|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Delavnice s starši in učenci
5.11.2005 10:50:48   
Anonimen
Zanima me, če na vaših šolah prakticirate oblike druženja s starši in učenci v različnih delavnicah? In kako se to obnese?

Razmišljam namreč, da bi starše in učence povabila na popoldansko delavnico izdelovanja novoletnih okraskov (več različnih vrst okraskov v večih skupinah).
Kakšen odziv je ponavadi pri starših?
Jih lahko prosim, da kakšen material tudi oni prinesejo?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Delavnice s starši in učenci
5.11.2005 11:24:12   
nicolina
Na naši šoli to kar prakticiramo, sploh učiteljice na razredni stopnji. Mislim, da je to zelo pozitivno, saj spoznaš same starše bolj v neformalni situaciji, kot so npr. govorilne ure. Pri meni se to vedno dobro obnese, se mi zdi, da starši to komaj čakajo, pa otroci tudi. Jaz vsako leto izpeljem vsaj tri popoldanske delavnice. Glede materiala se pa dogovorimo, lahko nekaj prinesejo s sabo ali pa uporabimo denar iz hranilnice ( otroci vsak mesec prinesejo po 1000  SIT za cicibanovo hranilnico in ta denar potem uporabljamo za takšne delavnice, izlete, predstave...)
Upam, da sem ti kaj pomagala.
LP, elikauser posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Delavnice s starši in učenci
5.11.2005 11:58:24   
Anonimen
Tudi sama sem organizirala delavnice za starše v šoli. Prvo leto sta bili dve, vendar sem se zdaj odločila, da bom organizirala le eno. Na drugo namreč starši niso prišli.

Drugo leto so prišli na delavnico prav VSI starši. Izdelovali smo izdelke iz slanega testa in moram reči, da so jih naredili toliko in tako hitro, da enostavno nisem uspela sproti delati testa. Material sem prinesla sama, iz svojega žepa (moko in sol), starši so prinesli samo modelčke za pecivo. Zraven pomaga dobra glasba, ki jo izberejo - seveda, kdo drugi, kot - otroci.

Letos bom spet imela likovno delavnico. To leto so skupaj starši, ki so blazno težki in zoprni, nič jim ne odgovarja. Zato me je kar malo strah, kako bo vse skupaj potekalo. Izdelovali bomo - tako kot ti, Kristina - novoletne okraske. Pri tem sem si pomagala z idejami, ki so mi jih podale punce na RR, pa tudi tistimi, ki so mi jih poslali privat. user posted image  Skratka, material (volno) bodo starši prinesli s seboj, vodne balone bo priskrbela šola. Volno bomo ovijali okoli balončkov in jih lepili z mekol lepilom (tudi priskrbi šola).

Staršem bom tudi povedala, da bomo te izdelke kasneje prodajali (za prostovoljne izdelke) in da bo ta denar šel za koncert Adija Smolarja, ki nam bo nastopal v maju, če pa bo slučajno kaj ostalo, pa se bo porazdelilo po razredih za končne izlete.

(odgovor članu nicolina)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Delavnice s starši in učenci
5.11.2005 12:33:14   
Gina
Pri nas imamo vsako leto delavnice pred novim letom. Izdelujemo vse prednovoletne reči, predvsem okrašujemo razred, vsako leto malo drugače. Material v glavnem priskrbi šola, nekaj pa tudi prinesejo starši. Moram reči, da je staršem vsako leto težje kaj prinesti, zdaj smo že tako daleč, da se pritožujejo, kako to, da je otrok eno malo lepilo za papir od septembra do zdaj porabil (kot da bi služil temu, da zaprt leži v puščici!?). Se pa vedno najdejo starši, ki pa z veseljem pomagajo, tako da je včasih eden od staršev tudi pri neki delavnici, da skrbi za to, da se tam vse dogaja ok, oz. tako kot je treba. Odvisno od generacije staršev.

Za material mi sicer prosimo starše celo leto. Nekateri so res prava zakladnica uporabnih reči (od starega uporabnega "šmir" papirja, do filca, zamaškov, lepega barvastega papirja, kartona, daril za otroke ob novem letu - knjigic, kulijev, koledarjev, majčk..., nekateri prinesejo blago, pa posebebne škatlice....), pride pa generacija, ki ne prinese niti ene stare igrače od doma - pa je vendarle vse za njihove otroke. Par let nazaj se je zgodilo, da je ena od učiteljic dobila polno majčk z majhnim logotom neke firme, pa šiltovke z drugim logom, in šale z napisom tretje in knjigice, pa razdelila otrokom za novo leto. Ampak starši so dali pritožbo na svet šole in ravnatelju osebno, kako si vendar drzne kdo dajat otrokom reklame, od katerih so ene kičaste, pa knjigice, ki so premalo dobre za njihove otroke! Snobi! Niso bili veseli, ker je nekdo zrihtal darila, ne, niso bila dovolj dobra za njihove otroke. Od takrat naprej redko dajemo darila otrokom, nas je izučilo. Ampak delavnice imamo pa še - skupaj z govorilnimi urami po njih, vse isti dan.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Delavnice s starši in učenci
5.11.2005 22:20:42   
lijalija
Na naši šoli smo pred leti imeli po dve do tri taki delavnici letno. Sedaj smo vse ukinili, ker so se starši pritoževali, da jih obremenjujemo v njihovem popol. času. user posted image  

_____________________________

Nikoli več ne boste imeli druge priložnosti, da napravite prvi vtis.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Delavnice s starši in učenci
8.11.2005 8:52:28   
san
ja groza, tile starši mislim, ki se pritožujejo.
jaz imam punčko v prvem razredu in moram reči, da se najbolj veselimo teh delavnic, ki jih imamo starši skupaj z otroci. do sedaj smo imeli dve in bilo je prav super. v tem mesecu, pa bomo tudi imeli še najmanj eno. in moram povedat, da je udeležba vedno velika, saj smo obakrat prišli vsi, ponekod celo oba od staršev. malo smo delali, malo klepetali in se prav lepo zabavali, tako da je bilo na koncu kar težko iti domov.
lp in veliko sreče s starši na vaših delavnicah vam želimuser posted image

(odgovor članu lijalija)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Delavnice s starši in učenci
8.11.2005 21:25:05   
Anonimen
tudi pri nas imamo delavnice in vedno pridemo vsi starši.dobivamo se tudi na piknikih.in starši vsako leto s pomočjo učiteljice pripravimo otrokom kakšno presenečenje za novo leto in zaključek pouka.kakšno igrico,ples...vsi se ful zabavamo,še najbolj mularija.

(odgovor članu san)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Delavnice s starši in učenci
21.11.2005 17:56:41   
Anonimen
user posted image  Ena delavnica je ravnokar za mano. Občutki so bili super. Starši so letos izjemno težki in zahtevni (v bistvu še nisem imela takšnih), tako da je bila to zelo dobra sprememba, saj smo se spoznali tudi iz drugega vidika.

Idejo za izdelavo okraskov sem pobrala na RR. Vsi so izdelovali zelo pridno, na koncu delavnice pa so bili prav vsi veseli. In še to - prvič se mi je zgodilo, da sem na delavnici imela celo dva atija!!! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Delavnice s starši in učenci
23.11.2005 13:28:02   
Anonimen
Evo, tudi za mano so delavnice. Bilo je krasno, prečudovito. Smo naredili kar dva razreda skupaj in od 34 otrok samo dveh staršev ni bilo user posted image  So pa vsaj otroka pripeljali - smo imeli skupaj starši + otroci. Bili so očetje in mamice - v bistvu kar enakopravno razdeljeni. Pripravile smo 5 skupin in bilo je res prečudovito. Ogromno materiala smo naredili. user posted image user posted image user posted image  Učitelji in starši smo bili navdušeni, tako da smo že obljubili, da se kmalu zopet srečamo user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?