|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Operacija pregrade
25.10.2005 10:12:45   
laky
Pozdravljene vse na forumuuser posted image user posted image ,

Še en dober teden imam do operacije pregradeuser posted image . Ali jo je mogoče katera že imela? Kako potekajo tiste zadnje priprave na operacijo v bolnišnici, ko si tam že sprejet? Če ima katera že izkušnje s tem bi jo prosila, da jih deli z mano. Laboratorijske preiskave in ekg sem že opravila. Mene je te operacije res zelo strahuser posted image user posted image , ker nisem prepričana, da si z njo ne bom škodovala. Prvič sem zanosila user posted image takoj, pravzaprav še vredu pomislila nisem že sem bila srečna nosečka. Potem pa grozna izkušnja ssuser posted image . Res je da je ta moja pregrada ovira ampak kdo mi lahko 100% reče, da potem ne bom imela problemov z zanositvijo. Koliko sem brala na forumu ima kar nekaj deklet potem probleme. Pa še ss, ki sem ga imela ni 100% posledica pregrade, ki jo imam. Dileme, dileme. Čiso sem že zmešana. Pa še to koliko časa ste morale potem počakati preden ste začele ponovno delati na bebiciuser posted image . Jaz si jo zelo želim in tole čakanje me že počasi ubija - saj se mi vse skupaj vleče že od začetka avgusta.

Hvala vam za odgovore.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Operacija pregrade
25.10.2005 12:01:21   
*Neja*
Pozdravljena!
 
Tudi meni je moj nov G (ki sem ga zamenjala pred kratkim) takoj na prvem pregledu "našel" pregrado, ki je bila po njegovih besedah manjša, a se je kasneje izkazalo, da je bila precej velika. Dobila sem napotnico in recept za hormonske tablete Danoval. Te sem jemala en mesec pred načrtovano operacijo (3x na dan po dve kapsuli). Baje da je to dobro, ker se s pomočjo teh kapsul sluznica stanjša in potem lažje operirajo. No, potem sem šla na napovedani datum zjutraj v bolnico. Zelo pomembno je to, da si na dan operacije tešča. Meni so celo predpisali, da 24 ur pred dnevom posega nisem smela nič jesti - razen piti kakšne čiste juhe in čaje. Pred posegom sem dobila tabletko za "sprostitev" - menda Persen - potem so mi dali gor masko in sem zaspančkala... Ko sem se zbudila, sem še malo krvavela, malo me je bolelo, ampak je bilo za zdržat. Tisti dan sem še ostala v bolnišnici, naslednji dan pa sem po viziti lahko odšla domov. Mogoče te opozorim še na to, da pač rečeš tistemu, ki ti bo dajal narkozo, če je pri tem previden, da se ti ne bo zgodilo tako kot meni, ko sem potem še fasala vnetje vene na roki, kjer so mi dajali narkozo. Po posegu sem dobila še tabletke Cyclo-progynova, ki naj bi uredile ciklus. Dobila sem teden dni bolniške. V glavnem je treba po posegu počivat.

Po dveh do treh tednih greš na pregled k svojemu G. To je vse. Tudi jaz sem imela SS in sem absolutno ZA odstranitev pregrade. Mi je pa moj G povedal, da ima pacientke s 3, 4, 5 otroki, ki imajo prav tako pregrado (je niso ugotovili ali odstranili), ampak so imele pri zanositvi pač srečo. Preden se ti zgodijo ponavljajoči se SS, ti priporočam, da se odločiš za odstranitev. Zanosiš lahko takoj po naslednji M.

Želim ti veliko sreče in poguma.


(odgovor članu laky)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Operacija pregrade
25.10.2005 12:47:05   
laky
*Neja* Hvala ti za zelo izčrpne informacije. Čisto en majčkeno si me pomirila. Tudi jaz sem dobila en mesec prej tabletke, vendar KT Stediril-m, ki jih moram jesti čisto do operacije. Vendar pa ne vem kako je potem glede teh tabletk ali lahko po njih takoj zanosiš ali ne. Koliko ss pa si imela, če ni skrivnost in ali si že začela delati na novi bebici.

Kar se pa narkoze tiče so jo tudi meni zamuštrali v bolnici takrat ko sem bila na čiščenju po ss. Saj imam na roki še zdaj tako trdo bulico. Kasneje sem dobila neko kremico, vendar to nič kaj ne pomaga. Tako da vem kako je s tem.

Lep sončen dan

(odgovor članu *Neja*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Operacija pregrade
25.10.2005 13:13:08   
*Neja*
Pri meni je bilo tako: zanosila sem takoj, ko sva se z mojim dragim za to odločila, torej "zlati šus v prvo" user posted image . To je bilo nekje konec lanskega leta. Moje prvo nepopisno veselje je trajalo le približno 12 tednov. 5. marca letos sem imela SS. Po tem se zamenjala G in "ta novi" je ugotovil pregrado. Moram rečt, da sem res izredno srečna, da je to ugotovil, saj ne verjamem, da bi bila zmožna preživeti še kakšno izgubo user posted image . No, tako ali tako priporočajo malo pavze po SS. Jaz sem potem, ko sem si že malo psihično in fizično opomogla, šla na operacijo pregrade (to je bilo septembra letos), zdaj pa ponovno in pospešeno delamo na novem družinskem članu. Tako vidiš, da sem v bistvu "izgubila" celo leto, da so me končno "poštimali". Če pa tega leta ne bi izgubila, pa tudi vprašanje, kaj bi bilo. Zato vsem priporočam, da se prej odločajo za nosečnost, saj nikoli ne veš, kaj te na tej poti čaka. Če bi lahko zavrtela čas nazaj, bi definitivno začela delati prej.
 
No, če te pa še kaj zanima, pa kr vprašaj.
 
Pa lep sončen pozdravček!

(odgovor članu laky)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Operacija pregrade
25.10.2005 13:35:51   
zrak
user posted image user posted image Pozdravljene.
Moja izkušnja je na las podobna vašim Prvič sem zanosila v prvo, nisem mogla verjeti, da sem lahko tako hitro noseča. Potem pa prava user posted image user posted image , v 10. tednu ss. ... Zdaj sva se mantrala že 10 mesecev in nič in nič in ničuser posted image user posted image user posted image  tako se je moj G odločil odstraniti pregrado in hkrati narediti histeroskopijo... Opravija je potekala zelo preprosto in nič boleče... Zjutraj sem prišla v porodnišnico tešče, vzeli so mi kri, me zvagali, mi dali cel kup listov za podpisat user posted image user posted image user posted image ... potem pa klistir in čez ene dve urce sem se preoblekta in šla v operacijsko, kjer so me uspavali, obrili.... potem ne vem kaj se je dogajalo user posted image user posted image user posted image ... Čez nekaj časa sem se zbidila brez bolečin... Ko sem šla lulta je bilo čisto modro (neka kotrastna tekočina) in to je vse... Noč sem prespala v porodnišnici in naslednji dan po viti hura domov user posted image user posted image . Doma sem vse skupaj en teden.. Ed teden se nisva smela "igrati" user posted image .. Potem pa zaščiteni odnosi... Zdaj po drugi M (ki jo nestrpno čakam) pa v akcijo za user posted image user posted image user posted image  in upam da nama bo ratalo..

Enako želim tudi vam,, srečno

(odgovor članu laky)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Operacija pregrade
25.10.2005 22:02:27   
VITA74
Živijo

tudi sama imam za seboj operacijo, mi je pa zelo žal, da me moj G ni poslal na omenjeni pregled že takoj po 1 ss.

Sama operacija ni noben bav-bav, čeprav sem bila tudi sama precej živčna. V bolnici (LJ) sem bila 3dni, prvi dan priprave - klistir, EKG, kri.., zvečer so mi dali tabletko, za sprostitev, drugi dan operacija - bolečnine po operaciji ni bilo, sem pa dobila tudi tablete, tretji dan po viziti odhod domov z novodili.
En teden bolniške in počitka, 14 dni brez hopa-cupa, približno 2 cikla do naslednje zanositve in žal se pri meni ti cikli kar seštevajo user posted image user posted image user posted image user posted image

Pogumno Laky za user posted image

(odgovor članu zrak)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Operacija pregrade
31.10.2005 17:02:37   
pika79
zdravo laky,

sem sicer nova na forumu in imam podobno težavo kot ti, s tem da moja g še ni potrdila maternine pregrade. Na UZ sem bila že dvakrat, sedaj pa sem dobila napotnico za naprej, da mi ugotovijo ali sploh imam pregrado.

Zanima me, koliko časa so jo odkrivali pri tebi in kje te bodo operirali pa koliko časa se čaka na operacijo?

hvala za odgovore,lp

(odgovor članu laky)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Operacija pregrade
31.10.2005 21:30:27   
Sinja
Pozdravljena,

ko sem takole prebirala odgovore na tvoja vprašanja sem opazila, da ti več ali manj vse svetujejo za poseg. Jaz ti ne bom svetovala, ker je to tako ali tako tvoja odločitev, bom pa ti povedala svojo zgodbo.
Ko sem bila na prvem pregledu pri G mi je povedal, da imam narobe obrnjeno maternico. Ko sem šla drugič na pregled mi je ugotovil, da imam maternično pregrado hujše oblike. Svetoval mi je, da preden se odločim za naraščaj, da bi naj dala ta poseg skoz. Vendar pri nas je bilo drugače. Zanosila se že v prvo. Odšla k G po nasvet. On mi je takrat dejal, da če ne grem na operacijo, da je lahko tvegano. Ali SS ali prezgodnji porod. Med drugim mi je tudi dejal, da mi ne more 100 % garantirati, da bom lahko imela še kdaj otroke.
In po vsem tem sem se odločila, da to majceno bitje, ki se je takrat že razvijalo v meni obdržim. Danes sem ponosna mamica 11-mesečne deklice, ki je zelo živahna.
Naj povem, da vedno, ko sem v nosečnosti prišla na pregled me je G opozoril, da je možnost SS ali prezgodnjega poroda. To me je opozarjal vse do 39. tedna nosečnosti.
Edina posledica te pregrade je bila to, da sem rodila s CR, ker se user posted image  ni obrnila.
Takole zgleda moja zgodba. Jaz se za enkrat nisem odločila, za ta poseg, če bi bilo tako, da v drugo ne bi mogla zanositi se pa verjetno bi.

Želim ti, da čimprej zagledaš user posted image  user posted image .

Pa lep večer.

(odgovor članu laky)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Operacija pregrade
31.10.2005 22:02:56   
sazi
Naj ti še jaz povem svojo zgodbo.
Letos januarja sem imela redni pregled pri G in sem povedala, da zdaj pa počasi z user posted image  resno razmišljava o naraščaju (čeprav sva se dogovorila, da do maja ne bova "naredila" še nič - iz čisto drugih - socialno-varnostnih in podobnih razlogov). Ker so pred 2 letoma sestri odstranili maternično pregrado, sem G to omenila in prosila, če lahko prevero, da je jaz nimam. No, pa jo je na moje veliko presenečenje takoj našel. Malo sem bila zmedena, saj sem pričakovala, da ne bo našel ničesar. Povedal mi je vse možne dogodke, ki se lahko zvrstijo, če pregrada ostane, pa tudi to, da lahko ni nič negativnih posledic. No, ker sem iz 1. roke (sestre) vedela, da vse skupaj ni nek bav-bav, sem se odločila za odstranitev, saj če bi potem imela SS, bi si vedno očitala, da nisem storila dovolj in izkoristila vseh možnosti za večjo verjetnost neovirane nosečnosti. V začetku marca sem že bila operirana (v LJ, po istem postopku kot Blaboma (3 dni na kliniki: 1. dan preiskave, 2. dan operacija, 3. dan domov). Rečeno mi je bilo, da moram počakati vsaj 1 ciklus, preden bi začela delati na user posted image . No, kot že rečeno pred majem tako ali tako nisva imela plana - no in v maju je ratalo v 1. in zdaj sem srečka user posted image  že skoraj 25. tednov!
Po operaciji me ni nič bolelo. Krvavela sem le 1 dan, potem pa 1 teden počivala doma, nato pa še kakšna 2 tedna malo bolj pazila nase. Sem pa med bivanjem v bolnišnici slišala tooooliko res žalostnih in pretresljivih zgodbic, da sem se počutila kar malo krivo, saj je bilo tako, kot da bi bila tam na dopustu, saj dejansko nisem imela nobenih težav, nobenih SS prej, nobenih travm.
Uspešno okrevanje ti želim in da se kmalu pridružiš nam user posted image .

(odgovor članu Sinja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Operacija pregrade
6.11.2005 18:21:26   
mis






Jaz sem v 10. tednu nosečnosti (septembra) imela abrazijo. Po treh tednih kontrola in G mi je odkril pregrado. Svetoval mi je odstranitev in imela sem jo 14 dni nazaj. Noben strah ni potreben, isti dan sem sla domov, se tri dni pocivala in to je to.

(odgovor članu laky)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Operacija pregrade
17.11.2005 14:58:31   
laky
Pika79 sorry, da se ti nisem prej oglasila ampak sem imela prestavitev operacije in sem morala že prej v bolnico. Pa saj ni važno.

Meni so pregrado ugotovili takoj, ko sem bila na pregledu pri svoji g. Vendar pa 100% niso bili dokler mi niso naredili operacije, saj se pregrada vidi dobro le par dni po menstruaciji. Ob drugih dneh jo je dokaj težko ugotoviti. Imela sem pač malo sreče.

Upam da so ti do sedaj že povedali ali jo imaš ali ne. Mene je bilo zelo, zelo strah, ampak se je glede operacije res vse lepo izteklo. Operacija sploh ni težka, traja samo 10 minut, pa še tisto si pod anestezijo in nič ne veš kaj se s tabo dogaja. Zame so bile bolj psihično zaznamovane priprave na operacijo, pa še to samo zato ker sem dokaj občutljve narave.
Zdaj še počakam na pregled pri G. Potem pa pridno na delo, čimprej.

Želim ti veliko sreče pri vsem.

(odgovor članu pika79)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Bolečine - znak, da je treba prisluhniti t...
Prisluhnite svojemu telesu, ko vas z bolečino opozarja, da je nekaj narobe.




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?