoje mnenje. Ponavadi glede splošnih stvari, ali glede tega kar te nekdo vpraša, ali mogoče za podajanje kakšnih dobronamernih nasvetov, v našem primeru za debato o skupnem čakanju na +.....Ampak tole zgoraj in par stvari, ki si jih napisala Damuš, se tudi meni zdi zelo žaljivo. Ni prav, da se spuščaš v osebne stvari od nekoga, ki ga sploh ne poznaš in sploh ni prosil za kakšno mnenje. Na takšen način res lahko zelo užališ ljudi - to pa tudi namen foruma ni. Namen od Damuš je bil, da sporoči, da ima razgovor in da naj držimo pesti. Gre delat, poleg tega, da tako ali tako že sedaj doma dela pogodbeno). Razvije pa se debata še do tega, da se Ashatan sprašuje, če si je kdaj naredila računico? Veš, meni izgleda (oz. se bere) inteligentna oseba, ki skupaj z možem vodi 6 člansko družino, gradi hišo in uskljajuje dejavnosti vseh članov in za moje pojme je sposobna narediti računico in tudi plane za naprej. Če pa njen izgubi službo, je pa tudi čisto njun problem (ljudje to dnevno uspešno rešujejo) in ne forum debata.
Jaz imam službo, moj tudi ima službo, a kje piše da ne moreva biti oba brez čez pol leta? In niso vsi ljudje, ki so doma za v isti koš. Eni so res leni ja in se res vprašaš kje imajo pamet.....ampak nekateri pa imajo svoje premišljene razloge, ki so samo njihovi. In kaj me je življenje do sedaj naučilo? Nikar ne sodi nekoga, dokler nisi prehodil milje v njegovih čevljih.

Punce, meni je ta forum všeč ravno zato, ker je pozitiven in brez žaljenja....poskusimo ga takšnega ohraniti.....
In....madjanca kje za vraga hodiš s tvojo debato o rožah?? user posted image


Nikjer nism spraševala po osebnih zadevah, to bodi vsaj iskrena ...
Samo napisala sem lepo, da si žal ne bi upala ( to je bilo moje mnenje ) .. in čisto nikjer ni šlo za žaljenje, ...
Vprašanje o računici je bilo čisto navadno vprašanje in ne 'a si tok glupa, da si ne morš računice narest', ker nisem taka oseba, da bi koga obsojala ...
Pa ne bom zdej vsaki posebej razlagala kaj sem pač mislila in nikjer ni šlo niti za kanček vtikanja v druge ljudi, ker nisem tudi taka oseba ...

Pa pustmo to ...
Pa vedno bo tako, da se ne boste v vsem strinjale tukaj, žal je to tko ... in vse sprejmite kot diskusijo in ne kot žaljenje in napadanje, kaj šele vtikanja nosu v druge zadeve, ... ker forum ni ustvarjen za to, ok ...


(odgovor članu Allstar)
Neposredna povezava do sporočila: 392
   RE: II pričakujemo MAJA 2016
18.5.2016 14:15:14   
madjanca
Ampak vseeno, ne morem iz svoje koze in moram komentirat. Ze vnaprej prosim,da za nerazumevanja najprej vprasate mene in kaksno stvar obrazlozim, kako tocno mislim. Navsezadnje je vsaka pisna debata tezja, kot ustna, saj ne vemo s kaksnim tonom nasprotnik to pove in kaksne frise zraven poka.

Torej moje subjektivno mnenje je da ima v danasnjih casih vsak cisto svoj specificen primer in da je vprasanje o izgubi sluzbe vsakdanje.
Razumem, da se nekaterim ne splaca delati za minimalno placo in da nekateri raje delajo vsaj za minimalno placo zaradi izkusenj in poznanstev, ki lahko dolgorocno doprinesejo k nasem uspehu.

Vseeno pa bi se recimo v primeru stirih otrok odlocila ostati doma tudi sama. Recimo midva sva sama, pa kljub temu kdaj ne uspem postoriti vseh stvari.. sploh si ne morem predstavljati zraven se stirih otrok (niti ne vem, kako bo izgledalo to ko bom imela enega..). Da ne govorimo o tem, da je lahko tako stevilcna druzina le razplet okoliscin.

Razumem pa drugo stran, ki zagovarja kljub temu se sluzbo. V danasnjih casih se vseeno najdejo cvetke, ki najraje od vsega izkoriscajo drzavo.. in ce je teh okoli nas veliko, seveda najprej pomislimo na to..

Tako da ta debata bo vedno imela dva pola, na nas pa je, kako sprejmemo nasprotnikovo razmisljanje in razglabljanje o tem.

(odgovor članu madjanca)
Neposredna povezava do sporočila: 393
   RE: II pričakujemo MAJA 2016
18.5.2016 14:29:26   
Allstar
madjanca žal mi je za user posted image user posted image . Junij pa sploh nima druge, kot pa da bomo vse "tastare" na seznamu zelene user posted image !!!

(odgovor članu madjanca)
Neposredna povezava do sporočila: 394
   RE: II pričakujemo MAJA 2016
18.5.2016 14:30:22   
Janchek81

IZVIRNO SPOROČILO: Allstar

madjanca žal mi je za user posted image user posted image . Junij pa sploh nima druge, kot pa da bomo vse "tastare" na seznamu zelene user posted image !!!



Pazi se, te držim za besedo user posted image user posted image

(odgovor članu Allstar)
Neposredna povezava do sporočila: 395
   RE: II pričakujemo MAJA 2016
18.5.2016 14:31:12   
Allstar
user posted image user posted image user posted image user posted image MAJuser posted image user posted image user posted image user posted image

1.5.
user posted image Allstar, 8. krog, 0 otrokuser posted image

5.5.
user posted image Katriss, 10. krog, 0 otrokuser posted image

15.5.
user posted image Pikapoka1980, 2. krog po SS, 0 otrokuser posted image

17.5.
user posted image madjanca, 11. krog, 0 otrokuser posted image

20.5.
Storžek3, 4. krog, 2 otroka

22.5.
*tabu*, 1. krog po SS, 0 otrok

24.5.
Ashatan, 4. krog, 2 otroka

25.5.
Luminnel, 1. krog, 0 otrok

27.5.
Veronique, 1. krog po SS, 0 otrok

28.5.
mimi_ka, 1 otrok, 2. krog po SS

enkrat maja
Damuš, 3. krog, 1 otrok
user posted image Motauser posted image

user posted image user posted image user posted image NAVIJAČICEuser posted image user posted image user posted image
mojamiška, Katte, mimi_ka, talisman13


(odgovor članu Allstar)
Neposredna povezava do sporočila: 396
   RE: II pričakujemo MAJA 2016
18.5.2016 14:48:06   
Veronique
Joj madjanca zal mi jeuser posted image upam, da bo junij bolj uspesen!

Kar se tice sluzbe oz. biti doma pa sama ne morem kaj dosti povedati, razumem pa obe strani. Vrjamem tudi, da vsaka najboljse pozna sebe in svojo druzino in se zna pravilno odlociti, kaj jim najbolj ustreza. Sama se studiram in mislim, da bom tudi potem z user posted image ostala doma in se ne bo sel takoj v vrtec?! Ne vem.. si niti ne znam predstavljat, ce vam povem po resnici. Kar se prihodka tice pa sedaj delam preko SŠ in mi bo potem to najverjetneje kar manjkalo. Sploh nevem, ce v tem primeru kaj oz. koliko dobis od drzave. Mogoce pa ne bom doma pa bom se naprej delala (po 1 letu) pa bo v vrtcu? Ne vem, res.
Sploh pa se ne razmisljam o tem, ker je treba prvo priti do user posted image in nato do user posted image , to pa vprasanje kdaj se bo zgodilo.user posted image Je mogoce tu kaka studentska mamica, da bi mi povedala kako je?

(odgovor članu Allstar)
Neposredna povezava do sporočila: 397
   RE: II pričakujemo MAJA 2016
18.5.2016 14:50:56   
madjanca

IZVIRNO SPOROČILO: Allstar

madjanca žal mi je za user posted image user posted image . Junij pa sploh nima druge, kot pa da bomo vse "tastare" na seznamu zelene user posted image !!!


Ah zdaj sem se ze navadila na to. Pa ce ne uspe naslednji mesec, se zacnem pa z vrtnarstvom ukvarjat. user posted image

(odgovor članu Allstar)
Neposredna povezava do sporočila: 398
   RE: II pričakujemo MAJA 2016
18.5.2016 14:54:29   
Janchek81

IZVIRNO SPOROČILO: madjanca


IZVIRNO SPOROČILO: Allstar

madjanca žal mi je za user posted image user posted image . Junij pa sploh nima druge, kot pa da bomo vse "tastare" na seznamu zelene user posted image !!!


Ah zdaj sem se ze navadila na to. Pa ce ne uspe naslednji mesec, se zacnem pa z vrtnarstvom ukvarjat. user posted image


A pridš še k men kakšno rožco uštimat user posted image user posted image že ta mesec, ker naslednji pol ne bo šlo user posted image user posted image

(odgovor članu madjanca)
Neposredna povezava do sporočila: 399
   RE: II pričakujemo MAJA 2016
18.5.2016 15:19:03   
madjanca
Hehehe.. najprej morem izvesti projekt vrticek :) pa nastudirat setveni koledar user posted image

(odgovor članu Janchek81)
Neposredna povezava do sporočila: 400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Moški odrastejo šele pri 43 letih
Kot so ugotovili raziskovalci, lahko pričakujete, da bo vaš moški zares odrasel šele v srednjih letih. Moški namreč odra...
Četrtek je dan za seks
Strokovnjaki iz revije The Sun so našli idealen čas in dan za vse, tudi za strasten seks.




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?