|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Maternična pregrada in 1000 vprašanj
26.9.2005 11:44:29   
laky
Pozdravljene vse skupaj,
Spet se vračam na forum vendar pod drugo rubriko. Do zdaj ste mi vedno bile v veliko pomočuser posted image in za to sem vam res hvaležna. Pomoč oz. odgovore pa potrebujem tudi zdaj. Trenutno sem v zelo nemirni situaciji.user posted image V avgustu letos sem imela ss v 8.tednu nosečnosti (diagnoza: niso našli ploda). Bila sem na čiščenju. Zame je bilo to eno izmed najhujših obdobij v življenjuuser posted image user posted image . Samo trpljenje in zakaj vse touser posted image . Prejšnji teden sem bila pri G. na pregledu - prvi pregled po abraziji (zamenjala sem G in sem z novo zelo zadovoljna). G me je dala na UZ in ugotovila da imam maternično pregrado. user posted image Nato pa mi je rekla, da naj se sama odločim ali si jo bom dala odstranit ali bom poskusila znova zanosit in mogoče (ni 100%) tvegala ponovni splav. Bila sem v veliki dilemi,user posted image kaj naredit. Težko sem se odločila za poseg. Zdaj pa imam dvome. Ali je katera že imela opravljen ta poseg odstranitev pregrade, kako je vse skupaj potekalo, je bolelo, je imela katera kasneje kakšne probleme pri zanositvi, kdaj ste ponovno zanosile????user posted image user posted image Trenutno so mi dali še tablete(Steril), ki jih moram začet jesti ob pričetku naslednje M in do operacije, da se mi bo stanjšala sluz. Ali ste morale tudi vi jesti kakšne tablete in  ali ste jih jemale tudi po operaciji. Ali je ta operacija kaj vplivala na zanositev. Zelo me je vsega strah, še posebej tega da ne bi mogla imeti otrok, ker si jih zelo želiva z možem. Prvič nisem imela problemov z zanositvijo, potem pa je šlo vse narobe.
Prosim za odgovore čimprej, saj sem letos že čisto na dnu user posted image user posted image in le na takšen način, da mi ve svetujete in napišete svoje izkušnje se moje razpoloženje malo dvigne.

Hvala vsem.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Maternična pregrada in 1000 vprašanj
26.9.2005 12:12:34   
nynna
Jaz sem imela 3 cm pregrado in se odločila za odstranitev ker mi je tako predlagal dr. Tomaževič, ki me je tudi operiral. Operacija poteka pod anestezijo popolnoma neboleče drugi dan greš domov. Mene tudi po operaciji ni nič bolelo le prva menstruacija je bila malo bolj močna. Po posegu ne smeš imeti spolnih odnosov 14 dni potem pa lahko. Mislim da zanosiš lahko takoj.  Tablet nisem jemala nobenih ne prej ne pol. Odloči se za operacijo in ne reskiraj še enega ss.Poleg tega sem slišala da pregrada lahko ovira rast kakšne od okončin če ima otroček premalo prostora. Poseg je res zelo rutinski in opravijo jih veliko na dan saj ima zelo veliko žensk take težave. Lepo čimprej opravi s pregrado in začni delati na user posted image .

(odgovor članu laky)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Maternična pregrada in 1000 vprašanj
26.9.2005 12:33:38   
Vesna_2
pozdravljena,
tudi sama sem imela pred skoraj letom dni tako operacijo. poleg tega so mi naredili še laparaskopijo, tako da vem kako se počutiš. tudi meni so dali pred operacijo te tablete, da se mi je stanjšala sluznica. poleg tega pa so mi pri operacijo napikali tudi jajčnike da so (baje) omogočili proizvodnjo foniklov. sama operacija je potekala pod popolno anestezijo in gotova sem bila v 2 urah, potem pa sem bila še v bolnici 2 dni. če mi je operacija pomagala ti ne vem povedati, ker še nisem zanosila, tako da vsak mesec čakam, da se tisti user posted image  le ne bo prikazal, pa se je še vedno do sedaj, tako da čakam, in čakam , in čakam.....

(odgovor članu nynna)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Maternična pregrada in 1000 vprašanj
26.9.2005 18:35:53   
*Neja*
Pozdravljena!

Meni so pregrado odstranili pred 14 dnevi. Moram povedat, da je moja zgodba popolnoma enaka kot tvoja (splav...) in sem se takoj po postavljeni diagnozi odločila ZA operacijo. Vse je potekalo brez večjih težav, sicer pa so ti že moje predhodnice napisale potek zdravljenja. Aha... pa še to: ko se boš odločala, ti absolutno odsvetujem operacijo v SB Slovenj Gradec..., saj so iz mene naredili totalnega "invalida" (vneta vena na roki, kjer so mi dali narkozo), tako da ostajam v bolniškem staležu več kot 14 dni (priporočljiv stalež traja do enega tedna). Osebna zdravnica je potrdila popolno neprevidnost pri dajanju narkoze.

Drugače pa načeloma podpiram odstranitev pregrade. Skratka: vse za naše user posted image , ne?

Želim ti uspešen poseg in izražam željo, da boš čimprej user posted image .

(odgovor članu laky)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Maternična pregrada in 1000 vprašanj
27.9.2005 15:20:06   
laky
Neja,
Hvala ti za nasvet glede bolnice. Jaz sem na operacijo naročena v Bolnišnici Celje v začetku novembra. Zaenkrat sem zelo zadovoljna  s to bolnico in njenim osebjem. Pa me je kljub temu strah. Prav tako me je bilo tudi zelo strah čiščenja po ss, pa je šlo vse vredu. Upam, da bom tudi tukaj strah premagala. Ali si tudi ti morala jemati kakšne tabletke pred posegom zaradi stanjšanja sluznice?. Po kolikem času bom lahko potem zanosila.

Hvala ti za odgovore in upam da boš tudi ti čimprejuser posted image user posted image

(odgovor članu *Neja*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Maternična pregrada in 1000 vprašanj
27.9.2005 21:28:28   
rija
Pregrado si daj definitivno odstraniti!!! Četudi zanosiš, so lahko v poznejši nosečnosti težave zaradi pregrade. Verjemi, da ne želiš vedeti ali okusiti kakšne!

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu laky)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Maternična pregrada in 1000 vprašanj
28.9.2005 7:12:53   
mirjamca
Jaz sem sicer imela zelo majhno pregrado (cca 1 cm), po 2 SS pa je rekla G da je to ta vrag, ki dela težave in mi dala napotnico za odstranitev. Poseg sam ... je že na prejšnjih postih vse napisano: ni omembe vredno, takoj po posegu si fit. Jaz sem zanosila po enem ciklusu, sicer na zašetku malenkostno krvavela, ker se posteljica na enem mestu ni dobro prilepila ob steno maternice, kar je bila verjetno posledica odstranitve pregrade. Vendar se je vse izteklo (zaenkrat) dobro in sem že na polovici nosečnosti.
Poseg so mi opravili v Postojni (ni bilo potrebno čakati), tablet pa nisem jemala, ampak sem šla na poseg prvi dan ko sem bila po menstruaciji brez izcedka (mora biti sluznica kar najtanjša).

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Maternična pregrada in 1000 vprašanj
28.9.2005 8:14:21   
DrejcDrejc
Meni je G na UZ še pred zanositvijo ugotovila pregrado. Rekla je, da je mala, da se pa naj sama odločim, ali bi si jo dala odstraniti ali ne. Po prebiranju vsega živega in spraševanju sem se odločila, da zaenkrat ne bom odstranila pregrade in sicer zato, ker je majhna, in ker prej še nisem bila noseča. Pri tistih, ki še niso rodile, pa je menda lepa verjetnost, da ti med operacijo raztegnejo maternični vrat, kar ti potem pri nosečnosti lahko povzroča velike probleme. Pomislila sem, bomo poskusili, če pa pride do SS, grem na operacijo.
Na srečo je že naslednji mesec začela rasti pikica in nisem šla na nadaljnje preglede za pregrado, zdaj bo kmalu tista magična meja treh mesecev in upam, da bo vse okej, tudi v nadalje. Brala sem, da ima veliko punc še pregrado, pa so donosile normalno in rodile zdrave otročke.,

Je pa res, da če bi imela SS, bi si dala pregrado takoj odstraniti, zato to tudi tebi priporočam. Pregrada sicer ni nujno edini vzrok za SS, to moraš nujno vedeti! Pregrada je vzrok le, če se zarodek vgnezdi direkt na pregrado. Če pa se na normalno na maternično steno, pa so vzroki najbrž genetske narave.

_____________________________

Carpe diem!

http://drejcdrejc.moj-album.com
http://www.najblog.com/drejcdrejc/

(odgovor članu mirjamca)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Maternična pregrada in 1000 vprašanj
28.9.2005 14:10:15   
zrak
Pozdravljene vse,,
tukaj sem med novinkami in se prav dobro počutim med vamiuser posted image user posted image .
Pred enim mesecem sem imela histero.. in odstranitev septuma.. Ni bil velk 1 cm, toda leto nazaj sem imela ss in zdaj pa nama nikakor ne rata, tako da se g. odločil za poseb in jaz sem privolila. Poseg je bil brez težav in bolečin. Seveda sem bila v narkozi. Eno noč sem prespala v bolnici, pol pa še malo doma na bolniški.. Upam da bo šlo zdaj bolje in da bom kmalu ugledala user posted image .. enake želje tudi vam user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu laky)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Maternična pregrada in 1000 vprašanj
30.9.2005 12:30:32   
mai aleksander
Živjo.

Upam, da si se do sedaj že odločila za poseg, ker je to dejansko edina in najboljša stvar, ki jo lahko narediš. V kolikor posega ne boš naredila, se ti lahko zgodi, da boš imela za seboj mnogo spontanih splavov predenj ti bodo rekli, da je poseg potreben. Torej, če imaš steno, pojdi na poseg, ker sicer samo zgubljaš čas, poleg tega pa ti nihče ne more garantirati, da ga končno ne boš morala narediti. Zadeva ni tako grozna, da bi se splačalo igrati. Sama sem jo tudi imela in so mi jo pred 2 tednoma odstranili. Ravno zaključujem bolniško. Tri luknjie boš imela in to je to. Ne boli, samo malo se boš morala paziti po posegu. Torej, ni vredno čakat!

Lp,

(odgovor članu laky)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Maternična pregrada in 1000 vprašanj
8.10.2005 23:16:48   
zaliga
Pozdravljena!
Naj te ne bo strah, tudi jaz sem imela že dva posega, obakrat pregrada v maternici. Jedla sem isto tabletke za stanjšanje sluznice, sam poseg pa ni noben "bavbav"!! Prav si se odločila, da greš na poseg, saj boš vedela, da si nekaj naredila zato, da boš zanosila.Tako kot so ti že ostale rekle, če ne bi šla, vprašanje kako bi se razvijal plod pri naslednji nosečnosti. Jaz sem sicer bila pred dvema letoma na operaciji, do zdaj pa še nisem zanosila. Prvič takoj, ko sv ase odločila, zdaj pa ne gre in ne gre. V kratkem grem na HSG, potem bomo pa videli, kako naprej.
Ne boj se posega, že isti dan boš šla domov, če bo vse o.k., le počivat boš morala mislim da nekje 3-4 dni.
Želim ti vse naj, in čimprej novičke, seveda pozitivne!!!
Čao, Andreja

(odgovor članu laky)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?