|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Mamice Majčice 05
27.10.2005 16:13:14   
zi&mm
Pozdravljene,

no, da še me kakšno rečemo, a ne?

In kako so kaj vaši malčki? Kaj že vse papate? Kako pa kaj tehtnica kaže?

No, Žigec je danes star 5mesecev in kr mali navihanček user posted image ; v ponedeljek sva imela posvetovalnico in nam je tehtnica pokazala 7350gr, meter pa 76cm, malo sva jih slišala češ da bi lahko kak gram več imeluser posted image . Je dobil tudi pik in to brez solzice. Drugače papca sadje, pa riževe kosmiče in otroške grese; pije kompot od kuhanih jabolk; drugi teden pa začneva z zelenjavo. še vedno prespi celo noč in sicer od 20:30 pa vse do 7me zjutraj, ko se naš dan začne; čez dan pa nina kakor kdaj vendar bol ne kot ja, vse skupaj če naštejem za dobro uro spanja. Je zelo živahen, skozi se user posted image , kriči in tlači igračke v usta.
Sedaj sva pa nažalost noter user posted image  , ker se mu uhec ni prav očistil kot bi moral in mu 2x/dan dajem oljne kapljice, da mu priteče tista maščoba ven.

No, toliko na hitro o naju,

Me kliče za dojenje,

Pa-pa, bodite pridni in radi se imejte user posted image

_____________________________

Mili & Žiga
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Mamice Majčice 05
27.10.2005 18:39:30   
mammy26
Tudi naša Tia je danes stara 5 mesecev. Skoraj ne morem verjeti, da še malo pa bom spet v službi.

Tia se še pridno doji, občasno pa sva že poskusile z kuhano jabolko, pa sadno skutico, nekaj korenčka...to pa mislim da je tudi vse. Zaenkrat kaj pretirano dodatne tekočine ne želi, a bi zato bila več na ziziki-miziki.

V pon. sva bile cepljenje, sicer brez problemov, edino malo bolj občutljiva je bila do danes, ko je spet vse po starem. V preteklem mesecu sva sicer dobili skoraj 1400g več, tako da je sedaj v šestih tednih dobila 700 g in jih ima 6900g.

Spi pa od 18.30 do 3.00, se podojiva in hop nazaj v spanec...

Lahko samo rečem, da je res pravi cuker. Kar pa se tega vremena tiče, sva pa non stop zunaj.

No pa lep pozdrav od Tie in moje malenkosti.

(odgovor članu zi&mm)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Mamice Majčice 05
27.10.2005 18:58:32   
mimica
No, mi pa smo bli stari 5.mesecev pred tremi dnevi. Tudi jaz ne morem verjeti kako hitro je minilo teh pet mesecev in kaki velikan je že naš Nik.
Hraniva se sedaj za enkrat samo še na zizi, v planu pa imam ta vikend, da mu prvič dam jabolko za poskusit. Me je kar malo strah kako bo, saj je do sedaj zavračal tako čaj kot dudo. Ne vem, upam da ne bo prevelikih problemov.
Ko je bil star štiri mesece je tehtal 7060g ter bil dolg 69 cm, koliko pa je sedaj, pa še ne vemo. Tudi mi smo bili cepljeni in mali se ni niti zajokal. Mene je bilo strah bolj kot njega!
Zdaj se vedno bolj vidi kako napreduje. Zdi se mi da vsak dan odkrije kaj novega. 
Spi bolj tak-tak. Včasih prespi celo noč od 20.00-6.00, včasih se pa zna zbuditi tudi 2x na noč. Da pa je še boljše, ponoči je najboljše volje, bi se ka igral in smejal.No, je pa res, da zjutraj spi tja do 11.00 tako, da se ne smem pritoževati.
Sedaj, ko je tako lepo vreme sva non stop zunaj. V vozičku je tudi najbolj priden. Dam ga noter in že spi in bi verjetno spal tako dolgo dokler bi se voziček premikal.
Je pa tudi moj mali pravi sonček in ne vem kaj bi še lahko bilo lepšega kot njegov glasen smehec. Včasih se mi zdi, da bi ga lahko samo gledala in se z njim smejala.

LP

(odgovor članu zi&mm)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Mamice Majčice 05
27.10.2005 20:58:05   
Urška//
ojla

še midve se pofočkama,5 mesecev sva bile stare 10 oktobra,velike oz. male 61cm in težke oz. lahke 5900g,ja manekenka ni kaj(ne bo po mami hvalaboguuser posted image )
papcamo že zelenjavo,najrajši imamo špinačko,torej imamo že dva samostojna obroka, dojimo se ne več, adaptirano mleko nimamo več radi,ja kaj čemo,pol pa papamo griseka
spimo NIČ,no ni tak hudo ampak se zbujamo 3x na noč,to pa ni preveč fajnuser posted image čez dan pa potegnemo od 1-3 pa še vmes kakšno urco
kravice pasemo že na celih rokicah, pa  danes smo se prvič obrnili iz hrbta na trebuščekuser posted image user posted image
žlobudramo da je jojuser posted image
drugače pa pridno izkoriščamo sonček,drugi teden pa gremo na morjeuser posted image , že komaj čakamo

toliko od naju

no pa lep pozdrav

_____________________________

Urška in Lara(10.05.2005) in Nejc(17.10.2008)

(odgovor članu mimica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Mamice Majčice 05
27.10.2005 21:51:02   
kaupic
Pozdravček še od naju.

Naša Tia je bila stara 5 mesecev 21. oktobra.
Tudi jaz kar nekako ne morem verjeti, da je že res minilo pet mesecev odkar sem prvič zagledala to malo štručko. Čas resnično hitro (prehitro) teče. Pri štirih mesecih smo bile velike 65 cm in težke 7100g.
Okusile smo že kar nekaj okusov. Jabola, kašice, skutice, korenček, špinačko, krompirček. Zizala ni nikoli user posted image (ker ni hotela zagrabit), tako da si mleko že vseh pet mesecev stiskam in ji ga dajem, če je pa potreba pa dodamo adaptirano mleko. Ponoči zelo pridno spi že od 1,5 meseca prespi po osem ur skupaj, čez dan pa kakšni dve do tri urce naenkrat, potem pa še manjši dremeži vmes. Zelo rada se vozi z avtomobilom. Ko je bila stara 3 mesece smo bili na morju. Za nekaj trenutkov že sama sedi, zelo glasno se smeje in zadnji teden je pogruntala kako se kriči. To sedaj dela z takim užitkom da včasih ušesa pošteno bolijo. Skratka naša Tia je res pravi cukrček. Lep pozdrav od moje malenkosti in Tie.

(odgovor članu zi&mm)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Mamice Majčice 05
27.10.2005 22:27:40   
pika**
Še midvauser posted image user posted image
5 mescev je Gašper pihnil 7. oktobra. Drugič je bil cepljen prejšnji teden, ko je tehtnica pokazala celih 6120g in dilžino 62 cm. Zredil se je zeloooooooooo veliko glede na porodno težo 1820g.user posted image
Z okusi eksperimaentirava že od dopolnjenega četrtega meseca dalje. Dlje od banane, korenja, jabolka in malin itak nisva prišla, ker se nama ne mudi.
Papcamo najraje banano zmiksano z malinami. Dojiva se še vedno. Adaptirano mleko je zanj bljak in ga pljuva na vse konce.
Dons sva probala kašico brokoli+riž in je blo spet bljak.
Spi kar dosti - celo noč od 22-6/7 nato se podojiva , pol pa spet v sanje do ene 10/11, potem je živ-žav z igračami in telovadba ( hodiva na fizioterapijo ), popoldne sprehod in spet ajanje na sprehodu 2 urci in tako iz dneva v dan.
Če že greva kam dopoldne, takoj zaspi v avtu. user posted image

Pozdravček od Pike & Gašperja




_____________________________

am, bam, pet podgan

(odgovor članu kaupic)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Mamice Majčice 05
28.10.2005 12:29:14   
A-N-J-A
user posted image user posted image user posted image za vse majčke in majčice!
Tudi mi smo 21.praznovali 5 mesecev.Naša najljubša poza je igranje na trebuščkuuser posted image .lezemo po celem tepihu in jo ne moremo več pustiti samo(no,saj jo itak nikoli nismouser posted image ).Še vedno radi kašljamo,delamo mehurčke s slino in skozi njo žlobudramo,vriskamo,"pojemo".Naša prva beseda je bila la-ko-jauser posted image ,pa zadnjič je rekla tatiuser posted image .
Kopamo se noro radi,prime se za rob čebrička in vstajauser posted image .
Jemo pa samo joškico,ene dvax sem ji dala malo jabolčnega soka,jo kr streseuser posted image .
Bili smo tudi pri alergologu,ker je bila čisto pikasta in v drekcu je imela bele grudice,zato 4m nisem jedla nič mlečnih izdelkov in jajcuser posted image in je pokazalo da je vse v mejah normaleuser posted image ,zato zdaj počasi začenjam jesti skutke in jogurte inuser posted image .
Zdaj tudi že nekaj časa protestira če ji vzamemo igračo.
Spimo ok,včasih celo noč,včasih se zbudimo 1x ali 2x(za podojit)
V vozičku se radi vozimo ampak,če gledamo naprej,drugače je user posted image .
Jokamo skoraj ne,je bolj izjema kot pravilo,imamo izjemno pridnega user posted image ,nisem si mislila da bo tako nenaporno.Čeprav zlikano in pospravljeno nimam v nulo,ker se veliko igrava,sprehajava...jo ne puščam nikoli samouser posted image .
Cepljeni smo bili že 2x.5.10.je bila velika 68cm(54cm)in težka 6400g(3780g)user posted image .
Kako pa ste kaj ve mamice?Jaz sem super,imam 2kg manj kot preduser posted image (se vidi da nisem smela nič jest).Zdi se mi da sem postala bolj odprta do drugih,prej sem bila bolj zategnjena,najbrž tudi zato,ker sva 5let delala najinouser posted image in sem bila že kar pošteno zamorjenauser posted image .
Ful pogrešam trebuh in že komaj čakam,da bom spet nosečka.Malo bomo sicer še počakali,da Ela preraste najnežnejša leta in se posvečava samo njej.Samo upam,da spet ne bomo prestali takega pekla,da pridemo da drugega sončka.user posted image
Kako pa kaj user posted image ?Mene še vedno boli,čeprav je že malo bolje.Pa še ful belega toka imam in me zelo motiuser posted image .
Očka je tudi srečen,da kar sije.Mene sploh ne vidi ko pride domovuser posted image .
Glavno da se imamo radiuser posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu zi&mm)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Mamice Majčice 05
28.10.2005 22:57:01   
Barči78
Mi smo pa 25. dopolnili 5 mesecev. Neja je najraje na trebuščku, tako da jo je težko zadržati na hrbtu ali boku. Največ energije porabim pri oblačenju, ker se mi skoz obrača na trebuh. user posted image  Prvič se ji je uspelo obrniti pri 3,5 mesecih, danes bi pa najraje že kar plezala. Saj počasi daleč pride, sam na cajte se mal na glavo postav user posted image . Težka je okoli 6800 g (3310 g), dolga pa nekje 66 cm (49 cm). Sedmega imamo posvetovalnico in tretje cepljenje, bomo bolj točno vedeli.
Obožuje banano, tako da ji jo komaj lahko tolk hitro v usta nosim, kot jo ona je. Ko ji je zmanjka v ustih, tako maha in brca, da mi bo enkrat poletela. Poskusili sva še riževo kašico, samo ji je raje mal v mleko dam, kot pa po žlički, ker je je potem več na tleh kot v ustih.
Zaspi ob 21.00 - 22.00 in spi do 7.30. Čez dan zaspi še ene 3x. Včasih za dve uri, včasih pa pol ure.
Mislim, da dobiva svoj prvi zobek, ena bela pikica se že vidi user posted image . Pa še tko mi brado grize, da me že ornk boliuser posted image .
Drugače je zelo vesela in družabna deklica, nikogar se ne ustraši, zaenkrat in tudi v drugih prostorih ji ni neprijetno. Je zelo žgečkljiva, kamorkoli se je dotaknem jo zažgečka in se začne naglas smejati in zraven še malo zavriska. Res je pravi angelček. Rada jo imam in vsi ostali tudi.

_____________________________

DA BI VERJEL VASE, NI TREBA, DA VERJAMEJO VATE DRUGI LJUDJE.

(odgovor članu A-N-J-A)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Mamice Majčice 05
8.11.2005 22:02:05   
superfly
Sem šele zdaj našla debato o naši malih majskih nagajivčkih user posted image
Takole, v nedeljo je Jaša dopolnil 6 mesecev, danes pa smo imeli posvetovalnico in 3. cepljenje. Glede na to, da se je rodil skoraj 3 tedne prezgodaj in je bil ob rojstvu velik 49cm in težek 2990g, je danes že pravi korenjak. Velik je 70 cm in težek 7800g. Ha, smo lepo papcali kajne user posted image Cepljenje je bilo piece of cake zanj, niti trznil ni, je pa koketiral s setro, da ji je blo že skoraj nerodno user posted image Ma naš malček je pravi angelček, večinoma nasmejan in zelo komunikativen. Zjutraj, ko sva midva še vsa zaspana, se zbudi z glasnim smehom in vriskanjem, vleče naju za ušesa in lase in meče iz postelje.
Zobkov še nimamo, so pa zgleda res tik pred vrati, saj nam je že skoraj mizo poglodal, tako ga dlesni srbijo. Papa tud za pravega dedca, za kosilo že smostojen obrok (zelenjava, sadje, pa tud belo meso smo že probali), zvečer pa kakšno mlečno kašico, sicer pa se še zmeraj dojiva in se zgleda še kr nekaj časa bova, saj je to čas namenjen samo nama in najinemu carkljanju.

Čist mal mu še manjka, da se bo sam obrnil na trebušček, sicer pa se zelo zelo trudi, da bi se plazil, pa mu zanekrat še ne uspeva popolnoma. Enkrat ritka v zrak, potem glavica, pa spet ritka, dokler ga tako ne razjezi, da pokliče mamico, da ga prestavi user posted image Sedi že tudi (no, tu pa tam, še kakšno akrobacijo naredi), najraje pa je visko v zraku, v varnem maminem ali atijevem naročju. Ja, mal smo se razvadili, ampak,  tudi meni lepo, da se velik carkljama, pa čeprav mamo ponoči hrbtenica boli user posted image

Njegova najljubša igrača je naša psička, jo vleče za ušesa in boža in zraven vriska od veselja, njej pa repek s tako brzino maha, da se bojimo, da bo poletela.
Skratka imamo se lepo, rastemo pridno in komaj čakamo na zobke.

Kakor vidim iz vaših postov, pa so naši majčki tako ali tako vsi pravi angelčki.

Imejte se lepo in pridno rastite

lps

(odgovor članu Barči78)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?