|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   po klomifenu kdaj ovulacija?
16.11.2005 14:23:10   
rebeca
Ta tema je verjetno bila že dosti krat preštudirana ampak vseeno imam vprašanje, tiste, ki ste jemale klomifen kdaj ponavadi pride do ovulacije po zadni tableti?
In koliko kača si čutite ovilacijo? Jaz čutim špikanje v spoodnjem delu trebuha že od nedelje danes pa je sreda. Po izračunih naj bi imela ovulacijo od 11. - 16.11.05. Danes pa čutim najmočnješe špikanje.
Odnose smo nazadnje imeli v soboto zvečer, ker je moj dragi šel na službeno potoavnje. Mislite, da imam kakšno možnost, da bom srečka nosečka?


Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: po klomifenu kdaj ovulacija?
16.11.2005 14:27:32   
Massa26
Oj,

Ni nujno tudi, da je O točno takrat, ko čutiš najmočnejše špikanje, lahko pa JE ravno takrat.

Možnost seveda imaš, ker če je bila O enkrat do, recimo, ponedeljka, mogoče celo torka, so te lahko oplodile semenčice od sobote... vsekakor bi bila večja možnost, če bi user posted image  še kdaj po soboti, ampak, če ni šlo pač ni šlo. Ne pričakuj preveč, pusti se presenetit.

Držim pesti! user posted image


(odgovor članu rebeca)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: po klomifenu kdaj ovulacija?
16.11.2005 14:45:04   
rebeca
Massa 26, res mogoče preveč pričakujem, saj sem komaj 1 mesec na klomifenu, kot pa prebirat tukaj so punce tudi več mesecev jemale klomifen.

Res pa je da komaj čakam, da lahko naredim test.
Aja, pa danes je 19. dan in res nevem če je možno, da je komaj danes ovulacija?

Kot si rekla ti, se pustim presenetit.

Ali je možno, da je mogoče že prišlo do vgnezditve?

(odgovor članu rebeca)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: po klomifenu kdaj ovulacija?
16.11.2005 19:46:21   
Massa26
Ne vem, kdaj si jemala klomifen, če si ga od 5-9. dne, in ker naj bi bila O od 5-10. dne po zadnji tableti, potem je menda lahko šele danes, čeprav piše v navodilih, da je O največkrat 7. dan po zadnji tableti.

Za ta mesec je, kar je. Vem pa, da ne moreš odmislit. Jaz sem, ko sem bila na klomifenu, ves čas nekaj računala in štela dneve user posted image user posted image .

Aja pa nima veze, če si prvič na klomifenu, baje se učinek ne sešteva, ampak gremo vsak mesec ˝znova˝. (Čeprav se G malo razlikujejo v tem mnenju).

Vgnezditev bi bila pa po moje možna edino, če si jemala tablete od 3-7. dne in imela O zelo hitro po zadnji tableti.

No, sporoči vsekakor.

LP!

(odgovor članu rebeca)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: po klomifenu kdaj ovulacija?
16.11.2005 22:00:47   
biba.73
Ne morem še reči, da se z mojim dragim trudiva, ker sva v bistvu zdaj šele drugi mesec v akciji in seveda upava, da bo kaj ratalo.

Ginekologinja mi je zaradi nerednih menstruacij predpisala Dabroston, ki ga prejšnji mesec nisem vzela, ker sem naslednji dan dobila menstruacijo (šele 55 dan). Ko pa sem bila pred dnevi zopet na pregledu, mi je predpisala Klomifen, da bo malo vzpodbudilo jajčnike, čeprav je videla, da je bila ovulacija ta mesec. Torej zdaj moram jemati oboje, Klomifen 3.-7. dan in Dabroston 18.-25. dan.

Kdaj bo potem moja ovulacija? A imam prav, če mislim, da bo nekje od 12-17 dne, ali se lahko vseeno malo zamakne. Jaz namreč nikoli nisem imela tipičnih znakov ovulacije (sem pa tja kakšno špikanje, sluz pa samo včasih). A so ob jemanju klomifena ti znaki kaj bolj očitni?

Zanima pa me še sledeče, glede na to, da delava na otročku res kratek čas in da mi G ni omenila, da bi imela PCO, se mi morda zdi malo prekmalu, da mi kar dvoje različnih tablet predpiše; kakšna so vaša mnenja? A ne bi bilo normalno po naravni poti vsaj ene 6 mesecev poskušat. Tako imam pa že od samega začetka pomisleke, da ni kaj narobe!!??

Hvala za odgovore.

(odgovor članu Massa26)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: po klomifenu kdaj ovulacija?
17.11.2005 7:04:26   
Massa26
biba.73,

tudi tebi lep pozdrav!

O si prav izračunala user posted image , lahko pa se res tudi kakšen dan zamakne. No, saj jaz nisem kakšen strokovnjak za klomifen, vse, kar pišem, piše v navodilih user posted image . Se mi zdi, da je skrajni primer, ko bi še lahko bila O, 10. dan po zadnji tabletki.

Glede vseh teh tablet... dabroston ti po moje ne more škodit, če imaš tako neredno M. Za klomifen bi jaz že malo pomislila, ker naj bi se ga predpisalo res šele po vsaj nekajmesečnem poskušanju oz. po tem, ko obstaja precejšnja verjetnost, da O nimaš in celo po testu prehodnosti jajcevodov (HSG).

Po drugi strani pa s takim ciklusom brez pomoči G ponavadi ne pridemo daleč user posted image . Jaz sem tudi na začetku najinega poskušanja imela M na ca. 50 dni. No, klomifen sem sicer dobila šele po enem letu, ampak po moje vseeno, če bi ga prej.

Sedaj imam spet pripravljen klomifen za 4 mesece in danes sem celo dobila M - na 46. dan user posted image user posted image user posted image ..

No, zdaj že malo nakladam, ampak kaj hočem rečt. Ne sekiraj se, če ti je že zdaj dala tablete, klomifen spet ni tak baubau in očitno nekaj tudi pri tebi ne štima čisto (razen če je bila ta 55 dnevni ciklus bolj izjema) in se ti bo vsaj malo hitreje odvrtelo vse skupaj, ker ob ˝delanju otročka˝ je 50 dnevni ciklus pravi user posted image user posted image user posted image  user posted image .

Tabletke vsemi samo kot pomoč, ne kot znak, da vama pa ne bo šlo in še vedno je dejstvo, da sta na začetku in da nikjer ne piše, da vama pa ne bo uspelo hitro mogoče tudi brez tabletk.

Sicer se pa lahko sama odločiš in poskusita še par ciklusov brez.

LP!

(odgovor članu biba.73)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: po klomifenu kdaj ovulacija?
17.11.2005 10:49:51   
biba.73
Massa26 hvala ti za tvoje nasvete. Malo bom še premislila, če bom še par ciklusov poizkušala brez Klomifena oz. ko se user posted image  pojavi se bom odločila.



(odgovor članu Massa26)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ponovna zanositev: Idealen premor med nose...
Načrtujeta drugega oziroma naslednjega otroka, pa se sprašujeta, kakšen je idealen in najbolj zdrav premor med nosečnost...
Bolečine - znak, da je treba prisluhniti t...
Prisluhnite svojemu telesu, ko vas z bolečino opozarja, da je nekaj narobe.




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?