|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   spermiogram
12.12.2005 20:05:59   
Miska44
pozdravljene punce, oglašam se prvič, ker je bil moj danes na prvem pregledu na spermiogramu in ni preveč obetavno....naslednjega ima januarja, pa me zanima, kakšni so postopki? je zdravljenje dolgotrajno...če sploh obstaja?!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: spermiogram
13.12.2005 17:35:39   
macca
Ojla, miška!
Žal ti o spermiogramu ne morem še nič povedati, naju šaka to šele čez 3,5 mesecev. Ali vama že dolgo ne uspe? Midva neuspešno user posted image že skoraj dve leti, pa nič, nič, nič, nič in zopet nič. Pišite še, lažje mi je ob prebiranju podobnih izkušenj! Hvala in lep danuser posted image !

(odgovor članu Miska44)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: spermiogram
14.12.2005 8:19:47   
Ženkica
Hej Macca, kako pa to, da imata spermiogram šele čez 3,5 meseca? A ni to nekam dolgo user posted image

(odgovor članu macca)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: spermiogram
14.12.2005 9:24:26   
Skorpija
Miska in macca!

Midva imava zeloooooo slab spermiogram a hvala bogu spermiji so, kar je najbolj pomembno. Po naravni poti nama ne bi uspelo tako da naju čaka ICSI. To je postopek kjer s pomočjo hormonov stimulirajo žensko, da proizvede čim več jajčec, ki jih nato punktirajo in pod mikroskopom oplodijo s posamezno semenčico. Zarodke nato vstavijo nazaj v maternico in potem čakaš - kar je, je - možnost na postopek je 20%, tako nekako. Potrebno je pač veliko čakanja, ker nas je takih parov veliko, denarja za postopke pa omejeno.

Upam, da sem vama kaj pomagala, nikakor ne obupavajta, kajti tudi nam bo uspelo, samo potrpljenje rabimo in pa seveda malček sreče, da se prime user posted image

_____________________________

Kdor si upa, za trenutek izgubi tla pod nogami. Kdor si ne upa, izgubi življenje!

(odgovor članu Miska44)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: spermiogram
14.12.2005 11:07:54   
Sulfinija
Ojla!!!!!

Tudi moj je imel prvi spermiogram zelo slab no sicer ne takole preslab 27%pravih ostale nepravilnih oblik.Čez tri mesece je ponovil je bilo na začetku leta 2004 in je že prišel boljši izvid.Nato sem mu dajala vitamin b12,šumeče tabletke in še ene kupila sma jih v dm.
Nato je imel v MB spermiogram v neplodnostni 15.10. in so sumili na neko vnetje ker je imel nek procent zvišan za 5% v spermi.Nato je isto zadevo ponovil 1.12.2004 in e bilo boljše vendar je andriolog ga pregledal in dal poslati še v labolatorij čez en teden je prišlo negativno in ni bilo potrebno zdravljenje za njega.Nato so za nama štiri neuspele IUI postopki in ko sem se morala naročiti za petega sem naravno zanosila in pač končalo se je z ss.
No v marcu naju čaka IVF prej pa seveda priprave z KT zame.
Bomo videli kako bo šlo upava da vse najboljše.

Tebi pa želim čimmanj stresnih trenutkov in zapomni si kot je dejala moja G za oploditev je vedno potrebna le ena sama semenčica le vprašabnja časa je kdaj bo prišla ven do tebe.
Ma sajj je danes medicina takole napredovala,da lahko že naredijo postopkek ISCI,le če ima eno samo semenčico vednar pač traja,traja pa čakalne dobe nas ubijajo.

LP Mojcauser posted image user posted image user posted image

_____________________________

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

(odgovor članu Skorpija)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: spermiogram
14.12.2005 14:55:45   
Miska44
hvala punce za odgovore, moj ima drugi spermiogram januarja, tale sedaj je 20%, baje skoraj ni možnosti, ampak res je potrebna samo ena semenčica...trudiva pa se že leto in pol, a sem optimistična in vem, da bo tudi nama uspelo. Vsem nam bo, punce! verjemite!

Zanima me kako dolgo se čaka na ICSI? koliko preiskav je potrebno dati skozi? ALi je možna IVI, če plavalci niso dovolj hitri? Količino imamo,  samo hitrosti ne user posted image

(odgovor članu Skorpija)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: spermiogram
14.12.2005 15:08:12   
Ženkica
Mene pa zanima, koliko se čaka za ISCI, če se odločiva za samoplačniško? Ali je kaj prej kot na napotnico?

(odgovor članu Miska44)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: spermiogram
14.12.2005 15:15:16   
Miska44
za ta odgovor, bi bila tudi jaz hvaležna

(odgovor članu Ženkica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: spermiogram
14.12.2005 15:46:41   
Sulfinija
Ojla!!!!!!

Punca miška 44 upam,da se nisem zmotila.Za IUI postopek te dajo če ima ženske prehopdne jajcevode in naravne ovulacije moški pa mora imeti malo boljši spermiogram.
No par za IVF pa pride v poštev,ko iam moški najmanj 10%pravilnih semenčic.
Čakaj malo ne poslušaj vsega tudi moj ima komaj 27% semenčic pravilni gibljivost ne vem koliko,ostale napačne oblike in sem kljub temu zanosila z njim tudi naravno,čeprav se je slabo konačalo.Tako,da nimar ne izgubita upanja boš videla te čakalne dobe bodo dolge in lahko vama rata kar naravno kot je nama,čeprav morama sedaj iti na IVF.
Za ivf so naju vpisali na čakalno list 29.07.2004 in točno 1.12 sma dobila pošto punkcija pa bo 29.03 in pa 3-5 dni mi jih bodo vstavili,...Upam,da se bo vse ok končalo kar si najbolj želima.
No tudi vidva imata vsekakor z tem spermiogram šanse za naravno zanositev vendar ne tako pogosto kot če je spermiogram popoln % je seveda malo nižji vendar nikar ne obupajta.
Ja glede samoplačniškega pa ne vem mislim,da v MB nič ne dajo prednosti tistim,ki so samoplačniki in tistim ki grejo preko zavarovalnice.
Dr.Reš pa misli,da si lahko takoj na vrsti.

Če sem vama kaj pomagala sem zelo vesela,če vaju še kaj zanima me samo vprašajta z veselejm vama bom odgvorila,če bom le vedela.

LP Mojcauser posted image user posted image user posted image

_____________________________

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

(odgovor članu Miska44)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: spermiogram
14.12.2005 20:57:20   
macca
Ženkica, v MB je taka čakalna vrsta za prvi pregled na kliniki za zdravljenje neplodnosti. Groza, ne? Pa dobro, morda pa nama do takrat že uspe! user posted image

(odgovor članu Ženkica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: spermiogram
15.12.2005 8:06:27   
Ženkica
Hey Macca; predlagam, da se raje prijavita v Lj. pri Rešu. Na vrsto prideš v treh tednih user posted image ; razlika je očitna, kaj ne user posted image .

Sicer pa, moja ženksa intuicija mi pravi, da bomo mi vse v letu 2006 že zibale svoje user posted image  user posted image user posted image

(odgovor članu macca)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: spermiogram
15.12.2005 9:01:13   
Skorpija
Samoplačniško si pri Rešu takoj na vrsti, stane cca. 350.000 SIT, drugače pa o ICSIju ne znam kaj več napisati - koliko se normalno čaka itd., ker sva še na začetku postopka. Moj ima pač že vse potrebne izvide, tudi jaz jih imam že veliko, mislim, da bo potreben samo še kakšen ultrazvok. Ko imaš izvide te dajo na konzilij in za odobritev se čaaaaakaaaaaaa...

Punce, punce, pa vaši imajo municije, da je strah in groza user posted image  Midva imava stokrat manj spermijev kot je normalno, od tega je samo 18% normalnih, ampak tisti so tako luštkani - ko sva jih videla na zaslonu se nama je kar milo storilo...

_____________________________

Kdor si upa, za trenutek izgubi tla pod nogami. Kdor si ne upa, izgubi življenje!

(odgovor članu Miska44)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: spermiogram
15.12.2005 20:05:49   
macca
Ženkica! Zaenkrat bom kar počakala tele 3 mesece v MB! Itak mi je moj G rekel, da sem nestrpna, si lahko mislite, po skoraj 2 letih mi to reče in me meče v isti koš z ženskami, ki mu hodijo težit, ko dva mecesa ne zanosijo.

user posted image

(odgovor članu Ženkica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: spermiogram
16.12.2005 13:02:31   
Miska44
Hvala Skorpija, bova videla kaj bova, jaz imam v četrtek HSG, pa bomo videli, če je z menoj vse ok in potem dalje....
upam na najboljše!

(odgovor članu Skorpija)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Neverjetno: Sestri sta isti dan rodili dvo...
Včasih so zgodbe, ki jih piše življenje tako nepričakovane, da jim je težko verjeti. Ta zgodba je prav neverjetno srečna...
Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?