|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   MALI TRMEŽ IN STRES
18.10.2005 12:38:56   
catka
Prosim za pomoč!
Imam namreč 2 in pol let starega otroka, ki že dolgo časa hodi v vrtec. Težave so nastopile to šolsko leto, ko so se menjale obe vzgojiteljici in njegovi prijatelji v vrtcu. Otroka ne morem več spraviti v šolo, zjutraj rabiva po dve ure, da ga do 9.00 odvlečem v vrtec. Ob 15.00 grem po njega, potem pa postane do mene agresiven in totalno neprilagojen. Vse dela kontra kot se od njega zahteva. Upala sem, da se bo že prilagodil novim razmeram, potem sem ga že vzela iz vrtca za dva tedna, sam je prosil, da gre nazaj, po treh dneh pa spet ista kaša. Kaj naj delam z njim, saj takšnega sploh ne poznam.
Rad je hodil v vrtec, je brihten in vedno je bil zelo priden fantek, kar koli si ga prosil vse je postoril, rad delil stvari z ostalimi in nikoli se ni tepel. Sedaj pa kot, da bi na plan prišla njegova vsa ta negativna podoba. Spremenil se je, nočem pa da zaradi stresa spremeni svojo osebnost, če pa ga izpišem iz vrtca pa bo preveč pogrešal socialno življenje.

Naslednji problem pa so te lube planice, od katerih se ne da in ne da. Lulat še kar gre na wc ali kahlico ko ga spomnim. Kakat pa obveznov planico drugače zadržuje.

Hvala za kakršen koli nasvet!

_____________________________

Lep sončen dan! Catka
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: MALI TRMEŽ IN STRES
18.10.2005 12:50:23   
jazz
Zakaj pa so se menjale vzgojiteljice in vsi otročki- prijatelji s katerimi je bil dotedaj? Mogoče ima občutek, da so ga zaradi njega vsi zapustili in ima občutek da je kaj storil narobe. Poskusi se pozanimati, če ga lahko vpišeš v isto skupino, k istim vzgojiteljicam...valjda je občutil šok in stres če ni več med tistimi ki se jih je navadil in ki jih pozna! Kar se pa tiče pleničk in lulanja se mi zdi da trenutno niti ni pravi čas zanj, da ga odvajaš od pleničk, ko je že situacija zaradi vrtca dovolj napeta...po moje ne bo učinka dokler se ne bo uredilo!

_____________________________

Lep pozdrav! K

(odgovor članu catka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: MALI TRMEŽ IN STRES
18.10.2005 12:59:42   
lex
Najbolje, da se povabiš na pogovorno uro k vzgojiteljico, ji razložiš kako se obnaša in potem poslušaš še kakšen je v vrtcu in nato poizkusita skupaj najt rešitev. Mi smo v vrtcu imeli fanta ki je hodil kar naprej k stari vzgojiteljici nazaj (v jasli), tam spal, .... dokler iz starejše skupine nismo našli nejgovega najboljšega prijatelja in ju dali skupaj, potem je bilo pa kot da bi odrezal. Tudi otroci imajo svojega najboljšega prijatelja in prav je, da so skupaj, če je le mogoče.
Doma ga vprašaj s kom bi rad bil v skupini. Z lepimi besedami se da vse narediti.user posted image

_____________________________

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu jazz)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: MALI TRMEŽ IN STRES
19.10.2005 12:19:10   
catka
Haj!
1. (Jazzu)  Vzgojiteljice so se obe menjale, ker imamo na žalost zelo neprijaznega in bi še lahko o tem, ravnatelja, ki sploh nima posluha za starše. In je njegovo mnenje , da je zadnji čas da se vzgojiteljice vsako leto menjajo! Haloo!
Malček je hodil v vrtec že od 1 leta dalje, res pa je, da je bil za leto in pol najmlajši od vseh in so njegovi prijatli šli v večjo skupino. Ga pa ne dovolijo premestiti, ker še lula v planičke.

2. (lex)    Druga zadeva  pa je, da vzgojiteljice nimajo prav veliko posluha in imajo tudi same probleme z ravnateljem.
čEPRAV JE PRI NAS MAJHEN VRTEC 2 ODD. Pa recimo,... vprašam eno kako je bil naš mali reče, da v redu, da je spal, se igral,... zunaj isti trenutek srečam drugo iz bivšo vzgojiteljico, ki jih tudi kaj pride pogledat pa mi pove, da noče nič jesti, da se ne igra z ostalimi in da ne spi,... kar tudi sama opazim.  In kaj si naj mislim? 

Sedaj probam izpeljati, da ga bom najbrž vzela iz vrtca za kak mesec pol pa ga dam v drugo občino (vrtec).


Hvala za nasvete.

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: MALI TRMEŽ IN STRES
20.10.2005 9:03:01   
Anonimen
Mogoče pa njegova trma nima zveze z vrtcem in novimi vzgojiteljicami, ampak s tem, da je star 2,5 leti, kar pomeni, da je prišel v obdobje trme.

(odgovor članu catka)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: MALI TRMEŽ IN STRES
21.10.2005 11:56:46   
catka
Morda pa je res to. Upam, da bomo preživeli! Ha, ha. Hvala LP!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
40 otroških laži, ki jim starši vedno nase...
So laži, ki so skupne vsem otrokom, ne glede na njihovo starost in tem lažem starši tudi največkrat nasedemo. Preverite,...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?