|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dojenje vsaki 2 uri????
13.10.2005 10:47:19   
SashaB
Groza! Naš malček je star 3,5 m in zadnje čase vse bolj zmanjšuje čas med obroki. user posted image  Prej sva lepo jedla vsake 3 ure sedaj pa hoče jesti že vsaki 2 uri. Najprej se naje, zaspi za 45 minut nato pa je pokonci in čez cca eno uro začne težiti in se sliniti. Nato ga včasih z muko zamotimo tako da še vedno jeva na tri ure ampk včasih pa je to nemogoče. user posted image
Tudi ponoči spi prvo rundo ok, tja nekje do trej zjutraj nato pa smo pokonci vsaj vsake 3 ure če ne bolj pogosto.

Pediatrinjo sva vprašala če mu mogoče le mleko ni več dovolj in da bi mogoče potreboval kakšno "težjo" hrano, kašico ali kaj podobnega pa je odvrnila da lepo napreduje in raste ter da ne potrebuje dodatne hrane... Seveda dobro raste če pa vsake dve ure je... Jaz sem pa kot zombi user posted image . Seved bi ga rada čimdlje dojila, a če mu to ni dovolj ??

Ali je imel še ktere podoben problem in kaj ste naredile?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Dojenje vsaki 2 uri????
13.10.2005 11:02:45   
Wahoo RR




helo...moje mnjenje

otročka pristavljaj kadar želi...vem da je naporno, ampak daj...
tudi jaz sem včasih dojila na 1 uro, včasih tudi mnaj...včasih pa na 4...vglavnem - kadar otrok želi, mu daj....

mogoče ttrenutno potrebuje več, je kakšna porast  igri, se bo pa sigurno tudi to malu popravilo....






_____________________________

Lp,
Wahoo RR



(odgovor članu SashaB)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Dojenje vsaki 2 uri????
13.10.2005 11:19:51   
mikecpikec
Naš je bil včeraj star 4 mesece, pa je tudi skoz slabše. Sem mu pa zvečer začela dajati riževe kašice, ker se je ful zbujal ponoči, pa je za spoznanje boljš. Je pa res kar orng dečko user posted image  

Mogoče je, da mu je samo mleko premalo. Kaj če bi poskusila s kakšno kašico zjutraj?

lp

(odgovor članu Wahoo RR)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Dojenje vsaki 2 uri????
13.10.2005 11:21:30   
krompircek
živjo
in dobrodošla v klubu tudi jaz imam iste probleme,tudi naša neli je stara 3,5 mesecev in bi najraje bila kar na zizi. Prej dojenje na tri ure se je sprevrglo na dve.Jaz sem mislila da imam premalo mleka in sem ji že hotla flašo zraven dat pa ni hotela.Se pač dojiva tud na dve uri.Ponoči je isto ne spi več kot tri ure in včasih sem prav user posted image .Pa vendar po mojem je nekaj najlepšega če lahko dojiš mi bomo ostali kar na zizi dokler bo šlo.Ti pa kar ne obupaj saj bo prehitro minilo teh nekaj mesecev.

(odgovor članu Wahoo RR)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Dojenje vsaki 2 uri????
13.10.2005 11:40:37   
sky
Če mislita, da imata problem, vama še jaz povem mojo situacijouser posted image ! Naša je bila ravno 3 mesece stara, pa se nikoli nisva dojili na tri ure (sploh ne vem, kako to zgledauser posted image ). Če je zdržala dve uri, je bilo user posted image . Sva se pa prejšnji teden dojili na 1 uro. Sedaj je dopoldan malo boljše, proti večeru pa še vedno kriza. Ampak vsaj ponoči se zbudi samo 1x (zaenkrat), s tem da je po 6.00 zame že jutro in nov dan. Dodatku se izogibam (sva že 1 mesec ponovno brez), zato sem pa vsak večer že prava živčna razvalinauser posted image .

_____________________________

BK.

(odgovor članu krompircek)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Dojenje vsaki 2 uri????
13.10.2005 11:50:01   
krompircek
ja če bi jaz dojila vsako uro bi verjetno že davno obupala kajti vsi okrog so bili najbolj pametni ko sva jedli na dve uri -PA ŽE NIMAŠ MLEKA. da bi vse skupaj nekam poslala. zdaj se ne sekiram več naj govorijo kar hočejo itak so pa najbolj pametni tisti ko nikoli niso dojili

(odgovor članu sky)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Dojenje vsaki 2 uri????
13.10.2005 11:52:03   
baklica
Kot, da bi brala svojo zgodbo.

Midva sva imela isto čez dan dvo urni ritem: 1/2 ure spanja, 1,5 ure budni pa papica pa spanje.
Čez dan je še kar šlo, pa še bolj na komot sem bla, kso vse ostali porihtal. Ponoči pa isto kot pri tebi.
Pol pri enih šestih mesecih, se je začel pa ponoči zbujat kar vsako uro in dokler ni dobil zizike ni blo gmaha. Jest sem bla že čist kot mesečnik. Pa se je moj user posted image razjezil, pa smo mu zvečer začeli dajat flašo, pol je blo pa kmalu bolje. Sva pa z dojenjem vztrajala do konca 8. meseca.

(odgovor članu SashaB)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Dojenje vsaki 2 uri????
13.10.2005 12:00:34   
pravljica
pri nas je podobno, pa si ne belim glave...če ne bi zdaj vas brala, sploh ne bi pomislila, da to ni ok...pa saj zdaj tudi ne user posted image
jaz jemljem kot normalno, da je na 2 uri...če podaljša na 3 je super, če pa rabi prej pa tudi ni blema...ponoči prvo rundo spi enih 6-8 ur (včasih tudi manj), potem pa spet na 2-3 ure...kaki dodatek! ne se hecat no user posted image

_____________________________

yeah, thats me ;)

(odgovor članu baklica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Dojenje vsaki 2 uri????
13.10.2005 14:07:43   
Dejča
Naša ponoči spi po 9, 10 ur brez hrane, kar potem pridno nadoknadi čez dan - tri ure zdrži le, če sva na tako dolgem sprehodu, drugače pa na dve uri ali še manj. Sem bila dosti bolj panična, ker tri dni nazaj tudi po šestih urah ni hotela jesti pri meni. Tako da naj kar je, kadar je lačna.

(odgovor članu pravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Dojenje vsaki 2 uri????
13.10.2005 15:18:02   
rainbow
Halo, še naš piskrček:

doji ga, ko želi!user posted image

naša ta mala je zelo različno in kar hitro sem se odločila in nisem več gledala na uro, ker sem bila samo živčna. Če ti lepo napreduje, je zadovoljen, super!

ps
edino ponoči je pri nas križ že nekaj časa, smo auf na dve uriuser posted image
ampak drugače je pa super dojiti, na dve ali tri ure ali kakor pač.

lpuser posted image

(odgovor članu Dejča)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Dojenje vsaki 2 uri????
13.10.2005 15:26:37   
anamia
Vam povem še mojo...stara je pet mesecev in neglede na dan ali noč jemo skoraj na dve uri in pol..od rojstva naprej je bilo tako malo trenutkov ko je jedla res na tri ure, res pa je da je zmeraj več noči ko spi tudi po šest ur skupi...in zdaj postaja še hujše, ker je pupica in ker je firbčna, tako, da imam od njenega obračanja bradavici že čisto razvlečeniuser posted image user posted image ..ma saj bodo zrastli in bodo vsi tej trenutki mimo...pa kaj če ni nič narejeno, imamo vsaj zdrave otroke in tako lepo jih je gledat ko cuckajo....

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Dojenje vsaki 2 uri????
13.10.2005 18:37:43   
SashaB
Oj... Hvala vsem skupaj... Potem pa ni take sile. Samo povsod sem dosedaj brala kako njihovi malčki lepo papajo in ponoči pančkajo, pri nas pa je šlo ravno obratno. Samo da vidim da nismo edini in da morajo tudi taki obstajati.

Ja saj drugače nam bi bilo pa dolgčas, a ne? user posted image   Vsekakor pa bo to "crkljanje" res prehitro minilo.

(odgovor članu anamia)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Dojenje vsaki 2 uri????
16.10.2005 16:57:07   
smrka
kljub temu da se ti lepo redi mogoce hoce vec mleka. Moja je cist ista bila, moja bo zdaj 3 mesce stara, vsak vecer in tekom dneva jo dojim kadar se zacne jokat vcasih na 2 ure, vcasih tudi na uro pa pol... zvecer ji pa po dojenu cez ene 20 minut dam se mleka po flaski, vse scuza in mi zaspi in  imam vcasih mir celo noc, ali pa se vsaj enkrat zbudi. Ful sem spocita odkar sem ji zacela dajat mleko. Probaj se ti.
Tudi jaz imam polne joske, a ji kljub  temu dajem zvecer flasko, ker mogoce moje mleko ni vec toliko hranljivo.

(odgovor članu SashaB)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Dojenje vsaki 2 uri????
18.10.2005 22:30:58   
Alina_alin
Sem kar potolažena ko sem prebrala, da nisem edina ki pogosto doji. Še naša zgodba: naša 4-mesečna pupa hoče jest ponoči še vedno na 3-4 ure. včasih tudi na 2. Sploh proti jutru na 2 uri. S tem da je tudi za njo že jutro ob 6h. Torej nič več spavanja in odmaranja.user posted image  Sem ji tudi dala že zvečer flaško, pa ni spala nič dlje. Mogoče kakih pol urce. Sem ji dajala flaško prvo rundo ko se je zbudla -isto - nič dlje. Zadnji čas je meni kar ok, da je prva runda na 3-4 ure, naslednja enako, potem pa na 2 uri. Pol pa je itak že na vrsti vstajanje. Ja, edino kar je potrebo še omeniti pri nama je še to, da naša pupa je vsaj 1 uro! No, in sedaj se dogaja, da zadnjo rundo itak jaz spim zraven nje, ker sem preveč utrujena. Pa se zbudim ob 6h ob prižgani luči in z njo na zizi - ker ona bi bla skozi prikloplena gor.
Pa mi isto vsi pametujejo da bi mogli že noč prespati...in da predolgo je...
Je pa res,da bo ta čas še prehitro minil.

(odgovor članu smrka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Dojenje vsaki 2 uri????
18.10.2005 22:54:55   
PBJ
Pri nas se tudi dojimo zelo pogosto, tudi na eno uro. Sem pa zelo vesela, ker mi že kakšen mesec spi od pol desetih pa zjutraj do štirih pol petih, se v desetih minutah naje in zopet spi do pol osmih. Je že pogruntal, da je treba ponoči spatiuser posted image . Čez dan pa se dojimo na 1,5 do 3 ure. Je pa čisto odvisno od dneva. Dojenčki se ne dojijo samo takrat, ko so lačni, ampak tudi takrat, ko so žejni in ko iščejo mamino bližino.

Mi je ravno včeraj rekla tašča, da mu bom morala dati kakšen dodatek, ker preveč visi na dojki...in sem bila jezna. Tako pogosto pa se dojiva od vsega začetka.Vzela sem si čas in ji razložila, kako je z dojenjem in da mali lepo napreduje (3mesece in ima 7 kilogramov). Pa je kar prešaltala na drugo temo. No in eno uro zatem mi je dodatek predlagal še tast...grozauser posted image .
Jaz sem se takega ritma že navadila in me ne obremenjuje, oni pa s svojimi predlogiuser posted image ...

lp

_____________________________

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu SashaB)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Dojenje vsaki 2 uri????
18.10.2005 23:44:52   
Seven*
Malo v razmislek.. A si ti vedno na 3 ure lacna? Verjetno ne, enkrat si na 2 uri, enkrat na eno, enkrat mogoce na 4.. Podobno je pri otrocih.. Predvsem ne gledat na uro in pristavljaj takrat ko dojencek hoce jest.. user posted image

(odgovor članu Wahoo RR)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Dojenje vsaki 2 uri????
18.10.2005 23:48:31   
Seven*
Saj bo minilo. Jaz sem bila prepricana, da je lacen in da rabi dodatek. Pa se spanje ni nic kaj dosti spremenilo tudi ko sem zacela dodajat. Ne prevec poslusat taksnih nasvetov, ker ne drzijo vedno. Jakob se je kljub temu, da se je dobro najedel zvecer se vedno zbujal.. Ni pravila..

(odgovor članu SashaB)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Dojenje vsaki 2 uri????
19.10.2005 9:53:00   
BARBARA R.
Kristina se je do 4.-ga meseca dojila na vsako uro. Nič se ne sekiraj, bo mimo.Morda bi le res lahko začela z zadnjim večernim obrokom mlečno žitne kašice.Tako ti bo vsaj noč prespal.
 
    user posted image

(odgovor članu SashaB)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Dojenje vsaki 2 uri????
21.10.2005 22:00:32   
Skaana
Da te še jaz potolažim...

Že odkar se je rodila, se je dojila na dve uri - do šestega meseca, ko sem začela z uvajanjem goste hrane. A vedno je ponoči spala - pri starosti 3 mesecev - od 21. do 3. in potem še do 5. in še do 8. - torej le dva podoja na noč. Nič hudega, meni se to ni zdelo težko.

In zdaj? Zdaj imava idealni ritem prehranjevanja in spanja - no ja, z eno izjemo - zjutraj ob 5. jo še podojimuser posted image



_____________________________

Mami, kdaj bo spet včasih?

(odgovor članu BARBARA R.)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Datumi izplačil socialnih transferjev za l...
Povezavo na tale članek si shranite med priljubljene, da boste imeli pomembne datume izplačil socialnih transferjev za p...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?