|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pomoč pri ustvarjanju-totalni laik;)
15.11.2005 21:12:10   
Anonimen
Tako sem se navdušila nad vsem tem vašim ustvarjanjem, da sem se odpravila v trgovino in si nabavila vse, kar mislim, da potrebujem. Torej imam naslednje:

Servietna tehnika - čopič, lepilo, servietke (sem kupila tiste po 5 pakiranih bedak in odštela za teh 5 kom. 260 SIT, namesto da bi kupila navadne servieteuser posted image )

Vlivanje mase - kalup za okvir za slike, kalup snežake, akrilne barve, dva čopiča, gips


Mislim, da imam vse. Zdaj pa potrebujem vašo pomoč. Imam naslednja vprašanja, najprej glede servietne tehnike:
 
1. Kam lahko vse delam servietno tehniko (steklo, keramika, pločevina, les, papir, plastika, ....)
2. Ne uporabljam nobene vode, ne? Sem nekje nekaj prebrala, da zmočiš servieto, preden jo daš goruser posted image user posted image
3. Na kakšne kozarce in ostalo steklo lepite, so kaj posebnega?
4. Dajte mi predloge, kaj naj ustvarim, da bi tudi podarjala za božič okoli, prosim.
 
Moje ideje so, da bom ustvarila lončke za kulije in okrasne lončke za rože iz konzerv, polepšala bi keramične krožnike za kavne skodelice, steklene posodice, steklenice.
 
 
Zdaj pa še vprašanja za vlivanje gipsa:
 
1. ko naredim snežake, kako jim zadaj narediti "obešalo", da bi jih lahko obesila na smreko?
2. pri kalupu za okvir imam dodatno še kužka ali muco, da jo lahko zalepim na okvir kot okras. S čim se to zalepi?
3. v okvir slike bi rada dodala prave školjke. Ali jih dam na dno kalupa in potem vlijem gips gor, bo tako šlo?
4. ali akrilne barve mešate z vodo ali jih kar tako iz stekleničke uporabljate?


Saj vem, bila sem dolga. A kaj češ, tako je, ko se totalni laik (beri butec) spravi k ustvarjanju, navdušena kot mali otrok.user posted image user posted image user posted image user posted image  Bomo videli, če bom tako navdušena še po prvem izdelku. Seveda bom vse objavila v albumu.user posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pomoč pri ustvarjanju-totalni laik;)
15.11.2005 21:38:54   
morskadeklica
Imam odgovor samo za servietno tehniko. Jaz že dve leti delam "bunke" za novoletno jelko s to tehniko. Bunke izgledajo super, čeprav sem jaz pri ustvarjalnosti bolj pri tistih "štorastih". Potrebuješ pa še bunke iz stiroporja, en večer jih pobarvaš (lahko pustiš tudi bele) s kakšno nežno barvo. Ko se posušijo, izrežeš motive iz servietkov in jih z lepilom in čopičem (upam da imaš pravega) premažeš na bunko (daš pa samo eno plast servetka-tisto prvo). Začeti moraš na sredini motivčka proti zunanjosti. Potem pustiš da se posuši. Že pred barvanjem moraš v te bunke dati železne "kaveljčke" z nitko, da jih lahko lepo sušiš. Jaz jih ponavadi sušim kar na stojalu za perilouser posted image  Upam, da sem dovolj razumljivo napisalauser posted image

btw-oglasi se kajuser posted image

< Sporočilo je popravil morskadeklica -- 15.11.2005 21:40:15 >


_____________________________

Človek mora najprej imeti rad samega sebe, da bi lahko imel rad druge

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Pomoč pri ustvarjanju-totalni laik;)
15.11.2005 21:46:34   
Anonimen
Aha, super ideja. Zdaj pa so se spet pojavila moja večna vprašanjauser posted image user posted image user posted image :

- kje dobiti stiroporne kugle?
- kakšen je pravi čopič?
- s kakšnimi barvami jih barvaš?

Btw. bom pisala, obljubim. Čakaj, da najprej nekaj ustvarim, če ne, bo prej Božič tu.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu morskadeklica)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Pomoč pri ustvarjanju-totalni laik;)
15.11.2005 21:53:28   
morskadeklica
Pri nas je ena trgovina, posebej specializirana za te "umetniške" zadeve. To boš morala vprašati kakšno sokrajankouser posted image , kje dobiti material.
Čopič-jest mam tistega, ko smo v OŠ risali s temperkamiuser posted image .
Barva-tudi dobiš v tisti trgovini. So pa ene take majhne flaške. Zdele se mi ne da iskat, ampak bom v prihodnjih dneh en dan poiskala te moje materiale, pa ti sporočim. ok?

_____________________________

Človek mora najprej imeti rad samega sebe, da bi lahko imel rad druge

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Pomoč pri ustvarjanju-totalni laik;)
15.11.2005 22:53:01   
Anonimen
Ja, bodi tak dobra. Jaz sem ves material kupila v Obiju, na oddelku za ustvarjanje. Tako da imam verjetno vse pravo, barve imam pa v malih flaškah in so akrilne. Torej moram tja le še po stiroporne krogle.

(odgovor članu morskadeklica)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Pomoč pri ustvarjanju-totalni laik;)
15.11.2005 23:25:45   
Nasy
Pa tukaj sporočaj, kako ti uspeva vse, mene tudi zanima!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Pomoč pri ustvarjanju-totalni laik;)
15.11.2005 23:38:20   
polona2
Dobri hobby materiali za ustvarjanje so znamke Marabu, najbrž ima tudi morskadeklica enake akrile, so v malih steklenih lončkih po 15 ml, redčiš jih z vodo, to pomeni, na krožnik ali na šolsko paleto  daš malo akrila in nekaj kapelj vode. Čopič opereš z vodo.
Podlaga za servietno tehniko je lahko papir, karton, s to tehniko lahko delaš novoletne čestitke, za podlago lahko vzameš terracotta lončke, npr. dobijo se taki mini lončki, premera 5 cm, lahko ga pobarvaš z akrilom, polepšaš s servietno tehniko, nato pa ga z eno potezo spremeniš v zvonček, na vrvico zavežeš bunkico(npr.princip perle) iz Das mase(boš morala spet po nakupih, Das masa je glini podobna masa, ki se suši na zraku),
Das maso lahko uporabiš tudi tako; zvaljaš jo, kot testo, in z modelčki za piškote izdolbeš vzorčke, zvezdice, smrekice itd., narediš na vrhu luknjico s šivanko in daš skozi vrvico za obešanje, lahko jih pobarvaš, ali pa samo okrasiš z napihljivimi barvami ali servietno tehniko. Sama imam rajši Das maso v terracotta barvi (obstaja tudi bela), ker je potrebno veliko manj dela, da jo okrasiš, pa še zemeljske barve me bolj privlačijo.
Če boš delala čestitke s servietno tehniko, lahko posamezne detajle polepšaš z napihljivimi barvami Fun Liner Magic, barvo naneseš na predmet, potem jo posušiš s sušilnikom in se barva napihne,
te barve lahko uporabljaš tudi na tekstilu,
da ostanejo obstojne in lahko majico itd. pereš v pralnem stroju, jih zapečeš v pečici, npr. majico ali prtiček itd.  daš na folijo, v vročo pečico na sto stopinj, za deset minut.
Glede ulivanja v kalupe, vedno počakaj, da se Ceramofix oz. katerikoli drug gips dobro posuši, potem izdelke prebarvaj z akrilom, tudi tu lahko uporabiš servietno tehniko.
Vrvice za obešanje lahko vtakneš že v mokro maso, takoj, ko jo vliješ v modelčke in se vrvica strdi v material. Poskusi, vaja dela mojstra.
Pobarvane ulitke iz kalupov lahko uporabiš tudi kot dekoracijo pri  zavijanju daril, če imaš tanjše kalupe, zvezdice npr. tudi te lahko prilepiš na voščilnico.
Ulivanja okvirja s školjkami, by the way-zanimiva ideja, še nisem izvajala, je pa Ceramofix mogoče malo neroden za te zadeve, mogoče bi okvir počil, oz. se ne bi lepo ulil, seveda pa ti kar eksperimentiraj, ne veš pač, dokler ne poskusiš, 
sama bi školjikice rajši vlila v vosek, vzameš prozornega, v gelu in sama narediš svečke.
Skratka, boš videla, na teh hobby materialih lahko pustiš celo premoženje, zato je včasih boljše vzeti v roke kakšno revijo, npr. Atelje in zadevo malce preštudirati.
Drugače pa si vse našteto lahko pogledaš na spletni strani Prometej-a, če te še kaj zanima, kar vprašaj, lp!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Pomoč pri ustvarjanju-totalni laik;)
15.11.2005 23:40:43   
morskadeklica
Evo, pa mi ne bo treba brskat po vrhu omare. Je že polona2 napisala. Marabu so tiste barve. Hvala polona2, prihranila si mi plezanje po omarahuser posted image

_____________________________

Človek mora najprej imeti rad samega sebe, da bi lahko imel rad druge

(odgovor članu polona2)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Pomoč pri ustvarjanju-totalni laik;)
16.11.2005 6:25:34   
Lunca1
Blacky, ko boš delal gips za modelčke pazi da bo ravno prav gost, ker če je pregost radi noter ostanejo mehurčki. Tako da raje malo bolj redkega, ampak ne vodenega prosim.user posted image
Obešala kupiš lahko tudi v teh trgovinah in jih lahko že noter vliješ ali pa jih zadaj nalepiš, lahko s pištolo za vroče leplenje. Jaz sem sicer delala magnetke in sem jih potem s to pištolo zadaj nalepila - samo pazi lepilo mora pogledat ven, ker drugače so mi potem vsi dol popadal.user posted image
Školjke lahko po moje vliješ tako kot si rekla, ali pa jih naknadno prilepiš.
Jaz barve v glavnem uporabljam nerazredčene. Aja pa upam, da imaš dobre čopiče, sploh za fine poteze. Ker drugače rata en zmazek.

(odgovor članu morskadeklica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Pomoč pri ustvarjanju-totalni laik;)
16.11.2005 6:30:21   
Lunca1
Zdaj sem se spomnila kaj lahko tudi narediš, če imaš tanjše modele. Jaz sem enkrat delala zvezdice in sem jih nalepila na lesene kljukice za perilo. Vse to sem prej pobarvala zlato in jih pripela na smrekico. V bistvu sem doma že imela podobne okraske, ki so bili sicer iz lesa. 

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Pomoč pri ustvarjanju-totalni laik;)
16.11.2005 15:04:32   
Katrin
Blacky,

user posted image  čestitam k odločitvi, da si se odločila preizkusiti tudi v ustvarjanju. Naj te samo opozorim, da ne bodi razočarana, če ti prvič morda ne bo uspelo. Ne izgubi volje in poskusi ponovno. user posted image  Saj veš: vaja dela mojstra.

Lahko ti svetujem pri ustvarjanju s servieti (Prav imaš, v bodoče kupi cel paket v navadni trgovini - je mnogo ceneje). Servietke lahko uporabljaš skoraj povsod (lončki, pladnji, stari stoli, mize....)
Torej, sama sem preizkusila dvoje:

1. polepiš lahko lončene lončke za rože (Izrežeš različne motive, robove ... prilepiš in na koncu polakiraš)

2. "namizni pogrinjki": na risalni list prilepiš različne motive s prtičkov, robove, napise... nato kombiniraš z vodenimi barvami.... na koncu odneseš to v fotokopirnico, kjer ti risalni list plastificirajo in dobiš namizni pogrinjek.

Če boš imela še kako vprašanje, se javi;

veliko sreče pri ustvarjanju in odkrivanju novega...user posted image


_____________________________

Be the Peace and Harmony you desire...



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Pomoč pri ustvarjanju-totalni laik;)
16.11.2005 17:48:54   
Anonimen
Punce, hvala za super ideje. Se bom potrudila poskusiti v večini.

Je pa tako,kot ste ene rekle, najprej je sledilo razočaranje. Zvečer sva z možem naredila skupaj gips v razmerju 1:4, ker tako piše na škatli. Najprej sva še sfalila v količini in naredila 4x preveč.user posted image user posted image  Ulila sva v oba kalupa in ker je ostalo še pol toliko, sem kar ulila še v model za puding, ki ima na vrhu vzorec smrekice. No, zjutraj pa razočaranje, masa je bila prevodena. Gips se je usedel na dno in se strdil, tako da so modelčki zelo zelo tanki. Odvečno vodo sem odlila in pustila, da se posuši. Zdaj pa bom videla, kaj bo. Okvir za sliko je izredno tanek, tako da bi bilo najboljše, da ga prebarvam in ga potem kar na steno obesim, da ga čim manj po rokah vlačimo. Bom še videla.
 
Danes zvečer mešava skupaj novo maso. Ne bom odnehala, dokler ne bom nekaj lepega ustvarila.
 
Btw. ste že slišale za to tehniko, ko servietko nalepiš na CD in nastane podstavek za kozarce? Sem videla v enem od albumov,ki jih je zadnjič puncica objavila.
 
Sproti bom slikala in dajala v album, ve pa mi lahko svetujete. Prosim...

(odgovor članu Katrin)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Pomoč pri ustvarjanju-totalni laik;)
16.11.2005 22:13:32   
malika
Jaz imam v albumu sliko sevijetne tehnike na keramične lončke. Za naredit je ful enostavno, tako da ti priporočam!!!!

Drugače pa sem tudi sama bolj laik na tem področju in nimam kaj prida nasvetov.

Lp

Aja, drugače pa dobiš tudi v Obiju obešala za slike. Jaz kupim tista, ki imajo dva mini žebeljčka zraven in ko vlijem model pripopam še obešalo zraven ,da se vse skupaj strdi. Do zdaj mi še ni padla nobena slika s steneuser posted image  user posted image

_____________________________

Izberi si luno za cilj in tudi če boš zgrešil, boš še vedno pristal med zvezdami

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Pomoč pri ustvarjanju-totalni laik;)
17.11.2005 13:05:11   
Anonimen
Malika, ne govori, da si ti laik, ker sem brala tvoje ideje za darila. Vau, je vse, kar lahko rečem.

Ja, tako je, punce moje. Nekak mi ne gre od rok. Tudi včeraj zvečer sva z možem zmešala novo porcijo gipsa. Tokrat sva zmešala razmerje 1:3 in se kar ni hotelo strditi, potem pa sva še kar vsipala gips zraven po občutku, pa sem danes zjutraj spet našla vodo na vrhu, gips pa na podnu. Ali vam tudi voda stoji gor na gipsu in jo morate odliti, da se začne strjevati? Več ne vem, kako razmerje naj zmešam. Danes zvečer bo mož zmešal kar po svojem občutku, nič več ne bo gledal navodil, je rekel.
No, včerajšnji izdelki so eni čisto polomljeni, ker so pretanki, mogoče bom rešila eno stvar. Jo bom potem poslikala.

Upam, da mi kmalu uspe, da dobim spet večje veselje.user posted image

(odgovor članu malika)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Pomoč pri ustvarjanju-totalni laik;)
17.11.2005 21:33:34   
malika
Kaj pa če imaš zanič gips? Ker meni se še nikoli ni zgodilo, da bi voda stala na vrhu, tudi če sem preredko zmešala. Drugače pa mešam nekje v razmerju 1:2, ampak vse bolj od oka. Maso, ki jo zmešam pa lahko po gostoti primerjam s pudingom preden se strdi-tistim, ki ga doma sama skuham (malo bolj gosto mora bit)

_____________________________

Izberi si luno za cilj in tudi če boš zgrešil, boš še vedno pristal med zvezdami

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Pomoč pri ustvarjanju-totalni laik;)
19.11.2005 0:49:02   
Anonimen
Ja, potem pa sva midva res mešala narobe, pri nama je izgledalo namreč kot mleko.user posted image user posted image user posted image  Pa mi je še mož rekel, da to ne bo v redu, pa sem vztrajala, da se morava držati navodil. Pametna babnica, ni kaj!!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu malika)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Pomoč pri ustvarjanju-totalni laik;)
19.11.2005 10:41:23   
Anonimen
Blacky, jaz sem si enkrat tko unicla par full lepih kaemnckov k sm jih kao v gips ulila. pa ni dobr izpadl. rajs prlepi skoljke gor.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Pomoč pri ustvarjanju-totalni laik;)
19.11.2005 11:29:34   
Anonimen
Dajte mi še pomagat pri par vprašanjih:

- ali moram res servietno tehniko na koncu namazati z nekim lakom ali sprejem za boljšo obstojnost in kakšna je ta zadeva?

- kako dolgo sušite gips v ulitkih ponavadi?

- ali delate servietno tehniko na CD-je oz. kaj vse naredite iz njih?

- kje dobiti 3D ulitke, da niso zadaj sploščeni?

No, upam, da bo katera imela odgovore.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Pomoč pri ustvarjanju-totalni laik;)
19.11.2005 12:36:58   
Anonimen

- ali moram res servietno tehniko na koncu namazati z nekim lakom ali sprejem za boljšo obstojnost in kakšna je ta zadeva? --> ne rabiš, je tisti medij dovolj obstojen

- kako dolgo sušite gips v ulitkih ponavadi? --> odvisno od gostote mase in vrste gipsa. Po mojih izkusnjah je tisti za 600 sit/kg najboljsi (in najcenejsi) .. v modri vrecki ga pri nas v prometeju prodajajo. Drugace pa tam cca eno uro .. potem se na zraku. Ce s emi gor nabira voda .. dam ob rob trakove papirnate brisacke, da posrka tisto vodo dol..

- ali delate servietno tehniko na CD-je oz. kaj vse naredite iz njih? --> a to mislis na skatlice? Jsz sem to pocela kar z mekolom (ker mam medij za lepjenje servietov na majice ... pa je cisto neuporabno, vsaj zame, ker ne lepim nic nikamor..)

- kje dobiti 3D ulitke, da niso zadaj sploščeni? ---> dobis dva kalupa, potem pa to zlepis. drugace ne gre .. al pa taki full zakomplicirani k vlijes pa pol se enga cez das al neki .. ne vem, si ne znam predstavljat. Ce kupis kalupe od eberhardfaberja al pa se od ene firme, dobis katalog se zraven.


(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Pomoč pri ustvarjanju-totalni laik;)
19.11.2005 12:50:38   
Anonimen
Ribica, hvala za odgovore. Drugače pa sem mislila prav CD, ne škatlo od CD-ja. Sem videla, da punce na MON-u delajo svečnike in podstavke za kozarce. Nič, enega bom poskusila, pa bo, kaj bo.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?