|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Operacija pregrade-jutri!!!
20.12.2005 8:12:09   
Taja79
Punce pozdravljene!

Danes ob 11h grem v MB bolnico, kjer bom jutri operirana - histeroskopija, kjer mi bodo odstranili septum (pregrado) v maternici. Moram vam povedat, da me je pošteno strah, zato bi bila zelo vesela, če bi me katera, ki je ta poseg že dala skozi, pomirila s kakšnimi optimističnimi besedami.

Kako je bilo, vam javim ko pridem domov.

LP!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Operacija pregrade-jutri!!!
20.12.2005 8:21:41   
Leni72
Imela sem enako operacijo in to v Mariboru. Vse bo v redu, samo brez straha. Operacijo sem imela leta 2003, tale trenutek pa mi naše malo sonce veselo pomaga tipkat tole sporočilce. Ni nič hudegauser posted image   

c              uzzzccccccccccccccc       0hj,
jh     hj,ouz,.bn  mn m n j
no, to so bile še pa vzpodbudne besede naše tamaleuser posted image


(odgovor članu Taja79)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Operacija pregrade-jutri!!!
20.12.2005 9:17:42   
minaja
Pozdrav.
Sem imela dve histeroskopiji, diagnostično in kasneje še operativno in tudi laparoskopijo (vse leta 2000 in 2001), sedaj pa sem srečna mamica dveletnika, drugega lumpka pa pričakujemo kmalu po novem letu. Operiral me je (mislim na HSG) prof. Tomaževič v Lj., sama operacija pa, saj veš...hitro se zaspi, ko se zbudiš, pa kot da se ni nič zgodilo. Jaz nisem čutila nobenih bolečin, krvavitev traja mislim da par dni, potem se še malo nazaj držiš glede seksa, zanosiš pa lahko zelo kmalu, po kakšnem ciklu ali dveh, čeprav eni priporočajo malo več.

Rada bi te le opozorila, da ko boš potem enkrat noseča, da bo mogoče tvoj MV kaj bolj popustljiv (moj je bil in sem v obeh nosečnostih potrebovala urgentni cerklaži-bilo je hudo, ampak izgleda, da se bo vse srečno izteklo...), na kar je fajn opozoriti svojega G, da ti redno preverja dolžino MV (okrog 20.tedna se začne preverjati in nato redno naprej kontrola) ali pa celo naredi kar preventivno cerklažo okrog 13.tedna nosečnosti...

Vse bo o.k. Če želiš mi lahko pišeš na privat za več informacij... Srečno!!!

P.S. Kako veliko pregrado pa imaš in ali si že bila kdaj noseča?

(odgovor članu Taja79)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Operacija pregrade-jutri!!!
20.12.2005 9:25:08   
Taja79
Punce, najprej najlepša hvala za vzpodbudne besede!

Glede na UZ bi naj bila pregrada velika 1,5 cm.

Noseča še nisem bila, se pa trudimo že 3 leta!!! Tako da komaj čakam, da bo ta operacija za mano in da lahko kmalu začnemo delati na user posted image . Upam, da je ta pregrada edina ovira in da bo potem le uspelo. Sva pa za marec naročena v antisterilitetni amb., bomo videli.

Upanje ostaja...

(odgovor članu minaja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Operacija pregrade-jutri!!!
20.12.2005 10:26:15   
Leni72
No, zdajle sem pa sama (user posted image je na zasluženem počitku). Meni so pojasnili, da pregrada ni vzrok, da ne moreš zanositi, problem nastane pri donositi, ker lahko pregrada ovira otroka pri rasti in je možen splav. Meni so pregrado otkrili v postopku umetne oploditve in sem kasneje tudi zanosila s pomočjo umetne oploditve. Sama operacija hitro mine, tako kot je napisala Minaja, in tudi kasneje ni nič posebnega; se ne spomnim, da bi me kaj posebaj bolelo.
Mi je pa že takrat zdravnica omenila, da ko bom zanosila, bom imela verjetno rizično nosečnost. V bistvu sem bila od prvega dneva doma (dodaten vzrok je bila še manjša krvavitev v 10. tednu), drugače pa sem imela v bistvu prav lepo nosečnost - s slabostmi v prvem trimesečju, pa sem se vdno znova opomnila kakšna srečka nosečka sem.
Kr pogumno!

(odgovor članu Taja79)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Operacija pregrade-jutri!!!
20.12.2005 10:46:13   
kaly
Pozdravljena:

Tudi sama sem pred desetimi meseci rodila z pregrado v maternici in res ni kaj prijetno saj lahko sledi mnogo komplikacij kot se je to zgodilo pri nama z našim fantkom. Moj otroček je bil ves čas v istem položaju  v maternici saj ni imel prostora se gibati, ker mu je pregrada to onemogočala. Največji problem je bil ta, da je bil z ritko obrjen navzdol in tako je potekal tudi sam porod. Zdaj, ko se z g. dogovarjamo o drugem otročičku me je takoj napotila na pregled in mnenje vna ginekološko kliniko v Lj..

Morda še to, če poveste koliko časa ste čakale na sam pregled oz. operacijo in koliko časa ostaneš po samem posegu še vkliniki?

Najlepša hvala za odgovore.
LP Kaly

(odgovor članu Leni72)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Operacija pregrade-jutri!!!
20.12.2005 10:54:28   
Taja79
Meni je G rekla, da je lahko pregrada ovira pri vgnezdenju oplojenega jajčeca, ker se ne more oz. se težje oz. se lahko nepravilno vgnezdi. Je pa zaradi pregrade tudi veliko spontanih splavov in težav, kot jih omenja kaly.

Kaly, jaz sem bila pred tremi tedni na UZ, prvi dan ciklusa sem pa morala poklicati, da so me dali na listo. Histeroskopija se mora narediti v prvem delu ciklusa, ko je sluznica tanjša. V bolnici si 3 dni (1.dan priprave-čiščenje, 2.dan operacija, 3.dan domov). Opraviti moraš tudi EKG in krvno sliko v laboratoriju. Histeroskopija se opravi v splošni anesteziji, imajo pa že nov aparat, kjer te operirajo z lokalno anestezijo. Mene so mislili na ta novi način, ampak žal trenutno ta aparat ni na voljo, tako da bom kar po klasičnem postopku.

Več inf. ko pridem domov. Zdaj pa grem, ker imam čez pol ure sprejem v bolnici. Punce, držite pesti.

Lep pozdrav vsem skupaj!

(odgovor članu kaly)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Operacija pregrade-jutri!!!
21.12.2005 17:09:35   
macca
Haj, Taja79! Upam, da boste poseg čimprej uspešno opravili in da bo odstranjena ovira, ki morda preprečuje zanositev. Glede tega ali pregrada preprečuje/ovira zanositev, so mnenja G zelo deljena, eni menijo, da je lahko to vzrok, spet drugi, da P ne vpliva, nihče pa ne ve natančno, saj so pregrade različne pri vsaki posameznici. Moj G je posumil, da imam pregrado, ko sem bila na ultrazvoku, vendar je pri histeroskopiji niso opazili. Sicer sem imela pred skoraj 2 leti ss, zdaj pa ne uspem zanositi. Tudi mi2 sva naročena marca v MB v amb.za zdr.neplodnosti! Lp user posted image

(odgovor članu Taja79)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Operacija pregrade-jutri!!!
23.12.2005 8:38:43   
Taja79
Punce pozdravljene!

Moja histeroskopija se žal ni končala tako kot bi se morala, saj je prišlo do zapletov. Operirana sem bila 10.dan ciklusa, ko bi naj bila sluznica tanjša, pri meni pa je bila zelo debela, kar je zelo oviralo sam poseg. Prerezala je le 1 cm pregrade, dalje ni upala, ker bi bilo na slepo, saj se nič ni videlo zaradi predebele sluznice. Zdravnica, ki me je operirala, je rekla, da gre za hormonsko neravnovesje, in mi je predpisala kontracepcijske tablete za 2 ciklusa, in le-te naj bi stanjšale sluznico.

ŽAL, moram po teh dveh ciklusih še enkrat na ta poseg...Jaz ga nisem tako dobro prestala kot večina ostalih punc, sem zaradi narkoze full bruhala, 2 dni mi je bilo slabo, pa prvi dan sem kar močno krvavela, pa ko hodim me zelo boli. Tako da mi je zelo neprijetno, ko vem, da me zelo kmalu to še enkrat čaka.

Macca, kdaj marca sta naročena v antisterilitetno v mb?

(odgovor članu macca)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Operacija pregrade-jutri!!!
23.12.2005 10:23:47   
emaa
taja79 to, da ti je bilo po narkozi slabo ni nič nenavadnega, jaz sem bruhala dvakrat. Jaz nisem mogla it na vodo, tako da so me morali ob polnoči katerizirati, pol je šele šlo. Krvaviš pa tako ali tako, jaz sem po enem dnevu nehala, pol pa spet tretji dan začela krvavet, kar je trajalo kake tri, štiri dni. Sicer sem imela laparoskopijo in histeroskopijo, pa ni bilo tako hudo. Moram pa jaz ravno tako še enkrat na histero, ker imam rezidualno pregrado, pa so mi je 1,5 cm odstranili, pa bom ravno tako jemala kontracepcijske tablete, da se bo sluznica stanjšala. Tako da naslednje leto grem spet jovo, na novo, zato da ne bi bilo kaj narobe na IVF-u

(odgovor članu Taja79)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Operacija pregrade-jutri!!!
23.12.2005 21:01:09   
Maja Z
Ojla

meni je G tut odkrila pregrado in rekla, da ne bom mogla zanosit, če je ne odstranijo. Potem sem nehala jemati kontracepcijske tabletke, ker mi je pač rekla, da imam "naravno" zaščitouser posted image  Po enem letu se res ni nič prijelo, sicer nisva delala na user posted image , ampak lansko leto avgusta pa je ratalo, seveda nenačrtovano, ampak tok bolj sladko.user posted image
Zdej sem mamica 8 mesečne KAJE. Rodila sem 1 mesec pred PDP, verjetno je temu vzrok pregrada.
Upam, da vam rata in da bo opreacija uspešna.user posted image user posted image

lp maja

_____________________________

Lepo je biti mamica!.......včasih tudi naporno seveda :)

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?