|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nujno prosim za pomoč
13.10.2005 20:56:19   
Anonimen
Sin je star 6 let in je letos začel obiskovati devetletko. Je zelo živ otrok, vendar še kar v meji normale. Ima enega prijatelja, ki sta zelo rada skupaj in tudi po šoli se velikokrat igrata in sta pridna. Problem je ko sta v šoli, sta sošolca, saj vedno delata nekaj po svoje, za avtobus sta vedno zadnja, itd. Učiteljicam smo že starši rekli, da bi bilo fino da jih držijo čimbolj narazen. Kasneje so pa to tudi že same opazile, kako znata biti pridna, če sta posebej, ker ko sta skupaj je vedno kaj narobe. Vendar danes sem skoraj izgubila živce. Bila sta pri verouku in ko sva z mamico prišli iskat ju, je prišla gospodična, ki ju uči verouk in nama je rekla, da se moramo zmeniti, kdaj bo kdo hodil k verouku (sta dve skupini), ker ju ne more več krotiti. Da ne govorim kako nama je bilo nerodno.
Sinu sem dala kazen (je brez najljubših igrač in brez risank) in tudi s partnerjem sva se pogovorila z njim, mu razložila zakaj je dobro da je priden v šoli in pri verouku. Kaj pomenijo kazni zaradi neposlušnosti. Zagrozila sva mu da bo brez prijateljev v popoldanskem času itd. Meni je bilo zelo hudo, saj menim da otrok rabi prijatelje, igro, vendar ne vem več kaj naj narediva. V tistem trenutku bi ga najraje naučila poslušnosti s trdo roko na riti. Vendar vem da to ni rešitev, da se me bo otrok bal kasneje in tudi ne želim tega početi svojemu otroku, ker meniva s partnerjem, da se da z lepo besedo marsikaj doseči. Vendar me je v takem trenutku strah samo sebe.
Prosim pomagajte mi z nasveti kaj naj naredim.user posted image  Sem že čisto obupana.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nujno prosim za pomoč
13.10.2005 21:29:58   
Gina
Ti ga boš zelo težko kontrolirala na daljavo, ker se to enostavno ne da. Otrok je še premajhen, da bi reči ponotranjil. Tudi če on ve, da je pomembno, da nečemu sledi, ga bo prijatelj, pa ugodnosti, ki jih prijateljstvo ponuja, premamilo. Edino zanimivost pouka ali verouka lahko stvari spremeni. Zakaj bi te bilo sram? Ali sta počela kaj neprimernega ali sta samo klepetala oz. se igrala? Meni se zdi razlika med nagajanjem, nekulturnim vedenjem in med igranjem, klepetanjem. V bistuv ni nič sramotnega, če so ju dali narazen. V bistvu so si olajšali delo, čeprav bi mogoče raje razmislili, če niso nezanimivi, pa spremenili to v  "zanimivost". Kadar pa ima otrok prehudo skušnjavo po klepetu in tako zelo hrepeni po tem, da ga čisto nobena reč ne motivira, mu pa moraš pomagat. Odstraniš vzrok njegove nemotiviranosti. Saj ni to nič groznega, kaj pa vem.... Jaz bi ju tudi med delom pri pouku najbrž ločila, med igro pa bi ju pustila vkup, logično. Niti prepričat ne moreš otroka v to, naj neha, pa če ga tepeš ali izsiljuješ čustveno ali karkoli že, ker je nenaravno da bi ga lahko pri takem vzroku. Ne vem, če bi se jaz zato jezila ali žalostila. Niti tebi se ni treba, ni to kaj groznega.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Nujno prosim za pomoč
14.10.2005 7:52:58   
muki1
Svojo najboljšo prijateljico sem spoznala, ko sem bila stara 5 let. Danes sem stara 28 in ne morem ti povedati, kaj vse sva v teh 23 letih preživeli. Pa sva bili podobno kot tvoj fantek in njegov prijatelj, živahni, razigrani, v šoli so naju razsedli, starši so nama branili druženje, ker so učitelji vedno govorili, da slabo vplivava ena na drugo.... Čeprav se bo morda kruto slišalo, starši so nam dani,prijatelje pa si zbiramo sami. Ne vzemi mu tega prijateljstva. Učitelji naj si naredijo red v razredu, katehet pri verouku, on pa naj le ima svojega prijatelja.

_____________________________

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Nujno prosim za pomoč
14.10.2005 11:48:19   
Anonimen
Joj hvala vama za odgovore. Saj tudi sama vem, da mu prijatelja ne morem določiti in ne braniti. Vendar sem v tisti jezi mu rekla, da bo konec druženja v popoldanskem času s tem prijateljem. Ampak moram vam povedat, da je ta njegov prijatelj tudi meni všeč. Je zelo simpatičen fant, prijazen. Najbolj mi je všeč ko se igrata z mojim sinom, da se vse zmenita za igro, ni nobeneg kreganja, samo smeh in veselje (je bil primer ko se je prijatelj hotel igrati z vlakom, moj sin pa z lego kockam in sta se zmenila, da se najprej igrata z vlakom nato s kockam).
Nerodno mi je bilo pa zato, ker je katehetinja prišla ven in to rekla pred vsemi starši.

(odgovor članu muki1)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...
BLOG: Ni lepšega, kot je rojevanje novega ...
Porodne babice so velik del mojega življenja. Delala sem že z mnogimi babicami, nekaj pa jih poznam tudi na bolj osebni ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?