|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   transfer
16.11.2005 15:24:51   
gojska
Upam, da mi bo katera odgovorila.
Jutri zjutraj imam transfer. Zanima me koliko časa traja, po logiki zelo malo, ampak vendaruser posted image . V moji službi so vsi zboleli in bi radi, da sem čim prej nazaj. Rada bi vedela, kdaj jim lahko obljubim , da jih zamenjam.
Ali moram biti kaj posebaj pripravljena ?
Komaj čakam- prosim ,držite pesti. user posted image
gojska
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: transfer
16.11.2005 17:13:28   
Veverička
Kaaj?! Saj pa dobiš bolniško. Jaz še pomislila nisem, da bi šla v službo - takoj domov pa ležat in se je prijelo. NO, ne bom rekla, da zato, ker sem šla domov ležat, ampak ne bi si odpustila, če ne bi počivala pa se ne bi prijelo... Če le imaš možnost, ne it v službo!

(odgovor članu gojska)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: transfer
16.11.2005 17:48:32   
gojska
Zdej si me čist presrala. Prepozno je za dopust ali bolniško, sem pa ful prej vprašala Reša, pa je reku, da so to samo frej ure.
V službo moram, tle ni kej, ampak bom čist pr mir, prav sigurno .
Veverička a vama je kr v prvo ratal .?user posted image user posted image user posted image user posted image
Sem pa ravnokar brala, da nekateri priporočajo počitek, drugi ga pa celo odsvetujejo. Nič ni dokazano.
Ko bi vsaj bilo vse O.K.
GOJSKA 

(odgovor članu Veverička)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: transfer
16.11.2005 19:19:17   
GoYa
Transfer je opravlje res na hitro. Vendar je vprašanje, če boš prišla na vrsto točno ob uri. Ponavadi ima Reš prvo punkcije in pol transferje.

Glede počivanja. Jaz sem prvič šla naslednji dan po ET v službo in se je primlo. Drugič sem doma ležala in se ni primlo. Ni pravila. Jaz pravim, da je treba normalno živeti naprej. Tudi tokrat bom verjetno kar šla v službo. Bom vsaj manj razmišljala o tem.

Pa srečno jutri, Gojska.

LP

(odgovor članu gojska)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: transfer
17.11.2005 10:23:40   
Veverička
jebuser posted image ti, celo sporočilo sem napisala, pa mi je javilo neko napako....

V glavnem, napisala sem, da so to samo moji občutki (o počivanju) in če bom morala še enkrat na IVF (delava že na drugi bebici več kot 6m, pa se nič ne prime), bom spet počivala kolikor se bo dalo, že zaradi občutka.
Baje pa, da zdaj pri nas v MB ni več nič 30 min počivanja takoj po tranferju, ampak kar vstaneš in greš - ne vem, no, to se mi ne zdi pravuser posted image
Kakorkoli boš že naredila, ti močno držim pestiuser posted image ! Boš videla, da bo ratalo!

(odgovor članu GoYa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: transfer
19.11.2005 22:02:28   
njofra
Halo sem nova na tem forumu!
GoYa zanima me kako je to hitro, transfer opravljen? Zanima me, ker sem v postopku in še nisem bila in me malo zanima. Verjetno si tudi ti bila?
Zanima me tudi kako je s punkcijo, katero imam v ponedeljek. Pa bi te prosila da mi poves kako pa zgleda punkcija? Prosim! Zanima me ali res gredo skozi trebuh ali je to vse vaginalno? Ali res bilo?user posted image

(odgovor članu Veverička)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: transfer
20.11.2005 11:16:03   
GoYa
Njofra, obje je vaginalno (punkcija in transfer).

Punkcija zgleda tako, da se uležeš gor na tisto mizo. Na UZ palčko da G 30 cm dolgo iglo in gre vaginalno v votlino. Potem zbada folikle in jih posrka. Ja, na žalost boli. Ene manj, druge bolj. Mene zelo user posted image . Odvisno je tudi, koliko foliklov imaš. Če so 3, se da potrpet. Če jih je pa 15, zna bit pa kriza. Jaz sem obakrat imela 7, pa mi je bilo zelo hudo.

Če si slučajno v MB in boš imela veliko foliklov, ti bodo verjetno dali lokalno. Reš in LJ tega ne prakticirata. Zbadata kar na "živo".

Koliko traja punkcija, je odvisno od števila foliklov, recimo pa v povprečju ene 10-15 min.

Transfer je mačji kašelj napram punkciji. S katetrom ti vstavi vaginalno zarodek in to je stvar minutke.

Srečno.

(odgovor članu njofra)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: transfer
20.11.2005 18:08:59   
Nikita***
Oj, Goya, sam majhen popravek. Sama sem v MB dobila kar tapravo anestezijo (splošno) in ne lokalno. Sem imela pa 18 celic, tako da bi bila na živo prevelika kriza.

_____________________________

EX JERY

Ženska, ki je pretrpela izgubo otroka, se ničesar več ne boji. (židovski pregovor)

http://www.freewebs.com/trini-horjulska/

(odgovor članu GoYa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: transfer
21.11.2005 22:29:00   
GoYa
Prav imaš, jery. Narobe sem napisala, mislila sem na splošno.

(odgovor članu Nikita***)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: transfer
25.11.2005 17:04:01   
njofra
Halo GoYa!
Hvala ti, za obrazložitev. Sem šele danes prebrala kar si napisala. Je blo kr hudouser posted image  ampak smo tut to pretrpeli, imela sem 18 jajčec je blo že kr hudo proti koncu. No jutri gremo pa po zarodke. Koliko ti jih vstavi dr. Reš? Brala sem da vsaj dva? Aha veš kaj me še zanima kaj pa z ostalimi naredi, če slučajno se ne posreči tokrat user posted image  ali je potrebno naslednjič spet skozi ves postopek? Punkcija in vse tiste inekcije....user posted image .
A ti on napiše bolniško ali kako je bilo pri tebi, če ni skrivnost?

Hvala ti in veliko sreče in veselja!!!

njofra

(odgovor članu GoYa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: transfer
26.11.2005 17:01:09   
GoYa
Živjo njofra.
A si tudi ri pri Rešu?
Vidim, da si bila zelo pridna in pridelala kar 18 celic user posted image . Bravo. In bravo, ker si pretrpela punkcijo s toliko celicami.

Ti moram povedat, da sem tudi jaz imela včeraj punkcijo, sicer samo 6 celic (1 manj kot ponavadi) in sploh ni bilo tako hudo. V 2. postopku je bila punkcija res moreča in sem pričakovala sedaj isto. Pa je bilo precej bolj znostno tokrat user posted image . Sem bila prav vesela. Jaz grem pa v ponedeljek po svoje user posted image .

Glede na to, da si 1. v postopku, ti bo REš verjetno vstavil dve user posted image . Jaz bom rekla za 3. Zadnjič je sicer mal nergal, ker se mi je v prvem postopku primlo (samo do 11. tedna), ampak sem rekla, da hočem 3. In sem dobila 3, v prvem postopku pa 2.

Ostale zarodke ti zamrznejo in jih hodiš potem iskat, dokler jih ne "porabiš", če slučajno prej ne rata. Ko greš po zamrznjenčke nimaš stimulacije s hormoni (injekcije). Dobiš kvečjemu klomifen. V teh primerih ni punkcije. Greš samo na transfer.

Glede bolniške pa tako. Na dan ET ti bo Reš dal list, na katerem piše, da priporoča 14 dni počitka. S tem listom greš k svojemu osebemu (splošnemu) zdravniku in ti da bolniško.

Pa poročaj jutri, koliko se jih je oplodilo in koliko user posted image  boš grela.

Test bova pa približno skupaj delali user posted image

Srečno user posted image .

(odgovor članu njofra)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: transfer
27.11.2005 19:04:26   
njofra
Zivjo GoYa!
Tako, imam vstavljene user posted image user posted image . Ne vem kako se naj obnašam skušam čim bolj bit sproščena. Oplodilo se jih je 5. Tako da imam 3 zamrznjenčke. Veš kaj mi povej, ali imaš tudi ti aspirin 100 (ki še ne vem točno zakaj je ...pozabila sem vprašat...) uporabljam še prometrium 200mg, ki pa sem ga jemala že od punkcije. Ko sem pa izvedela da ga je potrebno jemati  do 3meseca ce je vse vreduin sem ga premalo kupila že prvič na recept. Aha eno vprašanje ali ti lahko napiše še en recept dr.Reš ali moram po naslednjega k moji G. Imam še eno škatlo. Ali lahko uporabim še isti recept. Tako ali tako moram v Italijo ponj. Upam, da me razumeš? Včasih malo zmedeno vprašam!user posted image  
Aha glede bolniške...mene je vprašal če sem bila zdaj po punkciji doma potem naj bom še zdaj, če pa ne pa naj grem v službo. No saj do zdaj sem bolj ali manj počivala. Tako da bom pač malo bolj na izi v službi.. Test pa bom delala 10.12.user posted image

Ok pa javi kako bosti...lp in SREČNO!!!!!user posted image  

(odgovor članu GoYa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: transfer
28.11.2005 8:41:16   
BetyRR
user posted image Njofra za user posted image user posted image ...in zamrznjenčke...

Jaz sem tudi ta mesec bila v postopku pri Rešu...7 celic sem pridelala, user posted image user posted image  grejem in user posted image user posted image user posted image  me še čakajo...punkcija je bila 21.11., ET 24.11. in test delam 8.12. ...

Prometrijum lahko kupiš brez recepta in na Občinah imaš več lekarn...najbližja je tista takoj na meji, samo pri njih moraš zdravila kar naročiti po telefonu...jaz grem kar v mesto in pri Osnovni šoli je lekarna v kateri dobiš vse kar hočeš...

Aspirin rabiš za boljšo prekrvavitev (maternica, jajčniki po punkciji) in nekateri ga morajo piti do 7. meseca nosečnosti.

Srečno!

(pridi na forum ŽIVA, ali MAMA...je boljše)


(odgovor članu njofra)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: transfer
28.11.2005 8:59:39   
njofra
user posted image  BetyRR za vse!

A si prvic v postopku? Sklepam da si doma? Ali si sla v sluzbo?
Zakaj sem pa jest bla pol tak pozno na ET, punkcija 21.11. ET pa sele 26.11. in test delam 10.12. Aha vprasanje kje gres ti kr v mesto. in pri kateri osnovni soli kupis lahko vse to?

Aspirin pa dobis kaj na recept ali ga lahko kupis kar tako?
....malo sem prestrasena, ker ne vem kaj se ze dogaja, zjutraj sem mi je pojavil roza izcedek in ne vem ali je mozno da se ...

Srečno! njofra

(odgovor članu BetyRR)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: transfer
28.11.2005 11:41:46   
GoYa
No, ti je že Betty odgovorila. Samo opozorila bi te, da sedaj v lekarni na fernetičih zahtevajo recept in ga celo vzamejo, tebi pa lahko naredijo kopijo, da naslednjič prideš spet znjim. Če imaš star recept, ga lahko ponucaš. Aspirin pa kupiš kar tako v prosti prodaji.

Njofra, ti si bila tako pozno na ET, ker si imela veliko celic in v tem primeru raje počakajo do 5. dne, da se razvijejo blastociste. Če je celic manj, ne tvegajo in jih raje vstavijo 3. dan.

No, od danes pa tudi jaz grejem user posted image user posted image user posted image . Od 6 celic so bile 4 zrele in od teh se jih je samo 3 oplodilo in sem želela vse k sebi. Test pa 12. 12. Vidim, da smo si me tri na dva dni razlike user posted image

Lp

(odgovor članu njofra)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: transfer
28.11.2005 14:47:51   
BetyRR
Hej Njofra...roza izcedek..user posted image ..ufffffff....držim pesti, da to pri tebi pomeni vgnezditevuser posted image user posted image user posted image ..jeeeeesssssssssss.....
To, da si šla 26.11. na ET ni prav nič slabo, ker dobiš že blastocisto, ki samo išče mesto za čimprejšnjo vgnezditev...no, prebrala sem, da potem rabi tri dni, da se dokončno vgnezdi...
Jaz sem prav v petek šla na Občine o Prometrijum. Lekarna se nahaja v centru mesta in zraven je Osnovna šola. Pa avtobusna postaja še, mislim...Še nekaj jih je okrog, samo ne rabiš, ker v tej resnično dobiš vse. Jaz sem tam dobila Menogon za prvi postopek brez naročila, ko so vsi jamrali, da ga primanjkuje. Sicer sem jaz sedaj v 2. postopku, ki je koncesijski. Prvi sem plačala sama. V tem drugem postopku sem za stimulacijo dobila Diferelin in Menopur. Na bolniško nisem šla, ker nimam težkega dela in malo se sprehodim. Če bi bila doma, pa bi samo spala in gledala TV (bolj verjetno računalnik). No, tako...

Kako se sicer počutiš? Si napihnjena, te bolijo jajčniki...???

LP

(odgovor članu GoYa)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: transfer
29.11.2005 8:19:12   
njofra
Ok hvala BetyRR...sem se ze malo pomirila. No glede bolniške tut jest nisem sla tako sem se celo nedeljo počivala, pa še zdej vsak dan popoldan ko pridem domov. Tudi jaz sem v prvem postopku, ki je samoplačniški. Zdej sem sicer napihnjena ampak ne tako kot sem bila cel teden od punkcije do ET-ja. Bolijo me na otip....zdej ne vem ali sem se že navadila ali pa sem res manj napihnjena.

IMAM PA EN PROBLEM, SEM IZ CELJA V SLUŽBI PA V MB IN ZMANJKALO MI BO PROMETRIUMA...IN NE VEM KAKO NAJ PRIDEM DO NJEGA. IMA KDO KAKŠNO IDEJO? Razen tega da se sama peljem...ampak težko sredi tedna...NUJNO!!!

Drugače se dobro počutim le da čutim kot da me hoče križ bolet kot pri user posted image  ...upam, da to mora tako bit...user posted image

Lp in srečno, njofra!!! user posted image

(odgovor članu BetyRR)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: transfer
29.11.2005 9:14:00   
BetyRR
Joj Njofra....res težko...če jaz tudi ne bi bila v postopku, bi ti kar šla iskati prometrijum in bi ti poslala...sem iz Postojne.... samo ob takih razmerah na cesti mislim, da bi preveč riskirala...oprosti...

Te lekarne imajo pa čuden urnik...zjutraj dela do 12h in popoldan začne ob 16h pa dela do 19,30h...ob sobotah je menda zaprto...vprašaj svojega zdravnika, če ti za silo predpiše Dabroston...

To, da te boli križ mislim, da je tudi dober znak...sicer trdijo, da se na znake ni zanašati...samo test pove resnico...

Mene pa matrajo krči v maternici in porabim malo več Prometrijuma, kot mi je predpisal, ker mi enostavno pomaga...po njem se počutim, kot ptička...ti krči so zelo podobni krčem pred user posted image  M...pa še magnezij pijem...oziroma, opazila sem, da čutim vsako spremembo vremena...izkaže se, da imam krče pred dežjem ali sneženjem...torej, pred spremembo pritiska...

Drugače se pa prav nič ne počutim nosečniško...čisto navaden mesec...

Hej, upam, da nam resnično uspe...

Srečno!

(odgovor članu njofra)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: BetyRR
29.11.2005 10:31:31   
njofra
Hvala ti BetyRR vseeno! Kaj pa mogoče od tvojih kdo ali ....dvakratno ti plačam samo da bi lahko dobila...vsaj škatlo do vikenda. Pol se bom že zmenila in mi bo že šel iskat kdo od mojih. Sej ni nujno da gres ti!!!
Ej mas mogoce kaksen emajl naslov...
Hvala, srečno...

(odgovor članu BetyRR)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: BetyRR
2.12.2005 22:41:48   
rija
Njofra, če je prometrium enak po učinku dabrostonu user posted image  mi javi, da ti ga pošljem, ker mi je ostal...

(odgovor članu njofra)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Bolečine - znak, da je treba prisluhniti t...
Prisluhnite svojemu telesu, ko vas z bolečino opozarja, da je nekaj narobe.




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?